Znalazłam oferty pracy na lato, jako ratownik wodny (pewne biuro organizuje wyjazdy dla młodzieży i dorosłych i mają na to zapotrzebowanie). Ofertę zauważyłam jakoś z tydzień temu
CV mam napisane, ale pojęcia bladego nie mam, jaką klauzulę tam wstawić. Bo oferta jest tam pewnie jakiś czas, więc to rok 2019, ale praca jest na lato 2020
Klauzulę zawsze wpisywałam w googlach np. "klauzula cv 2019" i czy teraz mam zmienić na 2020? Jest koniec roku i nie wiem, co robić
Czy te klauzule się jakoś różnią między sobą?
Co robić? Nie chciałabym nie dostać pracy ze względu na złą klauzulę (a koleżanka tłumaczyła, że klauzula to wyrażenie zgody na przetwarzanie danych i jak jest nieaktualna to mogą CV odrzucić)
Co zrobić?
Jak nie masz klauzuli podanej w ofercie pracy to znajdź jakąś najbardziej neutralną i wyślij. Te klauzule są różne, najczęściej są już zawarte gdzieś drobnym drukiem w ofercie. Ale nikt Cię nie odrzuci przez to, ze dasz zły podpisik.
Jak nie masz klauzuli podanej w ofercie pracy to znajdź jakąś najbardziej neutralną i wyślij. Te klauzule są różne, najczęściej są już zawarte gdzieś drobnym drukiem w ofercie. Ale nikt Cię nie odrzuci przez to, ze dasz zły podpisik.
Zawsze jak wysyłałam CV to było to w środku roku, więc wpisywałam "klauzula 2017/18/19" itp
Dobrze, to zrobię tak, jak mówisz
Dziękuję
Lady Loka napisał/a:Jak nie masz klauzuli podanej w ofercie pracy to znajdź jakąś najbardziej neutralną i wyślij. Te klauzule są różne, najczęściej są już zawarte gdzieś drobnym drukiem w ofercie. Ale nikt Cię nie odrzuci przez to, ze dasz zły podpisik.
Zawsze jak wysyłałam CV to było to w środku roku, więc wpisywałam "klauzula 2017/18/19" itp
Dobrze, to zrobię tak, jak mówisz
Dziękuję
Ja wysłałam z klauzulą na 2020 i mi dzisiaj przyszedł mail zwrotny
Na jakie stanowisko aplikujesz?