Dlaczego dziewczyna nagle się dystansuje - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego dziewczyna nagle się dystansuje

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 72 ]

Temat: Dlaczego dziewczyna nagle się dystansuje

Cześć

Od jakiegoś czasu, spotykam się z pewną kobietą-koleżanką z pracy.

Byliśmy parę razy na rolkach, trzy razy oglądaliśmy u mnie film z winem. Raz w zamian za pomoc w naprawie samochodu, kupiła mi alkohol, ja ten alkohol odmówiłem, i wprosiłem się do niej na kolacje. Było bardzo fajnie, widać było że jej się podobało. Z resztą sama przyznała, że pierwszy raz w życiu coś dla kogoś gotowała.

Podczas ostatniego seansu filmowego u mnie, zrobiłem jej masaż, zakończony pocałunkami po karku, plecach, szyi. Była zaskoczona, ale pozytywnie zaskoczona. Na następny dzień, dostałem nawet od niej dość fajne zdjęcia, podkręcające wyobraźnie. W samej bieliźnie, dość skąpej bieliźnie.

W piątek widzieliśmy się w firmie, i coś rozmawialiśmy o weekendzie. Powiedziałem że jak nie masz planów, to wpadnij do mnie w sobotę. Ona że w sumie spoko, że miała mieć niby jakąś imprezę, ale że ucichło. Więc jak nie będzie imprezy to wpadnie. Ja jej na to, to daj mi znać do południa, bo jak coś to przygotuję coś do jedzenia. Ona, ok spoko.

W sobotę rano, sms, że idzie jednak na imprezę, Ja okej, spoko smile.
Coś tam jeszcze chwilę popisaliśmy i na tym ucichło.

W niedzielę, wysłałem pytanie, że jadę na rolki, czy jedzie ze mną. A ona sucho, "Hej, odpadam dziś". No okej.

Dzisiaj widzieliśmy się w pracy, coś próbowałem do niej mówić, ale była jakby nie obecna, No okej. Poszedłem robić swoje. Wieczorem wysłałem jej jakiś film nagrany na, jak byłem na rowerze. Wyświetliła, i zero odpowiedzi. A był to film, związany z naszą ostatnią przygodą na rolkach. Gdzie oboje mieliśmy z tego dość długi ubaw.

Wiem, że to raptem dwa dni, każdy może mieć gorsze chwilę. Ale czy to możliwe, że z codziennego jakiegoś kontaktu, ona nagle tak milczy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego dziewczyna nagle się dystansuje

A skąd my mamy wiedzieć co ona ma w głowie i co sobie myśli? Nie lepiej zapytać u źródła?

3

123qwerty123 napisał/a:

A skąd my mamy wiedzieć co ona ma w głowie i co sobie myśli? Nie lepiej zapytać u źródła?

Pewnie lepiej. Ale czy komuś, kiedykolwiek kobieta odpowiedziała wprost logicznie dlaczego?Nie wydaje mi się. Raczej spodziewam się odpowiedzi, nie no co ty, wydaje ci się..

4

2 dni braku kontaktu i od razu dystansuje się? :-O
Wyluzuj lepiej kolego, bo to co robisz, zaczyna zahaczać o osaczanie i trącić desperacją. Ona ma pewnie po prostu jeszcze życie oprócz pracy i kontaktu z Tobą i tamta część jej życia być może akurat teraz wciągnęła ją bardziej. Zajmij się też swoimi sprawami, a co ma wisieć nie utonie.

5 Ostatnio edytowany przez W1dmo (2021-05-11 08:44:11)

2 dni na takim etapie to dużo. Nie było seksu i ma go za cieniasa.Kontakt zacznie słabnąć. Zobaczycie.  Zakładam, ze jesteście 20+, a w tym wieku jaka się na pannę nie rzucisz od razu to się dzieją dziwne rzeczy (a niby to faceci o jednym myślą).

Edit: Z takim myśleniem jak Magdaleny nigdzie się nie zajdzie w żadnej relacji, bo to jest takie myślenie życzeniowe trochę na zasadzie jak ludzie powinni postępować w relacjach... Nie, kobieta jak chce to naciska. I naciskała dopóki chciała. Miał być seks i nie było.

6

Nie jest zainteresowana rozwojem relacji w kierunku romatycznym.

7

Pronome napisał/a:

Nie jest zainteresowana rozwojem relacji w kierunku romatycznym.

Też tak uważam. Jeżeli wcześniej kontakt był intensywny,  a nagle wiadomości i filmiki zostają bez odpowiedzi i przez dwa dni jest cisza, to zapewne poukładała sobie to w głowie I doszła do wniosku, że nie chce tego rozwijać w tym kierunku.

8

Ona jest narcyzem, ty desperatem, odetnij kontakt, metoda 89 kroków, witaminy + rozciąganie + klata, biceps i triceps, a także polecam jogę, pilates i brydż sportowy... a tak na serio, to na tym etapie laska jakby była zainteresowana od rana do wieczora byście siedzieli na telefonie i nie byłoby dylematy Ty czy impreza.

9

Wbrew pozorom to nie jest takie proste. Gdy kontakt jest intensywny nawet jednodniowa przerwa to udręka. To jak narkotyk. Uzależnia . Gdy nie ma tego kontaktu jest się jak na haju. Czuje się głód. Brak kontaktu boli do tego stopnia ze odczuwamy również ból fizyczny. Płaczliwość pomieszana ze złością. Huśtawka emocjonalna. To bardzo trudny czas ktòry wraz z uplywem czasu traci na intensywności ale ciagle jest.

10

Na takim haju, żeby dzień przerwy czy dwa w kontakcie były udręką, to ja byłam, gdy zakochałam się jako nastolatka :-D

Jakoś teraz to tak spokojniej wszystko szło, wcale nie miałam ciśnienia na ciągły kontakt, dobrze mi robiło parę dni pauzy, fajnie było zatęsknić.
Ale jak autor ma niewiele ponad 20 lat, to rzeczywiście może oczekiwać ciagłego haju :-D

11

A może zwyczajnie na tej imprezie poznała kogoś interesującego?

12 Ostatnio edytowany przez rossanka (2021-05-11 10:52:36)

Lucker93 napisał/a:

Ja jej na to, to daj mi znać do południa, bo jak coś to przygotuję coś do jedzenia. Ona, ok spoko.

W sobotę rano, sms, że idzie jednak na imprezę, Ja okej, spoko smile.
Coś tam jeszcze chwilę popisaliśmy i na tym ucichło.

W niedzielę, wysłałem pytanie, że jadę na rolki, czy jedzie ze mną. A ona sucho, "Hej, odpadam dziś". No okej.

Dzisiaj widzieliśmy się w pracy, coś próbowałem do niej mówić, ale była jakby nie obecna, No okej. Poszedłem robić swoje. Wieczorem wysłałem jej jakiś film nagrany na, jak byłem na rowerze. Wyświetliła, i zero odpowiedzi. A był to film, związany z naszą ostatnią przygodą na rolkach. Gdzie oboje mieliśmy z tego dość długi ubaw.

Wiem, że to raptem dwa dni, każdy może mieć gorsze chwilę. Ale czy to możliwe, że z codziennego jakiegoś kontaktu, ona nagle tak milczy?

Jesteś póki co traktowany jak kolega .
Są dwie wersje, albo ona się rozkręci, ale nie nombarduj jej smsami.  Za jakiś czas na luzie zaproś ją gdzieś ze dwa razy.  Jak za każdym razem odmowi, mówiąc nie mam czasu, albo to zdzwonimy sie- nic z tego nie będzie. Jak odmówi, ale powie coś w stylu jutro nie mogę się chętnie w sobotę ( poda konkretny dzien) to kuj żelazo.

W drugiej wersji-ona się nie rozkręci, póki co to wygląda jak traktowanie Ciebie jak kolegę.

13

MagdaLena1111 napisał/a:

Na takim haju, żeby dzień przerwy czy dwa w kontakcie były udręką, to ja byłam, gdy zakochałam się jako nastolatka :-D

Jakoś teraz to tak spokojniej wszystko szło, wcale nie miałam ciśnienia na ciągły kontakt, dobrze mi robiło parę dni pauzy, fajnie było zatęsknić.
Ale jak autor ma niewiele ponad 20 lat, to rzeczywiście może oczekiwać ciagłego haju :-D

Bo za dużo było i oksytocyna już tak nie klepie. U autora pewnie nie i liczył na to samo.

14 Ostatnio edytowany przez Lucker93 (2021-05-11 13:04:36)

Dzięki za odpowiedzi.
No nie, ja mam już 30 ma karku, ona 24..

To był jakiś grill, coś takiego z jakimś tam znajomymi co się ciągle spotyka, raczej nie było nowych osób. Ale w tej paczce był gość co do nie zarywał. Taka ciekawostka.

Dzisiaj widziałem się z nią z nowu w firmie, ja podszedłem na luzie, ona na początku delikatnie zdystansowana, później si trochę rozkręciła.

Ale teksty z domieszką sexu, co kiedyś ją bawiły i sama zaczynała tematy, teraz jakby sie wstydziła.

Nie pogadaliśmy długo, bo obowiązki, zapytała tylko czy już jadę, czy jeszcze się zobaczymy później.

Czy jestem desperatem?  Hmm , kiedyś byłem, teraz bardziej na luzie staram się podchodzić. Ale mimo wszystko czasami dostaję takiego liścia w mordę, i zaczynają mnie dręczyć myśli..

Edit

Nie ugadzajac kobietą, chyba że jeszcze okres ma tu coś do gadania..

15

MagdaLena1111 napisał/a:

Myślę, że to nie zależy od wieku a od doświadczenia. Nie miałam zbyt wielu relacji z facetami i chyba to powoduje ze się ufa i bierze wszystko na poważnie. Tak jak autor. Gdy się ma za sobą 10 takich znajomości czy więcej to od początku podchodzi się ostrożnie z rezerwą . Wtedy i rozstanie tak nie boli.

16 Ostatnio edytowany przez Roxann (2021-05-11 13:32:35)

Lucker93 napisał/a:

W piątek widzieliśmy się w firmie, i coś rozmawialiśmy o weekendzie. Powiedziałem że jak nie masz planów, to wpadnij do mnie w sobotę.

Lucker93 napisał/a:

Ale teksty z domieszką sexu, co kiedyś ją bawiły i sama zaczynała tematy, teraz jakby sie wstydziła.

To ja mam jeszcze inne możliwe wytłumaczenie. Dotąd Wasza znajomość była czysto koleżeńska. Jakiś masaż, buziaki w kark czy rolki jej nie zmieniły, seks by natomiast zmieniłby Waszą relację bezpowrotnie, a Wy pracujecie w jednym miejscu.
Takie "wpadnij do mnie w sobotę" raczej brzmi na tym etapie jednoznacznie, może dlatego dziewczyna się waha i dystansuje?

17

Roxann napisał/a:
Lucker93 napisał/a:

W piątek widzieliśmy się w firmie, i coś rozmawialiśmy o weekendzie. Powiedziałem że jak nie masz planów, to wpadnij do mnie w sobotę.

Lucker93 napisał/a:

To ja mam jeszcze inne możliwe wytłumaczenie. Dotąd Wasza znajomość była czysto koleżeńska. Jakiś masaż, buziaki w kark czy rolki jej nie zmieniły, seks by natomiast zmieniłby Waszą relację bezpowrotnie, a Wy pracujecie w jednym miejscu.
Takie "wpadnij do mnie w sobotę" raczej brzmi na tym etapie jednoznacznie, może dlatego dziewczyna się waha i dystansuje?

Całkiem możliwe. Tyle że moja praca jest tam dorywcza, pojawiam się moz parę godzin w tygodniu, a ona i tak planuje stamtąd odejść. Ale pod tym kątem na to nie patrzyłem.

Kiedyś po wizycie w pracy, napisałem jej że miałem na nią ochotę. To w sumie nie miała później żadnych oporów w pracy ani nic. Tak że nie wiem..

18

Lucker93 napisał/a:

Kiedyś po wizycie w pracy, napisałem jej że miałem na nią ochotę. To w sumie nie miała później żadnych oporów w pracy ani nic. Tak że nie wiem..

Flirt flirtem ale jak przychodzi co do czego, kobieta może czuć blokadę, z różnych powodów. A u Was ewidentnie znajomość do tego dąży czy dążyła.
Może jeszcze nie jest na to gotowa? Albo się boi (jakkolwiek by to nie zabrzmiało wink).

19

Noo okej. Każdy mówi że żeby kobieta zaczęła czuć coś więcej, aby temat relacji przeszedł dalej, to powinien być sex. Że jak zadlugo tego nie ma, to przyjaciel itd.
Że kobiety też pragną sexu itp.

No ja rozumiem, że jeżeli to wyjdzie samo przez sie to jest dobrze. Ale ja nie miałem zamiarów zaprosić ja stricte po to, a zapraszałem na jakieś jedzenie i film i tyle

20

Lucker93 napisał/a:

Noo okej. Każdy mówi że żeby kobieta zaczęła czuć coś więcej, aby temat relacji przeszedł dalej, to powinien być sex. Że jak zadlugo tego nie ma, to przyjaciel itd.

No ja rozumiem, że jeżeli to wyjdzie samo przez sie to jest dobrze. Ale ja nie miałem zamiarów zaprosić ja stricte po to, a zapraszałem na jakieś jedzenie i film i tyle

Noo okej. Tyle, że ostatnio był masaż, pocałunki w kark itd., więc relacja nieco rozwinęła, więc no powiedzmy sobie szczerze, że po kolejnym spotkaniu można się spodziewać czegoś więcej, do tego te teksty typu "mam ochotę na ciebie". Pewnych rzeczy nie trzeba mówić wprost wink
Poza tym pisałeś, że dziewczyna mówiła, że pierwszy raz coś dla kogoś gotowała, co może oznaczać, że zbyt dużego doświadczenia w tym temacie nie ma i może stąd ta blokada, coś na zasadzie "chciałabym ale się boję" wink

21

Roxann napisał/a:
Lucker93 napisał/a:

Noo okej. Tyle, że ostatnio był masaż, pocałunki w kark itd., więc relacja nieco rozwinęła, więc no powiedzmy sobie szczerze, że po kolejnym spotkaniu można się spodziewać czegoś więcej, do tego te teksty typu "mam ochotę na ciebie". Pewnych rzeczy nie trzeba mówić wprost wink
Poza tym pisałeś, że dziewczyna mówiła, że pierwszy raz coś dla kogoś gotowała, co może oznaczać, że zbyt dużego doświadczenia w tym temacie nie ma i może stąd ta blokada, coś na zasadzie "chciałabym ale się boję" wink

Była w jednym związku, kilkuletnim. To ona zresztą zawsze inicjowała rozmowy o sexie, czuła si jakby bardziej pewna w tym temacie. No i początek flirtu też zawsze był od niej

22 Ostatnio edytowany przez Roxann (2021-05-11 15:27:36)

Lucker93 napisał/a:

Była w jednym związku, kilkuletnim. To ona zresztą zawsze inicjowała rozmowy o sexie, czuła si jakby bardziej pewna w tym temacie. No i początek flirtu też zawsze był od niej

I ani razu nic nie ugotowała swojemu facetowi? wink
No to nie wiem, może rzeczywiście ten facet z grilla wpadł jej w oko lub się po prostu rozmyśliła.
Może też chwilowo ma jakiś trudniejszy czas i nie w głowie jej romanse?

23 Ostatnio edytowany przez Lucker93 (2021-05-11 15:35:17)

Roxann napisał/a:
Lucker93 napisał/a:

I ani razu nic nie ugotowała swojemu facetowi? wink
No to nie wiem, może rzeczywiście ten facet z grilla wpadł jej w oko lub się po prostu rozmyśliła.
Może też chwilowo ma jakiś trudniejszy czas i nie w głowie jej romanse?

Może z racji wieku nie gotowała. Miłość szkolna itd.

No nie wiem, ciężko wyczuć
Co radzicie dalej robić?

24

Lucker93 napisał/a:

Może z racji wieku nie gotowała. Miłość szkolna itd.

No nie wiem, ciężko wyczuć
Co radzicie dalej robić?

Jak miłość szkolna to może wcale nie oznaczać, że w kwestii seksu jest "doświadczona" wink Ale już mniejsza i większość, po prostu taka moja była pierwsza myśl po tym jak przeczytałam co pisałeś.
Co robić? Na spokojnie za jakiś czas zaproponuj jej spotkanie, może sama wyjdzie z inicjatywą? Jak dwa razy pod rząd odmówi nie wskazując alternatywy, to niestety ale daj spokój. Na razie trudno cokolwiek wyrokować.

25

Zastanawiające jest to, że w ciągu 2dni nagle taki odwrót na pięcie. Gdzie w piątek było normalnie, w sobotę coś jeszcze pisaliśmy, a później już cisza.
No ale cóż.

Wiesz, to że miała jednego chłopaka, to wcale nie jest powiedziane że jest mało doświadczona. Brzydko to zabrzmi, ale nie zaglądałem między nogi, więc nie wiem czy z kimś sypiała po rozstaniu wink

26

Lucker93 napisał/a:

Zastanawiające jest to, że w ciągu 2dni nagle taki odwrót na pięcie. Gdzie w piątek było normalnie, w sobotę coś jeszcze pisaliśmy, a później już cisza.
No ale cóż.

Być może na tym grillu coś się wydarzyło, np. z kimś pocałowała czy coś w tym stylu i teraz nie wie jak to odkręcić (czy z Tobą czy z tamtym). Takie dystansowanie się w nadziei, że samo rozejdzie po kościach może nie jest najlepszym rozwiązaniem ale najłatwiejszym.

27

W1dmo napisał/a:

2 dni na takim etapie to dużo. Nie było seksu i ma go za cieniasa.Kontakt zacznie słabnąć. Zobaczycie.  Zakładam, ze jesteście 20+, a w tym wieku jaka się na pannę nie rzucisz od razu to się dzieją dziwne rzeczy (a niby to faceci o jednym myślą).

Edit: Z takim myśleniem jak Magdaleny nigdzie się nie zajdzie w żadnej relacji, bo to jest takie myślenie życzeniowe trochę na zasadzie jak ludzie powinni postępować w relacjach... Nie, kobieta jak chce to naciska. I naciskała dopóki chciała. Miał być seks i nie było.

A Widmo już skończył pisać pracę doktorską na temat rozmiaru buta li tylko net- kobiet? smile smile smile

Bo coś masz dużo czasu na używanie sobie na forumowych kobietkach, a praca co? Odłogiem leży?

Stary kawalarz...:) Bez nacisku na "stary".

28

Salomonka napisał/a:
W1dmo napisał/a:

A Widmo już skończył pisać pracę doktorską na temat rozmiaru buta li tylko net- kobiet? smile smile smile

Bo coś masz dużo czasu na używanie sobie na forumowych kobietkach, a praca co? Odłogiem leży?

Stary kawalarz...:) Bez nacisku na "stary".

Nie wiem, czy to jakiś sarkazm do tego użytkownika, czy wnosi to coś do tematu. Nie znam specyfika W1dmo, i nie wiem czy brać tą radę na poważnie czy jak.

A wracając do tematu, to nie pozostaje mi nic innego, jak robić swoje i obserwować (jak powiedział mi dziś nadzór budowlany w zawalającym się budynku, "róbcie swoje, obserwujcie, zacznie się walić spierd*lajcie..;)"

Ewentualnie, mogę ograniczyć trochę kontakt, zdystansować się. Zobaczę czy dziewczyna sama z siebie, coś zacznie się odzywać. A za jakiś  czas wyskoczyć z propozycją spotkania i tyle :-)

29

@Lucker93

Autorze, świat jest tak skonstruowany, że to najczęściej na facetach spoczywa ten obowiązek wyłożenia kart na stół i postawienia jasnego pytania (kobiety tego najczęściej oczekują). Masz więc dwa wyjścia:

1) Czekasz spokojnie na rozwój sytuacji;

2) Po jakimś tygodniu (góra dwóch) bez zmian pytasz ją wyraźnie i jasno czy znalazłeś się u niej we "friendzone" czy patrzy na Ciebie jak na faceta? Na jasno postawione pytanie powinna dać jasną odpowiedź a przynajmniej będziesz bardziej wiedział na czym stoisz.

30

Na razie z nią rozmawiaj bez presji.

Jak jest okazja, to podkreślaj, że chętnie się z nią spotkasz.

Nie ciśnij na seks, niech ona dalej to inicjuje.

Nie zniechęcaj się, nie złość, nie kombinuj. Na luzie. Bądź w kontakcie. Bez opresji, bez wyjaśniania, bez uzgadniania przyszłości.

31

Lucker93 napisał/a:

Chłopie wyluzuj. Jak będziesz taki jaki jesteś to ją zamęczysz.

Jeśli chodzi o kobiety i podryw to coś tam wiem... moim zdaniem nie wykazuj swojego zainteresowania nim ona pierwsza to zrobi. Jeśli będziesz naciskać to ona może stracić zainteresowanie. Bądź trochę tak jakby niedostępny.

32

Zeusmode napisał/a:
Lucker93 napisał/a:

Jeśli chodzi o kobiety i podryw to coś tam wiem... moim zdaniem nie wykazuj swojego zainteresowania nim ona pierwsza to zrobi. Jeśli będziesz naciskać to ona może stracić zainteresowanie. Bądź trochę tak jakby niedostępny.

Coo? Najgorsza rada ever.... nie słuchaj autorze, nie słuchaj ...

33

KoloroweSny napisał/a:
Zeusmode napisał/a:
Lucker93 napisał/a:

Coo? Najgorsza rada ever.... nie słuchaj autorze, nie słuchaj ...

Mam duże doświadczenie jeśli chodzi o podryw. Nigdy nie dostałem kosza.
Uważam, że na siłę nic nie zdziałasz, trzeba dać jej czas aby zatęskniła. No oczywiście racji nie muszę mieć bo każdy człowiek jest inny. Wybór należy do Ciebie.

34

Tak tak czas zeby pomyslala jak bardzo masz ja w D i zwyczajnie odpuscila, bo tak to sie konczy. Skoncz juz autorze powyzej ze swoimi teoriami i przechwałkami bo są totalnie żałosne.

35

Zeusmode napisał/a:

Zła rada. Jak od poczatku pokaże, że niezainteresowany, to ona nic nic nie zrobi, bo pomyśli właśnie, że on niezainteresowany.

36

Jeżeliu chodzi o zainteresowanie, to ja już pokazałem że jestem zainteresowany.. smile

O friendzone nie będe pytał,m bo jeszcze sam się wpędzę w niego smile

Stwierdziłem, że podejdę na luzie do tematu, trochę sobie odpuszczę, bo ostatnimi czasy mogło mnie być aż nadto. Ale miło, sympatycznie, bez fochów, kłótni bo to nic nie da. Spróbuje poczekać do następnego tygodnia, i najwyżej wtedy ją zaprosić gdzieś na spokojnie..:) Nawet na kawę, aby pokazać że nie mam ciśnienia na sex, tylko na miłe spędzenie czasu smile

37

rossanka napisał/a:
Zeusmode napisał/a:

Zła rada. Jak od poczatku pokaże, że niezainteresowany, to ona nic nic nie zrobi, bo pomyśli właśnie, że on niezainteresowany.

Przecież on już jej pokazał, że jest nią zainteresowany. Przecież jej proponował kolejne spotkania a ona odmawiała.
Ty myślisz jak kobieta a ja jestem facetem, który naprawdę wiele kobiet zdobył.

Moim zdaniem on ma ją olać i czekać aż ona się z nim skontaktuje - to jest rada od faceta, który z niejednego pieca chleb jadł.

38

Zeusmode napisał/a:
rossanka napisał/a:
Zeusmode napisał/a:

Przecież on już jej pokazał, że jest nią zainteresowany. Przecież jej proponował kolejne spotkania a ona odmawiała.

Moim zdaniem on ma ją olać i czekać aż ona się z nim skontaktuje - to jest rada od faceta, który z niejednego pieca chleb jadł.

A ona jest kobietą i pisze jak reagują kobiety. Włóż sobie między bajki te swoje przechwałki ile to zdobyłeś, bo to nic innego jak Twoja bujna wyobraźnia.

Autorze nie olewaj, tylko trochę większy dystans, na spokojnie.

39

KoloroweSny napisał/a:
Zeusmode napisał/a:
rossanka napisał/a:

A ona jest kobietą i pisze jak reagują kobiety. Włóż sobie między bajki te swoje przechwałki ile to zdobyłeś, bo to nic innego jak Twoja bujna wyobraźnia.

Rozumiem, że Ty masz większe doświadczenie niż ja w podrywaniu kobiet? A ile ich poderwałaś?

Autor tematu napisał, że ona mu nie odpisuje - jeśli będzie do niej ciągle pisać to wyjdzie na desperata - takie jest moje zdanie, faceta, który zdobył wiele kobiet, nigdy nie dostałem kosza.

Za to, że ona była niedobra to jak będzie chciała się spotkać napisz lub powiedz jej, że masz inne plany. To Ty jesteś facet i to Ty o wszystkim decydujesz. Jeśli dasz się rozgrywać kobiecie to w jej oczach przepadniesz.

40

Zeusmode napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:
Zeusmode napisał/a:

Rozumiem, że Ty masz większe doświadczenie niż ja w podrywaniu kobiet? A ile ich poderwałaś?

Autor tematu napisał, że ona mu nie odpisuje - jeśli będzie do niej ciągle pisać to wyjdzie na desperata - takie jest moje zdanie, faceta, który zdobył wiele kobiet, nigdy nie dostałem kosza.

Za to, że ona była niedobra to jak będzie chciała się spotkać napisz lub powiedz jej, że masz inne plany. To Ty jesteś facet i to Ty o wszystkim decydujesz. Jeśli dasz się rozgrywać kobiecie to w jej oczach przepadniesz.

Hoho ależ z Ciebie alvaro, pogratulować smile co robisz tutaj cale dnie na forum ? Moze czas wrócić do podrywania kobiet, ponoc jakąś masz jak pisałeś w innym wątku, nie przeszkadza jej że siedzisz całe dnie tutaj ? Przestań już oszukiwać, to robi się żałosne z każdym Twoim postem. Jak dla mnie możesz i udawać Papieża, w internecie możesz być kim chcesz. Ale Twoje rady niestety mogą komuś przysporzyć kłopotów. A to co napisałeś wyżej, to zwykła rozgrywka i manipulacja.

41 Ostatnio edytowany przez Zeusmode (2021-05-13 21:09:14)

KoloroweSny napisał/a:
Zeusmode napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:

Hoho ależ z Ciebie alvaro, pogratulować smile co robisz tutaj cale dnie na forum ? Moze czas wrócić do podrywania kobiet, ponoc jakąś masz jak pisałeś w innym wątku, nie przeszkadza jej że siedzisz całe dnie tutaj ? Przestań już oszukiwać, to robi się żałosne z każdym Twoim postem. Jak dla mnie możesz i udawać Papieża, w internecie możesz być kim chcesz. Ale Twoje rady niestety mogą komuś przysporzyć kłopotów. A to co napisałeś wyżej, to zwykła rozgrywka i manipulacja.

Kobieto ja od 22 roku życia nie muszę już pracować. W wolnym czasie będę robił tylko to na co mam ochotę.
Podałem swoje argumenty i niech autor artykułu postąpi tak jak uważa - nikogo do niczego nie zmuszam.

Kobieta mu nie odpowiada - Twoim zdaniem on ma dalej ją dręczyć. No spoko, ale ja jako milioner, facet, który nigdy nie dostał kosza uważam, że teraz on musi poczekać aż ona do niego się odezwie a potem udać, że nie ma czasu. Oczywiście mogę nie mieć racji, może gdy kobieta nie odpowiada i nie chce kontaktu trzeba do niej wydzwaniać... ja zawsze to inaczej robiłem.

42 Ostatnio edytowany przez KoloroweSny (2021-05-13 21:12:29)

Przytocz fragment gdzie napisałam o dręczeniu smile
Czy moderacja może zając się tym trolem bo jeszcze ktoś się zastosuje do tych rad ? big_smile

43

Zeusmode napisał/a:
rossanka napisał/a:
Zeusmode napisał/a:

To by może i zadziałało (takie olanie jej, na niektóre dziala), jakby chciała zacieśniania relacji, wróciłam jeszcze raz do wpisów Autora i uważam, że ona jest niezainteresowana. Jak on ją oleje, to ona odetchnie z ulgą.  Ona mi nie wygląda na kobietę, która o nim specjalnie rozmyśla. To mi wygląda na koleżeństwo.

44

rossanka napisał/a:
Zeusmode napisał/a:
rossanka napisał/a:

To by może i zadziałało (takie olanie jej, na niektóre dziala), jakby chciała zacieśniania relacji, wróciłam jeszcze raz do wpisów Autora i uważam, że ona jest niezainteresowana. Jak on ją oleje, to ona odetchnie z ulgą.  Ona mi nie wygląda na kobietę, która o nim specjalnie rozmyśla. To mi wygląda na koleżeństwo.

Po co kobiecie łatwa zdobycz? Po co kobiecie facet, którego ona zawsze może mieć?
Kobieta chce faceta, którego nie może mieć - w sensie niedostępnego od razu.
Miałem wiele kobiet, nigdy nie dostałem kosza, także uważam, że mogę coś komuś doradzić w tej kwestii.

45

Zeusmode napisał/a:
rossanka napisał/a:
Zeusmode napisał/a:

Po co kobiecie łatwa zdobycz? Po co kobiecie facet, którego ona zawsze może mieć?
Miałem wiele kobiet, nigdy nie dostałem kosza, także uważam, że mogę coś komuś doradzić w tej kwestii.

To zależy od faceta. Jeden faktycznie będzie taki, że fakt, że nie może go mieć, będzie działał na nią tak, że na rzęsach stanie, by go zdobyć ( choć to niezdowe).  A drugi facet - będzie dla niej całkiem obojętny ( jako potencjalny partner), nawet jak będzie niedostępny.

46

Zeusmode napisał/a:

O jakiej zdobyczy mówisz?
Nie przychodzi Ci do głowy, że partner może być dla kogoś podmiotem, a nie przedmiotem? I że prawdziwe partnerstwo i związek nie polega na manipulowaniu i gierkach?
Kobieta chce mieć partnera którym jest zainteresowana, i to, że "zawsze może go mieć" nie ma żadnego znaczenia.
Szacunek, prawdziwa bliskość i partnerstwo nie potrzebuje udawanej niedostępności. Warto jest brać rzeczy takimi, jakie są. Jeśli ktoś nie jest zainteresowany, to nie jest zainteresowany i żadne udawanie niedostępnego tu nie pomoże.

47

IsaBella77 napisał/a:
Zeusmode napisał/a:

O jakiej zdobyczy mówisz?
Nie przychodzi Ci do głowy, że partner może być dla kogoś podmiotem, a nie przedmiotem? I że prawdziwe partnerstwo i związek nie polega na manipulowaniu i gierkach?
Kobieta chce mieć partnera którym jest zainteresowana, i to, że "zawsze może go mieć" nie ma żadnego znaczenia.
Szacunek, prawdziwa bliskość i partnerstwo nie potrzebuje udawanej niedostępności. Warto jest brać rzeczy takimi, jakie są. Jeśli ktoś nie jest zainteresowany, to nie jest zainteresowany i żadne udawanie niedostępnego tu nie pomoże.

Chętnie bym odpisał na ten post, natomiast jest Pani moderatorem i może mnie Pani zabanować za to, że myślę inaczej. Ja myślę inaczej niż większość ludzi. Jeśli naprawdę mogę Pani odpisać to czekam na info. Tylko proszę bez bana za różnicę w poglądach.

48

Jakaś gimbaza się dorwała do kompa i nieźle się bawi.

49

Salomonka napisał/a:

Słyszaną masz samoocenę.

50

Salomonka napisał/a:

Za dużo wolnego czasu przez te zamknięcie szkół było i teraz o, takie żniwo big_smile

51

Nie czytam jej w głowie, bo nie mam takich zdolności.

Ale jeżeli ja wykazałem zainteresowanie, i ona poniekąd też(nie mówię o nudeskach które od niej dostałem, chyba że jest to tak potoczny zwyczaj że teraz wszystkim kolegom się takie zdjęcia wysyła-choć mi zdarzyło się to pierwszy raz, ale o wszystkich innych formach, kiedy to ona wcześniej sama dążyła do spotkań, wypytywała co tam u mnie, jak się czuje, przygotowywała jedzenie, czy nawet jak czasami się widzieliśmy to jakieś ciasto od niej dostawałem, dobrze reagowała na dotyk it) to wydaje mi się  że ona też była zainteresowana.

Chyba żę jak tutaj niektóre Panie stwierdziły, było to zainteresowanie koleżeńskie. No nie wiem.

Tylko jeżeli było to zainteresowanie koleżeńskie, to mogła mnie stopniowo hamować, nie pozwalać na coś, a nie nagle strzał w pysk, i zero kontaktu. Chociaż w sumie w środę się sama odezwała, co tam słychać itd

52

Dziewczyna traktowała Cię po koleżeńsku, ale może chciała to posunąć dalej, tylko coś ją zablokowało.Nagle się zaczęła dystansować, bo pewnie kogoś poznała, kto pozwolił się jej otworzyć i przejść do dalszego etapu, którego z Tobą nie zdążyła zrealizować.
Możliwe też, że po prostu chciała mieć kogoś w zapasie i kluczy między Tobą a jakimś bliżej nieznanym typem.

53

bagienni_k napisał/a:

Dziewczyna traktowała Cię po koleżeńsku, ale może chciała to posunąć dalej, tylko coś ją zablokowało.Nagle się zaczęła dystansować, bo pewnie kogoś poznała, kto pozwolił się jej otworzyć i przejść do dalszego etapu, którego z Tobą nie zdążyła zrealizować.
Możliwe też, że po prostu chciała mieć kogoś w zapasie i kluczy między Tobą a jakimś bliżej nieznanym typem.

Albo niczego nie poczuła i tyle.
Sama tak miewałam.

54

Może, czas pokaże. Aż takiego ciśnienia to nie mam na nią.
Może za długo z czymś zwlekałem, nie wiem.

Narazie sobie delikatnie odpuszczam. Nie chcę sobie zawracać zbędnie głowy, bo będę tylko chodził wkurzony i o niczym innym nie myślał. A to mi napewno nie pomoże.

55

Lucker93 napisał/a:

Narazie sobie delikatnie odpuszczam. Nie chcę sobie zawracać zbędnie głowy, bo będę tylko chodził wkurzony i o niczym innym nie myślał. A to mi napewno nie pomoże.

Zdecydowanie za mało tutaj takich odważnych i chłodnych decyzji smile Brawo! smile

56

O rany. A wiesz, ze moze specjalnie jest niedostepna? Preciez faceci chca zdobywac no i oto efekt, ze kobiety sie dystansuja jak dojdzie do czegos wiecej, bo boja sie ze za szybko pokaza zainteresowanie. Przez te cale gierki tak to wlasnie jest. Moze byc niezainteresowana, albo po prostu sprawdza, czy Tobie zalezy.

W sumie ciezko przewidziec, bo sa rozne scenariusze. W kazdym razie jakby byla zbyt mila, to bys nie mial zagwostki na forum i pewnie mniej bys sie przejmowal.

Zdarzylo mi sie pare razy rozmyslic z randkowania z facetami poniewaz nie mialam akurat sprzyjajacych okolicznosci do zwiazku, to wtedy Ci mezczyzni wydzwaniali i wypisywali do mnie non stop... Natomiast, zdarzylo mi sie tez kilkakrotnie pokazac zainteresowaie mezczyznie, ktory najpierw interesowal sie mna... Od razu, momentalnie ochldzenie kontaktu i mega dystans. Dodam, ze moje znajome doswiadczyly tego samego, wszystko jest ok dopoki nie pokazujesz ze Ci zalezy. Mozliwe, ze ci mezczyzni byli playerami albo nie wiedzieli czego chca, ale to sie naprawde zdarza bardzo czesto. Fakt jest taki, ze dziewczyny BOJA SIE pokazac zainteresowania. Mozliwe, ze niektorzy faceci tez.

Ludzie sami sobie komplikuja zycie.

57

to coś jak choroba "cywilizacyjna" te kombinacje komplikowanie ,spekulacje ,kalkulacje,strategie taktyki, manipulacje itp itd a faktycznie to wszystko może być znacznie prostsze.

58

paslawek napisał/a:

to coś jak choroba "cywilizacyjna" te kombinacje komplikowanie ,spekulacje ,kalkulacje,strategie taktyki, manipulacje itp itd a faktycznie to wszystko może być znacznie prostsze.

Kiedy ludzie nie mają prawdziwych problemów, to je generują sami.
Widać to po obecnych pokoleniach nastolatków, którzy na siłę muszą sprowadzać na swoje podwórko problemy rówieśników z zachodu.

59

paslawek napisał/a:

Święte słowa smile

60

Lucker93 napisał/a:

Chyba żę jak tutaj niektóre Panie stwierdziły, było to zainteresowanie koleżeńskie. No nie wiem.

Tylko jeżeli było to zainteresowanie koleżeńskie, to mogła mnie stopniowo hamować, nie pozwalać na coś, a nie nagle strzał w pysk, i zero kontaktu. Chociaż w sumie w środę się sama odezwała, co tam słychać itd

Jak najbardziej mogło to być zainteresowanie koleżeńskie, a jak przybrało trochę zbyt namiętny kierunek, to nastąpiło wycofanie.
Ale z drugiej strony, niektórzy potrzebują więcej czasu, żeby się do kogoś przekonać, wolą niczego nie przyspieszać, a czasami nawet spowolnić.
Podsumowując: na dwoje babka wróżyła.
Jeśli uważasz, że szkoda czasu na coś, co nie jest pewne, to sobie odpuść. Ale czy można być czegokolwiek pewnym? ;-)

61

MagdaLena1111 napisał/a:
Lucker93 napisał/a:

Jak najbardziej mogło to być zainteresowanie koleżeńskie, a jak przybrało trochę zbyt namiętny kierunek, to nastąpiło wycofanie.
Ale z drugiej strony, niektórzy potrzebują więcej czasu, żeby się do kogoś przekonać, wolą niczego nie przyspieszać, a czasami nawet spowolnić.
Jeśli uważasz, że szkoda czasu na coś, co nie jest pewne, to sobie odpuść. Ale czy można być czegokolwiek pewnym? ;-)

Czas i tak minie...;)

Ale chyba wiem, gdzie zrobiłem błąd, albo w jakim temacie nie potrzebnie się wypowiedziałem..:)

I stąd poszła cała machina wydarzeń, dziewczyna się wycofała, żeby zobaczyć, czy będę zdesperowanie biegał za nią, czy podejdę na luzie do tematu smile

A tematem tym była masturbacja..:D
Zdarzyło się tak, że wszedłem do biura gdzie dziewczyny o tym gadały, i rzuciłem hasło że faceci pod tym względem mają dużo gorzej, bo jak zaczną oglądać porno, i często się masturbować, to później mają problemy z dojściem, z poznawaniem kobiet, z dążeniem z nimi do sexu, bo po co, skoro mogą odpalić film itd. I być może, właśnie to było nie potrzebnie wtrącone trzy grosze :-)

No cóż, nie wyparzony język smile

62

Lucker93 napisał/a:

Czas i tak minie...;)

Ale chyba wiem, gdzie zrobiłem błąd, albo w jakim temacie nie potrzebnie się wypowiedziałem..:)

I stąd poszła cała machina wydarzeń, dziewczyna się wycofała, żeby zobaczyć, czy będę zdesperowanie biegał za nią, czy podejdę na luzie do tematu smile

Zdarzyło się tak, że wszedłem do biura gdzie dziewczyny o tym gadały, i rzuciłem hasło że faceci pod tym względem mają dużo gorzej, bo jak zaczną oglądać porno, i często się masturbować, to później mają problemy z dojściem, z poznawaniem kobiet, z dążeniem z nimi do sexu, bo po co, skoro mogą odpalić film itd. I być może, właśnie to było nie potrzebnie wtrącone trzy grosze :-)

Nie bardzo widzę tu jakiś związek. Bo niby co? Dążyłeś do tego by się z nią przespać byle nie wyjść z wprawy? Czy może pomyślała, że możesz mieć ten problem?
W sumie mieliście bardzo intymną sytuację, masaż, pocałunki itd. Może rzeczywiście pomyślała, że nie było ciągu dalszego bo po prostu "nie możesz". A tym samym straciła ochotę i zainteresowanie?

63

Roxann napisał/a:
Lucker93 napisał/a:

Czas i tak minie...;)

Nie bardzo widzę tu jakiś związek. Bo niby co? Dążyłeś do tego by się z nią przespać byle nie wyjść z wprawy? Czy może pomyślała, że możesz mieć ten problem?
W sumie mieliście bardzo intymną sytuację, masaż, pocałunki itd. Może rzeczywiście pomyślała, że nie było ciągu dalszego bo po prostu "nie możesz". A tym samym straciła ochotę i zainteresowanie?

Nie, bo ja to przedstawiłem, że facet musi zaczepić tą dziewczynę, jakoś ją sobą zainteresować, zaprosić na kawę, jakoś pociągnąć ten temat aby ten sex się wydarzył. Że w większości wypadków, to facet musi się starać, stawać na rzęsach żeby się to wydarzyło. Albo druga opcja wrócić do domu, odpalić porno i zamknąć temat. I wydaje mi się, że po prostu tak duża prawda może ją przeraziła czy coś, takie moje gdybanie. Że postawiłem ją jako swój cel, i tego się może przeraziła smile

64

Lucker93 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Lucker93 napisał/a:

Czas i tak minie...;)

Ech...bez sensu wymyślasz i szukasz na siłę winy w sobie, bo coś powiedziałeś, zrobiłeś nie tak. Daj sobie spokój z urojonymi winami :-) Byłeś sobą. Jak to sobie wyobrażasz, że trzeba się liczyć z każdym słowem, bo nigdy nie wiesz, co kogo urazi lub zniechęci.
Zamiast zastanawiać się, czy w ogóle i co mogło się stać, to dalej bądź sobą i rób to, na co masz ochotę, nic na siłę i wbrew sobie, ale też nie bierz zbytnio do siebie, że ktoś nie reaguje tak, jak byś chciał a już na pewno nie ma sensu poświęcanie więcej czasu temu, co ktoś mógł pomyśleć niż poświęcenie tego czasu sobie i temu, co Ty chcesz. Jak masz ochotę kontynuować tę znajomość i zbliżyć się do dziewczyny, to spróbuj, ale na luzie, bez obiecywania sobie czegokolwiek, bo wtedy właśnie pojawiają się rozczarowania. Gdyż nie ziszczają się zakładane scenariusze.
Podsumowując, sam bądź dla siebie priorytetem i dla siebie rób jak najlepiej a nie dopasowuj się do oczekiwań innych, bo wtedy zaczyna się zgadywanka, czego ta osoba może chcieć i jak jej to dać.

65

Lucker93 napisał/a:

Nie, bo ja to przedstawiłem, że facet musi zaczepić tą dziewczynę, jakoś ją sobą zainteresować, zaprosić na kawę, jakoś pociągnąć ten temat aby ten sex się wydarzył. Że w większości wypadków, to facet musi się starać, stawać na rzęsach żeby się to wydarzyło. Albo druga opcja wrócić do domu, odpalić porno i zamknąć temat. I wydaje mi się, że po prostu tak duża prawda może ją przeraziła czy coś, takie moje gdybanie. Że postawiłem ją jako swój cel, i tego się może przeraziła smile

To jej problem, że sobie żyje w swojej naiwnej bańce.
Skoro nie ogarnia, jak działa świat to niech najpierw dorośnie.
Ty nic nie zawiniłeś.

Posty [ 1 do 65 z 72 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego dziewczyna nagle się dystansuje

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024