Chlopak w wiezieniu - co powiedziec rodzicom - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Chlopak w wiezieniu - co powiedziec rodzicom

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Chlopak w wiezieniu - co powiedziec rodzicom

Czesc Kochani,

tydzien temu zamkneli mojego chlopaka w wiezieniu za stare rzeczy. On juz siedzial wczesniej i wiedzialam oczywiscie o wszystkim ale nie spodziewalam sie ze dostanie 18 miesiecy za to. Moj problem jest taki ze moji rodzice sa bardzo jak by to ujac "ostrzy" - poznali go, lubia go ale wiem jak bym im o tym powiedziala to by mi zakazali miec z nim kontakt. Jestem pelnoletnia, wiem ze moge decydowac o swoim zyciu ale nie chce stracic rodzicow!

Moj Chlopak czesto u nas byl i teraz bede musiala cos wymyslec dlaczego przestal przychodzic, przynajmniej na jakis czas.

Prosze Was o pomoc, jestem zalamana sytuacja. Adwokata wszystko zalatwilam, mamy dobra mysl ze dostanie moze 6 miesiecy.

Pozdrawiam i dziekuje z gory

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chlopak w wiezieniu - co powiedziec rodzicom

Prawdę

3

Moji rodzice niestety tego nie zaakceptuja. U nas w rodzinie nikt nie byl karany, i ja wiem ze oni mogli by sie odemnie odwrocic..

4

A co Twój facet zrobił, że go zamknęli?
Bo co innego niezapłacony mandat a co innego kradzież.
Poza tym za stare rzeczy zamykają jak ma zawiasy i dojdzie coś nowego. Więc musiał coś zrobić teraz skoro został zamknięty. Albo dopiero teraz skończyła mu się sprawa w sądzie, o czym też musiałaś wiedzieć. Albo zamknęli go, bo czegoś nie zrobił typu. nie zapłacił mandatu, o czym też pewnie wiedziałaś i on wiedział i mógł zrobić to tak, żeby do więzienia nie trafić.

Innymi słowy ma to na swoje własne życzenie.
A rodzicom prawdę. Nic więcej Ci nie zostało.

5

anonymmon napisał/a:

Czesc Kochani,

tydzien temu zamkneli mojego chlopaka w wiezieniu za stare rzeczy. On juz siedzial wczesniej i wiedzialam oczywiscie o wszystkim ale nie spodziewalam sie ze dostanie 18 miesiecy za to. Moj problem jest taki ze moji rodzice sa bardzo jak by to ujac "ostrzy" - poznali go, lubia go ale wiem jak bym im o tym powiedziala to by mi zakazali miec z nim kontakt. Jestem pelnoletnia, wiem ze moge decydowac o swoim zyciu ale nie chce stracic rodzicow!

Moj Chlopak czesto u nas byl i teraz bede musiala cos wymyslec dlaczego przestal przychodzic, przynajmniej na jakis czas.

Prosze Was o pomoc, jestem zalamana sytuacja. Adwokata wszystko zalatwilam, mamy dobra mysl ze dostanie moze 6 miesiecy.

Siedział wcześniej, siedzi teraz i może siedzieć w przyszłości.
A więc wcześniej czy później rodzice dowiedzą się z kim się związałaś.
Będzie to dla nich tragedia. Powiedz im prawdę teraz.
Nie trać kasy na niego, jak się wpakował w bagno to niech odcierpi za swoje winy.
Bo jak się tak przyzwyczai, że zawsze będziesz go ratować finansowo to będzie korzystał z tego częściej.
Zastanów się z kim masz do czynienia, jakie będzie twoje dalsze życie, życie ewentualnych dzieci z ojcem po wyrokach.
Do pracy też nie zawsze przyjmą, w wielu trzeba zaświadczenie o niekaralności.

6

Czesc Kleoma,
Wiec tak : ja nie oplacam mu adwokata tylko jego rodzina ja tylko pomagalam w szukaniu adwokata. Jeszcze nigdy go nie finansowal.
Oczywiscie zdaje sobie sprawde ze z kims takim zycie latwe nie bedzie. Ja go kocham i chcialabym sprobowac z nim. Wiedzialam ze bedzie musial odsiedziec te 18 miesiecy ale nie wiedzielismy ze stanie sie to tak szybko  Powiedzcie mi jak mam o tym rodzicom powiedziec? Jak? Oni zakaza mi go odwiedzac itd. A z drugiej strony nie chce im sie stawiac a bym musiala bo jestem pelnoletnia, oni nie maja w sumie nic do gadania bot o moje zycie.

7

Lady Loka napisał/a:

A co Twój facet zrobił, że go zamknęli?
Bo co innego niezapłacony mandat a co innego kradzież.
Poza tym za stare rzeczy zamykają jak ma zawiasy i dojdzie coś nowego. Więc musiał coś zrobić teraz skoro został zamknięty. Albo dopiero teraz skończyła mu się sprawa w sądzie, o czym też musiałaś wiedzieć. Albo zamknęli go, bo czegoś nie zrobił typu. nie zapłacił mandatu, o czym też pewnie wiedziałaś i on wiedział i mógł zrobić to tak, żeby do więzienia nie trafić.

Innymi słowy ma to na swoje własne życzenie.
A rodzicom prawdę. Nic więcej Ci nie zostało.

On byl zawieszony ale pozniej mial nawet zakaz bycia w kraju bez powrotu. Juz dodaje ze my nie mieszkamy w Polsce. I on wrocil ze wzgledu na mnie spowrotem i go zamkneli i musi odsiedziec teraz te 18 miesiecy...

8 Ostatnio edytowany przez Kleoma (2019-08-22 14:42:42)

anonymmon napisał/a:

Czesc Kleoma,
Wiec tak : ja nie oplacam mu adwokata tylko jego rodzina ja tylko pomagalam w szukaniu adwokata. Jeszcze nigdy go nie finansowal.
Oczywiscie zdaje sobie sprawde ze z kims takim zycie latwe nie bedzie. Ja go kocham i chcialabym sprobowac z nim. Wiedzialam ze bedzie musial odsiedziec te 18 miesiecy ale nie wiedzielismy ze stanie sie to tak szybko  Powiedzcie mi jak mam o tym rodzicom powiedziec? Jak? Oni zakaza mi go odwiedzac itd. A z drugiej strony nie chce im sie stawiac a bym musiala bo jestem pelnoletnia, oni nie maja w sumie nic do gadania bot o moje zycie.

Możesz im skłamać, że np. wyjechał do pracy za granicę na intratny kontrakt na kilka miesięcy, potem, że przedłużył jeśli nie wyjdzie po tych 6 miesiącach.
Ale czy z tym kłamstwem będziesz się dobrze czuła?
I jedno kłamstwo będzie rodziło następne.
A jak się dowiedzą bo kłamstwo ma krótkie nogi to stracisz ich zaufanie.
Będziesz żyła w stresie, żeby kłamstwa się nie wydały.
Chcesz tego?

Edit: Możesz też powiedzieć, że zerwaliście a gdy wyjdzie za te 1,5 roku to, że się pogodziliście smile

9

anonymmon napisał/a:

On byl zawieszony ale pozniej mial nawet zakaz bycia w kraju bez powrotu.

Na banicję to już w Europie nie skazują od lat big_smile.
Niezłe kity Sebix wciska swojej Karynie.

10

Powiedz prawdę, bo kłamstwo zawsze wychodzi po jakimś czasie i wtedy jest gorzej.

11 Ostatnio edytowany przez nokiaaa (2019-08-25 06:58:06)

chlopak to stary wiarus więzienny widac, ty go kochasz a milosc jest slepa, bedziesz na niego czekac bo co to jest poltora roku, skoro bedzie dzwonil i plakal w sluchawkę, wiec kto by takiego zostawil?dodatkowo bedzie wojna z rodzicami, a za parę lat bedziesz na macierzynskim a jego znowu zamkną, wtedy to rodzice beda cie utrzymywali bo nie pojdziedsz do pracy nim dzieci nie odchowasz.
to tylko takie cv, niekoniecznie twoje, tez bylam mloda tez toczylam wojnę z rodzicami, teraz tez moj zwiazek nie nalezy do najlepszych ale nie ma tam karceru, ani nalogow. mialam chlopcow, podejrzanych i tez skomlących ze im zle, ucinalam od razu nim sie zakochalam.
potem to nie tylko moje prywatne piekielko, ale moich dzieci i rodziny,ktora bede tym obciazac, bo przeciez rodzice nie zostawią
masz cale zycie przed sobą, teraz kochasz, ale takich do kochania jest pol swiata.
moj zywot jest tak dalece niedoskonaly ale za kazdym razem uciekalam od kolesi ktorzy:
-pili w niedziele po zabawie 2 piwka(po co,skoro juz po dyskotece)
-palili trawę
-mieli sprawy za przemoc
-mieli sprawy za paserstwo
to nie jest amerykanski film, w ktorym Tom Cruise jest mlodym gniewnym, to osiedla socjalne dla takich rodzin jak moze byc twoja,komornik i sprawa dla reportera,przykra codziennosc  w ktorej dzieci wychowują się w towarzystwie często "niegrzecznym" i latwiej tam o zepsucie, bo ktos moze podac np narkotyki nastolatkowi. uciekaj dziewczyno.

12

Długo tkwilam w relacji z osadzonym zachowując się niczym matka Teresa w stosunku do kogoś, kto tak naprawdę się nie zmieni. Kto będzie mówił, że kocha, a nadal będzie karmil klamstwami. Całe szczęście przyszedł czas, że te nieszczęsne klapki z oczu w końcu spadły i zakończyłam to. Skutki tego związku odczuwam do dzisiaj, ale całe szczęście poznałam odpowiedzialnego mężczyznę, przy którym niczego nie muszę się obawiać. Drogie dziewczyny, nie brnijcie w to, choćby wam gwiazdkę z nieba obiecywali.

13

Z własnego doświadczenia powiem Ci, co Cię czeka, gdyż również będąc głupia i naiwna miałam takie rozterki.

Być może uda Ci się oklamac rodziców, ale na dłuższą metę w to nie uwierzą i bardzo ucierpi twoje relacje z nimi. Ludzie będą Ci odradzac ten związek, ale ty będziesz broniła misiaczka. Grozi ci utrata przyjaciół i znajomych, bo mało komu imponuje wspieranie faceta z kryminału.

Taki mężczyzna na 99% zawsze będzie się wybielal albo umniejszal swoją winę. Ja rozumiem, że można być młodym i głupim i pobladzic. Ale ponowną odsiadka naprawdę nie rokuje dobrze. Zastanów się czy chcesz brnac w relacje, gdzie będziesz musiała się poświęcać i rezygnować z siebie i swoich potrzeb. Bo tak wygląda związek z osadzonym. Brak bliskości, spotkania przez 2 godziny w miesiącu, kilka telefonów na miesiąc. A gdzie twoja potrzeba bliskości i stabilności? Miłość to naprawde nie jest wszystko, bo ta prawdziwa miłość to też ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA SAMEGO SIEBIE. Kochać kogoś to zapewniać bezpieczeństwo emocjonalne drugiej osobie. Tego nie da facet po wyroku. Nie rezygnujcie z samych siebie i odpusccie sobie takie relacje. Szanujcie siebie.

Mogłabym o tym napisać opowiadanie albo osobny wątek aby tylko przestrzec dziewczyny przed takim bagnem.

14

anonymmon napisał/a:

Czesc Kochani,

Raz już siedział.Rodzice o tym nie wiedzieli? Teraz znowu poszedł siedzieć.Niczego nie nauczyło go to,że raz już został skazany.Co z tego,że ściemnisz rodzicom jak predzej czy później się dowiedzą? Bo pewności nie masz czy znów biedaczek nie "zbłądzi".

15

Jesli pojdzie az na tyle siedziec, a rodzice sa blisko to bedzie ciezko klamac.

Co do chlopaka to coz to za typ chlopaka? Co on zrobil? Bo kryminalista nie rowny kryminaliscie.
Mam kolegow i kolezanki, ktorzy byli w wiezieniu albo wiele razy na malych wyrokach albo nawet po 5 czy 6 lat. Mam kolezanke, ktora byla w wiezieniu raz i pozniej odmienila swoje zycie. Miala 18 lat bedac w wiezieniu, a teraz ma 37 i nigdy wiecej nie popelnila przestepstwa.
Mam tez kolege, ktory byl w wiezieniu kilka razy. Jak mial 14 lat ukradl pierwszy samochod, jak mial 15 wbil komus noz w serce (osoba przezyla), jak mial 20 juz byl gangsterem i teraz ma lat 30 i studiuje prawo, ale on juz sie nie odmieni. Zawsze jakies przekrety. Jako kolega to super, ale jako partner? Masakra.

Moj maz, ja i nasi znajomi popelnilismy pewne rzeczy wbrew prawu, ale nic bardzo powaznego i tez nas nigdy nie zlapali.
To byl taki szalony czas w naszym zyciu i teraz zyjemy inaczej.

Moj byly partner mial problem z prawem raz, ale dosc powazny.
Jednak to co sie u Ciebie dzieje swiadczy o jakims zachowaniu powtarzajacym sie i tez jak bardzo Ty wlaczasz sie w pomoc jemu. Czy to napewno jest najlepszy pomysl?
Zastanawiam sie jakie to moze byc przestepstwo, ze dostal kare i zostal zlapany. Zalezy moze tez od kraju. Bo na ten przyklad w Londynie mozna robic tyle rzeczy bez wykrycia, ze to sie w glowie nie miesci.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Chlopak w wiezieniu - co powiedziec rodzicom

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024