Dziewczyna potrzebuje czasu, co to oznacza? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dziewczyna potrzebuje czasu, co to oznacza?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez j.somionka (2016-08-25 10:32:54)

Temat: Dziewczyna potrzebuje czasu, co to oznacza?

Witam nazywam się Jarek - lat 35.

9 miesięcy temu poznałem fajną dziewczynę (Ew... lat 30). Zakochałem się w niej jak to się mówi „od pierwszego wejrzenia”. Ona poczuła to samo.  Szybko zaczęliśmy być parą. W każdym aspekcie życia dogadywaliśmy się rewelacyjnie. Spędzaliśmy ze sobą każdą możliwą wolną chwilę. Ja wtedy bardzo dużo pracowałem więc Ew... przyjeżdżała do mnie do pracy. Mówilismy sobie, ze szukalismy siebie tyle lat, ze to przeznaczenie, ze będziemy dbali o nasze uczucie i nie pozwolimy aby ktokolwiek nas rozłączył.  Ew..  żałowała, ze nie poznaliśmy się wcześniej. Puściła mi polski film „Ile waży koń trojański?” chciałaby dla mnie zmienić swoją przeszłość (po rozwodzie). Między nami było jak w bajce. Nie mogliśmy bez siebie żyć, mówilismy sobie, ze najzyczajniej byśmy umarli bez siebie. Po 3ech miesiącach zamieszkaliśmy razem  (Ew.. nalegała na to) kolejne 3 miesiące również były super. Poznaliśmy swoje rodziny, rodziców ze sobą, znajomych. Zaczęły się rozmowy nt przyszłości, że chcemy tego, że będzie 2ka dzieci, że ona chce pierścionek zaręczynowy.  W między czasie zapytałem się jej czy ma kontakt z byłymi facetami, odpowiedziała, że nie, ze zablokowała ich. Ja powiedziałem jej to samo bo uważam, że „ogony” dla dobra kolejnego związku trzeba odcinać.

No i później pojawiła się rysa.
Rozmawialiśmy nt swoich byłych, ona 2 razy zraniona, ja również. Jej były mąż wisiał jej kilkanascie tysięcy zł, rozmawialiśmy na ten temat i powiedziałem jej, żeby się do niego odezwała bo to nie mała kasa. Tak zrobiła. Zaczęli sms-ować na ten temat trwało to kilka dni, nic nie mówiłem bo uważałem, ze sprawa powinna być wyjaśniona i zakończona. No i pewnego dnia leżąc ze mną w łóżku godzina 21sza  zauważyłem, ze pisze smsy, zapytałem z kim odpowiedziała że z byłym mężem. Zwróciłem jej uwagę, ze chyba to już nie odpowiednia pora na rozmowe z byłymi. Odłożyła telefon i poszliśmy spać. Tydzień później zauważyłem, że zaczęła pisać z drugim byłm. Nie powiedziała mi o tym, jak pytałem powiedziała, ze z mężem, bała mi się przyznać. Wtedy nie wytrzymałem, zacząłem się pakować i wtedy się przyznała, że pisze z tym drugim, wyjaśniła mi sytuację ale ja byłem zbyt bardzo zdenerwowany, pakowałem się dalej. Moją podejrzliwość wzbudziło inne zachowanie Ew... Zaczęła chować telefon, wyciszyła dźwięk. Smsy pisała w ukryciu, w toalecie.

Po kilku dniach umówiliśmy się na spotkanie żeby porozmawiać, ja chciałem wrócić i uzgodnić jak to miało by wygladać, bez tajemnic wyjaśnimy i tłumaczymy sobie wszystko żeby nie doszło do podobnych sytuacji natomiast Ew... mówi, ze chce odpocząć, że dobrze się czuła beze mnie i potrzebuje czasu, że w ostatnich dwóch miesiącach drażniło ją u mnie wszystko np. ze wchodzę do domu i kładę się na łóżko z pilotem (pracowałem po 12h) że chodze po mieszkaniu w samych bokserkach (lubię bo tak mi wygodnie). Mówiła, ze czuje się zamknięta, ze jestem zbyt zazdrosny – przyznaje bywałem ale nie byłem zaborczy. Nie chciała wychodzić nigdzie z koleżankami bo nie chciała wysłuchiwac moich uwag. 2 razy wyszła beze mnie ale uzgodniliśmy wspólnie jak to ma wygladać. Poszła do pubu miała wrócić koło północy (mówiła, ze nie chce jej się wychodzić) po czym z koleżankami poszła jeszcze na dyskoteke i wróciła później. Innym razem wyszła do pubu z koleżanką tez miało być do mniej więcej północy, została do zamknięcia lokalu, w domu była koło 4tej. A na początku znajomości mówiła, ze beze nie nie chce nigdzie wychodzić.

Chciałbym dać jej ten czas ale obawiam się, że już do siebie  nie wrócimy, obecnie nie mamy żadnego kontaktu 5ty dzień. Co mam robić? Co kobieta w takiej sytuacji oczekuje? Co sobie myśli? Proszę was o przeanalizowanie mojej sytuacji i i radę. Proszę o Pomoc.
Kocham ją i zrobiłbym dla niej wszystko.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna potrzebuje czasu, co to oznacza?

Moim zdaniem, jeśli twierdzi, że "potrzebuje" czasu i nie odzywa się 5 tydzień... zapomnij, nic z tego nie będzie, może dogadała się z którymś z byłych.

3 Ostatnio edytowany przez j.somionka (2016-08-25 12:14:12)

Neko713 napisał/a:

Moim zdaniem, jeśli twierdzi, że "potrzebuje" czasu i nie odzywa się 5 tydzień... zapomnij, nic z tego nie będzie, może dogadała się z którymś z byłych.

Nie odzywamy się do siebie piąty dzień.

4

Jeśli potrzebuje czasu, to najpewniej chce Cię kopnąć w tyłek, z tym, że nie umie zrobić tego "z jajami", więc ochładza relację i buduje dystans żeby łatwiej się rozejść. Tak było we wszystkich podobnych przypadkach znanych mi z mojego otoczenia.

że dobrze się czuła beze mnie i potrzebuje czasu, że w ostatnich dwóch miesiącach drażniło ją u mnie wszystko np. ze wchodzę do domu i kładę się na łóżko z pilotem (pracowałem po 12h) że chodze po mieszkaniu w samych bokserkach (lubię bo tak mi wygodnie). Mówiła, ze czuje się zamknięta, ze jestem zbyt zazdrosny – przyznaje bywałem ale nie byłem zaborczy. Nie chciała wychodzić nigdzie z koleżankami bo nie chciała wysłuchiwac moich uwag. 2 razy wyszła beze mnie ale uzgodniliśmy wspólnie jak to ma wygladać.

Może dramatyzuję ale wydaje mi się, że często partner nagle zaczyna "wkurzać, przeszkadzać" itd. gdy pojawia się ktoś nowy. Wtedy stały partner jest fe, a ten nowy to taka świeżość w życiu.

Poszła do pubu miała wrócić koło północy (mówiła, ze nie chce jej się wychodzić) po czym z koleżankami poszła jeszcze na dyskoteke i wróciła później. Innym razem wyszła do pubu z koleżanką tez miało być do mniej więcej północy, została do zamknięcia lokalu, w domu była koło 4tej.

Na przyszłość pamiętaj, że godzinę powrotu ustala się córce, a nie dorosłej kobiecie. Nic dziwnego, że jej lepiej bez Ciebie, skoro teraz nikt i nic jej nie kontroluje.

5 Ostatnio edytowany przez j.somionka (2016-08-25 12:37:48)

Po rozstaniu widzieliśmy sie jeszcze 3 razy. Za pierwszym razem same pretensje, mówiłem jej, że ma mi powiedzieć wprost bez ściemy czy chce ze mną skończyć i ma się nie bac mi tego powiedzieć, odparła, ze chce odpocząć i nie wie co będzie dalej. Po kolejnych dwóch spotkaniach przytulaliśmy się i był pocałunek w usta ale nie był to goracy pocałunek. Od ostatniego spotkania mija piaty dzień, chcę jej dać ten czas.

Dzięki za wypowiedź nawet tą negatywną, bardzo przydatne, czekam na kolejne.

6

Laska chce Ci dać szansę, żebyś zachował jaja i z nią skończył, robi wszystko, żeby Ci w tym pomóc a Ty tego nie doceniasz i tkwisz w tym gównie po uszy.

7

Ach, wybacz faktycznie dni nie tygodni.
Po Twoim ostatnim poście, wnoszę, że być może trzyma Cię jeszcze w odwodzie jakby coś jednak nie wyszło. Przykro mi, że wypowiadam się negatywnie, ale z perspektywy czasu, własnych i cudzych doświadczeń, wiem, że lepiej nie mieć złudzeń, nie oszukiwać samego siebie.
Oczywiście, każda historia jest inna, każda kobieta jest inna...ale...

8 Ostatnio edytowany przez j.somionka (2016-08-25 12:50:07)

Neko713 napisał/a:

Po Twoim ostatnim poście, wnoszę, że być może trzyma Cię jeszcze w odwodzie jakby coś jednak nie wyszło. Przykro mi, że wypowiadam się negatywnie, ale z perspektywy czasu, własnych i cudzych doświadczeń, wiem, że lepiej nie mieć złudzeń, nie oszukiwać samego siebie.

Wiesz, pary rozchodza sie i schodzą na nowo, przecież na początku byłem jej ideałem - dosłownie. Nigdy nie walczyliśmy na noże, kłótnie były ale o pierdoły, ze szkoda gadać I skąd ta zmiana?

9

Sama przerabiałam takie rozstania i powroty, moi rodzice tak samo... Co to mają historię...
ale
mimo wszystko
kiedyś przeczytałam, że jeśli mężczyzna chce zatrzymać kobietę, musi być gotowy ją stracić
początki zazwyczaj są idealne, inaczej ludzie nie podejmowali by decyzji o rozpoczęciu związku, proza życia przychodzi z czasem

10

j.somionka napisał/a:
Neko713 napisał/a:

Wiesz, pary rozchodza sie i schodzą na nowo, przecież na początku byłem jej ideałem - dosłownie. Nigdy nie walczyliśmy na noże, kłótnie były ale o pierdoły, ze szkoda gadać I skąd ta zmiana?

Na początku są motylki, potem motylki zdychają i przychodzą co jakiś czas próby.

11 Ostatnio edytowany przez j.somionka (2016-08-26 13:31:38)

Wczoraj widziałem się z Ew... spędzilismy pół dnia,  spacerowaliśmy, trzymaliśmy się za ręce, było fajnie. Pojechaliśmy do niej, wylądowaliśmy w łóżku, stało sie to 2 razy, chciała żebym został na noc, zostałem.

Dzisiaj umówiliśmy się, spędzimy kolejny dzień razem, jedziemy na Sopockie molo, spacer po plaży.
Ale dalej chce mieć wolne, mówi, ze tak nie powinno być, mimo wszystko spędza ze mną czas.
Po co to wszystko, co się dzieje w jej głowie?

12

No i stało się!

Umówiłem się z koleżanką na kawę na naszej starówce, liczyłem, że Ew... też tam będzie. Nie pomyliłem sie, była z rodziną, weszła do tej samej kawiarni gdzie my byliśmy. Zobaczyła mnie. Na drugi dzień Ew... zaprosiła mnie na obiad,  w kolejne dni na grilla, na spacer, na rower i tym sposobem znowu jesteśmy razem. Mówiła, że szlag ją trafił jak mnie zobaczyła z inną, momentalnie rozbolała ją głowa, z kawy na której była z rodziną wyszła sama wcześniej bo nie mogła usiedzieć :-) . Teraz mówi, że głupia była, zrozumiała co traci :-).

13

j.somionka napisał/a:

No i stało się!

Umówiłem się z koleżanką na kawę na naszej starówce, liczyłem, że Ew... też tam będzie. Nie pomyliłem sie, była z rodziną, weszła do tej samej kawiarni gdzie my byliśmy. Zobaczyła mnie. Na drugi dzień Ew... zaprosiła mnie na obiad,  w kolejne dni na grilla, na spacer, na rower i tym sposobem znowu jesteśmy razem. Mówiła, że szlag ją trafił jak mnie zobaczyła z inną, momentalnie rozbolała ją głowa, z kawy na której była z rodziną wyszła sama wcześniej bo nie mogła usiedzieć :-) . Teraz mówi, że głupia była, zrozumiała co traci :-).

No i Qrwa stało sie !!! mnie tez momentalnie głowa rozbolała jak czytam coraz wieksze pierdoły na tym forum , chyba musze was opuscic tylko nie wiem co ja trace tak mnie ta głowa nap...... smile

14

Invisible Man napisał/a:

No i Qrwa stało sie !!! mnie tez momentalnie głowa rozbolała jak czytam coraz wieksze pierdoły na tym forum , chyba musze was opuscic tylko nie wiem co ja trace tak mnie ta głowa nap...... smile

Trzymaj sie ciepło, nadchodzą chłodne miesiące :-)

15

j.somionka napisał/a:
Invisible Man napisał/a:

Trzymaj sie ciepło, nadchodzą chłodne miesiące :-)

Ale jak ta koleżanka teraz wolna to moze dala by sie "potrzymac" podaj jakieś namiary na nia

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dziewczyna potrzebuje czasu, co to oznacza?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024