Status materialny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

1 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-03-06 11:58:25)

Temat: Status materialny

Witam
Jestem facetem, ale postanowiłem napisać na tym forum, gdyż w mojej opinii trudno o merytoryczną odpowiedź na forum dla mężczyzn.
Mam 34 lata, mieszkam w Warszawie i jestem w separacji.
Głównym problemem w moim związku okazały się pieniądze. Moja żona zarabia około 3.000PLN ja zaś jestem specjalistą w branży nowych technologi z zarobkami ponad 20.000 PLN miesięcznie. Moja żona źle znosiła to, że dobrze zarabiam, robiła mi wyrzuty w stylu: "chcesz kupić nowy samochód i mnie zostawić". Z biegiem czasu zaczęło się to robić męczące, żona miała pretensje o to, że dużo się uczę a także trenuje na siłowni, powiedziała, że czuje się przy mnie jak nieudacznik. Doszedłem do wniosku, że związki w których ludzie mają różne statusy materialne źle wpływa na relacje. A jaka jest wasza opinia drogie Panie? Może znacie podobne historie?
Ogólnie czuję awersję do związków ale jeśli się zdecyduje kogoś poznać to moja partnerka musi zarabiać powyżej 10.000PLN inaczej moim zdaniem to nie ma sensu. Chciałbym poznać np: lekarkę, ale zastanawiam się jak to zrobić? Czy są jakieś portale randkowe lub biura matrymonialne w których dobierają ludzi w pary z uwzględnieniem statusu materialnego?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Status materialny

Twój wniosek jest w moich oczach absurdem.

Masz masę portali. W opisie określ się kogo szukasz.

3

Źle myślisz. To nie zarobki są problemem lecz kompleksy i zawiść dziewczyny. Szukaj takiej, która z jednej strony będzie dumna z tego jak dobrze sobie radzisz, a z drugiej nie będzie myślała tylko jak wydać Twoje pieniądze.

4 Ostatnio edytowany przez HardBreaker (2020-03-05 12:53:34)

asinx napisał/a:

Ogólnie czuję awersję do związków ale jeśli się zdecyduje kogoś poznać to moja partnerka musi zarabiać powyżej 10.000PLN inaczej moim zdaniem to nie ma sensu. Chciałbym poznać np: lekarkę, ale zastanawiam się jak to zrobić? Czy są jakieś portale randkowe lub biura matrymonialne w których dobierają ludzi w pary z uwzględnieniem statusu materialnego?

Zgłoś się do Patti Stanger prowadzącej program "żona dla milionera"

5 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-03-06 12:00:01)

Może ty się chłopie na początek rozwiedziesz z 1 żoną? Portale są. Na przykład dla milionerów... Dziewczyny rejestrują się za darmo. Panowie płacą ciężki hajs.

HardBreaker napisał/a:
asinx napisał/a:

Zgłoś się do Patti Stanger prowadzącej program "żona dla milionera"

Jak ktoś zarabia 20 tys. to do milionera mu daleko... Zwłaszcza takiego w dolarach... big_smile

6

A rozwiodłeś się juz z żoną?

7

Jak piszą powyżej, najpierw rozwód bo jesteś w separacji a to nie to samo a partnerkę nazywasz żoną więc pewnie jakiś ślub był, jeśli nie zrobisz tego po kolei możesz mieć problemy i to nie małe.
   Obserwuję obecnie często takie jakieś dziwne związki gdzie najmniej ważne są w nich duchowe wartości i uczucia a bardzo istotne jest ' ułożenie wszystkiego w kancik'
oczywiście ciężko pracując nad związkiem, uffffff a i tak w pewnym momencie okazuje się że to jednak nie to, widzę że ta epoka doczekała się swoich mezaliansów

8 Ostatnio edytowany przez Meliska21 (2020-03-05 15:58:28)

Wydaje mi się, że to nie tylko żona miała problem z twoimi zarobkami, ale Ty miałeś też  problem z jej niskimi zarobkami. To, że miała jakieś pretensje- może miała powody albo niskie poczucie własnej wartości. Jeśli tak, to za ten stan rzeczy odpowiadacie obydwoje. Kochający mąż motywuje kobietę i wzmacnia jej poczucie wartości ( dziala to w obie strony).Nie chcę Cię atakować ale wydaje mi się, że w udanym związku, gdzie jest miłość i szacunek, status i zarobki nie  mają wiekszego znaczenia, w koncu i tak żyjecie wspólne (chyba, że nie ma tego wspólnie, to nie ma związku, albo jakiś chory). Oczywiście mówię o sytuacji, gdzie partnerzy tworząc związek (prowadzą wspólne gospodarstwo)żyją na podobnej stopie A nie według własnych zarobków.  To tylko moja subiektywna opinia, pewnie pojawią się odmienne, a Ty wyciągnij własne wnioski.
PS. W swoim opisie nigdzie nie wspomniałeś o uczuciu, więc może to jest przyczyną rozpadu związku a nie różnice w rachunku ekonomicznym. Piszesz, że czujesz awersję do związków, a szukasz portali randkowych???? To wszystko jest nie spójne.

9

Lekarka zarabia dużo gdy dużo pracuje, bierze dyżury.
Bo jak tylko te 8 godzin to ma niewiele więcej niż twoja żona.

10

Myślę że w związku osób z tak dużą różnicą w zarobkach zarobkami zawsze będą problemy o ile te osoby nie zrobią bardzo wiele żeby te problemy rozwiązać. Jeśli facet zarabia 20 tysięcy, będzie miał też wyższe wymagania od życia i np będzie chciał mieszkać w lepszym domu na który go stać, jeździć na drogie wakacje itp. Jeśli będzie gentelmanem i uzna że nie przeszkadza mu dokładanie większych sum do tego typu wydatków to może się udać jakoś to pogodzić. Z drugiej strony czemu ktoś kto włożył więcej pracy w swój rozwój dzięki czemu zarabia teraz więcej ma utrzymywać kogoś kto nic w tym kierunku nie robi?
Na miejscu Pana kobiety zamiast się obrażać, zastanowiłabym się jak zwiększyć swoje zarobki bo to jest bardzo duży dysbalans w związku i będzie prowadził do konfliktu. Uważam że partnerzy powinni być mniej więcej na tym samym poziomie na każdej płaszczyźnie.
Co do portali randkowych, pomysł jest w teorii niezły ale w praktyce podejście od złej strony. Myśli Pan że zakocha się Pan w kimś tylko dlatego że jest lekarką albo prawniczką?
A w sprzątaczce nie? Jest Pan pewien? Dlatego ten pomysł jest moim zdaniem trochę infantylny.

11

Taka Patti na polskie warunki to byłby mega ciekawy program.:)

12

czekoladazfigami napisał/a:

Może ty się chłopie na początek rozwiedziesz z 1 żoną? Portale są. Na przykład dla milionerów... Dziewczyny rejestrują się za darmo. Panowie płacą ciężki chajs.

Ale skoro panie za free to nie chodzi o zamożność że strony panów jedynie?

Mnie się wątek wydaje dość absurdalny i w sumie podpada pod trollo-zabawę, ale to może tylko e-podejrzliwość wink

Asinx, nie jest przypadkiem tak, że to Tobie jednak bardziej przeszkadzały zarobki żony w Waszym układzie, nie jej? Bo to jakoś Ty zakładasz  widełki finansowe. I jak ktoś pisał - jest w tym pewna niespójność, z jednej strony awersja do związków a z drugiej jest rozmach w planowaniu poszukiwań - ma być lekarka i ma mieć min dziesięć klocków. Nie wiem czy ktoś z awersją do związków obmyśla sobie w detalach potencjalnego przyszłego partnera i szuka sposobności by go znaleźć. Ale może wink

trx napisał/a:
czekoladazfigami napisał/a:

Może ty się chłopie na początek rozwiedziesz z 1 żoną? Portale są. Na przykład dla milionerów... Dziewczyny rejestrują się za darmo. Panowie płacą ciężki chajs.

Ale skoro panie za free to nie chodzi o zamożność że strony panów jedynie?

Mnie się wątek wydaje dość absurdalny i w sumie podpada pod trollo-zabawę, ale to może tylko e-podejrzliwość wink

Asinx, nie jest przypadkiem tak, że to Tobie jednak bardziej przeszkadzały zarobki żony w Waszym układzie, nie jej? Bo to jakoś Ty zakładasz  widełki finansowe. I jak ktoś pisał - jest w tym pewna niespójność, z jednej strony awersja do związków a z drugiej jest rozmach w planowaniu poszukiwań - ma być lekarka i ma mieć min dziesięć klocków. Nie wiem czy ktoś z awersją do związków obmyśla sobie w detalach potencjalnego przyszłego partnera i szuka sposobności by go znaleźć. Ale może wink

Nie wiem, nie musiałam korzystać.

Ech, ale dla dobrze zarabiającej lekarki facet wyciągający 20 tys. to leszcz smile
Co taki może jej zaproponować? Lamborghini jej nie kupi.....apartamentu w Costa Brava nie posiada....i jeszcze pewnie całe dnie w robocie.....

15 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-03-06 12:02:16)

[Post usunięty z powodu naruszenia punktu 6 postanowień szczególnych Regulaminu Netkobiet.]

16

podobny status materialny, poglądy i zainteresowania na pewno bardzo ułatwią wspólne życie i ograniczą konflikty ale... z drugiej strony... kobiet w nowych technologiach czy IT jest mało a reszta żeby zarobić to musi się narobić jak dzika. Na własnym przykładzie mogę powiedzieć, że o dzieciach zapomnij, jak jeszcze resztkami sił pojadę na szkolenie czy konferencje to 3 dni odkopuję się potem z e-maili, urlop wzbudza strach że z tych maili nie odkopię się nigdy. Resztkami sił jeszcze tylko skoczę na siłownie i to właściwie kończy moją aktywność w ciągu dnia. Każda próba oderwania od kanapy w godzinach wieczornych może spotkać się z agresją big_smile

17

Zupełnie nie rozumiem problemu. W małżeństwie pieniądze mogą być wspólne. Przy dochodach 23 tys miesięcznie nie ma potrzeby liczenia każdej wydanej złotówki. Ustalamy ile przeznaczamy na wydatki związane z wyżywieniem i utrzymaniem domu,  co kupujemy za nadwyżkę i ile odkładamy na konkretny cel. Bardzo proste.  Chyba że panu małżonkowi w głowie się poukładało, iż każdy żyje za swoje pieniądze.... wtedy zona może się czuć jak uboga krewna i mieć pretensje, dlaczego Ty żyjesz jak udzielny książę a ona ma Cie tylko w domu obsługiwać, bo, jak podejrzewam,  przy takich dochodach nie masz serca do prac domowych. Może chociaż zatrudnij gosposię, żeby żona też coś miała z Twoich kokosów.

18

To raczej trololo temat..

19

Wydaje mi sie, ze temat to troll. Podobnie jak inni powyzej mowia.

Jak dla mnie to nie jest zaden problem. Nawet jak jeden zarabia 20 tys, a drugi zero. To ludzie robia problem sami sobie, a nie pieniadze.
Trzeba sie dobrac.

20 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2020-03-07 08:21:41)

asinx napisał/a:

Witam
Jestem facetem, ale postanowiłem napisać na tym forum, gdyż w mojej opinii trudno o merytoryczną odpowiedź na forum dla mężczyzn.
Mam 34 lata, mieszkam w Warszawie i jestem w separacji.
Głównym problemem w moim związku okazały się pieniądze. Moja żona zarabia około 3.000PLN ja zaś jestem specjalistą w branży nowych technologi z zarobkami ponad 20.000 PLN miesięcznie. Moja żona źle znosiła to, że dobrze zarabiam, robiła mi wyrzuty w stylu: "chcesz kupić nowy samochód i mnie zostawić". Z biegiem czasu zaczęło się to robić męczące, żona miała pretensje o to, że dużo się uczę a także trenuje na siłowni, powiedziała, że czuje się przy mnie jak nieudacznik. Doszedłem do wniosku, że związki w których ludzie mają różne statusy materialne źle wpływa na relacje. A jaka jest wasza opinia drogie Panie? Może znacie podobne historie?

I to z powodu "marudzenia" żony o twoje wielkie pieniądze ta separacja? Żona źle zniosła fakt, że kupiłeś dla siebie nowy samochód, trenujesz na siłowni oraz w ogóle twój wysoki status materialny a także fakt, że o siebie dbasz doprowadzily do tego, że odeszła? Czy też masz jakiegoś "trupa w szafie" o ktorym z wrodzonej skromności tutaj nie piszesz?

21 Ostatnio edytowany przez anderstud (2020-03-07 09:52:58)

Ja tu widzę kolejnego miszcza podrywu, co to niby pytając o radę na forum, nęci łowisko zarzucając tu sieci na nadziane singielki.
Pewnie widział te 20kzł jak świnia gwiazdy, ale dobry bajer, to połowa sukcesu, prędzej czy później jakaś naiwna gęś na te bajki się złapie,
tylko jeszcze trzeba dopracować detale m.in. wątek żony, bo Panie już nerwowo dopytują o rozwód, szczegół który nasz Romeo przeoczył,
a diabeł jak powszechnie wiadomo tkwi właśnie w szczegółach. Cała reszta w miarę poprawnie, tak jak piszą w podręcznikach uwodzenia
i mamy tutaj w zasadzie wszystko co trzeba: 34 lata, Warszawa, 20.000zł/mc, siłownia, nowy samochód itd. ... wymarzony kawaler do wzięcia,
no tylko jeszcze z tą żoną trzeba coś szybko zrobić, bo na "separację" nie pójdzie laska z IQ pozwalającym zarabiać powyżej 10kzł miesięcznie.
Nie ten target panie kolego LOL lol

22

Wątek trolla.

23

Jest prostszy sposob. Wystarczy zaniżac swoje wynagrodzenie. Nawet majac wspolne konto mozna u pracodawcy złozyc deklaracje aby 40 % szło na wspolne konto a 60% na drugie (indywidualne) konto.. Po co kobieta ma sie stresowac.

24

anderstud napisał/a:

Ja tu widzę kolejnego miszcza podrywu, co to niby pytając o radę na forum, nęci łowisko zarzucając tu sieci na nadziane singielki.
Pewnie widział te 20kzł jak świnia gwiazdy, ale dobry bajer, to połowa sukcesu, prędzej czy później jakaś naiwna gęś na te bajki się złapie,
tylko jeszcze trzeba dopracować detale m.in. wątek żony, bo Panie już nerwowo dopytują o rozwód, szczegół który nasz Romeo przeoczył,
a diabeł jak powszechnie wiadomo tkwi właśnie w szczegółach. Cała reszta w miarę poprawnie, tak jak piszą w podręcznikach uwodzenia
i mamy tutaj w zasadzie wszystko co trzeba: 34 lata, Warszawa, 20.000zł/mc, siłownia, nowy samochód itd. ... wymarzony kawaler do wzięcia,
no tylko jeszcze z tą żoną trzeba coś szybko zrobić, bo na "separację" nie pójdzie laska z IQ pozwalającym zarabiać powyżej 10kzł miesięcznie.
Nie ten target panie kolego LOL lol

Ha ha, 10/10.

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024