Cześć dziewczyny pisze do was bo już sama nie wiem.. Mam mało mleka w piersiach i zaczęłam dokarmiac synka mlekiem modyfikowanym i nie wiem czy on nie jest przejedzony. Na 1 badaniach ważył 3064 a teraz 2 tyg temu wyszło że waży 4,64, a ma miesiąc czasu.. Jak myślicie jest przejedzony? Może odstawie te mm i tylko pierś bd dawać
Cześć dziewczyny pisze do was bo już sama nie wiem.. Mam mało mleka w piersiach i zaczęłam dokarmiac synka mlekiem modyfikowanym i nie wiem czy on nie jest przejedzony. Na 1 badaniach ważył 3064 a teraz 2 tyg temu wyszło że waży 4,64, a ma miesiąc czasu.. Jak myślicie jest przejedzony? Może odstawie te mm i tylko pierś bd dawać
A co pediatra powiedział?
przede wszystkim porozmawiaj z pediatrą. Ja z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że na kp bym dziecko zagłodziła. Zatem zaczęłam dokarmiać mm, zgodnie z rozpiską z tyłu opakowania, najpierw był karmiony co 3 godziny, potem ten czas się wydłuża zależnie od wieku. Zawsze miał proponowaną maxymalną porcję jaka była wg rozpiski, jak zjadał mniej to ok, jak płakał po zjedzeniu płaczem głodowym to dostawał jeszcze trochę. Cały czas był na 50 centylu wagi, obecnie jest na 10, ale wzrost ma na 3, zatem wszystko jest proporcjonalnie ok. Przekarmianie dziecka jest wtedy, gdy na każde kwilnięcie leci się z butlą- w ten sposób moja teściowa upasła mojego męża do 90 centyla wagi, bo karmiła go co godzine w nocy mm. Napoczątku dziecko więcej waży, jak zaczyna się więcej ruszać to spala.
A kto przejada dziecko?
Przepraszam, ale tytuł mnie rozbawił.
P.S. Prawidłowo dziecko powinno przybierać ok. 0,5 kg na miesiąc.
1,5 kg to za dużo. Poradź się lekarza.
Za mało informacji podałaś. Powiedz co ile karmisz syna, w jakich porcjach
A kto przejada dziecko?
Przepraszam, ale tytuł mnie rozbawił.
Sprzedali dziecko i kasę przejedli
Za mało informacji podałaś. Powiedz co ile karmisz syna, w jakich porcjach
Otoz to. Czy jest karmiony na żądanie, czy regularnie.