Witam , mam pewnie problem, jakiś czas temu rozstałem się z narzeczoną byliśmy razem prawie 5 lat , ( powód dosyć złożony , ja przestałem się starać i zacząłem ją zaniedbywać, przestałem okazywać jej uczucia, więc ona postanowiła odejść i poznać kogoś nowego ) , od rozstania minęły troche ponad dwa miesiące, wczoraj się widzieliśmy, długo rozmawialiśmy, powiedziałem jej i swoich błędach jakie popełniłem ( niestety jak to facet zamiast wcześniej widzieć sygnały że jest coś nie tak olałem sprawę więc dopiero rozstanie otworzyło mi oczy ). Czuje się zmieszany ponieważ na sam koniec podała mi link do piosenki i poprosiła żebym posłuchać i może coś zrozumie. Niestety jako nowy użytkownik nie mogę dodawać linków to dodam tekst.
"Skarbie jak patrze na Ciebie
Skarbie ja nadal nie wierze, że Bóg dał mi taką kobietę
Muszę Ci powiedzieć, że...
Wyglądasz tak pięknie
Pozwól mi zabrać Cię stąd
Gdzieś, gdzie nikt nam nie przerwie (przerwie)
Pozwól mi być, proszę pozwól mi żyć, proszę pozwól mi...
Wieczorem położysz się ze mną
Obejmę Cię tak by to wszystko spłynęło z nas już
Cieszmy się znów
Patrz mi się w oczy i przysuń do ust
Skarbie nie cierpię
Tak życia bez Ciebie
Uśmiechaj się więcej
Bo dziś w tej sukience
Wyglądasz tak pięknie
Pozwól mi zabrać Cie stad, gdzieś gdzie nikt nam nie przerwie
Pozwól mi być, proszę pozwól mi żyć, proszę pozwól mi...
Jestem zkaręcony, bo miłośc uderza mi w serce, podnosi ciśnienie
Lecz nadal proszę o więcej
Trzeba mi więcej
Widzę uczucię, dotknęło też Ciebie
Wyglądasz tak pięknie (tak pięknie)
Pozwól mi zabrać Cie stad, gdzieś gdzie nikt nam nie przerwie (przerwie)
Pozwól mi być, proszę pozwól mi żyć, proszę pozwól mi..."
Więc moje pytanie brzmi: co chciała mi przez to powiedzieć?, bo ja niestety może jestem mało domyślny jak to większość facetów w sprawach uczuciowych ale w głowie mam dwie myśli, pierwsza to taka że chce abyśmy zawalczyli o siebie, a druga to taka że jednak to zakończony etap , bardziej to pytanie kieruje do damskiej części tego forum ![]()
1 2020-06-18 09:05:13 Ostatnio edytowany przez NieuchwytnyUchwyt (2020-06-18 09:06:10)
Ktoś ma jakieś pomysły? Bo mnie obecnie wszystko od środka rozwala , tak wiele pytań tak mało odpowiedzi....
Primo - interpretacja tekstów artystycznych jest kwestią bardzo względną i nie starałbym się za wszelką cenę zrozumieć co oznaczają poszczególne wersy piosenki.
IMO tekst jest jedynie potwierdzeniem tego o czym sam piszesz - nie czuła się przez Ciebie dostrzegana i uwielbiana na tyle, na ile tego oczekiwała.
Zdecydowanie ważniejsze od tego co miała na myśli jest pytanie co dalej. Czy mamy rozumieć, że Twój post jest świadectwem chęci powrotu do tego związku?
Poniekąd tak, była to bardzo ważna osoba w moim życiu, jednak ja zaniedbałem, przez własną głupotę, chciałbym to jakoś spróbować naprawić, od spotkania minęły 3 dni, trwa cisza a ja nie wiem co mam za bardzo zrobić ...
Jeżeli Twe zachowanie było powodem zerwania, jeśli nie rozumiesz przytoczonego tekstu, jeśli "chciałbyś spróbować naprawić", jeżeli skarżysz się, że po spotkaniu trwa cisza, to niczego nie zrozumiałeś i nie dokonałeś żadnych zmian w swym myśleniu.
6 2020-06-19 11:44:51 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-06-19 11:45:07)
Najlepiej byłoby ją zapytać :-)
Na szybko, to wydaje się, że ona pokazuje Tobie, jak chciałaby być przez swojego partnera traktowana, czyli stworzyć z nim ich intymny świat, w którym ona otrzymuje oznaki jego miłości do niej.
Cóż, tak to już jest kobiety są jak kwiaty, bez pielęgnowania ich, marnieją, więc albo się temu poddadzą i zmarnieją, albo się przed tym bronią.
7 2020-06-19 11:57:00 Ostatnio edytowany przez NieuchwytnyUchwyt (2020-06-19 12:00:07)
Jeżeli Twe zachowanie było powodem zerwania, jeśli nie rozumiesz przytoczonego tekstu, jeśli "chciałbyś spróbować naprawić", jeżeli skarżysz się, że po spotkaniu trwa cisza, to niczego nie zrozumiałeś i nie dokonałeś żadnych zmian w swym myśleniu.
Rozmawiałem z nią bardzo długo widziałem w jej oczach w pewnym momencie wzruszenie , smyrała mnie po włosach, przyznała się do tego że była u mnie pod domem w nocy i że złapała dołka, wiem też że obserwuje mnie na Facebooku bo sama się do tego przyznała, wytłumaczyłem jej podczas rozmowy że wiem jakie błędy popełniłem i wiem że teraz byłbym lepszym partnerem( nawet jeśli bym kiedykolwiek poznał kogoś innego )
To cudownie.
9 2020-06-19 12:12:06 Ostatnio edytowany przez NieuchwytnyUchwyt (2020-06-19 12:56:52)
To cudownie.
Wielokropek, chyba wiem co masz na myśli , teraz mnie oświeciło, pisałem że ja zaniedbywałem, a po spotkaniu powinienem się odezwać , zapytać jak się czuje itp a nie dalej olewać, a tekst piosenki sugeruje żebym o nią zawalczył, a ja dureń czekam cholera wie na co ....
"Postanowiła odejść i poznac kogoś innego " czyli ona obecnie kogoś ma?
11 2020-06-19 13:20:31 Ostatnio edytowany przez NieuchwytnyUchwyt (2020-06-19 13:22:13)
"Postanowiła odejść i poznac kogoś innego " czyli ona obecnie kogoś ma?
Na tą chwilę nie wiem , nie pytałem jej o to od kad się rozstaliśmy zerwałem kontakt , nie obserwowałem jej nigdzie na portalach społecznościowych, ona pierwsza do mnie się odezwała. Przez pewien czas byłem wściekły że mnie zostawiła nie chciałem jej znać , ale z czasem zrozumiałem że to była moja wina tak jak wcześniej napisałem
Ona by chciała być adorowana, żebyś o nią zawalczył, zaprosił gdzieś, dał prezent... kwiaty... cokolwiek. Zabrał na randkę, żeby poczuła że Ci na niej zależy. No właśnie, tylko czy zależy? Czy chce Ci się o nią dbać? Czego oczekujesz? Chcesz być z nią a jednocześnie się nie wysilać tak jak wcześniej? A może masz ja gdzieś? czy jesteś w stanie dbać o tą miłość ale już tak na zawsze? Sam sobie odpowiedz
Chwila...Ona odeszła do kogoś innego? Jeśli tak i teraz próbuje z Tobą "odbudowywać" to chyba oczywiste, że tam na boku się skończyło i tylko dlatego jesteś znów na tapecie.
Albo w ten sposób chciała mu przypomnieć lub przekonać czy te 5 lat do coś dla Niego znaczyło czy nie .
O jezu! Gdzie sie podziali wszyscy faceci? Autorze jaja Ci urwalo czy jak?
Rozkminiasz jakies teksty piosenek panienki co Cie rzucila? Masz niewiecej jak 14lat i to jest Twoja pierwsza dziewczyna? Czy urodziles sie wczoraj?
Nigdy nie wierz kobiecie w to co MOWI, patrz na to co ROBI!
A co robi? Rzucila Cie, nie wyszlo z tamtym i chciala by pocieszenia w Twojej osobie, wiec naopowiadala Ci bajek, ktore lyknales.
Serio sadzisz, ze gdybys byl takim mieczakiem jakiego ona sobie wizualizuje to by z Toba byla? Zejdz na ziemie. Rozejrzyj sie, kazda chce milego, dobrego, romantycznego misia z dobrym serduszkiem tylko kiedy przychodzi co do czego to zakochuja sie w "slodkim skur..."
Pamietasz moze z Kubusia Puchatka, jak "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było."
Parafrazujac to: Im bardziej bedziesz wchodzil pannie w tylek tym bardziej bedzie Cie tam miala...
Witam wszystkich po niedługiej przerwie, sprawa się nieco wyjaśniła , jak się okazało moja była panna , spotyka się z jakimś nowym kolegą, więc nie ma to nic wspólnego z chęcią powrotu lub naprawy tego związku, po prostu chciała wybadać czy mi w jakiś sposób zależy żeby mieć ewentualną furtkę powrotu do tego co jej znane i pewne, tak jak wcześniej napisałem popełniłem parę błędów ale to nie był powód żeby się rozstawać , w związku jest najważniejsza komunikacja a nie traktowanie miłości jak towar na półce , coś się psuje , to po co naprawiać jak można kupić nowe. Także reasumując znowu odciąłem kontakt , i powiem wam szczerze że nawet nie czuje się tak źle , sporo czasu od rozstania minęło i można powiedzieć że jakoś to zniosłem ten kontakt, pracuje nad sobą , stałem się znowu aktywny fizycznie ( siłownia , jazda na rowerze ), ale podejrzewam że jeszcze sytuacja w pewnym sensie zatoczy koło i będzie szukać że mną kontaktu, jak coś się wydarzy ciekawego będę was informował ![]()