Witam,
Nadszedł czas, że moją pociechę chwyciło jakieś choróbsko. Mamy e-dziennik, ale nie wiem ile czasu potrzeba synkowi na rekonwalescencję. Co napisać w dzienniku do wychowawczyni, skoro nie wiem jak długo to potrwa. Czy wystarczy tylko powiadomić i nie pisać do kiedy go nie będzie?
1 2020-02-03 18:59:19 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-02-03 23:22:47)
Witam,
Nadszedł czas, że moją pociechę chwyciło jakieś choróbsko. Mamy e-dziennik, ale nie wiem ile czasu potrzeba synkowi na rekonwalescencję. Co napisać w dzienniku do wychowawczyni, skoro nie wiem jak długo to potrwa. Czy wystarczy tylko powiadomić i nie pisać do kiedy go nie będzie?
A nie możesz po prostu zadzwonić do sekretariatu szkoły i zapytać?
A to nie działa tak, jak działało kiedyś, że po chorobie się usprawiedliwia?
Zresztą lekarz powinien wiedzieć ile czasu Twojemu dziecku potrzeba na wyzdrowienie.
A to nie działa tak, jak działało kiedyś, że po chorobie się usprawiedliwia?
Zresztą lekarz powinien wiedzieć ile czasu Twojemu dziecku potrzeba na wyzdrowienie.
Nie wiem, jak jest gdzie indziej, może to od szkoły zależy, ale teraz wystarcza telefon do szkoły z informacją, że dziecko jest chore
Ja tak robię i moje znajome również.
Nawet, jak syn miał ospę, to nikt ode mnie żadnego papieru nie wymagał.
A ze zwykłym przeziębieniem i lekką gorączką, to chyba mało kto lata do lekarza.
Witam,
Napisz to co tutaj. Syn jest chory i na razie trudno ocenić ile ta choroba potrwa. Wprawdzie to rodzic odpowiada za dziecko i nie masz obowiązku tłumaczyć czemu go nie ma, ale zwykła kultura wymaga powiadomienia osoby odpowiedzialnej, czyli wychowawcy. Dziennik elektroniczny wydaje się być do tego idealną platformą.