Jaka piżama na pierwszą noc z chłopakiem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Jaka piżama na pierwszą noc z chłopakiem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1 Ostatnio edytowany przez Urszula2002 (2020-04-28 12:25:00)

Temat: Jaka piżama na pierwszą noc z chłopakiem

Witajcie kobietki.
Mam do was pytanie, może mi coś poradzicie, otóż już niedługo przyjedzie do mnie mój chłopak, z którym znamy się wystarczająco długo, ponad pół roku i będziemy razem spać w jednym łóżku. Długo nad tym myślałam, kocham go, on też odwzajemnia uczucie, widywaliśmy się wielokrotnie, ale pierwszy raz nadarzy się okazja wspólnego noclegu. Myślę, że wydarzy się coś więcej, jestem na to gotowa i chcę tego.
Od wielu lat nie mam piżamy, śpię nago, ale myślę, że na tę noc jednak jakaś piżama będzie wskazana. Nie wiem tylko czy kupić taką flanelową dwuczęściową, koszulę nocną czy jakąś z guzikami rozpinaną.
Powiecie, żebym pogadała z chłopakiem, rozmawiamy ze sobą o wszystkim i o seksie też, ale jakoś ten temat jest mi niezręcznie poruszać, więc pomyślałam, że jednak kupię piżame a dopiero potem mu powiem że sypiam nago, bo jeszcze mu tego nigdy nie mówiłam.
Będzie u mnie mieszkał niecałe 2 tygodnie.

Może dodam, że ja mam 19 lat, a mój chłopak w tym roku będzie miał 22 lata

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaka piżama na pierwszą noc z chłopakiem

kup taką, żeby Ci było wygodnie.

3

Lady Loka napisał/a:

to oczywiste, ale nie tylko to miałam na mysli

4

Urszula2002 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

to oczywiste, ale nie tylko to miałam na mysli

To sprecyzuj pytanie, bo pojecia nie mam o co Ci chodzi.

Ja bym nie kupowała piżamy, zawsze mozna spać w majtkach i koszulce.

5

kup prostą koszulkę na ramiączkach, bo jak śpisz nago, wszystko inne będzie Cię gryzło wink

6

Urszula2002 napisał/a:

Witajcie kobietki.
Mam do was pytanie, może mi coś poradzicie, otóż już niedługo przyjedzie do mnie mój chłopak, z którym znamy się wystarczająco długo, ponad pół roku i będziemy razem spać w jednym łóżku. Długo nad tym myślałam, kocham go, on też odwzajemnia uczucie, widywaliśmy się wielokrotnie, ale pierwszy raz nadarzy się okazja wspólnego noclegu. Myślę, że wydarzy się coś więcej, jestem na to gotowa i chcę tego.
Od wielu lat nie mam piżamy, śpię nago, ale myślę, że na tę noc jednak jakaś piżama będzie wskazana. Nie wiem tylko czy kupić taką flanelową dwuczęściową, koszulę nocną czy jakąś z guzikami rozpinaną.
Powiecie, żebym pogadała z chłopakiem, rozmawiamy ze sobą o wszystkim i o seksie też, ale jakoś ten temat jest mi niezręcznie poruszać, więc pomyślałam, że jednak kupię piżame a dopiero potem mu powiem że sypiam nago, bo jeszcze mu tego nigdy nie mówiłam.

Kup ładną kobiecą koszulkę nocną na ramiączkach, albo na krótki rękaw - żebyś wyglądała ładnie i ponętnie, a nie jak babcia emerytka. Flanelowa piżama dwuczęściowa? Pani raczy żartować. smile Chyba, że będziecie grać w bingo, a spać pójdziecie po wieczorynce. big_smile

7

A ja Ci powiem tak: kup taką która Ci się podoba i jednocześnie nie będzie sprawiała problemu partnerowi np. zbyt obcisła, problem z dostępem, za dużo guzików itp. I żeby to nie była jakaś szpitalna w paski.

8

majtki i koszulka (2), yummy

9

Ja zazwyczaj sypiałam nago, miałam w szafie i koszule nocne na ramiączka i pidżamę flanelową na chłodniejsze dni, ale przyszedł taki moment, ze zaczynałam mieszkać z chłopakiem i chociaż wiedziałam, że będziemy uprawiać sex, to jednak nie szłam nago spać do wspólnego łóżka, a w koszulce nocnej na ramiączka, bez majtek, bez niczego innego. W takim stroju przejście do fajnego sexu jest bardzo proste, jak napisał Janix2 chłopak będzie miał do Ciebie dostęp i zrobicie to bardzo gładko.

Co do koszulki i majtek, to będziecie mieli dużo miejsca, ale aby zdjąć majtki, to zauważ już musisz się podnieść, wygiąć i już w pozycji leżącej jest to zdecydowanie większa gimnastyka.
Ja do spania, gdy jakieś towarzystwo się szykowało, to brałam t-shirt o rozmiar większy od mojego, spokojnie w opadał poniżej tyłka, luźny, nie ogranicza, nie obciska, na leżąco bez problemu da się dać chłopakowi dostęp

Lady Loka napisał/a:

To sprecyzuj pytanie, bo pojecia nie mam o co Ci chodzi.

10

z taką luźną bluzką to bardzo dobry pomysł, a jak mu dać do zrozumienia że tego chcę ?

11

Urszula2002 napisał/a:

z taką luźną bluzką to bardzo dobry pomysł, a jak mu dać do zrozumienia że tego chcę ?

proponuję nic nie mów, po prostu się do niego mocno przytul, najpierw możesz przytulić się tyłem, a jeśli się nie domyśli, to weź obejmij się jego ręką i skieruj jego dłoń na swój biust, jesli nadal się nie domyśli o co chodzi, to już zadziałaj albo słowami, albo pieszczotą...
Czy to dla Ciebie i dla niego pierwszy raz ?

12

karolinadd napisał/a:
Urszula2002 napisał/a:

proponuję nic nie mów, po prostu się do niego mocno przytul, najpierw możesz przytulić się tyłem, a jeśli się nie domyśli, to weź obejmij się jego ręką i skieruj jego dłoń na swój biust, jesli nadal się nie domyśli o co chodzi, to już zadziałaj albo słowami, albo pieszczotą...

Jestem zabijaczem spontana, ale jeżeli dla nich ma być to pierwszy raz, to warto nie dawać do zrozumienia tylko powiedzieć wprost choćby po to, żeby dogadać się w kwestii antykoncepcji lub w kwestii tego, czego tak naprawdę się chce i żeby sobie trochę bardziej zaufać w kwestii seksu. Warto wcześniej obgadać na jakie praktyki się zgadzacie, a na jakie póki co nie. Warto poinformować partnera, że to Twój pierwszy raz, żeby zwrócił uwagę i wstrzymał się, gdyby Cię bolało.

13

Lady Loka napisał/a:
karolinadd napisał/a:
Urszula2002 napisał/a:

Jestem zabijaczem spontana, ale jeżeli dla nich ma być to pierwszy raz, to warto nie dawać do zrozumienia tylko powiedzieć wprost choćby po to, żeby dogadać się w kwestii antykoncepcji lub w kwestii tego, czego tak naprawdę się chce i żeby sobie trochę bardziej zaufać w kwestii seksu. Warto wcześniej obgadać na jakie praktyki się zgadzacie, a na jakie póki co nie. Warto poinformować partnera, że to Twój pierwszy raz, żeby zwrócił uwagę i wstrzymał się, gdyby Cię bolało.

To nie jest zabijanie spontana, tylko mądry, dojrzały seks, a seks powinien być taki zawsze i wszędzie, nie tylko przy pierwszym razie.

14

Dwa lata temu krótko miałam chłopaka, z którym zrobiłam to pierwszy raz, a potem jeszcze za 3 dni. Ten chłopak, którego teraz mam jest zupełnie inny od tamtego. Nasz sex nie będzie spontanem, rozmawialiśmy o seksie, więc antykoncepcja ustalona.
Lady Loka, a jakie masz na myśli praktyki ? Myślisz, że czego on może chcieć czego ja mogę nie zechcieć ?

15

Seks to nie tylko stosunek dopochwowy, niektóre dziewczyny na pytanie "czy uprawiałaś seks", odpowiedzą że tak, i mają rację, bo jest sex oralny, sex analny, a nie mają jeszcze doświadczenia z stosunkiem dopochwowym.
Jeśli piszesz że masz za sobą seks 2 razy to domyślamy się, że dopochwowy

16 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2020-04-28 20:05:36)

Urszula2002 napisał/a:

Lady Loka, a jakie masz na myśli praktyki ? Myślisz, że czego on może chcieć czego ja mogę nie zechcieć ?

No nie mów. Też popieram @Lady, lepiej przegadać to i owo. Może chcieć oralnie, analnie albo Ty tylko na górze albo paluszka będzie chciał włożyć. Może chcieć też na ostro a Ty wcale możesz tego nie lubić. Po co potem żałować że coś poszło nie tak jak miało być.

17

Różne są praktyki okołoseksualne. Można nie chcieć od razu penetracji, a można nie chcieć od razu seksu oralnego. Można mieć rejony ciała, po których się nie chce być dotykanym, można nie chcieć np. wytrysku na ciało, dużo rzeczy można chcieć lub nie chcieć i warto o takich rzeczach z nowym partnerem rozmawiać zanim się zacznie uprawiać seks, bo potem mogą wyjść z tego niedomówienia.
Można nawet o konkretnych pozycjach porozmawiać. Ja np. jak zaczynałam uprawiać seks to nie lubiłam niektórych pozycji, bo się w nich nie czułam pewnie.

18

Z pierwszym chłopakiem, pierwszy raz to był bardzo fajny i przyjemny, dużo pieszczot, miło romantycznie, stosunek do pochwy i wytrysk w pochwie. Drugi stosunek, to powiedział, że chce gdy ja na górze, ja na dole, zmienialiśmy pozycje naście razy, na boku, siedząco, stojąco, nazwiecie to sportem, ale chciałam tak i koniec na pieska, wytrysk też w środku.
Lady Loka, nie chciał wytrysku na ciało, ale wszystko przedemną, mój nowy chłopak może tego chcieć, a ja nie wiem czy tego chcę, nie wiem czy brzydzę się spermy. Pozycje obdagać, jak dla mnie to nie chcę ustawiać mu scenariusza. mam jedno doświadczenie z poprzednim, nie wspominam tego doświadczenia jakoś tragicznie, seks sprawił mi przyjemność, a zerwałam z tamtym chłopakiem, bo tamten był wyjątkowym kobieciarzem i ja byłam dla niego może piątą, a może i piętnastą dziewczyną.

19

Na szczęście ja miałam piżamę a w zasadzie długą koszulę nocną rozpinaną zanim mi Sanepid dokwaterował za moją zgodą sąsiada  big_smile big_smile. Kupiłam rozpinaną, bo czasem jest ciepło i można się rozpiąć, mieszkam sama, a nawet jeśli się mieszka samej, to nie paradowałam goła po mieszkaniu, zawsze coś miałam narzucone na siebie. Gdy dostałam decyzję o kwarantannie, to nie miałbymi kto kupić jakiejs piżamy, a nie mam jakichś za dużych t-shirtów.
Rozumiem Ciebie że gdy chłopak przyjedzie do Ciebie to nie chcesz mu świecić gołymi cyckami, nawet jesli chcesz z nim się kochać i jesteś na to gotowa.
U mnie było tak samo, zapinałam się do ostatniego guzika gdy wiedziałam, że sąsiad może być w kuchni lub spotkam go w przedpokoju aż do piątku, kiedy moja sympatia do niego się zwiększyła.
Czy chciałabyś aby Twój chłopak mógł łatwiej przejśc do rzeczy, dlatego pytasz o piżamę ?
Ja z sąsiadem siedzieliśmy na łóżku laptop na kolanach film na laptopie, moje guziki pozapinane, ale gdy wyszlam do łazienki na chwilę to wróciłam z już kilkoma guzikami nie dopiętymi co mu ułatwiło dostęp do mojego ciała.

20

Z tego co napisałaś w wątku https://www.netkobiety.pl/p3612707.html#p3612707 kwestia piżamy to tylko kwestia wygody. Autorka pytała jaką piżame kupić, bo nie chce aby nadmierny ubiór przeszkadzał jej w tym czego chce i pragnie. Ty masz dobrą piżamę, czy koszulę nocną, sąsiad gdy Ciebie położył, rozpiął te guziczki i już miał dostęp do Twojego ciała, gdy spotkaliście się w kuchni czy w przedpokoju i w niedziele lub poniedziałek miał ochotę na sex, to po prostu rozpiął guziczki i bez ćwiczeń gimnatycznych pozbawił cie odziezy aby oddać się uciechom seksu.

21 Ostatnio edytowany przez marakujka (2020-04-28 22:39:49)

Urszula2002 napisał/a:

Witajcie kobietki.

Możesz kupić ładną, kobiecą, długą do kostek koszulę nocną, luźną. Tylko nie jakąś babciną, ale kobiecą.

22 Ostatnio edytowany przez m4jkel (2020-04-29 08:02:33)

Jeśli jesteś pewna, że tego wieczoru będzie cimcirimcim, to nie ma nic fajniejszego jak koszulka nocna na ramiączkach do wysokości ud.
Majtki? Głodnemu kobiecego ciała mężczyźnie zdjąć majtki, to jeden prosty ruch, ale jakże podniecający, bo ma wrażenie, że rozpakowuje śliczny prezent, że zaraz zobaczy jej cudo. Z drugiej strony goła pupa pod kołdrą, to prosty wabik do seksu. Cokolwiek wybierzesz czy nago, czy w majtkach, będzie happy. Ale to Tobie na być wygodnie, więc sama wybierzesz.

Pidżama może "słodka", ale atmosfery nie zrobi.

Nie wiem jak inni faceci, ale mnie bardzo podobało się, jak po seksie, moja przyszła żona paradowała w mojej koszuli, rozpiętej, co zmysłowo zakrywało piersi, a odkrywało brzuch i dekolt. Mrrrrrr. Pomysł o tym.

I na Boga, nie omawiajcie przed seksem, co kto i jak. Uczcie się siebie w trakcie seksu. Kupa zabawy przy tym:
- Czekaj, tak nie, bo mi nogi rozciagasz.
- O to chodzi, nie?
- (śmiech) Od tyłu?
- Mhmmmm.
- Jak coś, to na plecki.
- Ok, ale to trochę potrwa.
- No ja myślę.

Spontan. Bez słów, to prosta droga do zawodu.

23

Spontan jest spoko, jak się jest starszym.
To nie chodzi o to, zeby tworzyć scenariusz i dokładnie omawiać w jakich pozycjach się będzie ten seks uprawiać, ale przed pierwszym razem z nowym partnerem warto porozmawiać o tym, jakiego seksu byśmy chcieli i jakiego byśmy nie chcieli. To jest normalne.

24

Lady Loka napisał/a:

Spontan jest spoko, jak się jest starszym.
To nie chodzi o to, zeby tworzyć scenariusz i dokładnie omawiać w jakich pozycjach się będzie ten seks uprawiać, ale przed pierwszym razem z nowym partnerem warto porozmawiać o tym, jakiego seksu byśmy chcieli i jakiego byśmy nie chcieli. To jest normalne.

Oczywiście. I nie robi się tego na godzinę przed seksem a wcześniej w luźnej, miłej rozmowie.

25

Urszula2002 napisał/a:

Witajcie kobietki.

a ja bym jednak pogadała z chłopakiem skoro gadacie o seksie, to przygotowałabym się do gadki i jednak pogadała

26

Wszystko się udało, chłopak od razu domyślił się, że chcę seksu, więc nic nie musiałam mówić, nic nie musiałam się starać, wszystko odbyło się bardzo miło , bardzo romantycznie 8 nocy. Położyłam się spać w takim większym t-shircie od mojego rozmiaru

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Jaka piżama na pierwszą noc z chłopakiem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024