Milczenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 35 ]

1 Ostatnio edytowany przez pomyloona (2020-03-10 21:26:58)

Temat: Milczenie

Co robicie gdy tak boleśnie wybrzmiewa cisza po tym jak zerwano z Wami kontakt? Jak o tym nie myśleć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Milczenie

ale kto z Tobą zerwał kontakt i czemu?

Partner?
Blokujesz numer, wywalasz smsy, kasujesz historię połączeń, blokujesz na fb, insta i snapie, wywalasz maila i masz świadomość, że kontaktu już nie będzie.
A potem zajmujesz sobie czas.

3

Partner.
Na kilka tygodni.
Bo musi zająć się ważną dla niego sprawą.
Nie chce być rozpraszany.

4

Pomyloona a wy jesteście dalej parą, czy ty czujesz, że to koniec waszego związku?

5

To nie partner.
Tak się zachowuje człowiek, który nie ma za grosz szacunku, ani w ogóle świadomości, że druga osoba może mieć jakieś uczucia, emocje, czy potrzeby.
Egocentryzm level hard.

6

Czuję tak jak piszecie, zostałam opuszczona, na rzecz ważniejszych spraw. Dla mnie odcinając się, zakończył związek.
Jednak czy on widzi to tak samo? Nie sądzę, pewnie odezwie się jak załatwi to i owo.

7

Ale czy wy się będziecie kontaktować ze sobą przez te kilka tygodni, czy zaznaczył, że nie będzie utrzymywał kontaktu? Kiedy wyjechał, czy od wyjazdu był kontakt jakikolwiek?Czy on w ogóle wyjechał?

8 Ostatnio edytowany przez pomyloona (2020-03-10 23:32:18)

Nie wyjechał, jest u siebie.
Zaznaczył, że póki jest skupiony nad pewnym projektem nie będzie się ze mną kontaktował i prosi o uszanowanie jego decyzji.
Od tego komunikatu nie było kontaktu.

9

No to mocno niemiło się zrobiło. Ja tak bym nie wytrzymała. Mogą być wyjazdy, nawet na długo, ale dla mnie kontakt być musi. Co zamierzasz?

10

Nie wiem. Nic na to nie powiedziałam, ponieważ zna moje zdanie na ten temat a postąpił jak postąpił. Na początku byłam wściekła, rozżalona, ale pozwoliłam sobie na nabranie dystansu i wzięłam tą ciszę za dobrą monetę. Już nie jestem wściekła, czuję straszny smutek i pustkę. Czuję że nie mam partnera. Nie wiem jak się zachować gdy się odezwie.

11

Znajdź takiego ci nawet w najbardziej zwariowanym dniu znajdzie czas aby napisać niezależnie od stażu zwiazku
- cześć, miłego dnia Kochanie
- u mnie wszystko w porządku, tęsknię
- dobrej nocy Kochanie

Szukaj kogoś komu na Tobie zależy

12

Pomyloona, czy wyjaśnił ci co jest tą ważną sprawą. Czy zależało mu by ci wyjaśnić co jest tak ważne, że ty w tym byś przeszkadzała?

13

pomyloona napisał/a:

Partner.
Na kilka tygodni.
Bo musi zająć się ważną dla niego sprawą.
Nie chce być rozpraszany.

Kopnij go w dupę.
Na zawsze.
Bo musisz zająć się sobą.
Nie chcesz być traktowana jak poczekalnia dworcowa.

P.S.
Za kilka tygodni usłyszysz jak to biedny mały miś nie wie co czuje, a ta ważna sprawa ma na imię Agnieszka

14

Wyjaśnił. Sprawy zawodowe.

15

Fajnie facet ma, kopnie kobietę w tyłek na kilka tygodni, a ona grzecznie zaczeka na niego. Potrafi się dobrze ustawić, ajj. Dla mnie to jest jedno, wielkie nieporozumienie, już widzę jak misio nie ma czasu by nawet wiadomość napisać, a zajrzeć w telefon tym bardziej, ciekawe czy na jedzenie znajdzie czas. Dla mnie coś takiego byłoby równoznaczne z rozstaniem, ale kto co lubi.

16

Po prostu wywal go z zycia.

17

Dla mnie też jest równoznaczne. To więcej niż oczywiste. Nie czekam na niego, to byłby brak szacunku do samej siebie.

18

Dzięki za te posty, nie czytało się ich przyjemnie, ale w zasadzie każdy z Was opisał tu moje przemyślenia.

19

pomyloona napisał/a:

Dzięki za te posty, nie czytało się ich przyjemnie, ale w zasadzie każdy z Was opisał tu moje przemyślenia.

W takim razie polecam sobie zrobic dobra kawe, albo drinka.
Spa domowe urzadzic i wlaczyc sobie 'Shout out to my ex'  piosenke (jezeli lubisz pop), albo film 'Midsomar' (jezeli lubisz dobre i dziwne filmy, bo ten jest o rozstaniu metaforyczny bardzo).
I swietuj dziewczyno.
Ja bym sobie kupila balona, prezent, ciasto i bym swietowala caly dzien, ze jestem wolna.

20

pomyloona napisał/a:

Wyjaśnił. Sprawy zawodowe.

Uważasz, że to normalne, że dla spraw zawodowych ucina się kontakt ze swoją partnerką?
Odpowiem za Ciebie - to NIE JEST normalne.

Pytanie, co Ty z tym zrobisz. Pamiętaj, to nie facet, który stoi u Twojego boku, określa to, kim jesteś.
Zakończyłabym to na Twoim miejscu, bo, jak wyżej napisał anderstud: nie jesteś poczekalnią dworcową.

21 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-03-11 09:27:34)

Uważam że to nienormalne! Nie wiem jak można tak postąpić, jak można być tak zimnym i skupionym na sobie.

Nie ma czego zakończyć, przecież on już to zakończył, a jak się odezwie to mu uprzejmie o tym przypomnę.

22

Zostawił jakieś swoje rzeczy? Spakuj je na początek, wyślij powiadomienie by odebrał lub wyślij do pracy.

23

Ela ma rację. Odeślij mu jego rzeczy.

24

Odeślę

25

Koniec milczenia. Ważny projekt odwołany przez wydarzenia w kraju i się odezwał.

26

pomyloona napisał/a:

Koniec milczenia. Ważny projekt odwołany przez wydarzenia w kraju i się odezwał.

A jaka była Twoja reakcja?

27

Żadna, nie odpisałam. Po 2 tygodniach milczenia pisze SMS jak gdyby nigdy nic... Nie mam słów.

pomyloona napisał/a:

Żadna, nie odpisałam. Po 2 tygodniach milczenia pisze SMS jak gdyby nigdy nic... Nie mam słów.

Odpisz, że masz kwarantannę z powodu wirusa i nie możesz się z nim kontaktować smile
I zablokuj telefon.

29

zwyczajny gość napisał/a:
pomyloona napisał/a:

Odpisz, że masz kwarantannę z powodu wirusa i nie możesz się z nim kontaktować smile
I zablokuj telefon.

Haha to byłoby dobre
Uwielbiam czarny humor

30

pomyloona napisał/a:
zwyczajny gość napisał/a:
pomyloona napisał/a:

I zablokuj telefon.

Haha to byłoby dobre
Uwielbiam czarny humor

Rozwiązanie na ok 2tygodnie smile

31

pomyloona napisał/a:

Czyli tłumacząc z babskiego na nasze - no wiesz, z tamtą jednak nie wypaliło, także ten, może wpadnę wieczorem na jakieś ten tego...

Nie ma czegoś takiego jak przerwy w związku. Nie ma czegoś takiego jak brak czasu przez ileś tam tygodni, bo projekt w pracy.
Jak słyszycie taki tekst od faceta (opcjonalnie od kobiety) to zawsze będzie kłamstwo i granie tylko na czas, żeby:

- przetestować inne opcje (nową gałąź, na którą można przeskoczyć) w czym będziecie tylko przeszkadzać, utrudniać i komplikować
- przygotować was do rozstania (brak kontaktu przez jakiś tam czas) żeby gładko wszystko zakończyć i uniknąć niepotrzebnych scen
- przytrzymać jeszcze jedną nogą drzwi, na wypadek gdyby coś poszło nie tak i z podkulonym ogonem trzeba będzie jeszcze tu wrócić
- niepotrzebne skreślić

32 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2020-03-13 19:23:15)

Kobieto niech ci opowie o tym projekcie co robił z kim....
Jak ...
Undestund 98% racji. 2% pracoholizm kocha prace ponad wszystko.

33 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-03-13 22:48:24)

Socjallibertarianin napisał/a:

Kobieto niech ci opowie o tym projekcie co robił z kim....
Jak ...
Undestund 98% racji. 2% pracoholizm kocha prace ponad wszystko.

Wiem co robił i wiem jak ważny to był projekt, ale to go nie usprawiedliwia. Jadł, spał, oglądał wiadomości, no po prostu żył zajmując się tym, a nie miał czasu nawet na 1 SMS. Co więcej wprost mi zakomunikowal że nie chce tego kontaktu. Też mam takie projekty i jakoś znajduje czas, na życie, kontakt ze światem, spotkania.
Wczoraj zadzwonił jakby nic się nie stało, liczył na to że streszcze mu ostatnie dwa tygodnie milczenia, dzień po dniu co robiłam...
Nie rozumiem jak można mieć takie podejście, jak można tak nie liczyć się z uczuciami partnera, jak można być tak skupionym na sobie.

anderstud napisał/a:

Nie ma czegoś takiego jak przerwy w związku. Nie ma czegoś takiego jak brak czasu przez ileś tam tygodni, bo projekt w pracy.

Zgadzam się w 100%
Nie tylko nie liczył się ze mną, nie dał mi szansy żeby go wspierać.

34

Jakbyście byli ciekawi jak potoczyły się losy moje i ww pana, melduję że się rozstaliśmy.
Dzięki za ten kubeł zimnej wody! Najgorzej jest tkwić w czymś bez przyszłości
Trzymajcie się i zdrówka w tym trudnym i dziwnym czasie!

35

Ty też się trzymaj smile ciężkie są związki w tych czasach, ale jednak lepiej żyć samej niż z kimś kto sprawia że czujemy się gorzej każdego dnia.

Posty [ 35 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024