Cześć. Studiuję obecnie finanse i rachunkowość, jestem na pierwszym roku. Jednak zastanawiam się nad zmianą kierunku. Idąc na ten kierunek miałem w głowie, że chcę zostać księgowym, ale moje wyobrażenia zderzyły się z rzeczywistością. O ile np. mikroekonomia jest dla mnie bardzo interesująca i chętnie słucham na wykładach, są to po prostu dla mnie ciekawe tematy, to rachunkowość to moja zmora. Kompletnie nie interesuje mnie ten przedmiot, mam problem z księgowaniem. Uczyłem się sporo, coś mi świta w tej głowie, ale nie do końca i czuję ogromny stres przed egzaminem z tego.. Staram się uczyć, zrozumieć, ale idzie mi ciężko. Nie czuję się w tym dobrze. Już chyba rozumiem, że praca księgowego dla mnie nie jest najlepszym pomysłem. Myślałem nad tym, aby zacząć od października studia na podobnym kierunku, a mianowicie komunikacja i psychologia w biznesie na UMK. Jest to na tym samym wydziale, co FiR, niektóre przedmioty są takie same. Do tego na tym kierunku mam podstawy psychologii, a ja się psychologią mocno interesuję. Kiedyś nawet miałem w planach iść na stricte psychologię, ale uznałem, że może być ciężko z pracą po tym i nie chciałem studiować, aż 5 lat. Co byście zrobili na moim miejscu? Możecie coś mi powiedzieć o tym kierunku?
Temat: Zmienić kierunek?
Zobacz podobne tematy :
Odp: Zmienić kierunek?
Jak już teraz czujesz że to nie dla Ciebie to zdecydowanie zmianiaj, na pierwszym roku bez problemu! Powodzenia