jak trwoga to do ... mnie - dlaczego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » jak trwoga to do ... mnie - dlaczego?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1 Ostatnio edytowany przez Nastka_Nastka (2020-04-01 14:18:38)

Temat: jak trwoga to do ... mnie - dlaczego?

Co sadzicie o tym, że ludzie prą do przodu 'na chama'? mowie tutaj o mojej obserwacji znajomych w okresie 3-5 lat. jestem w tyle mam 30 lat, nie mam super kariery, nie mam faceta, nie ,mam planów na najblizsze 5-10 lat ale powiedzmy na 1-2 . ta pandemia, covid -19 sprawiła, że dużo osob, ktore kiedys mnie 'wykorzystywały' pozakładaly swoje biznesy, były w stosunku do mnie nie fair, obgadywali mnie - teraz chcą abym im pomogła.
mam z tym problem , czasem ledwo wiaze koniec z koncem, boje sie o moja prace. pracuje na umowe o prace w ogolno pojetym 'prestiżowym' zawodzie, gdzie dopiero po praktycce 10-15 letniej mozna zarabiac takie pieniadze jak w informatyce czy mediach obecnie.

przez ostatnie lata określałam siebie jako osobę, ktora jest 'stała', niezmienna. ludzie zwykle do mnie przychodza jak cos im sie nie uda, bo dam rade, bo pomoge. jest takie powiedzenie - jak trwoga to do Boga. wlasnie tego doswiadczam od kilku tygodni. wiem, ze kazdy panikuje i wiem, ze kazdy jest zestresowany taka sytuacja, ale wkurza mnie to. wkurza mnie to, ze kiedy mialam urodziny rok temu znajoma odebral ami cala atencje , uwage, specjalnie ona byla w centrum bo poklocila sie z facetem- zamiast zajmowac sie mna na moich urodzinach ludzie jej wspolczuli. w tym roku po krotkim telefonie i zlozeniu zyczen zaczela wychwalac sie co i jak u niej ze kupila nowe auto ze to ze tamto. 2 dni temu stracila prace. napisala i zadzwonila do mnie jako 1sza bo innym tego nie powie bo sie wstydzi poz atym mnie dlugo zna i przeszlysmy po dkoniec liceu ( ok 12 lat wstecz SIC!) jakies problemy.
kiedy cos sie udaje, ludzie o mnie nie pamietaja, robia swoje, 'wyprzedzaja mnie' chwala sie wszystkim, tak jak ona zabieraja mi atencje nawet w moje urodziny, kiedy cos jest ni etak, wali im sie swiat pod nogami wracaja do mnie. o co chodzi? co ja w sobie takiego mam, ze ludzie tak sie zachowuja? to nie jedyna osoba- to 2-3 max 4 w moim otoczeniu, ktore zaczelam dystansowac od siebie przez ostatnie 1-2 lata... a one nadal ciagna do mnie.
uwazaja ze wszystko moga, rzucaja sie na kredyty, rzucaja sie na nowe mieszkania w Wawie , na super fjane projekty a pozniej prosza mnie o kase, robia zrzutki na siepomaga na swoje projekty etc. o co chodzi? a jesli im sie noga powinie do do mnie, bo ja 'ide wolno' nie spiesze sie, bo wiem, ze jak sie czlowiek spieszy 'to sie diabeł cieszy'. uważają , ze nie chce tego zmienic. ja uwazam, ze w zyciu nalezy miec ;podstawe, poduszke finansowa' aby sobie pozwalac na wiele rzeczy zeby pozniej nie biadolic innym i sie nie wstydzic przed SAMYM SOBA ze sie popelnia tyle bledow. Dodatkowo ci ludzie tez nie pochodza z super zamoznych rodzin- ta ksamo jak ja. A pozniej kiedy cos im nie wyjdzie- do mnie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak trwoga to do ... mnie - dlaczego?

Nastko, o Twoich relacjach ze znajomymi i przyjaciółmi, mamy już dwa wątki.
I myślę, że to w zupełności wystarczy. Proszę, kontynuuj dyskusję w którymś z tych tematów:
- https://www.netkobiety.pl/t121861.html
- https://www.netkobiety.pl/t118470.html
Regulamin naszego forum zabrania dublowania wątków.
Moderator IsaBella77

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » jak trwoga to do ... mnie - dlaczego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024