Dokładnie 8 kwietnia kochałam się z partnerem. Zabezpieczyliśmy się. Nie nazwałabym tego seksem bo to było tylko kilka ruchów a potem jak wyszedł ze mnie i chciał wejść ponownie guma pękła. Powiedzmy otarł się tylko o mnie. Czy jest możliwe że jestem w ciąży mimo tego.. okres skończył mi się 1 kwietnia.. teraz mam schizę.. stresuje sie że jestem bo mialam dni plodne, bo guma pekla ale nie byl we mnie, bo moze mimo tego cos sie predostalo.. przez 3 dni od 20 kwietnia do wczoraj bolały mnie piersi ale już nie bolą. I też częściej musze korzystać z toalety.. zarzywam też leki takie jak theovent , thiocodin i fluimucin. Ogółem też miałam dołek nerwowy i stresowy związany z wątpliwościami.. okres wypada mi 23 kwietnia a juz mam schize że jestem w ciąży i nie będe miała okresu.. i nie wiem czy te obiawy to objawy ciąży czy chwilowa nerwica, lęk i zażywanie leków wywołują takie symptomy..
.. nie chce ciąży.. testu nie zrobie bo sie boje.. i tylko bardziej sie testami z internetu dobiłam że jestem... pomóżcie i doradźcie.. albo wspierajcie bo sama zapewne nie jestem w takiej sytuacji ![]()
Definitywnie masz shize ciążowa.
Czekaj spokojnie na okres.
Plemniki to nie ninja.
Pozdrawiam i następnym razem uważajcie.
Dziewczyno weź się w garść. Tobie się nawet miesiączka nie spóźnia. Masz schizę i tyle. A jak będziesz się stresować to okres się może spóźnić. Skąd wiesz że miałaś dni płodne akurat 8 kwietnia? Jakie długie masz cykle? Książkowo 28dni?
W preejakulacie również są plemniki, dlatego należy używać prezerwatyw zgodnie z instrukcją, jeżeli mają być skuteczne.
Te objawy to sama sobie wywołujesz bądź wmawiasz, bo bardziej obserwujesz swój organizm, a wcześniej po prostu mogłaś ich nie zauważać.
A leki długo bierzesz? Czy w skutkach ubocznych mają takie, które pokrywają się z prawdopodobnymi "objawami ciąży"?
Uspokój się. Jak nie dostaniesz miesiączki - zrób test. Najlepiej z krwi. I nie panikuj.
4 2016-04-23 19:02:13 Ostatnio edytowany przez Patrysja.Xd (2016-04-23 19:24:28)
No z tydzień biorę te leki i co 2 godziny latam do łazienki noce przesypiam i czy sobie strach wmówiłam kiedyś też tak miałam. Zawsze przed okresem miałam tak że bardziej parło mnie na pęcherz. Teraz nie wiem czy mam bóle przedmiesiączkowe czy odzywają się jelita bo cierpie na zaparcia. Nic nie wiem. A cykl mam co 23-26 dni..Zawsze uważamy tylko może sobie wmówiłam ze prze gume sie ulalo jak "pizda" sie zrobila mokra. I jak glupa wydarlam sie ze guma pekla a byla cala.. moze przez to ze stresuje sie za bardzo i jestem panikara.. facet ze strachu 15min. Ogladal gume czy rzeczywiscie przecieklo.. boze.. albo to ja panikuje i sobie wmawiam albo moze lepiej zanim podejme 2 taka decyzje bd musiala 5 razy to przemyslec.. ale jako typowa panikara nawet jak sie nie kochalam i mi sie spoznial to dostawalam schizy ze co ja takiego zrobilam.. ciaza z powietrzem.. testu nie zrobie bo zejscie na zawal jest mozliwe. Tak sie zestresuje ze sie "wylacze" i zemdleje. Moze nie wiecie co to znaczy strach zeby miec okres.. siedzisz i myslisz chce miec okres.. a cos mowi ze nie bd go miec bo jestes w ciazy.. i tak czekasz i czekasz i nie mozesz sie skupic i chce ci sie plakac ale musisz byc silna i tak dalej siedzisz i czekasz az cos poczujesz i idziesz sprawdzic do lazienki czy to o czym myslisz.. i jak bys mogla to bys tam zajrzala i zobaczyla czy cos jest czy nie ma.. i tak w kolo.. chociaz mam wsparcie od was i od faceta.
Wiesz... jak sie tak boi ciazy jak Ty to masz ro stosuje sie troche pewniejsza antykoncepcje niz gumki, wiedzac, ze guma zawsze moze peknac...
6 2016-04-23 19:57:34 Ostatnio edytowany przez Patrysja.Xd (2016-04-23 20:06:27)
Wiem, wiem. Ale badzmy nadzieii ze nic sie nie stalo. Chyba zrezygnuje calkowicie z seksu tak bedzie lepiej i przyjemnosci. Widac to nie dla mnie.
albo jestem tak pechowa osoba że lepiej wogóle sie do niczego nie dotykać i nic nie robić. Żyć bez przyjemności .
Czemu nie pojdziesz do ginekologa po skuteczne sposoby antykoncepcji? Skoro naprawde az tak sie boisz ciazy to zacznij brac tabletki/plastry/zastrzyki. Wtedy bedziesz mogla sie bzykac bez paranoi ciazowej, a przerwiesz w momencie kiedy zdecydujesz ze jestes gotowa na ciaze.
8 2016-04-23 20:47:09 Ostatnio edytowany przez Patrysja.Xd (2016-04-23 20:53:29)
Poszłabym ale sama myśl że ktoś obcy zagląda mi w krocze jest wystarczajacem dyskomfortem. Planuje uzbierać te 1000zł na implant i mieć 3 lata spokój tylko najpierw trzeba mieć pieniądze. Rodzice nie pomogą, a powiedzeniu o tym że boje się że jestem w ciąży to mnie zabiją bo dla nich wiek 20 lat to nie pora na dzieci co dopiero na seks. A jak by była już ta ciąża to możecie mnie nazwać morderczynią czymkolwiek chcecie ale usune. Taka jest moja decyzja i mój wybór bo nie czuje sie na siłach jeszcze. Narazie czekam na okres jak sie będzie spóżniał 5 dni to pojde do lekarza. Teraz nawet to ze mnie bolą jelita i to że sie przejadłam mówi ze jesteś w ciąży i zaraz zwymiotujesz wszystko. Jakoś sobie poradzę. Muszę.
Na aborcje tez trzeba miec pieniadze i to wiecej niz tysiac zlotych...
Na moje dziewczyno z takimi zaburzeniami związanymi z różnego rodzaju przejaskrawianiem stresu i lęków powinnaś się udać do specjalisty - psychiatry. Stawiasz swoje lęki ponad wszystko.