Czym się kierować w tej relacji? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czym się kierować w tej relacji?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez imk (2019-09-30 19:05:03)

Temat: Czym się kierować w tej relacji?

Randka z tindera, pierwsza u niej w mieście jest fajnie, zgadza się przyjechać na drugą na przyszły tydzień do mojego miasta, jest równie dobrze ale widać że jest trochę zdystansowana jeżeli chodzi o kontakt fizyczny. Sama nie piszę, na randkach mało mnie wypytuje za to samej buzia jej się nie zamyka. Ale rozmawia nam się bardzo dobrze, na luzie, mamy kilka wspólnych zainteresowań. Jest pełno śmiechu, dobre pozytywne emocje. Na facebooku ma nadal zdjęcie z byłym z którym zerwała gdzieś na początku roku. Dużo randkuje ale w większości to niewypały. Miała też przynajmniej dwie przykre ( chamskie ) bezpośrednie propozycje jeżeli chodzi o seks na pierwszej randce. Śliski temat? Wydaje mi się że jest ostrożna, ale sam nie wiem co o tym myśleć. Wydaje mi się że dobrą opcją będzie danie jej się wykazać, bo też mi na tym bardzo zależy żeby dała też coś od siebie. Napisać smsa, zadzwonić, zaproponować spotkanie (trzecie) to chyba nie taka straszna rzecz? Ale tu też żeby nie przegiąć i nie milczeć przez tydzień walcząc, żeby tylko się nie odezwać. Niby chętna jest się spotykać ale sama od siebie daje mało. Wspomina jednak o facecie od którego się odsunęła w momencie kiedy chciał ją w policzek pocałować na przywitanie na drugiej randce, najprawdopodobniej sugerując mi że jest w tym aż za ostrożna. Co myślicie? Skoro chce się spotykać, to jest zainteresowana ale jest bardzo ostrożna w kontaktach fizycznych? Czy czegoś nie dostrzegam? Dzięki za każdą odpowiedź : )

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czym się kierować w tej relacji?

Czy chodzi o Panią, o której pisałeś w tym wątku?
https://www.netkobiety.pl/t119111.html

3

Nie, o żadną z dotychczasowych : )

4

imk napisał/a:

Randka z tindera, pierwsza u niej w mieście jest fajnie, zgadza się przyjechać na drugą na przyszły tydzień do mojego miasta, jest równie dobrze ale widać że jest trochę zdystansowana jeżeli chodzi o kontakt fizyczny. Sama nie piszę, na randkach mało mnie wypytuje za to samej buzia jej się nie zamyka. Ale rozmawia nam się bardzo dobrze, na luzie, mamy kilka wspólnych zainteresowań. Jest pełno śmiechu, dobre pozytywne emocje. Na facebooku ma nadal zdjęcie z byłym z którym zerwała gdzieś na początku roku. Dużo randkuje ale w większości to niewypały. Miała też przynajmniej dwie przykre ( chamskie ) bezpośrednie propozycje jeżeli chodzi o seks na pierwszej randce. Śliski temat? Wydaje mi się że jest ostrożna, ale sam nie wiem co o tym myśleć. Wydaje mi się że dobrą opcją będzie danie jej się wykazać, bo też mi na tym bardzo zależy żeby dała też coś od siebie. Napisać smsa, zadzwonić, zaproponować spotkanie (trzecie) to chyba nie taka straszna rzecz? Ale tu też żeby nie przegiąć i nie milczeć przez tydzień walcząc, żeby tylko się nie odezwać. Niby chętna jest się spotykać ale sama od siebie daje mało. Wspomina jednak o facecie od którego się odsunęła w momencie kiedy chciał ją w policzek pocałować na przywitanie na drugiej randce, najprawdopodobniej sugerując mi że jest w tym aż za ostrożna. Co myślicie? Skoro chce się spotykać, to jest zainteresowana ale jest bardzo ostrożna w kontaktach fizycznych? Czy czegoś nie dostrzegam? Dzięki za każdą odpowiedź : )

Może dla niej jest jeszcze za wcześnie na kontakty fizyczne?

Jestem zdania, że jeśli człowiekowi zależy (płeć pomijam z premedytacją), to będzie dążył do kontaktu.
Są oczywiście wyjątki, osoby nieśmiałe, albo takie, które sprawdzają druga stronę.
Ja bym się jednak w takie podchody nie bawiła, chcę kogoś zobaczyć, to proponuję spotkanie.

5

imk napisał/a:

Czy czegoś nie dostrzegam?

Dostrzegasz wszystko bardzo dobrze, tylko jeszcze musisz połączyć to w całość.

- znikome lub zerowe zaangażowanie w prowadzenie relacji
- zdecydowane unikanie jakiegokolwiek kontaktu fizycznego
- zdjęcia z byłym w mediach społecznościowych

Nabywając z czasem doświadczenia w randkowaniu z pannami poznawanymi na portalach:

- czerwona lampka ostrzegawcza
- syrena alarmowa
- natychmiastowa ewakuacja

6

anderstud napisał/a:
imk napisał/a:

Czy czegoś nie dostrzegam?

Dostrzegasz wszystko bardzo dobrze, tylko jeszcze musisz połączyć to w całość.

- znikome lub zerowe zaangażowanie w prowadzenie relacji
- zdecydowane unikanie jakiegokolwiek kontaktu fizycznego
- zdjęcia z byłym w mediach społecznościowych

Nabywając z czasem doświadczenia w randkowaniu z pannami poznawanymi na portalach:

- czerwona lampka ostrzegawcza
- syrena alarmowa
- natychmiastowa ewakuacja

Popieram, dwa spotkania to w azsadzie nic o pannie nie wiadomo, moze ona tylko obrazona a swojego, albo szuka odskoczni, a z tamtym dalej sie spotyka, moze jej chlopak wyjechal gdzies na dluzej, a ona mocno znudzona siedzeniem w domu

7

Z własnej inicjatywy jesteś orbiterem.

8

O jakim kontakcie fizycznym można mówić,  gdy się osobę widzi 2 raz ?? Przecież to nadal prawie obca osoba. Ja gdyby mnie ktoś na drugim spotkaniu łapal za rękę lub dawał całusy ucieklabym gdzie pieprz rośnie.  Wg. mnie jak ktoś dąży do kontaktu fizycznego na 2 spotkaniu,  to robi tak z każdą dziewczyną z którą się zapoznał.

9

Z mojej strony nie było nic przesadnego jeżeli chodzi o kontakt fizyczny, ale wiem że ona nie jest na niego gotowa. I pytanie czy faktycznie można coś już wnioskować po dwóch spotkaniach czy po prostu ochłonac i spotykać się dalej.

10 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-10-01 15:55:14)

Nitka997 napisał/a:

O jakim kontakcie fizycznym można mówić,  gdy się osobę widzi 2 raz ?? Przecież to nadal prawie obca osoba. Ja gdyby mnie ktoś na drugim spotkaniu łapal za rękę lub dawał całusy ucieklabym gdzie pieprz rośnie.  Wg. mnie jak ktoś dąży do kontaktu fizycznego na 2 spotkaniu,  to robi tak z każdą dziewczyną z którą się zapoznał.

Cieszę się, że napisałaś, bo już sobie myślałam, że coś że mną nie tak ;-)
Ale też już na tym forum spotkałam się z opinią, że jak po kilku randkach chętnie nie wskakuje się facetowi do łóżka, to świadczy o oziębłości i niskim libido, więc po prostu czytam niektóre opinie i się uśmiecham, bo cóż innego począć.

W sumie to też mnie dziwi, że ktoś oczekuje, że wspólne zdjęcia z exem, z którym nadal można przecież pozostawać w dobrych relacjach, muszą natychmiast zniknąć a jak nie, to świadczy to o drugim dnie...

Jedno co, to budzi niepokój zwraca uwagę brak zaangażowania w relację. I nawet nie mam na myśli, to, że facet wiedzie prym, bo może ona jest ze „starej szkoły”. Dziwne jest to, że ona jakby nie jest nim zainteresowana, na co wskazuje to, że „mało wypytuje” o autora wątku. Ale może pozwala mu samemu opowiadać o sobie to, co on uznaje za stosowne i ważne.

11 Ostatnio edytowany przez imk (2019-10-01 16:17:49)

Jasne, są kobiety takie i takie. Ale nie mówimy o seksie na pierwszej randce tylko choćby zwykłym buziaku w policzek. Tak samo zdjęcie z eksem, kiedy macie dobre relacje. Spoko. Pytałem ja o to na pierwszej randce to wyszło na to że postanowili to zostawić bo się rozstali w zgodzie. Ale jednak w większości przypadków takie zdjęcia nie są odbierane w sposób pozytywny i na pewno zapalają malutka lampeczke. A co do zainteresowania, po prostu jest gadułą. Może gdyby z drugiej strony spojrzeć też z nią wywiadu nie przeprowadzam, po prostu wychodzi naturalnie kto się czym zajmuje. Faceci lubią wiedzieć na czym stoją, prędzej czy później Czym później tym większe rozkminy. Na pewno nikt nie chciałby po 3 Msc znajomości dowiedzieć się ze od początku nie miało to prawa bytu. A nie ze pewnie jest ostrożna etc. I to działa w dwie strony.

12

Według mnie dziewczyna robi sobie grupkę adoratorów i dopiero sobie wybierze kogoś. Jak się z kimś dobrze dogaduję to nie ma problemu by dziewczyna napisała pierwsza itp, chociaż widać że coś daje od siebie, a nie Ty musisz się uganiać tylko. Dodatkowo zdjęcie z byłym facetem na profilowym, bardziej odbieram to jako tęsknota za nim, myśl że jeszcze wrócą do siebie, a nie tłumaczenie bo rozstaliśmy się w zgodzie.

13

Dobra, krótko, bo nie chce mi się klepać w te guziki po próżnicy.

Twoja rola, to bycie plasterkiem na pęknięte serduszko pańci, która cały czas emocjonalnie jest związana ze swoim byłym,
a gdy tylko pojawi się taka możliwość, bez ostrzeżenia zasunie ci z dnia na dzień kopa w odwłok i do niego poleci.
Każdy jeden punkt z osobna jest już wyraźnym sygnałem, że ładujesz się w relację podwyższonego ryzyka,
a wszystkie trzy występujące jednocześnie, to jak rozpędzony 80 tonowy TIR zbliżający się do zakrętu z naprzeciwka.
Nie daj sobie wmówić, że jedno, drugie czy trzecie "to nic nie znaczy" bo może to, być może tamto, a może jeszcze co innego.
To nie jest żadne co innego, tylko standardowe zachowanie dziewczynek po rozstaniu z chłopakiem, do którego jeszcze coś czują
i nie wychodzisz sobie, nie przekonasz jej do siebie, nie jesteś w stanie zrobić nic, zresztą nikt tego od ciebie nie oczekuje.
Ty masz być tylko jej zapchajdziurą na czas, kiedy nie jest z tamtym, a to nie potrwa długo, miesiąc góra dwa, dziękujemy i schodzisz.

P.S.
Jak chcesz, to już teraz mogę się z tobą w ciemno założyć o co tylko chcesz, że taki będzie finał tej bajki.

14

Nieźle musiała być zabujana w tym eksie, skoro po około pół roku, dalej trzyma jego zdjęcia i coś tam o nim wspomina..?
Chyba się jeszcze nie wyleczyła z tamtej znajomości..

15 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-10-01 21:54:17)

imk napisał/a:

Jasne, są kobiety takie i takie. Ale nie mówimy o seksie na pierwszej randce tylko choćby zwykłym buziaku w policzek. Tak samo zdjęcie z eksem, kiedy macie dobre relacje. Spoko. Pytałem ja o to na pierwszej randce to wyszło na to że postanowili to zostawić bo się rozstali w zgodzie. Ale jednak w większości przypadków takie zdjęcia nie są odbierane w sposób pozytywny i na pewno zapalają malutka lampeczke. A co do zainteresowania, po prostu jest gadułą. Może gdyby z drugiej strony spojrzeć też z nią wywiadu nie przeprowadzam, po prostu wychodzi naturalnie kto się czym zajmuje. Faceci lubią wiedzieć na czym stoją, prędzej czy później Czym później tym większe rozkminy. Na pewno nikt nie chciałby po 3 Msc znajomości dowiedzieć się ze od początku nie miało to prawa bytu. A nie ze pewnie jest ostrożna etc. I to działa w dwie strony.

U kobiet akurat jest podobnie z potrzebą wiedzy na czym się stoi. Jednak czasami dłużej może się rozkręcać z różnych powodów.
No nie wiem, ale ponieważ jestem w podobnej sytuacji, to powiem Ci, że masz dziwne jak dla mnie, bo mocne parcie na wyklarowanie sytuacji, gdy coś się dopiero rozkręca. Dodatkowo sam się nakręcasz własnymi oczekiwaniami.
Wszystkie wymienione „wątpliwości” MOGĄ ALE NIE MUSZĄ mieć znaczenie, więc możesz od razu odpuścić, ale nie musisz. Rób jak uważasz.

Ale jak spotkałeś fajną dziewczynę, z którą dobrze się czujesz i jest Ci fajnie, to po prostu tym się ciesz. Z tego, co piszesz, tematów do rozmów wymyślać nie musisz, bo same przychodzą. Zatem nie musisz się zastanawiać także kiedy ją pocałować czy przytulić, bo takie sprawy wynikną z sytuacji i sama się nawinie ;-) Potraktuj tę rozpoczynającą się znajomość na luzie i idź na sponton.
Nie musisz myśleć czy będzie z tego związek czy nie będzie. Jesteście z sobą, żeby miło spędzić czas, dobrze się bawić, czerpać radość z wzajemnej interakcji. Skup się zatem na tym, co jest między Wami aktualnie, a nie nie wiadomo na jakich oczekiwaniach „czy już, czy dobrze, czy mnie chce na poważnie,..” i takie tam. Jak dla mnie to szkoda pary na takie rozkminy. To tylko wysysa z Ciebie energię, spontaniczność i radochę ze spędzania czasu, z kimś, z kim się dobrze czujesz.

Jeszcze jedno, masz pełne prawo oczekiwać od niej zaangażowania, które sam przejawiasz, więc powiedz jej wprost, ze byłoby miło gdyby raz na jakiś czas od niej wyszła jakaś inicjatywa.
Powodzenia :-)

16

Osobiście uważam, że budowanie relacji powinno przebiegać w takim tempie, jakie odpowiada obojgu, ale równocześnie życie pokazuje, że żadna skrajność nie jest dobra. I tak jak pewne obawy może budzić propozycja seksu na pierwszym spotkaniu, tak na drugiej randce odsuwanie się od zwykłego pocałunku w policzek też wydaje mi się co najmniej dziwne. W każdym razie dla mnie buziak w policzek jest zwykłym przyjacielskim przywitaniem i kojarzy mi się absolutnie nieerotycznie.

17

Ja tylko w kwestii formalnej - ona się nie odsunęła, kiedy on ją chciał pocałować, tylko na wszelki wypadek go pouczyła,
żeby nawet nie próbował, bo skończy jak jego poprzednik, który spróbował i został odprawiony w trybie pilnym.
Nikt normalny tak się nie zachowuje, zwłaszcza w sytuacji gdy jeszcze nic się nie wydarzyło, bo facet spokojnie siedział i słuchał,
nie pchał się do niej z łapami ani nie wykonywał żadnych innych gwałtownych ruchów zagrażających jej poczuciu komfortu na spotkaniu.

Nie wiem, no dla mnie to są jasne i czytelne sygnały, że coś jest nie tak i szkoda w ogóle zachodu na kontynuowanie tej znajomości,
bo dziewczyna ewidentnie tkwi jeszcze emocjonalnie i uczuciowo w związku z tym swoim byłym, za co nie można jej winić naturalnie,
ale też nie ma co się pakować w kłopoty, które w tym przypadku są jedynie kwestią czasu.

Sam wiem po sobie jak moje ciało reaguje na dotyk, nawet zupełnie przypadkowy, kiedy mam czysty umysł i jestem otwarty na nowe,
a jak reaguje wtedy, gdy mam jeszcze w głowie kogoś innego, o kim cały czas myślę i to tutaj jest dokładnie takim właśnie stanem.
Moim zdaniem oczywiście i ja bym się w to nie pchał, niezależnie od tego, co ona tam sobie gada, bo to w jednej sekundzie może się zmienić.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czym się kierować w tej relacji?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024