Marzenia nieśmiałego faceta? Czy ten związek będzie szczęśliwy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Marzenia nieśmiałego faceta? Czy ten związek będzie szczęśliwy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1 Ostatnio edytowany przez Kruczekk (2018-10-01 09:06:51)

Temat: Marzenia nieśmiałego faceta? Czy ten związek będzie szczęśliwy?

Drodzy forumowicze. Jestem w dziwnej sytuacji, która od jakiegoś czasu mnie gryzie. Początek standard jakich wiele. Poznałam faceta, facet prawiczek, nigdy wcześniej nie miał nikogo, jestem jego pierwsza kobieta. Z pytan dlaczego wcześniej był tyle sam dowiedziałam się ze nie był dojrzały, ze jest bardzo nieśmiały i nie był w stanie zagadać do obcej kobiety, próbował coś z jakaś koleżanka ale ona go odrzuciła. W związek ze mną się zaangażował, widzę ze mu się podobam i twierdzi ze spotkał miłość swojego życia ale ja widzę coś innego big_smile
Jak jesteśmy w miejscu publicznym on strasznie zwraca uwagę na inne kobiety, potrafi nawet wpatrywać się jakiejś w oczy. Widzę ze go bardzo ciągnie do innych, dla niego rozmowa z kelnerka w restauracji to raj na ziemi. Ja się bardzo z tym zle czuje. Widzę to tak ze jest ze mną ale ja go chyba w pelni nie zadowalam. Ciagle wspomina ze i tak jest nieśmiały, ze on nie jest w stanie poderwać nikogo. Dla mnie chyba nie tak powinien wyglądać związek albo przesadzam, rozmawiałam z nim o tym ze ja się zle czuje z tym. Zapewnia mnie ze mnie kocha, ze on chce ze mną być, ze jestem jego pierwsza kobieta itp co o tym myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Marzenia nieśmiałego faceta? Czy ten związek będzie szczęśliwy?

Mało który mężczyzna bezboleśnie przejdzie nad faktem że jego kobieta miała doświadczenie a on przed nią nie. Myślę, że koleś kłamie albo nie mówi Ci całej prawdy a związek prędzej czy później padnie. I lepiej żeby teraz niż by miał Cię zdradzać po ślubie.

Oczywiście może z Wami będzie wyjątek, ale ja w cuda nie wierzę.

3

Ferreus somnus napisał/a:

Mało który mężczyzna bezboleśnie przejdzie nad faktem że jego kobieta miała doświadczenie a on przed nią nie. Myślę, że koleś kłamie albo nie mówi Ci całej prawdy a związek prędzej czy później padnie. I lepiej żeby teraz niż by miał Cię zdradzać po ślubie.

Możesz to rozwinąć? Tzn ze on robi mi to celowo, bo nie za bardzo rozumiem. Ja wcześniej miałam jakieś znajomosci, ale nigdy nie byłam w jakimś bardzo poważnym związku i on o tym wie.

4

Kruczekk napisał/a:

Możesz to rozwinąć? Tzn ze on robi mi to celowo, bo nie za bardzo rozumiem. Ja wcześniej miałam jakieś znajomosci, ale nigdy nie byłam w jakimś bardzo poważnym związku i on o tym wie.

Ale doświadczenie seksualne przed nim miałaś. Kogo obchodzą związki czy były poważne czy nie: banderolę z muszelki zerwał Co kto inny i tyle.

Nie robi tego celowo. Człowiek to proste zwierze a jego procesy kognitywne są w 99,9996% nieświadome. Wzrosła mu pewność siebie jak w końcu podymał i instynkt ciągnie go do innych samiczek.
L
I dobrze (dla niego, bo nie dla Ciebie). Związek ad infinitum ex-prawiczka z kobietą doświadczoną strasznie źle robi samczykowi na samoocenę.

5

Kruczekk napisał/a:

Ale doświadczenie seksualne przed nim miałaś. Kogo obchodzą związki czy były poważne czy nie: banderolę z muszelki zerwał Co kto inny i tyle.

Nie robi tego celowo. Człowiek to proste zwierze a jego procesy kognitywne są w 99,9996% nieświadome. Wzrosła mu pewność siebie jak w końcu podymał i instynkt ciągnie go do innych samiczek.
L
I dobrze (dla niego, bo nie dla Ciebie). Związek ad infinitum ex-prawiczka z kobietą doświadczoną strasznie źle robi samczykowi na samoocenę.

Ale ja również przed nim nie spałam z nikim smile razem mieliśmy ze sobą pierwszy raz a wiec o to chyba tutaj nie chodzi. Może jest ze mną bo do innej wstydzi się zagadać

6 Ostatnio edytowany przez Ferreus somnus (2018-10-01 10:36:18)

Kruczekk napisał/a:
Kruczekk napisał/a:

L

Ale ja również przed nim nie spałam z nikim smile razem mieliśmy ze sobą pierwszy raz a wiec o to chyba tutaj nie chodzi. Może jest ze mną bo do innej wstydzi się zagadać

Wtedy:
Wzrosła mu pewność siebie jak w końcu podymał i instynkt ciągnie go do innych samiczek.
tongue

Słabe toto robić maślane oczy do innych panienek przy swojej lasce. Zwłaszcza jak jej się zdjęło wianek. Współczuję. Powiedz na spokojnie że Ciebie to boli i dodaj czy też powinnaś zacząć obmacywać wzrokiem innych gości żeby zrozumiał co to za uczucie.
A jak się mu niepoprawi  po jednej takiej rozmowie to już mu się nie poprawi wcale.
Jedną szansę zawsze można dać.

7

To, że zwraca uwagę na inne- nie jest żadną tragedią. Każdy (faceci i kobiety) lubi popatrzeć. To, że oczu nie może oderwać, a ty zastanawiasz się nad zakupem śliniaka- przegięcie.
Tak jak napisał wyżej kolega- zwróć mu uwagę, powiedz, że to Ci się nie podoba.
Jeśli to nie pomoże- chłopak podkopie Twoją pewność siebie, a w tym wypadku nie liczyła bym na szczęśliwi związek.

8

Nie mam nic przeciwko ze on spojrzy na inną kobietę. Ja sama patrzę na facetów i robię to nieswiadomie. Chodzi o to ze on ciagle powtarza mi ze jest nieśmiały, ja mam wrażenie ze chciałby kogoś innego, ale ja już się trafiłam to będzie ze mną. Tak przynajmniej odbieram jego zachowanie i to co do mnie mówi. Nikt nie chce chyba być opcją zapasowa. Zwróćcie uwagę na to, jak czasem facet jest zakochany w swojej kobiecie, on nie widzi nic poza nią, jest zadowolony. U nas czegoś takiego nie ma

9

Kruczekk napisał/a:

Nie mam nic przeciwko ze on spojrzy na inną kobietę. Ja sama patrzę na facetów i robię to nieswiadomie. Chodzi o to ze on ciagle powtarza mi ze jest nieśmiały, ja mam wrażenie ze chciałby kogoś innego, ale ja już się trafiłam to będzie ze mną. Tak przynajmniej odbieram jego zachowanie i to co do mnie mówi. Nikt nie chce chyba być opcją zapasowa. Zwróćcie uwagę na to, jak czasem facet jest zakochany w swojej kobiecie, on nie widzi nic poza nią, jest zadowolony. U nas czegoś takiego nie ma

Bez przesady. To nie tak,że jeśli mężczyzna jest zakochany to widzi tylko ją, bo przecież nie ślepnie sektywnie. Po prostu chce i wybiera sypiać tylko z nią jedną. Od zakochania samiec tylko głupiej o 30% a nie choruje neurologicznie.

10

Kruczekk napisał/a:

Bez przesady. To nie tak,że jeśli mężczyzna jest zakochany to widzi tylko ją, bo przecież nie ślepnie sektywnie. Po prostu chce i wybiera sypiać tylko z nią jedną. Od zakochania samiec tylko głupiej o 30% a nie choruje neurologicznie.

W takim razie może wyglada na to ze to JA mam za duże oczekiwania. Kazda kobieta chce czuć się wyjątkowa dla swojego faceta a nie jedną z wielu. Jak on opowiada o tej swojej nieśmiałości, marudzi, jak przygląda się innym kobietom mam ochotę zostawić go i sobie pójść.

11

Rozumiem, jak się czujesz. smile

Jeśli teraz nie popracujecie nad zmianą tego układu, to skończysz jako jego prywatny pocieszyciel. Będziecie razem umartwiać się, jaki to on jest nieśmiały i nie potrafi poderwać kobiety. Może będziecie siedzieć i przeglądać zdjęcia pięknych pań, które są poza jego zasięgiem? Opowie Ci o tej przemiłej koleżance z pracy, która jest tak bardzo w jego typie? Może nauczysz go, jak należy rozpocząć rozmowę, uwodzić, komplementować...? Nie masz na to wszystko ochoty?

Jesteś jego dziewczyną. Jeśli Cię wybrał, to uwaga, powinien być z tego wyboru zadowolony. Wyobraź sobie, że to Ty mu się żalisz, że nie miałaś okazji zdobyć doświadczenia. Jednocześnie podkreślasz, że jesteś taka nieatrakcyjna/nudna/nieśmiała, że nie masz na to szans. Jakie emocje by to w nim wywoływało?

Skoro jesteś w związku, z którym wiążesz przyszłość, to oczywiście nie ślepniesz. Nadal widzisz innych atrakcyjnych ludzi wokół Ciebie. Jednak związek to decyzja. Podejmując ją powinno się liczyć z faktem, że najlepiej w relację inwestować.

Zadaj mu pytanie, czy i po co chciałby stać się bardziej pewny siebie.

12 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-10-01 11:39:38)

Tu są 2 różne sprawy. Jak dla mnie On mężczyzna może adorować inne kobiety w obecności swojej, ale musi robić to umięjętnie, okazując  swoją atencję partnerce, a nie zachowując się tak, jakby Ona mu przeszkadzała.  Po takiej sytuacji adorowana kobieta pomyśli- że tamta ma szczęście mieć fajnego partnera z klasą, a nie coś w stylu: biedna kobieta, co za żenada..
Dużo zależy też od Ciebie, jak te zachowania interpretujesz, czy doszukujesz się czegoś , czy nie.. Mogłabyś opisać jak z tą kelnerką było?
Druga sprawa- chcesz poznać jego zaangażowanie- to patrz jak się czujesz gdy jesteście sami. To jest miernik.

13 Ostatnio edytowany przez Kruczekk (2018-10-01 12:08:17)

Więc...
Poznaliśmy się jak wiele par przez internet. Znajomość zaczęła się fajnie rozwijać. W trakcie poznawania się dużo rozmawialiśmy. Troszkę żalił  się że wcześniej nie miał nikogo, Że próbował kilka razy z jakąś koleżanką, ona go nie chciała...Potem spodobała mu się jakaś dziewczyna ze studiów i też nic nie wyszło. Ja jestem konkretną babką tongue i powiedziałam mu wprost ze tez nie chce pełnić roli pocieszacza (są historie gdzie ludzie są ze sobą z braku laku). Po tych słowach się opanował i przestał narzekać na jakiś czas. Skoro przy mnie inne kobiety budzą jego zainteresowanie to co się stało ze tyle lat był sam? Czy faceci jak są w związku nagle się budzą? Na samym początku rzeczywiscie skupiał uwagę na mnie (pierwsze dwa tygodnie), potem często mówi o swoich kompleksach, a jak widzi ze mi się to nie podoba to tłumaczy ze jemu strasznie zależy, łapie mnie wtedy za ręce, robi maślane oczy, niekiedy ma w nich łzy.
Na początku jak byliśmy w restauracji/barze to on się do kelnerek nie odzywał. Teraz on musi zamawiać, jak rozmawia z kelnerka jest radosny jakby wygrał w totka, nie ważne czy jest to atrakcyjna kobieta czy nie. Jara go to, ze rozmawia z inna kobieta niż ja. Widzę to po nim. A mnie coś trafia. Gdy kelnerem jest facet to już ja mogę składać zamówienie, on patrzy na menu albo w telefon. Za każdym razem kiedy próbuje mu uświadomić ze to nie jest normalne on nie rozumie o co mi chodzi, ma łzy w oczach.

14 Ostatnio edytowany przez Ferreus somnus (2018-10-01 12:11:00)

Kruczekk napisał/a:

Więc...
Poznaliśmy się jak wiele par przez internet. Znajomość zaczęła się fajnie rozwijać. W trakcie poznawania się dużo rozmawialiśmy. Troszkę żalił  się że wcześniej nie miał nikogo, Że próbował kilka razy z jakąś koleżanką, ona go nie chciała...Potem spodobała mu się jakaś dziewczyna ze studiów i też nic nie wyszło. Ja jestem konkretną babką tongue i powiedziałam mu wprost ze tez nie chce pełnić roli pocieszacza (są historie gdzie ludzie są ze sobą z braku laku). Po tych słowach się opanował i przestał narzekać na jakiś czas. Skoro przy mnie inne kobiety budzą jego zainteresowanie to co się stało ze tyle lat był sam? Czy faceci jak są w związku nagle się budzą? Na samym początku rzeczywiscie skupiał uwagę na mnie (pierwsze dwa tygodnie), potem często mówi o swoich kompleksach, a jak widzi ze mi się to nie podoba to tłumaczy ze jemu strasznie zależy, łapie mnie wtedy za ręce, robi maślane oczy, niekiedy ma w nich łzy.
Na początku jak byliśmy w restauracji/barze to on się do kelnerek nie odzywał. Teraz on musi zamawiać, jak rozmawia z kelnerka jest radosny jakby wygrał w totka, nie ważne czy jest to atrakcyjna kobieta czy nie. Jara go to, ze rozmawia z inna kobieta niż ja. Widzę to po nim. A mnie coś trafia

To zrozumiałe. Porozmawiaj z nim jak Ci pisałem. Jak nie pomoże to zerwij. I będziesz wiedzieć na przyszłość, żeby nie marnować czasu na zakompleksionych ludzi (płci obojga). Tacy zrobią wszystko by podnieść choć na chwilę sobie samoocenę - łącznie z czynami, które można zakwalifikować jako czyste skur....o.

P.S. Konkretne laski są fajne.

15

No masz chłopaka niepewnego siebie.. Łzy w oczach, łapanie za ręce- to egzaltacja... Noo, szczerze... niepewny grunt.. chyba dałabym sobie spokój- co Ci daje związek z nim? Czujesz się lepszą kobietą?, rosną Ci skrzydła, czy wbija Cię w ziemię?

16

Ela210 napisał/a:

No masz chłopaka niepewnego siebie.. Łzy w oczach, łapanie za ręce- to egzaltacja... Noo, szczerze... niepewny grunt.. chyba dałabym sobie spokój- co Ci daje związek z nim? Czujesz się lepszą kobietą?, rosną Ci skrzydła, czy wbija Cię w ziemię?

Fajnie spędzamy ze sobą czas, jest dobrym człowiekiem dla mnie, pojawiło się uczucie, dogadujemy się. Absolutnie na nim nie „żeruje” big_smile Ta jego niepewność siebie wychodzi dopiero teraz po dłuższym spotykaniu się. Dodam ze to jest dorosły facet a nie nastolatek. Czasem czuje się jako taka przykrywka, chociaż dzięki mnie robi się coraz bardziej śmielszy. Ciężko będzie zerwać ale musiałby przemyśleć to i coś naprawdę zmienić żeby było fajnie

17

Jeśli mu na Tobie zależy, powinien podjąć się pracy poprawy swojej samooceny. Prędzej czy później jego kompleksy odbiją się i na Twojej, jeśli na to pozwolisz. Czy nie odczuwasz, że przez to narzekanie stracił nieco na swojej atrakcyjności?

Przede wszystkim musisz jasno przedstawić mu swoje stanowisko. Teraz może wykręcać się łzami, ckliwymi komentarzami i wszystko nadal jest tak, jak było. Nie pozwól, aby takie jego zachowanie odwróciło Twoją uwagę od istoty problemu.

18 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-10-01 12:51:19)

Kruczekk napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Fajnie spędzamy ze sobą czas, jest dobrym człowiekiem dla mnie, pojawiło się uczucie, dogadujemy się. Absolutnie na nim nie „żeruje” big_smile Ta jego niepewność siebie wychodzi dopiero teraz po dłuższym spotykaniu się. Dodam ze to jest dorosły facet a nie nastolatek. Czasem czuje się jako taka przykrywka, chociaż dzięki mnie robi się coraz bardziej śmielszy. Ciężko będzie zerwać ale musiałby przemyśleć to i coś naprawdę zmienić żeby było fajnie

skąd Ci przyszło do głowy to żerowanie? Czułabyś, że go skrzywdzisz gdybyś zerwała?
Wiesz, dobrzy ludzie potrafią być bardzo okrutni, by poczuć się pewniej..

19

Ela210 napisał/a:
Kruczekk napisał/a:
Ela210 napisał/a:

skąd Ci przyszło do głowy to żerowanie? Czułabyś, że go skrzywdzisz gdybyś zerwała?

Tak zazartowalam smile wiesz z jednej strony widzę ze facetowi zależy, nie jestem dla niego obojętna ale znowu to co on reprezentuje i jak się zachowuje czasami to nie wyglada na zdrowa relacje. A przecież ja tez muszę czuc się dobrze w związku

20 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-10-01 12:57:05)

Kruczekk napisał/a:
Ela210 napisał/a:
Kruczekk napisał/a:

Tak zazartowalam smile wiesz z jednej strony widzę ze facetowi zależy, nie jestem dla niego obojętna ale znowu to co on reprezentuje i jak się zachowuje czasami to nie wyglada na zdrowa relacje. A przecież ja tez muszę czuc się dobrze w związku

Wiesz, ja myślę, że intuicja dobrze ci podpowiada. I nie otrzymasz nagrody za podbudowywanie jego pewności siebie- naprawdę nie jest przewidziana..
Coś dać można drugiej osobie wtedy, gdy sami nie mamy dużych deficytów. Czuć, że nie jest się obojętną- to za mało na związek.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Marzenia nieśmiałego faceta? Czy ten związek będzie szczęśliwy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024