Umieścić obecną szkołę policealną w CV, jeśli skończyłam studia? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Umieścić obecną szkołę policealną w CV, jeśli skończyłam studia?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Umieścić obecną szkołę policealną w CV, jeśli skończyłam studia?

Cześć smile

Zabieram się obecnie za poszukiwanie pracy i w związku z tym mam pytanie dotyczące CV.
Ukończyłam studia na stopniu magisterskim, co oczywiście umieszczę w "Wykształceniu", natomiast obecnie jestem słuchaczem szkoły policealnej (florystyka, zupełnie nie związana z kierunkiem studiów ani potencjalnymi pracami). Chodzę tam głównie po to aby mieć status ucznia do renty (no i może poznać nowe osoby, albo się czegoś ciekawego nauczyć smile ). Zastanawiam się jednak, czy powinnam umieścić tą informację w CV i jeśli tak, to w jaki sposób?

Z góry dzięki za pomoc big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Umieścić obecną szkołę policealną w CV, jeśli skończyłam studia?
szpilka33 napisał/a:

Cześć smile

Zabieram się obecnie za poszukiwanie pracy i w związku z tym mam pytanie dotyczące CV.
Ukończyłam studia na stopniu magisterskim, co oczywiście umieszczę w "Wykształceniu", natomiast obecnie jestem słuchaczem szkoły policealnej (florystyka, zupełnie nie związana z kierunkiem studiów ani potencjalnymi pracami). Chodzę tam głównie po to aby mieć status ucznia do renty (no i może poznać nowe osoby, albo się czegoś ciekawego nauczyć smile ). Zastanawiam się jednak, czy powinnam umieścić tą informację w CV i jeśli tak, to w jaki sposób?

Z góry dzięki za pomoc big_smile

Jeżeli nie ma to żadnego związku z pracą, którą chcesz podjąć, to nie umieszczaj.

3

Jeśli nie ma to zwiazku z potencjalną kariera zawodowa, to nie umieszczałabym tego w "wykształceniu". Może w sekcji zainteresowań?

4

Rozumiem. To jeszcze tak dopytam: ponieważ jestem osobą poniżej 26 roku życia, to chyba wpływa na płacenie składek do zusu przez pracodawcę (przy umowie o pracę), prawda? Więc tak czy inaczej będę go musiała o tym poinformować. Stąd też część tego dylematu, czy nie wpisać tego do cv, żeby było już na starcie wiadomo.

5

szpilka33 napisał/a:

Rozumiem. To jeszcze tak dopytam: ponieważ jestem osobą poniżej 26 roku życia, to chyba wpływa na płacenie składek do zusu przez pracodawcę (przy umowie o pracę), prawda? Więc tak czy inaczej będę go musiała o tym poinformować. Stąd też część tego dylematu, czy nie wpisać tego do cv, żeby było już na starcie wiadomo.

Wystarczy, że przy podpisaniu umowy poinformujesz o statusie studenta.

6 Ostatnio edytowany przez kao_makao (2021-10-04 19:44:43)

Lady Loka napisał/a:
szpilka33 napisał/a:

Wystarczy, że przy podpisaniu umowy poinformujesz o statusie studenta.

Mozliwe, ze będzie wypełniac kwestionariusze kadrowo-płacowe. Tam będa pytania o te kwestie. Chyba żaden pracodawca nie zglosi do zus "na gębę", oswiadczenie pisemne pracownika jest wskazane

7 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2021-10-04 22:55:19)

Przy umowie o pracę,  pracodawcę  nie interesuje czy masz  status czy nie.  Do 26 r jesteś zwolniona że składek do urzędu skarbowego.  Od kwoty brutto musisz odprowadzać  składki ZUS,  więc na rękę masz  mniej płacone,  ale masz urlopy,  l4 płatne itp. Jeśli uzupełnisz dokument by nie odprowadzać  składek do urzędu skarbowego,  to kilka stowek  masz do przodu  przy wypłacie q jeśli chcesz odprowadzać  do zwrócą  Ci w rozliczeniu pit - do 26 r masz możliwość bez względu na status.

Natomiast  przy umowie zlecenie,  na rękę  masz  tyle co w umowie kwota  brutto.  Przykładowo w umowie masz 20 zł brutto,  na rękę masz za godzinę  płacone 20 zł. Tu też nie musisz odprowadzać składek do urzędu skarbowego.

8

Super, dziękuję za odpowiedzi, dużo mi rozjaśniliście smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Umieścić obecną szkołę policealną w CV, jeśli skończyłam studia?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024