Mówi, że nie chce stracić przyjaciela. Porada? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mówi, że nie chce stracić przyjaciela. Porada?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Mówi, że nie chce stracić przyjaciela. Porada?

Witam mam na imię Marcin, mam 30 lat. Otoz moja historia zaczela sie 2 lata temu kiedy poznalem pewną dziewczyne. Tylko wtedy do niej nic nie czulem. Zawsze kiedy sie spotykalismy to byla ze swoja kolezanka, non stop. Co najlepsze na poczatku adorowalem jej przyjaciolke ale wychodzilo tak ze, zawsze jej przyjaciolka szla do domu a my zostawalismy na koncu razem i duzo rozmawialismy. Dochodzilo do fajnych sytuacji ale nigdy do sexu nie doszlo bo nie czulem takiej potrzeby a i z jej strony zadnego takiego napiecia. Totalnie fajnie spedzalismy ze soba czas rozmawiajac o wszystkim i o niczym, czasem bijac sie w lozku i dawajac sobie buzi. (tzn.. mam na mysli szarpanie sie z mila atmosfera haha nie wiem jak to opisac.) malo piszemy ze soba tylko w konkretnych sprawach. Jak jej serduszko wysylalem to nigdy nic nie odpisywala. Jakies pol roku temu cos mnie strzelilo i zaczelem bardzo intensywnie myslec o niej... Dzien w dzien az do tej pory, czasem nie moge sie skupic na pracy tak ze, pewnego dnia powiedzialem jej o tym, co prawda bylismy troszke pijani ale lzy nam polecialy z oczu, emocje totalne. Zapytalem sie jej czy w ogole mam jakies szanse u niej to mi odpowiedziala ze moge probowac. oki...
Spotykamy sie co wekeend jest fajnie! Ale jak dochodzi do sytuacji intymnej to jest cos nie tak... totalnie sie odemnie odwraca, po prostu nie czuje tego ze, jest ze mna. Dziwne uczucie nigdy w zyciu tak nie mialem. Dodam ze mialem dziewczyny w swoim zyciu i nigdy tak nie bylo nie wiem...
Powiedziala mi raz ze nie che stracic przyjaciela jezeli bedziemy na 100% razem i cos nie wyjdzie. Jasne ja to rozumiem, ale czy nie warto sprobowac?? Jest mlodsza ode mnie i troszke wyższa ale chyba to nie jest az taki duzy problem? ahhh to jest wszystko dziwne i pisze pewnie od rzeczy. Przepraszam za bledy.

Pozdrawiam wszystkich.
ps. Wiem ze to forum dla kobiet ale kogo bym mogl sie poradzic jak nie was ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mówi, że nie chce stracić przyjaciela. Porada?

Przypuszczam, że pomimo zachęty, abyś próbował, ona po prostu nie chce, by Wasza relacja weszła na wyższy poziom. Być może rzeczywiście boi się stracić tę przyjaźń, gdyby Wam nie wyszło, a być może zwyczajnie nie widzi w Tobie nikogo więcej jak przyjaciela. Czasem tak jest, że można się doskonale rozumieć, świetnie razem spędzać czas, ale nie ma tej chemii, która potrzebna jest do stworzenia związku.

Sama byłam w podobnej relacji. To było lata temu, ale u nas sytuacja była jasna, zresztą mój przyjaciel miał dziewczynę, a i ja w międzyczasie wchodziłam w różne inne relacje. To był świetny i bardzo wartościowy mężczyzna, rozumieliśmy się w pół słowa, mogliśmy spędzać ze sobą długie godziny, rozmawiać w zasadzie o wszystkim, zwierzać się, wzajemnie sobie pomagać, ba, nawet ze dwa razy zdarzyło nam się po jakiejś imprezie spać w jednym łóżku, a mimo to nie byłabym w stanie pójść o krok dalej.

3

Nie kręcisz jej i laska daj Ci to dyplomatycznie do zrozumienia. A atencję orbiterka lubi jak każda kobieta.

4

Dziewczyna nie jest Tobą zainteresowana.Jej fizyczność nie reaguje na Ciebie...a więc więcej dowodów nie trzeba.

5

Odpuść. Nie ma co roztrząsać, odwracanie się plecami mówi samo za siebie.

6

Hum... ale to co ? mam odpuscić ? jezeli na niej mi zalezy... slyszalem juz o zwiazkach z przyjazni do miłości. choć to rzadkość, chce przekonac ja do siebie, co jest bardzo sprzeczne z moim charakterem bo nigdy w zyciu bym nikogo nie przekonywal. A to sie dzieje... Nie chce jej zrazic do siebie.
Jeju ze ja szukam tutaj pomocy na forum to tego nigdy w zyciu bym nie przypuszczal po sobie..
Ale jak tu juz pisze od rzeczy.
Ona jest inna od dziewczyn ktorych poznalem w swoim zyciu, nie dostepna, "mam na mysli normalna szanujaca sie i inteligetna" a ja prosty chlopak po szkole zawodowej heh.

7 Ostatnio edytowany przez Ferreus somnus (2018-10-02 10:56:26)

Pytałeś o zdanie i dostałeś cztery opinie zgodne co do meritum. Mam wrażenie, że jak niemal każdy niższy koleś myślisz, że wyprzyjaźnisz związek. To tak nie działa: kobieta w pięć minut od poznania kolesia wie, czy jest dla niego gotowa zdjąć majtki. Twoja znajoma zna Cię dwa lata i od dwóch lat wie, że jej nie kręcisz. Chcesz bić głową w mur bij, ale wiedz, że nawet jeśli weźmiesz ją sposobem kiedy będzie miała dołka po nieudanej relacji i wprzyjażnisz się w związek to nie będzie z jej strony ani prawdziwej miłości ani pożądania, a Ty co najwyżej założysz tu kolejny topik "żona nie chce seksu" a potem kolejny "żona mnie zdradza".

Zachowaj się zdrowy psychicznie mężczyzna i daj przestrzeń a czas na zawarcie nowej intymnej relacji sobie i jej. Po prostu zerwij znajomość. Albo bij głową w mur. Mnie to ganz egal.

8

Niestety zostałeś już wrzucony do friend zone. Możesz próbować dalej, jeśli masz wystarczająco samozaparcia i chęci... Każda sytuacja jest inna i może akurat ta przyjaźń zamieni się w miłość, ale z mojego doświadczenia... No to po prostu tak nie działa.

9

Myślę tak jak ludzie wyżej - ona nic do Ciebie nie czuje, dla niej jesteś tylko przyjacielem, nikim więcej.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mówi, że nie chce stracić przyjaciela. Porada?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024