Jak powiedziec nadopiekunczym rodzicom, ze sie rozwodze? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak powiedziec nadopiekunczym rodzicom, ze sie rozwodze?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Jak powiedziec nadopiekunczym rodzicom, ze sie rozwodze?

Witam wszystkie dziewczyny!

Jestem w trakcie rozwodu . I mam ogromny problem .... Niedlugo bedzie juz po wszystkim ale moi rodzice nic nie wiedza . Mieszkam z ( jeszcze) mezem za granica wiec nie widuje sie czesto z rodzicami ale jestesmy codziennie w kontakcie telefonicznym. Moj maz powiedzial swojemu rodzenstwu i ojcu ,amie jeszcze nie ( jego rodzice sie rozwiedli kilka lat temu) Moj problem polega na tym ze moi rodzice traktuja mnie, doslownie , jak dziecko ktoro nie jest w stanie ekzystowac samo. Kiedykolwiek ich odwiedzam mam problemy na kazdym kroku ; ciagle pytania(chce wyjsc na spacer wieczorem - ale rodzice od razu - po co , na co , jest pozno, jest ciemno) ubieram sie w co chce i od razu ich sugestie na ten temat ( dlaczego to zakladasz, zmarzniesz, jest pognieciona bluzka , za lekko sie ubralas) przykladow jest multum ! z mezem jestem w dobrym kontakcie ale jestesmy jak brat z siostra a nie malzenstwo ... stad ta decyzja. nie mamy dzieci. jestesmy po 30tce i po prostu chcemy ulozyc sobie zycie poki nie jest za pozno. boje sie ze moj tata bedzie mial jakis zawal a mama zacznie obarczac za to wina mojego meza ... im jestem starsza ( od 14lat mieszkam za granica i jestem " panem swego losu" pracuje w duzej korporacji , po prostu daje sobie dobrze rade) a rodzice tym bardziej robia sie okropni i podwazaja kazda z moich nawet najbardziej trywialnych decyzjii... jak im o tym powiedziec ? musze to zrobic ale jak ? boje sie ze jak im powiem to na sile beda probowali mnie sciagnac do Polski bo wg nich jak ja sama dam rade ...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak powiedziec nadopiekunczym rodzicom, ze sie rozwodze?

Prosto z mostu. Owijanie w bawełne problemów jeszcze nikomu nie rozwiązało.

3

Jak widać ty tez jesteś nadopiekuncza wobec swoich rodziców, dlaczego skoro oni i ty jesteście dorośli?

4

A widzisz, ja to postrzegam calkiem odwrotnie. TO TY jestes nadopiekuncza. Normalna kobieta, gdy sie rozwodzi, oznajmia to rodzicom w sposob rzeczowy i ludzki. A ty wynajdujesz tysiac powodow, bo beda sie martwic, a ojciec zawal itp.
Ze beda sie martwic- wiadomo. Rodzice sa "po to, by sie martwic" (z przymruzeniem oka). Ojciec zawalu nie dostanie. Nie wymyslaj, tylko powiedz calkiem normalnie. To twoje zycie.

Aha.

I TY przetnij ta pepowine. Bo ona ci ciagle gdzies tam wisi.

5

Może zrób tak jak ja? Trochę inna sytuacja była, ale też nie chciałam martwić rodziców. Wiedzieli że jest źle w małżeństwie, nie ukrywałam że jest różowo, wiedzieli że eks mąż się wyprowadził. Natomiast o rozwodzie dowiedzieli się dopiero po. Nikt na zawał nie umarł, nikt nie rozpaczał i włosów sobie z głowy nie rwał. Gdyby sytuacja była inna to bym powiedziała wcześniej, ale moja babcia wtedy umierała to nie chciałam dokładać do pieca.

6

Ja bym też powiedziała juz po.
Bo tak to bedą namawiać na zostanie, bo "jak sobie dasz sama rade" i żaden argumenter nic nie da.

Co do formy - delikatnie. Nie tak z grubej rury.

7

A musisz im się z tego spowiadać?

Jestem w dokładnie takim samym układzie z rodzicami. Wczoraj matce powiedziałam, że nie muszę jej się spowiadać z tego, dlaczego przez 3h nie odbierałam telefonu (matka obrażona rzuciła słuchawką), a dziś ojcu, że nie miałam obowiązku informować ich o tym, że ktoś ukradł mi pieniądze. Bo to NIE ICH SPRAWA.

Pieścisz się z nimi i ze sobą. Masz prawo robić co chcesz i tyle. Nic im do tego, że się rozwodzisz. Chcesz to im powiedz, nie chcesz, to nie mów. Ich stan psychiczny nie ma nic do rzeczy w kontekście twojego rozwodu.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak powiedziec nadopiekunczym rodzicom, ze sie rozwodze?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024