Witam Ciebie i inne kobiety.
Mam pytanie do każdej z was, która ma chwilę czasu by odpowiedzieć w tym temacie. Może w jakiś sposób jesteście mi w stanie pomóc. Mam prawie 30 lat, szukam ułożonej kobiety z którą można bez problemu porozmawiać, która myśli o życiu poważnie. Wiek dla mnie nie ma większego znaczenia, byle kobieta nie miała siana w głowie, jak to się mówi. Gdzie i jak mogę kogoś takiego poznać? Wiem, że w tym wieku większość osób jest w związkach, szukam kogoś z kim po prostu rozmowa by się ułożyła i po paru spotkaniach można by ocenić czy warto poświęcać czas i energię na tę znajomość. Napiszę coś o sobie w skrócie - co wg mnie - ma znaczenie (może się mylę) - najważniejsze - wygląd: przeciętny, szczupły, zadbany, nie jestem niski, ubieram się raczej w porządku. Z charakteru: spokojny, troszkę nieśmiały, opanowany, lubię słuchać i obserwować ludzi, nie palę, rzadko piję. Z innych rzeczy: mam stałą pracę, samochód, jestem w stanie zapewnić osobny dom. Znajomi w moim wieku są już w parach lub mają dzieci. W pracy sami faceci, zazwyczaj żonaci. Poza tym umiem liczyć na siebie, inni mi życia nie zorganizują. Gdzie chodzę, co robię, co lubię? Jeżeli chodzi o możliwości, gdzie mogę poznać ludzi to: jazda samochodem (chętnie bym pojechał z kimś na jeden dzień gdzieś dalej, coś pozwiedzać - zamek, park, giełda rzezy, itd. - tylko nie mam z kim, a samemu mi czasem głupio, chociaż raz na jakiś czas udaje się kogoś wyciągnąć). Poza tym sklepy spożywcze, odzieżowe, galerie - tam gdzie się robi zakupy. Czasem jakiś Empik. Resztę czasu spędzam w domu na czytaniu czegoś lub jadę sobie po prostu pojeździć samochodem, bo lubię. Reszta rzeczy, typu drobne naprawy, mechanika, elektronika - takie drobne rzeczy robię sam. Organizuję sobie czas samemu i jest dobrze, jednak wolałbym nawiązać relacje i poświęcić czas konkretnej kobiecie.
Myślałem ostatnio nad jakimiś portalami randkowymi (płatnymi) albo dołączenie do jakiejś grupy na FB - typu "poznam kogoś". Nie wstydzę się też jakoś bardzo specjalnie zagadać do kogoś, jak coś potrzebuję - ogólnie ludzie zawsze reagują pozytywnie na zagadanie, jak to ludzie i chcą pomóc w większości. Czytałem różne opinie na temat poznawania kobiet i zdania są podzielone. O co mam zagadywać do dziewczyn realnie i wirtualnie? Wprost o kawę? O jakiś szczegół? Co dalej? Gdzie można spotkać jakieś samotne kobiety? Co najwyżej powiesz "nie" i życie będzie się toczyć dalej, popatrzysz się następnym razem na mnie dziwnie (?) no i tyle, chyba dobrze myślę :-) Brakuje mi teraz okazji do poznawania kobiet a wiem, że gdzieś chociażby ze 100 takich kobiet w województwie gdzieś musi być. Jak do Ciebie zagadać i gdzie? Gdzie chodzisz? Jak to wygląda w Empiku czy na zakupach? Masz czas? O co mam zapytać? Zwrócić uwagę na coś konkretnego w mowie ciała? Jakbyś kogoś chciała poznać? Może się ktoś wypowie, bo kolejny weekend zapowiada się znów samotny. Czas sobie zorganizuje, tylko wolałbym go poświęcić na coś, co jest ważniejszego w życiu, relację, rozmowę, poznanie kobiety, komu można by pomóc, zaopiekować się, spędzać razem czas. Proszę o jakieś wskazówki i pomóc, dziękuję :-)