Witam miałam wypadek w pracy i ciężki stały uszczerbek na zdrowiu. Ubezpieczenie grupowe obejmowało 40 000 tys zł. Dostałam 28 procent i kwotę 11.200 zł. Obecnie jestem na chorobowym wypadek miał miejsce 20 września. Do ustalenia kwoty wysłałam wszystkie dokumenty ze szpitala, komory hiperbarycznej itd. Znajomi mi doradzili, że powinnam się odwołać, gdyż najczęściej po takim odwołaniu korygują wysokość odszkodowania. Zacytuje artykuł z internetu
"Wysokość odszkodowania określona przez ubezpieczyciela jest zazwyczaj zaniżona. Zakład ubezpieczeń jak każdy przedsiębiorca prowadzi działalność zarobkową i liczy na to, że większość klientów od decyzji o przyznaniu bądź odmowie przyznania odszkodowania się nie odwoła."
Proszę o pomoc jak można napisać takie odwołanie.
Można napisać np w taki sposób... ?
Szanowni Państw
Zwracam się z prośbą o ponowne rozpatrzenie szkody nr...z dnia ...
Uważam, że mój ciężki uszczerbek na zdrowiu wymaga długotrwałej, kosztownej rehabilitacji i kwalifikuje mnie to uzyskania dożywotniego lekkiego stopnia niepełnosprawności. Skutki wypadku znacznie upośledzą równowagę i chód przez co nie będę miała możliwości poruszać się w prawidłowy sposób. Jako osoba niepełnosprawna nie będę mogła wykonywać prac, które wymagają pozycji stojącej lub dłuższego poruszania się oraz dźwigania cięższych przedmiotów.
Proszę o ponowne rozpatrzenie zgłoszonej szkody, gdyż uważam, że przy tak dużym uszczerbku na zdrowiu, które powoduje trwałe kalectwo wypłata odszkodowania nie jest adekwatna do skutków wypadku.
Z poważaniem
Proszę o pomoc jeśli mają Państwo ( uzytkownicy net kobiet) jakąś radę dla mnie jak powinno sie napisać takie pismo.
Pozdrawiam Monika