Czy ciąża jest możliwa? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy ciąża jest możliwa?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Czy ciąża jest możliwa?

Ostatnio pieściliśmy się z chłopakiem w aucie. biorę tabletki. To była piąta doba przerwy, jeszcze końcówka plamienia. Chłopak doszedł w moich ustach. Jednak potem zebrał kroplę spermy z penisa i wytarł go chusteczką. Chyba wytarł też palce, ale tu nie jestem pewna...
Potem jeszcze się całowaliśmy i dopiero po jakichś 10 min wprowadził znowu pace do mojej pochwy. Generalnie myślę, że raczej zdążył w coś wytrzeć tę odrobinę spermy, którą miał na palcach.....
Jak myslicie, jesz szansa ciąży?

Wiem, że biorę tabletki, ale nie są to jedyne leki, które biorę. sprawdzałam interakcje. Niby żadnych nie ma. ale nie ufam do końca pigułkom....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy ciąża jest możliwa?

Po co w takim razie bierzesz te tabletki? Bo zakladam, ze po to by uniknac ciazy. Jesli jednak boisz sie mimo to zaplodnienia przez palec(co jest totalna bzdura) to chyba stosunkow tymbardziej i jak mniemam ich unikasz. Po co wiec brac tabletki?? Zeby cos stosowac wypada miec wiedze jak to dziala i swiadomosc ze przy regularnym braniu tabletek daja one naprawde bardzo skuteczne zabezpieczenie. Gdybym w to nie wierzyla to nie trulabym sie niepotrzebnie by sie zabezpieczac czyms czemu kompletnie nie ufam. Nie widzisz w tym jakiegos nonsensu?? A co do interakcji z innymi lekami to przy wypisywaniu recepty zawsze mozna zapytac ginekologa jesli nie wierzy sie ulotce.

3

Jeśli bierzesz tabletki tak, jak należy, to w żadną ciążę nie zajdziesz.
Nie popadaj w paranoję...

4

Biorę regularnie, nie zapominam. pilnuję tego może nie bardzo, ale biorę je o tej samej porze, najwyżej z godzinnym wahaniem. Interakcje sprawdzałam nie tylko na ulotkach, ale i na stronie internetowej. Kiedyś lekarz powiedział mi, że antybiotyki nie wpływają na tabletki, więc wolę sprawdzić w jak największej liczbie miejsc.
to prawda stosunków mimo wszystko unikam, ale po prostu chcę to przełamać, choć rozważam bardzo poważnie psychoterapię. Nie jestem smarkulą, która panikuje po, jak o niczym nie myślała przed. nie, te myśli po prostu pojawiają się nieproszone i są, choć rozum mówi coś innego. Dlatego, mówiąc wprost zawracam Wam głowę, bo tak to odbieracie i ja się nawet nie dziwię. Po prostu ktoś kiedyś zrobił coś czego nie chciałam. Niby też były tabletki, ale po prostu brak zaufania został.
a w necie piszą różne rzeczy.... Że jeden plemnik wystarczy itp.... Jasne rozum podpowiada, że dotykał mnie, ubrania, zanim mnie dotknął, ale nie zapanuję nad tym do końca.

5

Czasami jeden plemnik wystarczy, ale nie wtedy kiedy bierzesz tabletki i nie masz owulacji...

6

Idź na psychoterapię.
Potrzebujesz jej.

7

Lady Loka napisał/a:

Czasami jeden plemnik wystarczy, ale nie wtedy kiedy bierzesz tabletki i nie masz owulacji...

Ale nawet gdybym ich nie brała, to chyba szanse na ciążę tu są marne..... Wiem, tylko proszę nie denerwujcie się. Sama mam siebie dość w tej chwili.

A na psychoterapię i tak zaczęłam chodzić w związku z czymś innym. Tragedia w rodzinie.... Tylko jak poruszyć taki temat. Przecież to smiech na sali. No, nic. Wmówię sobie, że nie takie rzeczy ta kobieta słyszała.

Problem w tym, że ja jakoś mimo braku interakcji kompletnie nie ufam pigułkom, że one działają. Wydaje mi się, że coś przegapiłam w sprawdzaniu i tak naprawdę nie mogę na nie liczyć. Seks jeśli będzie to i tak w gumce.

8

nela3 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ale nawet gdybym ich nie brała, to chyba szanse na ciążę tu są marne..... Wiem, tylko proszę nie denerwujcie się. Sama mam siebie dość w tej chwili.

A na psychoterapię i tak zaczęłam chodzić w związku z czymś innym. Tragedia w rodzinie.... Tylko jak poruszyć taki temat. Przecież to smiech na sali. No, nic. Wmówię sobie, że nie takie rzeczy ta kobieta słyszała.

Problem w tym, że ja jakoś mimo braku interakcji kompletnie nie ufam pigułkom, że one działają. Wydaje mi się, że coś przegapiłam w sprawdzaniu i tak naprawdę nie mogę na nie liczyć. Seks jeśli będzie to i tak w gumce.

Są zerowe.
Zdrowego i żyjącego plemnika nie da się przenieść na palcu po 10min do pochwy. Jeszcze jak się po drodze coś dotyka to już wcale...
Wybacz za powiedzenie wprost, ale zobacz sobie po jak krótkim czasie sperma Ci zaschnie, jak partner skończy na Tobie. Praktycznie błyskawicznie. To skąd tam po 10min mają być żywe plemniki?

Po co bierzesz te tabletki skoro im zupełnie nie ufasz? To takie trucie się dla samego trucia. Rozwalasz sobie hormony. Jeszcze żeby to było potrzebne, a Ty i tak zamierzasz używać gumek. Przestań te tabletki brać i po prostu zabezpieczajcie się samą prezerwatywą. Dobrze używana ma bardzo wysoką skuteczność.

9

Tabletki dostałam w sumie nie ze względu na antykoncepcję, ale na złagodzenie pmsu i uregulowanie cyklu. Miałam straszne wahania nastroju przed okresem i okres sam robił się coraz bardziej nieregularny. A dodatkowo miałam bardzo obfite plamienia w trakcie cyklu nie powiązane nawet z dniami płodnymi. Lekarz zapisał tabletki, a w międzyczasie poznałam kogoś.

Ale ogólnie nie wiem czy się nie będę musiała znowu przejść do ginekologa. Bo przez pierwsze 3 miesiące tabletek było wszystko ok. Żadnych plamień. Krwawienia w normie. A dzisiaj 4 listek tabletek, 3 tabletka z tego listka wczoraj, dzisiaj plamienie. Przez ostatni tydzień brałam silne leki przeciwbólowe na kręgosłup. Niestety praca fizyczna i przydarzył mi się uraz kostki. Interakcji nie ma, ale to plamienie to może wpływ tych tabletek? Gubię się już po prostu w tym, albo stres tak działa na mój organizm. Jak myslicie? Na pewno pójdę do lekarza. Tylko czy w takim razie to plamienie może sugerować, że skuteczność tabletek jest obniżona? A może to po prostu taka końcówka krwawienia z odstawienia? Lek ma w działaniach ubocznych możliwość wystąpienia braku miesiączki i faktycznie ostatnie krwawienie było tochę bardziej skąpe.
Ale jeżeli interakcji nie ma to chyba tabletki powinny działać normalnie?

10

Plamienia nie oznaczają, że skuteczność pigułek jest obniżona, to mit.

Plamienia się zdarzają, jak się powtórzy również w kolejnym cyklu, to możesz iść do ginekologa.

11

Ok. rozumiem. dziękuję Ci bardzo za szybką odpowiedź i ogólnie za cierpliwość.

12

Plamienia przy stosowaniu antykoncepcji hormonalnej nie oznaczaja oslabienia jej skutecznosci. Incydentalnie moga sie zdarzyc, szczegolnie jesli nie bierze sie np regularnie tabletek. Jeslu jednak powtarzaja sie w kolejnych cyklach to trzeba to skonsultowac z lekarzem. Nie, nie dlatego ze mozesz zajsc w ciaze bo abtykoncepcja jest nieskuteczna tylko dlatego, ze to moze oznaczac jakies schorzenia ginekologiczne, stan zapalny itp.

13

Autorko, będę wdzięczna, jeśli zastosujesz się do regulaminu forum i nie będziesz powielała wątków.
Swoje wątpliwości co do możliwej ciąży jak najbardziej możesz zawrzeć w jednym temacie i odświeżać go co miesiąc.
Cztery wątki z tymi samymi rozterkami są zupełnie zbędne - https://www.netkobiety.pl/search.php?ac … _id=350033
Moderator IsaBella77

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy ciąża jest możliwa?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024