Związek na odległość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Związek na odległość

Mam problem. Mianowicie jestem w związku na odległość już dwa miesiące, jednak nie dzieli nas aż tak dużo kilometrów, mamy do siebie 3 godziny jazdy, więc często się widzimy. Bardzo się kochamy, ufamy sobie, jesteśmy ze sobą szczęśliwi i mamy w planach by zamieszkać w przyszłym roku razem. Mam bardzo dobry kontakt z jego znajomymi, szczególnie z jego przyjaciółką. I wczoraj dowiedziałam się czegoś, o czym cały czas myślę i nie wiem co z tym zrobić. Oczywiście poznaliśmy się w Internecie, po kilku miesiącach zaczęliśmy ze sobą flirtować, flirtowaliśmy z dobre pół roku i chodź tylko pisaliśmy, gadaliśmy przez telefon czy przez kamerkę bardzo zaczęło nam na sobie zależeć. Mówił, że nie patrzy na inne kobiety, bo tylko myśli o mnie. Nawet nie raz mówił, że mnie kocha i nie może doczekać się spotkania, a także że jakby coś złego się stało, to wolałby o tym wiedzieć (chodzi mi o kontakt fizyczny z inną osobą) i uznał że czułby się zdradzony, miałam o tym takie same zdanie. Ja byłam mu wierna, nawet jeśli nie byliśmy razem.
Wczoraj pisałam z jego przyjaciółką i wysłała mi screeny z ich rozmowy. Dowiedziałam się, że 3 dni przed naszym spotkaniem, spotkał się z swoją byłą i uprawiali seks. Nic mi o tym nie powiedział, więc czuję się oszukana i zdradzona. Teraz czuję do niego obrzydzenie i moje zaufanie do niego spadło, ponieważ mówił mi, że przez te pół roku co flirtowaliśmy był mi wierny i olewał inne kobiety. Na pierwszym spotkaniu przespaliśmy się ze sobą, gdybym wiedziała to bym w życiu tego nie zrobiła i teraz żałuję. Mówił mi, że zaczęli być przyjaciółmi, ale nic nie podejrzewałam.  Tydzień temu się pokłóciliśmy, bo jego była zaprosiła go na imprezę jako osoba towarzysząca i tak poszedł, choć wiedział, że będę zła. Wczoraj przeprowadziliśmy poważną rozmowę i poprosiłam by zerwał z nią kontakt i to zrobił. Lecz w głowie mam milion myśli, co jeśli mnie zdradził, mówił, że do niczego nie doszło, lecz nie umiem w to uwierzyć. Jego przyjaciółka powiedziała mi także, że kiedyś wcale ją nie kochał i był z nią tylko dla seksu. Trzeci dzień po tym jak zaczęliśmy być razem napisał do przyjaciółki, że ma problem, kocha mnie lecz ciągnie go do niej w sensie seksualnym, lecz niby jest mi wierny. Nie wiem co mam myśleć, on nie wie, że się dowiedziałam. Cały czas mam to w głowie, jest mi źle, czuję się oszukana, zdradzona. Bardzo go kocham, lecz teraz mam wątpliwości czy chcę z nim dalej być, ale z drugiej strony nie potrafię sobie go odpuścić.  Nie wiem jak z nim o tym porozmawiać, jak zacząć temat, bo nie chcę wydać jego przyjaciółki a obiecałam, że mu nie powiem. Z jednej strony myślę po co wyciągać brudy z przeszłości, jak minęły już dwa miesiące naszego związku, ale z drugiej zabolało mnie to, bo jednak flirtowaliśmy ze sobą.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek na odległość

przez te pół roku co tylko pisaliście, nie byliście ze sobą w związku. Związek przez komunikator to nie związek.
Więc nie miał żadnego obowiązku bycia Ci wiernym.
Winny jest co najwyżej kłamstwa. A ta przyjaciółka to średnia przyjaciółka, skoro Ci takie rzeczy pokazuje.

3 Ostatnio edytowany przez East-Wind (2018-09-24 20:43:14)

Przyjaciółka jak przyjaciółka, no niby powinna trzymać w tajemnicy jakieś tam jego kontaty z byłą ale może chciala żebyś wiedziałaz a ta przyjaciółka to taka zwykła przyjaciółka?...Co do samego gościa no skoro byliście w jakiejś tam relacj i się spotykaliście, to fakt nie fajne zachowanie z tym seksem z byłą....I nie ważne że przyjaciółka twierdzi, że był z nią dla seksu tylko ale nadal z nią coś go łączy tak... Powiedziałaś mu by zerwał z nią kontakt i ok, jeśli to zrobi a tobie nie przeszkadza, że jak już kręciliście ze sobą przespał się z byłą to zobacz co będzie dalej czy fatycznie z nią zerwie kontakt itp.Wiesz ja powiem tak ja nie jestem zwolenniczką utrzymywania jakich kolwiek kontaktów z byłymi tym bardziej jeśli wchodzi się w jakiś nowy związek to nie wiem po co to niby komu i do czego.No jednak jeśli coś się zakończy to jakiś powód jest, więc nie rozumiem jakiś kontaktów z byłymy na zasadzie znajomy... Ale rózni są ludzie, a ten facet jak on to widzi, że nadal z nią chodził na imprezy, miał kontat jak on ci to w ogólę tłumaczył?...

4 Ostatnio edytowany przez Anka90_ (2018-09-24 20:41:17)

East-Wind napisał/a:

Przyjaciółka jak przyjaciółka, no niby powinna trzymać w tajemnicy jakieś tam jego kontaty z byłą ale może chciala żebyś wiedziałaz a ta przyjaciółka to taka zwykła przyjaciółka?...Co do samego gościa no skoro byliście w jakiejś tam relacj i się spotykaliście, to fakt nie fajne zachowanie z tym seksem z byłą....I nie ważne że przyjaciółka twierdzi, że był z nią dla seksu tylko ale nadal z nią coś go łączy tak... Pogadaj z nim.szczerze jak on to widzi, bo jednak niby możecie razem być, pisać sobię i się spotykać no ale jeśli tobie zależy na normalnym związku nie nastawionym tylko na kwestie łózkowe to chyba nie odowiada ci że będzie się spotykał i uprawiał seks raz z byłą a raz z tobą... Nie mów co wiesz od przyjaciółki ale podejdż go jakoś tak mądrze i popytaj jak widzi wasz związek po prostu..

Tak zwykła, powiedziała, że bardzo mnie lubi i dlatego to mi mówi, bo nie chce, żebym była bardziej zraniona kiedyś. Powiedziała, że on kompletnie nie potrafi zachować się w związku, ale z drugiej strony pierwszy raz widzi, że tak się w jakiś związek zaangażował. Sama już nie wiem co myśleć

5

Anka90_ napisał/a:
East-Wind napisał/a:

Przyjaciółka jak przyjaciółka, no niby powinna trzymać w tajemnicy jakieś tam jego kontaty z byłą ale może chciala żebyś wiedziałaz a ta przyjaciółka to taka zwykła przyjaciółka?...Co do samego gościa no skoro byliście w jakiejś tam relacj i się spotykaliście, to fakt nie fajne zachowanie z tym seksem z byłą....I nie ważne że przyjaciółka twierdzi, że był z nią dla seksu tylko ale nadal z nią coś go łączy tak... Pogadaj z nim.szczerze jak on to widzi, bo jednak niby możecie razem być, pisać sobię i się spotykać no ale jeśli tobie zależy na normalnym związku nie nastawionym tylko na kwestie łózkowe to chyba nie odowiada ci że będzie się spotykał i uprawiał seks raz z byłą a raz z tobą... Nie mów co wiesz od przyjaciółki ale podejdż go jakoś tak mądrze i popytaj jak widzi wasz związek po prostu..

Tak zwykła, powiedziała, że bardzo mnie lubi i dlatego to mi mówi, bo nie chce, żebym była bardziej zraniona kiedyś. Powiedziała, że on kompletnie nie potrafi zachować się w związku, ale z drugiej strony pierwszy raz widzi, że tak się w jakiś związek zaangażował. Sama już nie wiem co myśleć

Niby się zaangażował no ale ta była.... o nie wiem co ci tu doradzić ja bym chyba poczekała jeśli ci faktycznie zależy na nim co będzie z tą było, czy faktycznie zerwie ten kontakt o ile tolerujesz, że się z nią przeslał(mnie by tp cholernie wkurzyło)  no ale skoro dałaś mu ultimatum z tą byłą możesz poczekać czy zrobi jak ci obiecał... Nigdy się nie angażował pytanie czy teraz chcę, no musisz chyba zobaczyć co będzie dalej.

6

Anka90_ napisał/a:
East-Wind napisał/a:

Niby się zaangażował no ale ta była.... No nie wiem co ci tu doradzić ja bym chyba poczekała jeśli ci faktycznie zależy na nim co będzie z tą było, czy faktycznie zerwie ten kontakt o ile tolerujesz, że się z nią przespał(mnie by to cholernie wkurzyło)  no ale skoro dałaś mu ultimatum z tą byłą możesz poczekać czy zrobi jak ci obiecał... Nigdy się nie angażował więc pytanie czy teraz chcę, no musisz chyba zobaczyć co będzie dalej.

7

A jak jest teraz między wami spotykacie się normalnie?jak on się zachowuje?, powiedziałaś mu że ma z nia zerwać kontakt i jak on do tego podszedł?.

8

East-Wind napisał/a:
Anka90_ napisał/a:
East-Wind napisał/a:

Niby się zaangażował no ale ta była.... No nie wiem co ci tu doradzić ja bym chyba poczekała jeśli ci faktycznie zależy na nim co będzie z tą było, czy faktycznie zerwie ten kontakt o ile tolerujesz, że się z nią przespał(mnie by to cholernie wkurzyło)  no ale skoro dałaś mu ultimatum z tą byłą możesz poczekać czy zrobi jak ci obiecał... Nigdy się nie angażował więc pytanie czy teraz chcę, no musisz chyba zobaczyć co będzie dalej.

Właśnie nie potrafię tego przeboleć, że się z nią przespał a potem 3 dni po ze mną. Plus okłamał mnie jednak. Więc nie wiem czy z nim o tym właśnie porozmawiać czy nie wyciągać brudów sprzed 2 miesięcy.

9

East-Wind napisał/a:

A jak jest teraz między wami spotykacie się normalnie?jak on się zachowuje?, powiedziałaś mu że ma z nia zerwać kontakt i jak on do tego podszedł?.

Tak, spotykamy się normalnie, o niczym nie wiedziałam. Dopiero niedawno się dowiedziałam, a minęły już dwa miesiące naszego związku. Niby jest mi wierny, kocha mnie, jestem z nim szczęśliwa, ale po tym co się dowiedziałam, jakoś zaufanie moje do niego spadło i się boję, że mnie zdradzi. Mam też urazy z przeszłości, bo byłam zdradzona dwa razy, ale starałam się o tym nie myśleć.
W sumie jak to powiedzieć, tak obojętnie do tego podszedł, powiedział, że już zerwie kontakt, ale skąd ja mogę mieć pewność

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024