Prośba o dodatkowe zdjęcia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Prośba o dodatkowe zdjęcia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Prośba o dodatkowe zdjęcia

Kilka dni temu spotkałam się z facetem spotkanym przez internet. Trochę się stresował i raczej unikał kontaktu wzrokowego. Po spotkaniu rozmawialiśmy, napisał, że chce znów się spotkać, ale że będzie to możliwe dopiero za tydzień (jestem na urlopie) poprosił mnie żebym wysłała mu selfie. Nie jestem pewna jak zinterpretować tę prośbę. Rozmawiało się ok, sprawia wrażenie kulturalnego mężczyzny. Zwykle takie prośby dostawałam przed spotkaniem (na profilu i tak mam 4 zdjęcia bez filtrów/retuszu), stąd nie wkem jak to odebrać.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prośba o dodatkowe zdjęcia
SurDeFil napisał/a:

na profilu (...) mam (...) zdjęcia bez filtrów/retuszu

To jesteś jedyna
No i mogą być 5 lat/100 kg temu

Przecież to jest nagminne lol. Kobiety odejmują wiek/kg, a faceci dodają wzrostu wink

3

Znerx napisał/a:
SurDeFil napisał/a:

na profilu (...) mam (...) zdjęcia bez filtrów/retuszu

To jesteś jedyna
No i mogą być 5 lat/100 kg temu

Przecież to jest nagminne lol. Kobiety odejmują wiek/kg, a faceci dodają wzrostu wink

Tak, tylko my już się spotkaliśmy.

4

SurDeFil napisał/a:

stąd nie wkem jak to odebrać.

A my mamy wiedzieć?

5 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2019-08-14 10:20:45)

SurDeFil napisał/a:

Nie jestem pewna jak zinterpretować tę prośbę.

Z mojej perspektywy najbardziej oczywista odpowiedź na taką prośbę to- "NIE (nie wysyłam dodatkowych zdjęć dopiero co poznanym ludziom)", lub po prostu pytanie "PO CO (przecież już widziałeś mnie na żywo)"?

Czemu do tego nie doszło, tzn. czemu nie zapytałaś?

Narzuca się też nieco ironiczna odpowiedź na tą prośbę: "Może nie musiałbyś prosić, gdybyś nie uciekał przede mną wzrokiem? Wtedy lepiej byś mnie zapamiętał".
I kto wie, czy nie jest najlepsza w tym przypadku. Bo pomijając powiedzmy- "nietypowość" takiej prośby, to On, o ile nie ma jakichś poważnych problemów poznawczych (przypadek, kiedy w ogóle nie zdaje sobie sprawy, że pytanie może być uznane za "dziwne" bądź nielogiczne), powinien  spodziewać się raczej pytania WPROST ("po co") i mieć juz na nią przygotowana odpowiedź. Kiedy jednak jakby przekształcisz to pytanie na bardziej "zaczepne", to może go to zaskoczyć i może mieć zagwozdkę.
Jednak czy to sprawi, że odpowiedź będzie szczera, lub chociażby zbliżona do szczerej, tego nie wiem.

Tak czy inaczej, w pierwszej chwili nie mogłem znaleźć sensownego powodu, dla którego on miałby prosić o kolejne zdjęcia.
Ale wydało mi się to na tyle ciekawe, że chwilę się zastanowiłem, a potem poszperałem trochę w necie. Z krótkiego przeglądu stron, glównie anglojęzycznych wynika (co było do przewidzenia), że taka sytuacja dotyczy rzeczywiście pewnej grupy kobiet -nie jesteś jedyną, która się w takiej znalazła.
Oto możliwe, mniej lub bardziej prawdopodobne rozwiązania (przy czym być może to rozwiązanie to kombinacja kilku poniższych, lub jeszcze innych itp.):

1 istnieje mała szansa, że wysłałabyś mu bardziej odważną fotkę, ot tak by sobie je podziwiał...

2 próba wysondowania czy jesteś gotowa/chętna na coś więcej, w takim ujęciu- jeśli sie zgodzisz-  poprosi o coś bardziej "sugestywnego"/odważnego, jesli zgodzisz się i na to- mogą zacząć się podteksty seksualne- czyli prośba o kolejne zdjęcie to jeden z etapów rozwijania relacji , a Twoje reakcje to miernik czy, i kiedy jesteś gotowa/chętna na przejście na "kolejny poziom".
Bo sam z siebie nie jest skłonny zaryzykować, lub uznać za właściwe pójść wprost/bezpośrednio w tym kierunku.

3 czytałem o czymś w rodzaju gry lub "hobby", w której faceci wymieniaja się/chwalą fotkami nowo poznanych dziewczyn, na podobnej zasadzie komentują między sobą zdjęcia nieznanych im kobiet dostępne w necie (to ostatnie jest dość popularne- są tematy na tym forum, które to potwierdzają)

4 być może wyłudzenie adresu email, warto to sprawdzić- zapytaj JAK mu to masz wysłać (mms?, na priv na fejsie? na mejla? itp.) jesli odpowie, że na mejla coś może być na rzeczy, niby mało prawdopodobne- bo komu by się chciało spotykać tylko po to, żeby później zdobyć jeden emajl? Ale kto wie- może sobie tak dorabia przy okazji :p

5 BTW: wymiana mejlów może prowadzić też do potwierdzenia tego, gdzie mniej więcej mieszkasz -poprzez numer IP zazwyczaj zawarty w mejlu, (dotyczy jeśli nie mieszkacie w tym samym mieście- może np. z jakiegos powodu sprawdzać, czy nie kłamiesz odnośnie miejsca zamieszkania itp.),

6 wyłudzenie i sprzedaż zdjęć tak uzyskanych,

7 Rodzaj testu, na ile jesteś asertywna, czy potrafisz powiedzieć NIE w sytuacji, w której nie ma/nie znasz powodu, żebyś powiedziała TAK i w której nie do końca czujesz się komfortowo (a czujesz się tak?). Czyli sprawdzenie jak bardzo może się posunąć w stosunku do Ciebie.
Przy czym, co dość ważne- każda Twoja reakcja może być zarówno satysfakcjonująca, lub niesatysfakcjonująca dla niego... Tzn. wysłanie mu tej fotki może go do Ciebie zniechęcić z jakiegos powodu (np. sprowokować wnioski typu: "czy ona wysyła fotki KAŻDEMU, kto ją o to poprosi, co za ...." albo "nie umie odmawiać? w cholerą z nią), ALBO potwierdzić, że jesteś właściwym dla niego "celem" (cokolwiek to znaczy...)   

8 Swego rodzaju gra, która ma w jego mniemaniu ma sprawdzić jak bardzo jesteś nim zainteresowana, (jakie wrażenie na Tobie wywarł):
jeśli BARDZO - spodziewa się uzyskać zdjęcie, bo "będziesz się bała, że on zerwie kontakt", jeśli "TAK SOBIE" - odmówisz, lub zaczniesz się wahać. Logiczne jest, że wolałby żebyś była nim zainteresowana "BARDZO". Jeśli więc nie dasz mu zdjęcia bez wahania lub wcale, On uzna że znajomośc nie ma sensu i ją zerwie lub schłodzi (chyba że po czasie uzna, że jesteś jednak na tyle zaangażowana, że jest sens to ciągnąć),

9 pytanie na które nie ma tak naprawdę odpowiedzi, ALE zmusza Cię do analizowania tej sprawy... Dosłownie- do analizowania "pytania", ale pośrednio w dużej części do analizowania samego pytającego. To zaś może pogłębić budującą się między Wami więź emocjonalną- zaskoczenie, ciekawość to emocje. Poczucie zaintrygowania, które wywołał tym pytaniem utożsamiasz z Nim i jest to jakiś czynniik, który ma go do Ciebie (a raczej Ciebie do niego) w tej chwili "przyciągać" (dodatkowo). Co z kolei może uznawać za korzystne dla niego.

10 Potwierdzenie z jego strony, że mu się podobasz wizualnie (jeśli jeszcze tego nie powiedział wprost),

11 Jeśli poznałaś go na fejsie, portalu randkowym itp. to może uznać, że te zdjęcia które tam udostępniasz są "publiczne"- dla wszystkich, a to mu nie wystarcza i chciałby coś "specjalnie dla niego". Czyli może uznać, że etap znajomości na którym sie znajdujecie wymaga czegoś takiego (czegoś więcej),

12 kolejne zdjęcie/zdjęcia mają służyć wprost do seksualnych fantazji, a te które ma do dyspozycji teraz nie wydają mu się do tego odpowiednie...

Osobiście obstawiam nr 11. Byłabyś taka miła i zapytała dlaczego chce to zdjęcie?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Prośba o dodatkowe zdjęcia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024