po czym poznać, że dziewczyna jest niedoświadczona? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » po czym poznać, że dziewczyna jest niedoświadczona?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: po czym poznać, że dziewczyna jest niedoświadczona?

Hej,
po czym mężczyzna może poznać, że dziewczyna po 20-25 roku życia jest niedoswiadczona? chodzi mi o małą  ilosc partnerów, jeden związek w życiu i brak otwarcia emocjonalnego?
Co sprawia, że inne dziewczyny przechodzą, ze związku w związek? Czy chodzi tu o jakieś 'nauki' jakie kazdy zdobywa po kazdym związku?
Co sprawia, ze facet wybierze ( moze nie kazdy) dziewczynę ktora jest emocjonalnie ogarnięta, doswiadczona po innych związkach jakis zyciowych przezyciach a nie wybierze takiej 'lilijki'?

Po czym poznac taką dziewczynę? Mozliwe, ze sama taka jestem i po prostu nie wiem co determinuje u mnie brak mezczyzny. Moze brak doswiadczen albo czegos o czym ja nie mam pojecia? Postura, sposób wyslawiania sie, emocje?

Co mezczyzna czuje, wyczuwa patrzac na dziewczyne? Jak ją ocenia i skąd wie jaka jest?

Dziękuję ,
Inka

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: po czym poznać, że dziewczyna jest niedoświadczona?

Nie wie. Zależy od charakteru.
Niedoświadczona dziewczyna może się zachowywać jak doświadczona i odwrotnie.

I tak, z każdym związkiem się czego uczysz. Tak jak w szkole, tak jak w relacjach przyjacielskich, wszystko przychodzi z czasem.

3

Lady Loka napisał/a:

Nie wie. Zależy od charakteru.
Niedoświadczona dziewczyna może się zachowywać jak doświadczona i odwrotnie.

I tak, z każdym związkiem się czego uczysz. Tak jak w szkole, tak jak w relacjach przyjacielskich, wszystko przychodzi z czasem.

czyli jakby jeszcze nie jestem na straconej pozycji

4

inka_kawa napisał/a:

czyli jakby jeszcze nie jestem na straconej pozycji

A wolałabys być tą doświadczoną czy nie?

5 Ostatnio edytowany przez swampboy93 (2018-12-15 15:39:28)

Dzień dobry. Szanowna Koleżanka raczy zajrzeć w moje ostatnie listy ogólnie o związkach oraz spora różnica wieku, gdyż opisałem w nich częściowo to, o czym mowa.

swampboy93 napisał/a:

Teraz mam 25 lat, już w wieku 16 lat z zainteresowaniem patrzyłem na dziewczyny starsze o 3-10 lat, zawsze miałem z nimi więcej tematów, takich jak podróże, życie zawodowe, polityka, historia, psychologia, i wiele innych. Starszy wiek wzbudza we mnie większe zaufanie że za 2-3 lata nie zostanę sam, z taką dziewczyną łatwiej coś zacznę, sądząc że ma podobne oczekiwania i nie planuje zmian związku w przyszłości.

Czyli, proszę zauważyć, iż każdy ma inne priorytety. Wchodzenie w związki i ich zakończenie to indywidualna sprawa każdej dziewczyny, a jakie są przyczyny częstych zmian, tego nie umiem powiedzieć. Nie rozliczam dziewczyn z przeszłości, nie moja to sprawa - szanse miałaby zarówno 30 latka nie będąca nigdy w żadnym związku, jak i bardziej doświadczona. Wybieram opierając się na innych cechach, dzięki którym mogę przewidzieć, czy dobrze byśmy się czuli razem.

inka_kawa napisał/a:

Mozliwe, ze sama taka jestem i po prostu nie wiem co determinuje u mnie brak mezczyzny. Moze brak doswiadczen albo czegos o czym ja nie mam pojecia? Postura, sposób wyslawiania sie, emocje?

Co mezczyzna czuje, wyczuwa patrzac na dziewczyne? Jak ją ocenia i skąd wie jaka jest?

Pewne cechy wyglądu lubię bardziej niż inne, np. bardzo długie włosy, jasna cera (przeciwieństwo solarium), szczupłość albo małą-średnią nadwagę (to skomplikowane, jedno i drugie ma zalety). Najważniejsze jest, jak czuję się przebywając z dziewczyną, jej szanse rosną gdy wiem że konkretnie ja jestem ważny (przeciwieństwo: być z kimkolwiek), gdy ufam że nie będę tylko na chwilę, gdy możemy wspólnie planować przyszłość i podejmować bieżące działania. Istnieją przeciwieństwa, niektóre dziewczyny potrzebują całkowitej opieki (Szanowna Koleżanka raczy zajrzeć w temat Czy ze mną jest coś nie tak?), niektóre są w odwrotnej sytuacji i muszą działać ponad swoje siły ponieważ mężczyzna nie wykazuje cech odpowiedzialności. Nie poradziłbym sobie z całkowitym przejęciem odpowiedzialności za partnerkę, dlatego ceniłbym coś pośredniego. Dziewczyny poznaję sporadycznie w internecie, nie mam silnej potrzeby bycia z kimś, wybieram spośród tych które napiszą pierwsze. Nie wiem, co determinuje u Ciebie brak mężczyzny - widzę tylko dwa Twoje posty, stwierdzam że jesteś sympatyczna dziewczyna, i dlatego to zaskakujące że nie jesteś w związku. Wyrażam nadzieję, iż mój list będzie pomocą, w sytuacji dalszych pytań Szanowna Koleżanka raczy napisać tu ponownie.

6

Wolalabym miec wieksze doswiadczenie i umiec grac w „te gierki i flirty”

7

inka_kawa napisał/a:

W gierkach i flirtach nie ma nic fajnego. Fajnie jest miec 1 b. bliską osobę i tworzyć z nią dobry związek.

8 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2018-12-15 17:31:47)

foggy napisał/a:
inka_kawa napisał/a:

W gierkach i flirtach nie ma nic fajnego. Fajnie jest miec 1 b. bliską osobę i tworzyć z nią dobry związek.

Ale chyba jedno nie musi wykluczać drugiego. Fajnie jest poflirtować nawet z długoletnią żoną czy starym mężem, aby zawiesić niedopowiedzenia w powietrzu i pouśmiechać się znacząco.

Lubię atmosferę flirtu od czasu do czasu

9

inka_kawa napisał/a:

Rozumiem twoje pytanie, rozkminki, teoretyzowanie.
Ale jednak najważniejsza jest praktyka.
Praktykuj. smile

Nie przejmuj się niczym, tylko chłopaków poznawaj.

10

Doświadczenie liczy się jak ktoś chce sobie poflirtować i pobzykać. Potem nikt nie będzie chciał zdobywać laski, którą przed nim zdobyło już 30tu innych.

11

Nie będzie mówić ilu miała kochanków, aby chłopcy nie mieli kompleksów.

12

Burzowy napisał/a:

Doświadczenie liczy się jak ktoś chce sobie poflirtować i pobzykać. Potem nikt nie będzie chciał zdobywać laski, którą przed nim zdobyło już 30tu innych.

Jak to: zdobyło 30- tu innych? A ona wciąż do wzięcia? To może tych 30 - tu było do kitu? A dziewczyny nikt nie zdobył dotychczas?

Może i ona poflirtowała, gdzieś tam się "bzyknęła", ale prawdziwego faceta nie spotkała jeszcze? Słabi byli dotychczas... Tylko do seksu i to podrzędnego..A ona czeka na prawdziwego faceta smile
I co?

13 Ostatnio edytowany przez swampboy93 (2018-12-16 04:13:22)

Interesujące, jak Sz.P. Burzowy wyobraża sobie zdobycie tej informacji. Wyobraźmy sobie, że zadajemy pytanie, na które odpowiedź będzie szczera.
pytanie: Szanowna Koleżanko, zwracam się z uprzejmą prośbą o przesłanie mi danych o dotychczasowych partnerach.
odpowiedź dziewczyny: 0 - mamy już gotowe reakcje naszych użytkowników.

Ferreus somnus napisał/a:

Jeśli kobieta traci cnotę na siłę i nie zamierzasz się cieszyć seksem z mężczyzną czy seksualnie rozwijać się to nic dziwnego, że nie jest ceniona. Miałem taką. Jeśli seks się jej podoba i zdradza, żeby zobaczyć jak jest z innym, też nie jest fajnie. Ogólnie to słabe mam wrażenia po kontaktach z dziewicami hmm

Burzowy napisał/a:

Dziewice mają problem, bo mimo swojej nieśmiałości próbują zachęcić do siebie typowych roochaczy, którzy z wiadomych przyczyn wolą doświadczone kobiety. W życiu nie spojrzą na kogoś podobnego sobie. No i przeważnie jest coś z nimi nie tak. Znałem dwie w wieku 20 lat. Jedna była "niesprawna" tam na dole, a druga była tak okropnie brzydka, że bała się przed kimkolwiek rozebrać. Takie coś to nie dziewictwo, to kompleksy.

odpowiedź dziewczyny: 1-7 - również w tej sytuacji znajdzie się rozwiązanie, np. Przeszłość mojej dziewczyny mnie obrzydza
odpowiedź dziewczyny: >10 - wtedy też mamy rozwiązanie

Burzowy napisał/a:

Wniosek - spełnienie oczekiwań osób pytających i oceniających coś, co nie powinno być ich sprawą, może okazać się niemożliwe.

14

Inka_kawa doświadczone i dojrzałe kobiety wiedzą czego chcą.
Wielość związków też może pokazywać brak dojrzałości. Są kobiety, które przez całe życie są w jednym związku, a mimo to są doświadczone i dojrzałe życiowo.

15

Po pierwsze doświadczenia nie zdobywa się pojedynczymi relacjami. Po drugie każdy ma inny preferencje.  Kobiety często wolą doświadczonych, mężczyźni często wolą niedoświadczone. Dla mnie wielość partnerów u kobiety jest niekobieca i tyle. Komuś innemu może się to spodobać. Nie ma jednak takiej możliwości, że jak to ktoś napisał wcześniej "może wszyscy partnerzy byli do kitu". To skoro byli do kitu, to ona też musi być do kitu. I to działa w obie strony. Kojarzy mi się to z kimś, kto właśnie jest tak zakompleksiony, że szuka problemu TYLKO u innych. Z jakiegoś powodu jednak pewne oczekiwania mężczyzn zawsze odbiera się za kompleksy. A, już wiem dlaczego. Bo przecież jak facet sobie nie radzi na własną rękę, to musi ubliżyć innym, bo myśli, że tak wyrobi sobie pozycję. I jak można nie znać przeszłości osoby, z którą ktoś chce się związać?  Przecież to jest właśnie to, co nas kształtuje. Jak ktoś chce być na stałe z kimś, kto miał wcześniej 38 partnerów i myśli, że teraz już ta osoba na pewno z nim zostanie i zmieni się o 180 to sorry, ale jest zwyczajnie naiwny.

16

balin napisał/a:

Inka_kawa doświadczone i dojrzałe kobiety wiedzą czego chcą.
Wielość związków też może pokazywać brak dojrzałości. Są kobiety, które przez całe życie są w jednym związku, a mimo to są doświadczone i dojrzałe życiowo.

dzięki za odpowiedz. problemem chyba u mnie byla wlasnie mala ilosc relacji z mezczyznami. jesli w ogole to byli to koledzy lub chlopaki moich kolezanek.

ja wiem czego chce ale jestem typem ktory nie skacze na około i nie mowi nie przekrzykuje sie w tym.
kiedy w przeszlosci mowilam bylo to zwykle na uboczu np na imprezie na papierosie do 1-2 osob a nie przy stole krzyczac na 2 koniec stolu w gwarze jedzenia i alkoholu . ja tak nie umiem/nie umialam.

17

Burzowy napisał/a:

Po pierwsze doświadczenia nie zdobywa się pojedynczymi relacjami. Po drugie każdy ma inny preferencje.  Kobiety często wolą doświadczonych, mężczyźni często wolą niedoświadczone. Dla mnie wielość partnerów u kobiety jest niekobieca i tyle. Komuś innemu może się to spodobać. Nie ma jednak takiej możliwości, że jak to ktoś napisał wcześniej "może wszyscy partnerzy byli do kitu". To skoro byli do kitu, to ona też musi być do kitu. I to działa w obie strony. Kojarzy mi się to z kimś, kto właśnie jest tak zakompleksiony, że szuka problemu TYLKO u innych. Z jakiegoś powodu jednak pewne oczekiwania mężczyzn zawsze odbiera się za kompleksy. A, już wiem dlaczego. Bo przecież jak facet sobie nie radzi na własną rękę, to musi ubliżyć innym, bo myśli, że tak wyrobi sobie pozycję. I jak można nie znać przeszłości osoby, z którą ktoś chce się związać?  Przecież to jest właśnie to, co nas kształtuje. Jak ktoś chce być na stałe z kimś, kto miał wcześniej 38 partnerów i myśli, że teraz już ta osoba na pewno z nim zostanie i zmieni się o 180 to sorry, ale jest zwyczajnie naiwny.

ja jestem osobą, która ma cos takiego, ze się naprawia. zwiazki z mezczyznami ktore mialam wczesniej byly dosc burzliwe i krotkie. okazywalo sie pozniej ze 2 z nich byli OKEJ tylko ze ja bylam niedojrzala. oni chcieli mnie czegos NAUCZYC a mnie ego nie pozwalało. poneiwaz nie lubilam byc traktowana jak lalka, jak projekt.

jednak teraz mam takie spostrzezenie ze wynioslam z takich relacji dosc duzo dla siebie. nawet jesli są to male rzeczy. wzielam nawet pod uwage to o czym oni wczesniej mowili i jakby przelknelam gorycz porazki i łzy rozpaczy.

18

Gary napisał/a:

Nie będzie mówić ilu miała kochanków, aby chłopcy nie mieli kompleksów.

chyba raczej  kazdy by powiedzial ze jestem niedoswiadczona po tej mojej ilosci kochanków xD

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » po czym poznać, że dziewczyna jest niedoświadczona?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024