Związki na Instagramie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związki na Instagramie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Związki na Instagramie

Hej, czy znacie jakieś historie dotyczącego tego jak Instagram wpływa na związki?

Od dłuższego czasu fascynuje mnie to, że wiele par ma taką potrzebę ciągłego wrzucanie zdjęć ze sobą albo swojego partnera.

Absurdem dla mnie było jak usłyszałem historię o dziewczynie, która była bita przez chłopaka. Przez ponad 2 lata nie wychodziła z tego związku, bo bała się co ludzie powiedzą na to, że jej relacja nie jest tak idealna jak to wyglada na IG.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związki na Instagramie
Ketonal napisał/a:

Hej, czy znacie jakieś historie dotyczącego tego jak Instagram wpływa na związki?

Od dłuższego czasu fascynuje mnie to, że wiele par ma taką potrzebę ciągłego wrzucanie zdjęć ze sobą albo swojego partnera.

Absurdem dla mnie było jak usłyszałem historię o dziewczynie, która była bita przez chłopaka. Przez ponad 2 lata nie wychodziła z tego związku, bo bała się co ludzie powiedzą na to, że jej relacja nie jest tak idealna jak to wyglada na IG.

Tak to prawda. Jest to fascynujące ale z punktu widzenia socjologi i psychologii. Sam nie wiem skąd te pragnienie ciągłej atencji u większości ludzi. Można powiedzieć to takie sprzedawanie duszy poprzez wywlekanie swojego życia prywatnego i intymnego na światło dzienne. Jak się nie jest osobą publiczną czy nie prowadzi się jakiegoś biznesu to nie widzę sensu sprzedawania swojej prywatności. Ciekawe zjawisko ale bardzo negatywne. Insta to czysta fikcja, biznes a coraz częściej obciach vide influencerki. Boże co za słowo.

3

Jak dla mnie Instagrama może nie być. Widzę coraz częściej, że posiadanie go to kwestia prestiżu i chwalenia się wszytkim na prawo i lewo. To już przybiera rozmiar zarazy.
Facebooka mam i pełni dla mnie głównie rolę informacyjno-dyskusyjną.

Odpowiadając na pytanie: może tylko wpływać negatywnie, co pokazuje dobitnie przykład wspomnianej przez Ciebie dziewczyny.

4

Instagram to ołtarz dla własnego ego.

5 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-08-16 15:33:22)

Mordimer napisał/a:
Ketonal napisał/a:

Tak to prawda. Jest to fascynujące ale z punktu widzenia socjologi i psychologii. Sam nie wiem skąd te pragnienie ciągłej atencji u większości ludzi. Można powiedzieć to takie sprzedawanie duszy poprzez wywlekanie swojego życia prywatnego i intymnego na światło dzienne. Jak się nie jest osobą publiczną czy nie prowadzi się jakiegoś biznesu to nie widzę sensu sprzedawania swojej prywatności. Ciekawe zjawisko ale bardzo negatywne. Insta to czysta fikcja, biznes a coraz częściej obciach vide influencerki. Boże co za słowo.

Dokładnie. Naukowo to może i ciekawe, ale poza tym posiadanie Insta, to nic innego, jak przejaw chęci zaistnienia zawsze i wszędzie, pokazania wszystkiego wszystkim, łącznie z posiłkami(WTF?). Jeśli swoje zycie prywatne pokazuje się publicznie w sieci, przestaje ono być prywatnym. Może i jestem staroświecki, ale naprawdę niektóre współczesne "wynalazki" są żenujące i zupełnie zbędne.

Zawsze mnie zastanawiało skąd u ludzi taki ekshibicjonizm...
Ludzie uzależnieni od szajsfona, pięciu minut nie wytrzymają by tam nie zajrzeć....i co dzień sprawozdanie co robią, gdzie byli......chore.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związki na Instagramie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024