Ja też jestem normalna..
Sadman, po prostu wyjdź z cienia, nie 'wyżalaj' się na forum całymi dniami, tylko rozwijaj swoje zainteresowaniu i myślę, że raczej nie poznasz zbyt wielu dziewczyn siedząc przed komputerem... Wcześniej napisałeś, że lubisz się śmiać również z samego siebie. Powiedz mi Kolego, masz kompleksy? Bo często jeśli ktoś ma zaniżone poczucie wartości, i obraca te wszystkie swoje wymyślone wady w żarty - to to jest Kolego jego śmiech przez łzy, a uwierz, że ludzie to wyczuwają, a przebywanie z taką osobą jest nierzadko męczące.. Oczywiście NIE twierdzę, że tak jest również w Twoim przypadku, ale tylko Ci mówię, w razie jakby coś. Musisz być zaradnym facetem i nie możesz dawać się wykorzystywać... Asertywność to podstawa, nie musisz być Matką Teresą i wszystkim dookoła pomagać, bo jeśli się jest przesadnie miłym, to ludzie Cię potem będą traktowali jak wycieraczkę, przez co człowiek też może stracić na swojej pewności siebie...
Głowa do góry Kolego! To prawda, jeśli się przestanie szukać to Cię miłość sama znajdzie, najważniejsze, żebyś się nie ukrywał w domu, spotykał się ze znajomymi, chodził na ogniska, imprezy(no jeśli nie lubisz dyskotek, jak już wcześniej wspominałeś, to przecież jest dużo koncertów, i na pewno znajdziesz coś, co Cię zainteresuje!), może na jakiś kurs języka się zapisz.. A może jesteś w czymś szczególnie dobry i czujesz, że byłbyś w stanie kogoś nauczyć? Np. gra na gitarze, fotografia, może taniec? Wtedy można pomyśleć o założeniu własnego kółka/warsztatów - możesz poznać ciekawych ludzi a przy tym nawet zarobić (no chyba że nie chcesz brać pieniędzy za to). Poszperaj po internecie i poszukaj, może jeśli lubisz jeździć na rowerze, może są jakieś koła turystyczne czy wycieczkowe w Twoim mieście? U mnie ludzie na forum miasta sami się umawiają(nie, nie wszyscy się znają, chodzi o wspólną rozrywkę) na takie wycieczki rowerowe.. Pamiętaj, że najważniejsze, żeby nie bać się samemu gdzieś iść! Pamiętaj, nie wszyscy ludzie gryzą. A jeśli chodzi o miejsce, w którym możesz spotkać taką dziewczynę? Oprócz tych co wymieniłam, jeszcze sam rusz głową i pomyśl. Może znajdź jakąś pracę tymczasową, może w jakiejś knajpie w mieście (przepraszam, nie wiem ile masz lat i nie wiem czy może już nie pracujesz/czy masz wakacje/czy co:P), w pracy też można kogoś poznać... Zresztą nawet na przystanku czy w pasmanterii czy nawet w sklepie z butami można kogoś poznać. Ważne jest też, żeby się nie speszyć jeśli się jednak pozna dziewczynę, ale ona się okaże niewarta Twojej uwagi.. Wtedy główka do góry i szukasz dalej:) Buziaki, trzymam za Ciebie moooocno kciuki!
Powodzenia!