Przejadanie dziecka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Przejadanie dziecka

Cześć dziewczyny pisze do was bo już sama nie wiem.. Mam mało mleka w piersiach i zaczęłam dokarmiac synka mlekiem modyfikowanym i nie wiem czy on nie jest przejedzony. Na 1 badaniach ważył 3064 a teraz 2 tyg temu wyszło że waży 4,64, a ma miesiąc czasu.. Jak myślicie jest przejedzony? Może odstawie te mm i tylko pierś bd dawać

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przejadanie dziecka
Sylwia980 napisał/a:

Cześć dziewczyny pisze do was bo już sama nie wiem.. Mam mało mleka w piersiach i zaczęłam dokarmiac synka mlekiem modyfikowanym i nie wiem czy on nie jest przejedzony. Na 1 badaniach ważył 3064 a teraz 2 tyg temu wyszło że waży 4,64, a ma miesiąc czasu.. Jak myślicie jest przejedzony? Może odstawie te mm i tylko pierś bd dawać

A co pediatra powiedział?

3

przede wszystkim porozmawiaj z pediatrą. Ja z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że na kp bym dziecko zagłodziła. Zatem zaczęłam dokarmiać mm, zgodnie z rozpiską z tyłu opakowania, najpierw był karmiony co 3 godziny, potem ten czas się wydłuża zależnie od wieku. Zawsze miał proponowaną maxymalną porcję jaka była wg rozpiski, jak zjadał mniej to ok, jak płakał po zjedzeniu płaczem głodowym to dostawał jeszcze trochę. Cały czas był na 50 centylu wagi, obecnie jest na 10, ale wzrost ma na 3, zatem wszystko jest proporcjonalnie ok. Przekarmianie dziecka jest wtedy, gdy na każde kwilnięcie leci się z butlą- w ten sposób moja teściowa upasła mojego męża do 90 centyla wagi, bo karmiła go co godzine w nocy mm. Napoczątku dziecko więcej waży, jak zaczyna się więcej ruszać to spala.

A kto przejada dziecko?  wink
Przepraszam, ale tytuł mnie rozbawił.

P.S. Prawidłowo dziecko powinno przybierać ok. 0,5 kg na miesiąc.
1,5 kg to za dużo. Poradź się lekarza.

5

Za mało informacji podałaś. Powiedz co ile karmisz syna, w jakich porcjach

6

zwyczajny gość napisał/a:

A kto przejada dziecko?  wink
Przepraszam, ale tytuł mnie rozbawił.

Sprzedali dziecko i kasę przejedli wink

7

chomik9911 napisał/a:

Za mało informacji podałaś. Powiedz co ile karmisz syna, w jakich porcjach

Otoz to. Czy jest karmiony na żądanie, czy regularnie.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024