Ach , stoje przed tym sympatycznym dylematem:)jaka suknia wlozyc w tym wyjatkowym dniu, i pojawia sie podstawowe pytanie czy biala czy ecru, a moze jeszcze jakas inna? Mam czarne wlosy i raczej blada cere, wiec nie wiem na jaki kolorek sie zdecydowac.Niekoniecznie musze byc trendy w tym dniu,bylebym tylko czula ze wygladam wyjatkowo pieknie:)))no do slubu jeszcze 4miesiace, ale chyba czas pomyslec o sukni...Co myslicie?
przy Twoim typie urody ecru, zdecydowanie, w białej byłabyś jeszcze bledsza:)ślicznie wyglądają ecru z doczepianymi różyczkami, ale to już taka ekstrawagancja z lekka;)
no ecru są teraz też nawet modniejsze!!!i do ciemnych włosów bardziej pasują, ocieplają tak urodę:)
Ja polecałabym Ci kolor ecru do Twojej cery, a najlepiej przeczytaj coś o trendach w modzie i w ogóle o makijażu ślubnym. Naprawdę są tam fajne rzeczy.
wg mnie suknia powinna byc koloru bieąłego, tradycyjna
To zależy bo i na cere można znaleźc sposub solarium i wtedy cemna karnacja właosy i biała suknia ale tak na prewde liczy sie fason a nie kolor.
zasada jest prosta jesli jestes ciepłym typem urody (czyli jesien wiosna) dobrze ci jest w białym (snieżno białym)
jesli jestes zimnym typem urody postaw na ecru kolor kosci słoniowej czy jakąkolwiek złamana biel
a jakim jestes typem urody to poniżej
Mi się wydaje, że jest to rzecz gustu.. Ja akurat miałam różową suknie..ale taką bardzo delikatną, że niektórzy goście myśleli, że jest ona biała...:)
Ja stawiam na klasyk czyli białą- mam ciepłą urode i ciemną karnacje, biały będzie się ładnie kontrastował z moja "opaloną skórą"
Bledziutkim ładniej w ecri
ecri w ogole mi sie nie podobaja.. wygladaja mi jakby na stare czy cos, wolalabym isc na pare min na solarium i biala sukienka ladnie by sie odbijala
AnulaBB - dalikatny róż, cudownie!
najlepiej udać sie do sklepu i przymierzać - kolory odcienie sa różne - sama się o tym przekonałam
a co jak będzie moda na worki po ziemniakach to też tak się ubierzesz, bo takie są trendy?? wybiera się suknię odpowiednią do sylwetki, typu urody ale przede wszystkim taką która się nam podoba !! nie dajmy się zwariować
Suknie od slubu powinna byc biała... Tak było, jest i byc powinno... przynajmniej w moim przypadku... Ja jestem tradycjnalistką, dlatego moja suknia na pewno bedzie koloru białego, co prawda mam jasną karnacje, no ale od czego jest solarium?:)
Biała wygląda najlepiej. Inne kolory jakos nie do konca mi pasuja
Biała, ecru, beż, róż i wiele innych kolorów i odcieni, są nawet suknie z innym kolorem góry i dołu..jest taki wybów że należy chyba przejść się po sklepach i popatrzeć na wzory i pomierzyć..ja zakładam że kiedy znajdę "tą jedyną" to nieważny będzie kolor czy odcień!kiedy nałozysz suknie to musi wyglądać tak jakbywłaśnie ona na ciebie czekała...:>
mi się wydaje, że ecru ładniejsze są.
Ja uważam, że biel (chociaż każde inne też są piękne), no ale ślub kojarzy mi się z białą suknią, kwiatami, welonem...zresztą od tego są zwyczaje.
Zawsze marzyłam o takiej szerokiej, długiej i obszernej białej sukni ślubnej
Zdecydowanie NIEBIESKA...............................
ja miałam suknie koloru ivory(kość słoniowa)
no ecru są teraz też nawet modniejsze!!!i do ciemnych włosów bardziej pasują, ocieplają tak urodę:)
Powiem Wam, że nie do końca tak jest.Ja też mam ciemne włosy i dosyć ciemną cerę i zawsze myślałam, że suknia ecru jest idealna dla mnie. Dopóki nie poszłam na przymiarkę i okazało się, że w ecru byłam jakaś przygaszona :-( i niestety moje marzenie legło w gruzach.
Będę miała białą suknię, ale nie żałuję bo naprawdę wyglądam dużo lepiej.
21 2009-07-27 11:47:07 Ostatnio edytowany przez Delicious (2009-07-27 12:04:50)
Witam wszystkich !!!
Ja już jestem prawie rok po slubie i wspomnienia z tego dnia pozostaną do końca życia. Przed ślubem moje marzenia na temat sukni były jasne i oczywiste, miała w wyobrażeniach tą jedną jedyną suknie, koronkowe rękawki (długie) dół rozkloszowany no i oczywiście w kolorze ecru. Tej wersji trzymała się prawie do 5 miesięcy przed ślubem! Ale po wyjeździe z moją siostrą na zakupy w poszukiwaniu sukni ślubnej (róznież miała ślub w tym samym roku co i ja:)) do Salonu z sukniami w mieście Lubartów (Salon Demi) zobaczyłam tą jedyną!!! No nie mogłam od niej wzroku oderwać i od razu chciałam ją przymierzyć. Miała wygląd zupełnie inny niż suknia z moich marzeń. PRzymierzyła ją no i co się okazało - leżała idealnie, pasowała mi znakomicie do figury no i przede wszytskim kolor sukni był BIAŁY, co również bardzo pasowała mi do mojej urody i karnacji (brunetka i średnio jasna karnacja). No po prostu to był strzał w dziesiątkę!!!
Podsumowując moją wypowiedź stwierdzam, suknie ślubną najpierw przymierzaj wszytskie fasony i modele i dopwieor wtedy sprawdź w czym jest Ci ładniej i co Ci bardziej pasuje, czy ecru kolor czy biała.
Ja osobiście jestem przekonania, że sukienka do ślubu powinna być koloru białego, ale z tego co widzę, to ten prototyp juz powoli wychodzi z mody i kobiety wybierają nawet i kolorwe suknie ślubne - co dla mnie jest absurdem!
Pamiętajcie, że ślub bierze się tylko raz w życiu (jeśli chodzi o kościelny) i suknia ślubna powinna być koloru białego!!! W inny kolor sukni możesz i masz możliwośc ubrania się na przyjęcie czy Sylwester. Natomiast biel jest symbolem czystości, niewinności, szczęścia i małżeństwa.
Natomiast jeśli chodzi o drugi dzień tego wydarzenia polecam suknie w kolorystyce jasnej, typu ecru lub również biel.
Dla mnie pozostaje tradycja - czyli śnieżnobiała suknia nie żadna ecru czy innego koloru.
23 2009-07-28 08:43:29 Ostatnio edytowany przez julka2202 (2009-07-28 08:43:49)
W 100% zgadzam się z poprzedniczką. Suknia ślubna powinna być biała i tego Młode Panienki powinnyście się trzymać:)
Tylko biała
No właśnie ! Widzę, żę nie tylko ja i "Sarenka" jesteśmy zdania, że suknia powinna być biała.
Tradycja to tradycja, wszystko się może pozmieniać ale tradycja nigdy. Pamiętajce !
Jeśli kogoś interesują sukienki na takie właśnie imprezy, wesela itp. to proponuję wejść na strone sklepu internetowego z bardzo modnych, pięknych sukni i sukienek, suknie są naprawdę śliczne i niedrogie: yulla-shop.pl
suknia musi pasować do Twojego typu urody,, nie każdej kobiecie ładnie w bieli
Dokładnie! Ja wymarzyłam sobie kremową (czy też waniliową) bez ramiączek i bez wielu ozdób, a mam... śnieżnobiałą, z ramiączkami i mnóstwem ozdób! Po prostu okazało się, że po przymierzeniu wielu sukien, w tej wyglądałam cudownie
Ach , stoje przed tym sympatycznym dylematem:)jaka suknia wlozyc w tym wyjatkowym dniu, i pojawia sie podstawowe pytanie czy biala czy ecru, a moze jeszcze jakas inna? Mam czarne wlosy i raczej blada cere, wiec nie wiem na jaki kolorek sie zdecydowac.Niekoniecznie musze byc trendy w tym dniu,bylebym tylko czula ze wygladam wyjatkowo pieknie:)))no do slubu jeszcze 4miesiace, ale chyba czas pomyslec o sukni...Co myslicie?
wiesz co mówią o białej sukni?
że każda dobrze w niej wygląda więc i Ty będziesz w bieli wyglądała cudnie
100 razy biała.
Pamiętaj o makijażu który jednak zmieni nieco Twoja skórę.
Będzie oświetlenie, będziesz tańczyć... Nie będziesz aż tak blada...
suknia musi pasować do Twojego typu urody,, nie każdej kobiecie ładnie w bieli
Ahahaha
biała i basta!
32 2013-03-07 13:07:44 Ostatnio edytowany przez diana88 (2013-03-07 13:08:18)
Jakos nie wyobrażam sobie innego koloru sukni slubnej jak biała! też mam czarne włosy i bladą cerę ale makijaż, welon, dodatki sprawią, że nie będziesz wydawać się blada
W dalszym ciągu królują białe suknie oraz suknie w podobnych do bieli, jasnych odcieniach (ecru, kość słoniowa, off white).
Ponadto ostatnie trendy to propozycje sukni z kolorowymi akcentami lub wręcz kreacji jednobarwnych, w odważnych i intensywnych kolorach.
Jako kobiety powinnyśmy się tylko cieszyć z tak dużego wyboru i zgodnie z zasadą, spełniana marzeń, wybierać suknie, które podobają nam się najbardziej. Myślę, że miłość od pierwszego wejrzenia do tej jedynej, to najważniejsze kryterium wyboru
Ja np. źle czułam się w sukniach białych i wybrałam odcień ecru, gdyż kolor ten jest cieplejszy i lepiej zgrał się z moją cerą oraz wybranymi dodatkami, wizerunkiem Pana Młodego.
Ja wybrałam śmietankowy. Generalnie nie polecam takich bardzo czystych bieli, bo później sukienka może wyglądać dość sztucznie w połączeniu z innymi odcieniami użytymi na sali, strojami gości, dekoracją kościoła itp. Poza tym trudno wtedy dobrać odpowiedni kolor koszuli Pana Młodego Swoją kupiłam w salonie IGAR u siebie w Tarnowie - piękne kroje i odcienie – polecam!