Czuję się przytłoczona przez liczne prośby do mojej firmy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Czuję się przytłoczona przez liczne prośby do mojej firmy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Czuję się przytłoczona przez liczne prośby do mojej firmy

Bardzo lubię swoją pracę, zawsze z radością do niej wstawałam, ale od kilku dni czuję się ciągle rozdrażniona i i poirytowana, jak tylko o niej pomyślę. Początkowo nie rozumiałam przyczyny swojego nastawienia, a właściwie zmiany nastawienia, ale już wiem, skąd się bierze moja niechęć do odpalania służbowego komputera. Codziennie dostaję mnóstwo próśb o pomoc, jakie są kierowane do mojej firmy. Gdybym chciała je spełnić, musiałabym oddać wszystko, co mam i cały czas spędzić na akcjach charytatywnych. Ostatnio non-stop dostaję w pracy maile albo z prośbą o wpłatę kasy na akcję walki z koronawirusem, albo maila z prośbą o poinformowanie czytelników naszych serwisów o zrzutce. Sama psychicznie mam już tego dość. Czuję się tym okropnie przytłoczona, bo nie jestem w stanie każdemu pomóc, ale ci ludzie często tego nie rozumieją i wydzwaniają z przypomnieniem. Jak sobie z tym radzić? Nie chcę być niemiła, bo rozumiem powagę sytuacji, cel często jest szczytny, ale ja nie jestem milionerką. Nie rozdam swoich oszczędności na prawo i lewo, zwłaszcza gdy nie wiem, czy za miesiąc będę miała pracę. Nie mam nikogo, kto mi pomoże finansowo, jak mi się powinie noga. A w pracy też nie mogę zamienić naszej strony na słup ogłoszeniowy, bo wiem, że to irytuje czytelników.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czuję się przytłoczona przez liczne prośby do mojej firmy

Najnormalniej w świecie informujesz ich już przy pierwszym mailu, że zbiórek nie udostępniasz, a jak będziesz chciała na coś wpłacić, to sama poszukasz odpowiedniej zbiórki. I konsekwentnie.

Z ciekawości, co to za firma, że aż tyle wiadomości spływa?

3

W Polsce panuje takie myślenie, że jak ktoś ma firmę, to już musi być wielki bogacz.

Niedaleko moich rodziców pewna miła pani miała budkę spożywczą - chleb, masło, serki, herbatki, batoniki, sklepik zrobiony jakby z naczepy ciężarówki, malutki. Jacyś wandale zniszczyli. A ludzie mówili, że na biednego nie trafiło - tak, jakby miała z tego sklepiku milionowe dochody.

Blokuj te maile, nie odpisuj, a jak dzwonią, to konsekwentnie odmawiaj.

4

CatLady napisał/a:

W Polsce panuje takie myślenie, że jak ktoś ma firmę, to już musi być wielki bogacz.

Niedaleko moich rodziców pewna miła pani miała budkę spożywczą - chleb, masło, serki, herbatki, batoniki, sklepik zrobiony jakby z naczepy ciężarówki, malutki. Jacyś wandale zniszczyli. A ludzie mówili, że na biednego nie trafiło - tak, jakby miała z tego sklepiku milionowe dochody.

Blokuj te maile, nie odpisuj, a jak dzwonią, to konsekwentnie odmawiaj.

Dokładnie tak jest. Ten co nie miał chociaż przez chwilę własnej firmy nie zna kosztów, nie wie jaka jest konkurencja, jak trudno jest to wszystko ogarnąć. Każdy myśli że jak ktoś powie że w danym miesiącu zarobił np 10 tys. to że cała ta kwota idzie do jego kieszeni. Nic mylnego, są przecież podatki, trzeba opłacić wynajem lokalu, prąd, kupić towar, itp.

5 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-05-01 09:40:15)

dzień dobry,

Też jestem ciekaw w jakiej branży działa Twoja firma. Serwis Informacyjny/branżowy?
Jeśli adres e-mail publikujecie na stronie otwartym tekstem, to mógł się załapać na setki list i baz danych do których potem rozsyłane są masowe maile.

6

Ustaw dobrze skrzynkę pod względem spamu wink

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Czuję się przytłoczona przez liczne prośby do mojej firmy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024