Witam
Pisze w takiej sprawie tego posta że jakieś 3 tygodnie temu na jednym portalu rantkowym poznałem Rosjankę którą pisze przez E-meila. Pare dni temu napisał mi że chce przyjechać do mnie i zaczęła załatwiać formalności do wyjazdu wpłaciła zaliczkę na wyjazd i przysłała mi dokumenty z biura podróż. Data na dokumencie zgadza się z dniem którego była tam tak samo na paragonie ta sama data. Sprawdziłem biuro istnieje. Teraz poprosiła mnie o wsparcie finansowe w sprawie przyjazdu około 38000 Rubli. Zastanawiam się czy jej wysłać te pieniądze. Ma 37 lat proszę o poradę.
No jasne, dlaczego miałbyś nie wyslac? Wyślij jej dwa razy więcej, żeby miała na drobne wydatki. Trzeba sobie w końcu pomagać.
Wyślij pieniądze, a ona zniknie.
Ja myślałam, że już nikt się na to nie nabiera, a tu proszę, ciągle jakiś nowy desperat się znajduje...
Daleki kuzyn z Nigerii też prosił o pomoc w inwestycji kupna banku, brakowało mu tylko 10000$... jakże się musiał zdziwić
Witam
Pisze w takiej sprawie tego posta że jakieś 3 tygodnie temu na jednym portalu rantkowym poznałem Rosjankę którą pisze przez E-meila. Pare dni temu napisał mi że chce przyjechać do mnie i zaczęła załatwiać formalności do wyjazdu wpłaciła zaliczkę na wyjazd i przysłała mi dokumenty z biura podróż. Data na dokumencie zgadza się z dniem którego była tam tak samo na paragonie ta sama data. Sprawdziłem biuro istnieje. Teraz poprosiła mnie o wsparcie finansowe w sprawie przyjazdu około 38000 Rubli. Zastanawiam się czy jej wysłać te pieniądze. Ma 37 lat proszę o poradę.
Biuro istnieje, ona istnieje. Jak wpłacisz ona wycofa te pieniądze z biura z niewielka stratą i nie przyjedzie.
To oszustwo, nie daj się nabrać.
Hheehhehehe!!!! Chyba to ta sama co pisała do mnie:-) Do mnie pisała, i masę fotek wysłała. I chciała... 300 euro, na przelot i załatwienie formalności.
Masz 37 lat i myślenie typowego frajera, bo takich szukają.
Tak wyślij 1000 euro.
Stary z Twoin pomyślunkiem to się na prezydenta nadajesz...
Nie wierze w to, co czytam. :0
10 2018-11-03 19:48:51 Ostatnio edytowany przez Znerx (2018-11-03 19:50:54)
AAAA Sprzedam Most Brookliński.
Tanio.
Przekręt stary jak świat.... ale jak do dzisiaj ludzie się łapią na nigerian scam i "miliony afrykańskich dolarów".
mi wyślij
Witam
nie
To już lepiej wpłacić na jakiś szlachetny cel zamiast sponsorować oszustkę. Przecież to z daleka 'czuć' przekrętem nigeryjskim lub czymś w tym typie.
Jakiś czas temu chcieliśmy sprzedać motocykl syna. Oferta znalazła się na OLX. W odpowiedzi ktoś łamaną polszczyzną wysłał e-mail z propozycją zakupu za naprawdę dobrą cenę, ale pod warunkiem, że musi to się odbyć bez podpisywania umowy, pojazd w jego imieniu odbierze ktoś inny, a potem przyjdzie przelew. Zapewniał kilka razy, że jest uczciwą osobą i zapłata na pewno do nas dotrze .
a czemu nie odwrócisz sytuacji, że to ty chcesz pozwiedzać jej rodzinny kraj
a z tą kasą to j.w. jak masz aż taką nadwyżkę to przekaż na jakiś bardziej realny cel.
Przekręt. Wyślesz kasę, pani w ostatniej chwili będzie musiała zostać z chorą mamą, ale bilet już przepadnie. Potem się zacznie naciąganie na chorą mamę, chorą siostrę, bilet na samolot znów, remont, złamany obcas itp.
Sorry stary, takie Rosjanki to obsługują kilkudziesięciu leszczy
Uważaj na to z kim rozmawiasz przez internet.. Naprawdę można się łatwo nadziać..
Kurcze, przecież 38000 rubli to jakieś 200 zł.......na cukierki potrzebuje?
Jakiś słaby ten naciągacz, albo hurtownik
Chcesz sprawdzic? Załóż drugie podobne konto czy się ona nie odezwie....
200 zeta na chodniku nie leży. Jak nie masz komu, nie dawaj na tacę, to wyślij mi.
Witam
To lepiej na UNICEF wyślij tę kasę, albo WFF, albo na WOŚP