Pierscionek zareczynowy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierscionek zareczynowy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: Pierscionek zareczynowy

Witam. Jestem po 30 przeszlam juz rozwod a po rozwodzie mialam narzeczonego. Niestety niefart totalny. Obecnego poznalam 3 lata temu na portalu. Bywa roznie. Nie byl wczesniej zonaty,ale w koncu kupil mi pierscionek zareczynowy i tu jest moj problem. Zgoda tylko ozdoba niby ladny z tym ze 3 w moim zyciu i wszystkie bardzo podobne za drobne na moj gust. Jakies fatum. No i zadnego nie nosilam bo mi sue nie podobaja tak drobne pierscionki. Jak patrze na dlonie innych pan i pierscionki to mnie trafia zazdrosci. Niewiem czy mu powiedziec o tym. Nie raz powtarzal ze duze oczko zeby nie trafil znowu tak.  Nie chce mu robic przykrosci tym bardziej ze w w wyborze pomagala mu jego coreczka

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierscionek zareczynowy

Nie lepiej było po prostu powiedzieć, że chcesz wybrać razem z nim? tongue
teraz to już pozamiatane i tyle. Cokolwiek powiesz, zrobisz mu przykrość. Ja bym nosiła do ślubu, a po ślubie samą obrączkę, skoro aż tak Ci się nie podoba.

3 Ostatnio edytowany przez samotnax4 (2019-01-01 13:58:54)

Ty na pewno chcesz za niego wyjść? Zrobisz facetowi krzywdę.
Gdy mój mąż mi się oswiadczal pierścionek mi się totalnie nie podobał i był z niskiej półki cenowej. Ale to był mój pierścionek ten wyczekany. Teraz jak go zdejmie to czuję się jak bez ręki. Do głowy by mi nie przyszło marudzić, ze nie taki

4

Przecież to troll, 30 lat, a życiorys na 60.

5

Nie o to chodzi ze mi sie tak nie podoba. Jest ladny ale strasznie drobny i tym przypomina o poprzednich a ja bardzo nie chce zeby tak szczegolna rzecz przypominala mi o poprzednich zwiazkach

6

Nie o to chodzi ze mi sie tak nie podoba. Jest ladny ale strasznie drobny i tym przypomina o poprzednich a ja bardzo nie chce zeby tak szczegolna rzecz przypominala mi o poprzednich zwiazkach

7

samotnax4 napisał/a:

Ty na pewno chcesz za niego wyjść? Zrobisz facetowi krzywdę.
Gdy mój mąż mi się oswiadczal pierścionek mi się totalnie nie podobał i był z niskiej półki cenowej. Ale to był mój pierścionek ten wyczekany. Teraz jak go zdejmie to czuję się jak bez ręki. Do głowy by mi nie przyszło marudzić, ze nie taki

Podpisuję się pod tym

8

Burzowy napisał/a:

Nie mozesz mnie oceniac nie znajac sytuacji. Nie masz pojecia jakie zaistnialy wczesniej sytuacje.

9 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2019-01-01 16:19:07)

Misia1988 napisał/a:

Jakies fatum. No i zadnego nie nosilam bo mi sue nie podobaja tak drobne pierscionki. Jak patrze na dlonie innych pan i pierscionki to mnie trafia zazdrosci.

Zniesmaczył mnie temat. Chyba pomyliłaś Forum. Post do grupy :WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE a nie do  MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO, no chyba że mniej go kochasz bo pierścionek za mały. Poczekaj jeszcze trochę 6 narzeczony da Ci najwspanialszy, gruby, wielki z wielkim kamieniem a będzie to brylant. Nie dziw się, narzeczony nie ma takiej praktyki jak Ty bo robił to tylko raz, zobaczył poprzednie, kupił podobny bo myślał że tak trzeba.

Misia1988 napisał/a:
Burzowy napisał/a:

Nie mozesz mnie oceniac nie znajac sytuacji. Nie masz pojecia jakie zaistnialy wczesniej sytuacje.

A jakie sytuacje zaistniały wcześniej? Obiecał Ci duży  a kupił mały na odpuście?

Misia1988 napisał/a:

Jak patrze na dlonie innych pan i pierscionki to mnie trafia zazdrosci.

I tak delikatnie to ujęłaś, mogłaś napisać że szlag Cię trafia, że w furię wpadasz że jesteś wściekła. Nie bardzo rozumiem, może dlatego że jestem facet i pierścionka zaręczynowego nie nosiłem nigdy.

10

No wlasnie jestes facetem nie rozumiesz a sie wypowiadasz. Moj narzeczony nie widzial poprzednich pierscionkow bo ich nie mam. 1 byly maz oddal do lombardu w trakcie zwiazku a 2 zostawilam  ex moze przecpal niewiem. Wiem ze ten jest niemal identyczny jak poprzednie i nie umiem sie z niego tak cieszyc. Przypomina mi rzeczy jtorych niechce pamietac. Nie moja wina ze tak jest. Przeciez nie ważne ile pierscionek kosztowal. Ma byc wyjatkowy jaki tacala ceremonia z nim zwiazana. Boje sie ze go zbubie. Co cheile patrze na reke czy jest. Jest tak drobny ze go nie czuje wogole na palcu. Nie moge sie do tego przyzwyczaic.

11

Marne szanse, że trzeci pierścionek będzie dla Ciebie wyjątkowy tongue może weź łańcuszek i zrób z niego naszyjnik?
Tak naprawdę trzeba było myśleć wcześniej. Teraz cokolwiek powiesz to i tak zranisz faceta.
Pytanie brzmi, czy Ty chcesz z nim być? Skoro już nawet pierścionek Cię tak wkurza?

12 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2019-01-01 17:27:18)

Misia1988 napisał/a:

No wlasnie jestes facetem nie rozumiesz a sie wypowiadasz.

No właśnie jestem facetem i do tego prostolinijnym, nie komplikuje sobie życia drobiazgami. Ale jak czytam:

Misia1988 napisał/a:

Witam.  Nie  bo mi sie nie podobaja tak drobne pierscionki. Jak patrze na dlonie innych pan i pierscionki to mnie trafia zazdrosci. Niewiem czy mu powiedziec o tym. Nie raz powtarzal ze duze oczko zeby nie trafil znowu tak.

a potem czytam coś takiego:

Misia1988 napisał/a:

Ma byc wyjatkowy jaki tacala ceremonia z nim zwiazana. Boje sie ze go zbubie. Co cheile patrze na reke czy jest. Jest tak drobny ze go nie czuje wogole na palcu. Nie moge sie do tego przyzwyczaic.

to odnoszę wrażenie że kochasz biżuterię a nie partnera bo te dwie wypowiedzi przeczą sobie wzajemnie. Gdyby mi się zsuwał z palca to poszedł bym do jubilera i zmniejszył go. Jakoś w dalszym ciągu nie widzę problemu w związku natomiast widzę materializację-może dlatego że jestem 0-1-kowy.

Lady Loka napisał/a:

Marne szanse, że trzeci pierścionek będzie dla Ciebie wyjątkowy tongue może weź łańcuszek i zrób z niego naszyjnik?

I ten naszyjnik okaże się kolczykami smile

13

To chyba nie ten dział. Gdzieś tam jest o biżuterii i innych tam takich. O Ślubach też jest forum.
Poprzednich nie nosiłaś, tego też nie noś. Powiedz, że jest za mały i boisz się go zgubić.

Musiałam trzy razy przeczytać Twój post, żeby zrozumieć, że chcesz po prostu większy pierścionek.
Wg mnie liczy się przede wszystkim ten gest: facet i jego córka obdarowali Cię pierścionkiem zaręczynowym i powiedzieli "wyjdź za nas!".

14 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2019-01-01 17:38:20)

Marata napisał/a:

Musiałam trzy razy przeczytać Twój post, żeby zrozumieć, że chcesz po prostu większy pierścionek.

Pierścionek ma być ciaśniejszy tylko oczko dużo większe.

Marata napisał/a:

facet i jego córka obdarowali Cię pierścionkiem zaręczynowym i powiedzieli "wyjdź za nas!".

Nie, to pierścionek zapytał " wyjdziesz za mnie" a odpowiedź była "nie wiem, jesteś taki mały".

15

Janix wez skoncz z tymi swoimi wypowiedziami bo nie ogarniasz tematu

16 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2019-01-01 17:56:42)

Ja nie dostałam w ogóle pierścionka i żyję i nie czułam zazdrości. Cieszyłam się, ze wreszcie po 4 latach oświadczył się, tak spontanicznie, bez przygotowania. Wspólnie wybraliśmy obrączki.
Wnioskuję, ze skoro taka błahostka jak pierścionek przypomina Ci poprzednie związki, to masz problem do przepracowania z psychologiem. To jest Twój problem, a nie jego! On i jego córeczka pewnie czerpali radosć z wybierania pierścionka, a Ty wybrzydzasz bo podobny do poprzednich?

Wniosek drugi: czujesz zazdrość, czyli masz ze sobą kolejny problem. Zazdrość dopada osoby z niskim poczuciem wartości i niską samooceną. Duży pierścionek miał Cie dowartościować. Ja nie nosze ani jednego i dlatego mnie szlag nie trafia na widok obwieszonych dłoni innych kobiet. A moze dlatego, ze żadna rzecz nie jest w stanie podnieść mojej wartości.

Inna sprawa to twoje nastawianie. Boisz się, że go zgubisz, a nasze lęki zawsze do nas wracają więc na 100% go kiedyś zgubisz i problem sam się rozwiąże. Nie ma więc co panikować, tylko czekać wink . A tak na serio... nie chcesz tego pierścionka i mam wrażenie, że zwyczajnie wymyślasz usprawiedliwienia.

17

Lady Loka napisał/a:

Tak naprawdę trzeba było myśleć wcześniej. Teraz cokolwiek powiesz to i tak zranisz faceta.
Pytanie brzmi, czy Ty chcesz z nim być? Skoro już nawet pierścionek Cię tak wkurza?

Naszyjnik moze sie zerwac

18 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2019-01-01 18:10:08)

Misia1988 napisał/a:

Janix wez skoncz z tymi swoimi wypowiedziami bo nie ogarniasz tematu

No nie ogarniam. Za to doskonale ogarniam co pisze tajemnicza75 i samotnax4.

19

Nie poinformowal nikogo z rodzony poza corka o zareczych. Niewiem czemu. Moze racja ze wymyslam ze blachostka. Tylko dzowny traf 3 roznych facetow daje mi 3 prawie takie same pierscionki

20

Misia1988 napisał/a:

Nie poinformowal nikogo z rodzony poza corka o zareczych. Niewiem czemu. Moze racja ze wymyslam ze blachostka.

Jakie masz wnioski? Przedstaw je.

Misia1988 napisał/a:

Tylko dzowny traf 3 roznych facetow daje mi 3 prawie takie same pierscionki

21

Poker napisał/a:
Misia1988 napisał/a:

Nie poinformowal nikogo z rodzony poza corka o zareczych. Niewiem czemu. Moze racja ze wymyslam ze blachostka.

Misia1988 napisał/a:

Tylko dzowny traf 3 roznych facetow daje mi 3 prawie takie same pierscionki

mysle ze to fla niego wyjatkowo wrazliwy temat i krepujacy. Napatkniecie ze wolalabym inny pierscionek nie wchldzi w rachube bo nie chce mu sprawiac przykrosci. Nie powiedzial rodzinie- bo sie krepuje ale chcialabym zeby to w koncu zrobil.

22

Burzowy napisał/a:

23

Misia1988 napisał/a:

Nie powiedzial rodzinie- bo sie krepuje ale chcialabym zeby to w koncu zrobil.

Powiedz mu o tym.

24

Janix2 napisał/a:
Misia1988 napisał/a:

Nie powiedzial rodzinie- bo sie krepuje ale chcialabym zeby to w koncu zrobil.

Powiedz mu o tym.

Mowilam

25

Misia1988 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Wymyślasz bzdury...
Żaden naszyjnik mi się nigdy nie zerwał, bo wiem jak się z nimi obchodzić.
Pierścionek ble, naszyjnik ble, to co by Cię zadowoliło?

26

Lady Loka napisał/a:
Misia1988 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Wymyślasz bzdury...

Cos co by nieco ten pierscionek odznaczylo. Myslalam o grawerce alne jest za waski

27

Misia1988 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Misia1988 napisał/a:

Wymyślasz bzdury...

Cos co by nieco ten pierscionek odznaczylo. Myslalam o grawerce alne jest za waski

U mnie z naszyjnikiem jak z kolczykami. Zawsze sie gdzies gubia zw ze mam prace w ruchu i moge gdzies zachaczyc.

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierscionek zareczynowy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024