Po jakim czasie powinno dojść do spotkania - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Po jakim czasie powinno dojść do spotkania

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

1

Temat: Po jakim czasie powinno dojść do spotkania

Miałam się wam wypisać z całej smutnej historii i ze wszystkiego po tym, jak moje koleżanki zawaliły, ale... ograniczę się najpierw do jednego pytania:

Jaki jest według was przyzwoity czas, w którym powinno dojść do pierwszego spotkania z osobą poznaną przez sieć, żeby można było myśleć o takiej znajomości na poważnie?

Czy pół roku to "okej, można nie znaleźć czasu, różnie bywa"? Czy po roku też możemy sobie jeszcze tłumaczyć, że "no nie udało się, nie zgraliśmy się, coś wypadło?"

Jak długo można, warto, wypada czekać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Po jakim czasie powinno dojść do spotkania

Bez myślenia na poważnie odpowiem - Jak najszybciej!
Internet, jak papier - Przyjmie wszystko. Rzeczywistość najlepiej weryfikuje, kiedy widzimy, jak dana osoba się zachowuje, czy jest o czymś porozmawiać podczas spotkania... dopiero potem możemy myśleć, czy to gdzieś dalej warto ciągnąć.

3

Sprawdziłam w jakim dziale jest temat. Czyli jednak chodzi o 'taką' relację. Absolutnie wykluczone, nawet i nie pół roku.
Na trudne okoliczności (jak jakieś blokady personalne) przewidywałabym do 2 miechów max, a to pewnie i tak za dużo.

4

Ech napisał/a:

Miałam się wam wypisać z całej smutnej historii i ze wszystkiego po tym, jak moje koleżanki zawaliły, ale... ograniczę się najpierw do jednego pytania:

Jaki jest według was przyzwoity czas, w którym powinno dojść do pierwszego spotkania z osobą poznaną przez sieć, żeby można było myśleć o takiej znajomości na poważnie?

Czy pół roku to "okej, można nie znaleźć czasu, różnie bywa"? Czy po roku też możemy sobie jeszcze tłumaczyć, że "no nie udało się, nie zgraliśmy się, coś wypadło?"

Jak długo można, warto, wypada czekać?

Wszystko zależy od intensywności kontaktów przez sieć, komunikatory, telefon. Z moich przypadkowych doświadczeń wynika, że panowie są raczej niecierpliwi. Krótka piłka celem szybkiej weryfikacji. Jak na castingu.

W jakim celu poznajesz kogoś przez internet? aby pisać czy poznać realnie?
Jeżeli to drugie to moim zdaniem do spotkania powinno dojść jak najszybciej
To, że z kimś Ci się super pisze nie oznacza, że w 4 oczy rozmowa będzie przebiegała tak samo smile
Są historie gdzie ludzie pisali ze sobą kilka lat po czym zdecydowali się na spotkanie i jak już się spotkali to w ogóle gadka się nie kleiła nic i się rozstali już na początku big_smile
Rozmowa to nie tylko tekst ale i mowa niewerbalna, która jest nawet ważniejsza od tej werbalnej.
Ja bym pisał maks do tygodnia i potem spotkanie, takie pisanie w nieskończoność to strata czasu. Kiedyś pisałem z jedną dziewczyną prawie dwa lata i ten czas zmarnowałem bo do spotkania nie doszło, po prostu znajomość ,,ucichła"

6

Też powiedziałabym, że jak najszybciej, ale dostosowałabym to do realiów danej znajomości. Ja w obecnym związku czekałam jakieś 1.5 miesiąca zanim się spotkaliśmy, bo był okres wakacyjny, byliśmy w rozjazdach i nasze spotkanie było w pierwszej możliwej dacie, kiedy obydwoje byliśmy na miejscu.
Ale w sumie ja tą znajomość spisywałam na straty, bo po pierwsze właśnie długo tylko pisaliśmy, a op drugie mieliśmy przerwę, gdzie przez 3 tygodnie nie mieliśmy ze sobą kontaktu, bo ja sobie wyjechałam na wakacje.
Ale pykło.

Ogólnie w życiu nie pisałabym z kimś rok czekając na spotkanie big_smile to trzeba nie mieć zdrowego rozsądku. Zaproponowałabym spotkanie po kilku dniach pisania i jak druga osoba nie chce to sayonara. Jak nie może, to niech zaproponuje inny termin.

7 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2019-08-24 22:07:56)

Lady Loka napisał/a:

Ogólnie w życiu nie pisałabym z kimś rok czekając na spotkanie big_smile to trzeba nie mieć zdrowego rozsądku.

Osobiście uważam, że jak ktoś nie ma tak fajnie i łatwo w życiu jak np. Ty to nie powinno się pisać takich rzeczy typu, że ktoś nie ma zdrowego rozsądku bo pisze ileś tam czasu z drugą osobą.
Jest to pewnego rodzaju obraza drugiej osoby, która w życiu ma ciężej z płcią przeciwną.

8

Rumunski_Zolnierz napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ogólnie w życiu nie pisałabym z kimś rok czekając na spotkanie big_smile to trzeba nie mieć zdrowego rozsądku.

Osobiście uważam, że jak ktoś nie ma tak fajnie i łatwo w życiu jak np. Ty to nie powinno się pisać takich rzeczy typu, że ktoś nie ma zdrowego rozsądku bo pisze ileś tam czasu z drugą osobą.
Jest to pewnego rodzaju obraza drugiej osoby, która w życiu ma ciężej z płcią przeciwną.

Rumuński, ale co to znaczy fajnie i lajtowo? Ja też do tego co mam doszłam ciężką pracą, jak większość ludzi.
Powiem to Tobie i powiedziałabym każdemu innemu człowiekowi. Pisanie z kimś przez rok z nadzieją na to, że pyknie i brak spotkania to brak zdrowego rozsądku. Zresztą w mocniejszych słowach piszę tutaj jak pojawiają się tematy, gdzie ktoś pisze, że jest w związku na odległość np. 2 lata przy czym jeszcze ani razu się ze swoją drugą połową związku nie spotkał.
Co innego pisanie z kimś na zasadzie wirtualnej przyjaźni, bo się fajnie pisze, a co innego wtedy, kiedy liczy się na związek. Jak ktoś Cię zwodzi, że spotkania nie chce, to widać to po kilku tygodniach pisania i spokojnie można wtedy założyć, że spotkanie się już nie odbędzie nigdy.

9

Jak z randek online to w miarę szybko. Kilka rozmów max.

Lady Loka napisał/a:

Rumuński, ale co to znaczy fajnie i lajtowo? Ja też do tego co mam doszłam ciężką pracą, jak większość ludzi.

Nie do końca rozumiem?
Przecież kobieta żeby mieć związek musi tylko zrobić odsiew wśród białych rycerzy i orbiterów - to wszystko i wtedy ma związek
A facet zaś jak nie wyjdzie na polowanie to nic nie upoluje.
Więc tutaj proporcje są trochę różne jak mówimy o ,,ciężkiej pracy".

11

Lady Loka napisał/a:

Nie do końca rozumiem?
Przecież kobieta żeby mieć związek musi tylko zrobić odsiew wśród białych rycerzy i orbiterów - to wszystko i wtedy ma związek
A facet zaś jak nie wyjdzie na polowanie to nic nie upoluje.
Więc tutaj proporcje są trochę różne jak mówimy o ,,ciężkiej pracy".

Praca nad sobą, Rumuński. To też się liczy.

Tak czy inaczej nawet w przypadku faceta, rozmawianie z kimś przez net przez rok jest czystą głupotą. Tym bardziej jako facet widząc, jak bardzo musisz się postarać, powinieneś dążyć do spotkania w ciągu max 2 tygodni. Inaczej ryzykujesz coraz bardziej, że do kobiety napisze w miedzy czasie ktoś inny i polecisz na koniec kolejki.
Już w przypadku pisania dłużej niż 1-2 miesiące jest prawdopodobieństwo, że jesteś ego boosterem, a nie kandydatem na jakiekolwiek spotkanie.

Lady Loka napisał/a:

Tak czy inaczej nawet w przypadku faceta, rozmawianie z kimś przez net przez rok jest czystą głupotą. Tym bardziej jako facet widząc, jak bardzo musisz się postarać, powinieneś dążyć do spotkania w ciągu max 2 tygodni. Inaczej ryzykujesz coraz bardziej, że do kobiety napisze w miedzy czasie ktoś inny i polecisz na koniec kolejki.
Już w przypadku pisania dłużej niż 1-2 miesiące jest prawdopodobieństwo, że jesteś ego boosterem, a nie kandydatem na jakiekolwiek spotkanie.

Jest b. duże prawdopodobieństwo, że już na etapie zaczynania pisania z kobietą w tym samym czasie pisze do niej 3-4 orbiterów (jak nie więcej)
Kilka miesięcy temu miałem okazję do spotkania się z dziewczyną z neta po 2 dniach pisaniach ale napisała, że pali papierosy, więc musiałem odpuścić niestety.
Ja kiedyś pisałem z jedną dziewczyną prawie 2 lata aż w pewnym momencie zaczęła mnie ignorować, zero inicjatywy i gdy ja przestałem pisać pierwszy to ,,znajomość" wygasła z automatu.

13

Lady Loka napisał/a:

Jest b. duże prawdopodobieństwo, że już na etapie zaczynania pisania z kobietą w tym samym czasie pisze do niej 3-4 orbiterów (jak nie więcej)
Kilka miesięcy temu miałem okazję do spotkania się z dziewczyną z neta po 2 dniach pisaniach ale napisała, że pali papierosy, więc musiałem odpuścić niestety.
Ja kiedyś pisałem z jedną dziewczyną prawie 2 lata aż w pewnym momencie zaczęła mnie ignorować, zero inicjatywy i gdy ja przestałem pisać pierwszy to ,,znajomość" wygasła z automatu.

W 90% są to tacy, którzy piszą do każdej kobiety jaka im się tylko nawinie. Przetestowałam sama, miałam dwa różne konta, tą samą miejscowość, zdjęcia tej samej osoby (w sensie mnie, nawet chyba kilka było powtórzonych), 90% to faceci, którzy pisali do mnie na oba moje konta. To znaczy, że piszą jak leci, nie patrząc na to, do kogo piszą, nawet na zdjęcie nie patrzą, wystarczy, że zgadza się plus minus miejscowość.

Z portalu randkowego spotkałam się z jednym facetem, potem odpuściłam. Nie ma sensu tam siedzieć. Większe prawdopodobieństwo sukcesu jest jak się zagada to kogokolwiek na ulicy/w kawiarni/na zakupach/gdziekolwiek.

Wiesz trzeba mieć świadomość, że na takich typowych portalach na jedną kobietę przypada kilku mężczyzn
Dlatego to faceci piszą do każdej po kolei bo relatywnie płci żeńskiej na aplikacjach/stronach randkowych jest po prostu mniej.
Zaś kobiety robią tylko odsiew wśród rycerzy i orbiterów czy emocjonalnych tamponów, taka prawda.

15

Znajomości które nie są oparte na kontaktach w realu umierają. Albo inaczej... takie znajomości nie będą nigdy "intensywne w dłuższym okresie".

16

Na brak zdrowego rozsądku nie narzekam, risercz robię bardziej po to, żeby określić czy go trochę nie stłumić i nie dać działać sercu. smile

Dla lekkiego uszczególnienia: znajomość na początku nie miała żadnych celów matrymonialnych, z żadnej ze stron. Więc do waszych odpowiedzi dokładam sobie poprawkę na to, że ten czas raczej powinnam odliczyć.

17

Ja miałam tak, że jeśli fajnie sie pisało a koleś po 3 dniach nie wychodził z propozycją spotkania to orewuar. Nie jestem zwolenniczką wiecznego pisania. Po prostu szkoda mi było na to czasu.

18

Osobiście też mi się wydaję, że jednak jak najszybciej, jeśli piszemy z myślą o jakiejś poważniejszej relacji. Bo jeśli ktoś chce tylko pogadać to można i wcale się nie spotykać ;p Ale też wolę spotkanie na żywo niż pisanie. I nie nazwałbym takiego dążenia do spotkania castingiem, po prostu na żywo chyba najlepiej zweryfikować czy ktoś się nam podoba czy nie. Zdjęcia i pisanie to nie to samo. Może byc tak jak pisze Rumuński żołnierz, że rozmowa w 4 oczy nie będzie się kompletnie kleić więc mimo super rozmów przez komunikatory wiemy, że raczej nic z tego nie będzie. Bo życie raczej w większości toczy się w realu smile

19

Zdjęcia i pisanie często mają się nijak do rzeczywistości..czasem pisało się super a na żywo tylko ja podtrzymywałam rozmowę bo chłopak okazywał się totalnym intro, gdzie podczas pisania w życiu by mi to do głowy nie przyszło.O dzizas, ale się umęczyłam czasem wink

zapiekanka napisał/a:

Ja miałam tak, że jeśli fajnie sie pisało a koleś po 3 dniach nie wychodził z propozycją spotkania to orewuar.

Powyżej mamy kolejny dowód tego o czym piszę od miesięcy.

Rozumiem, że Ty byś nie wyszła z propozycją spotkania no bo kobiecie nie wypada, prawda? big_smile
I to jest to co ja piszę całe wieki, że w naszym społeczeństwie kobiety mają łatwiej bo aby mieć związek wystarczy tylko, że pani zrobi odsiew wśród białych rycerzy i orbiterów a faceci mają ciężej bo sami muszą zawalczyć o to, wychodzić z propozycjami itp. bo kobieta tylko siedzi i czeka na propozycje.

21

wystarczy tylko, że pani zrobi odsiew wśród białych rycerzy i orbiterów a faceci mają ciężej bo sami muszą zawalczyć o to, wychodzić z propozycjami itp. bo kobieta tylko siedzi i czeka na propozycje.

Też strasznie uogólniasz. Są kobiety, do których mężczyźni nie walą drzwiami i oknami. Więc nie - nie wystarczy siedzieć, pachnieć i odsiewać.
To, że któraś ustaliła, że nie czeka dłużej jak trzy dni nie znaczy, że zaraz czeka 50 następnych kandydatów. Najprawdopodobniej przyjęła, że z tym, co ma do zaoferowania może również czegoś wymagać. Np. zainteresowania i zaangażowania.

22

bo kobieta tylko siedzi i czeka na propozycje.

Zrób zdjęcie nogi do pół uda i wklej jako damską profilówkę na jakichś randkach. Założe się, że dowiesz się, że jesteś seksy... i, że oni lubią takie naturalne kobietki. lol

23

Poważne relacje można też mieć przez internet. Obecnie ludzie pracują online, załatwiają sprawy urzędowe online, więc też i koleżeństwo i przyjaźń mogą być online. Związek też, jeśli ktoś chce mieć związek online. Jeśli komuś zależy tylko na znajomości w świecie realnym, to niech to powie na początku znajomości, że spotkanie jak najszybciej. Ustalić zasady na początku, zeby potem nie było, że się marnowało czas na sprzeczne oczekiwania.

24

Jak cel znajomości jest ustalony np portal randkowy to zależy kogo szukasz- jak znajomości opartej na seksie, niekoniecznie związku- to w zasadzie nie ma sensu pisać, tylko umówić się w realu.
Z kimś na poważniej zamieniłabym jednak  trochę maili i to nie o bzdurach, tylko żeby zrozumieć podejście do życia, kobiety itd- bo na żywo niekoniecznie z różnych względów będzie szczerość.
Rozmawiać o tym jaki jest cel znajomości zawsze warto otwarcie.
Z jakiś względów Twój znajomy przenieść jej do reala nie chce- nie rozumiem tylko jak po pół roku można o tym otwarcie nie rozmawiać.
Wymawianie się brakiem czasu jest słabe. Porozmawiajcie otwarcie o tym co ta znajomość wam daje- bo powinna być życiowym plusem, a nie żródłem udręczeń.

Znerx napisał/a:

bo kobieta tylko siedzi i czeka na propozycje.

Zrób zdjęcie nogi do pół uda i wklej jako damską profilówkę na jakichś randkach. Założe się, że dowiesz się, że jesteś seksy... i, że oni lubią takie naturalne kobietki. lol

No i to jest właśnie w punkt big_smile
Zresztą były testy i eksperymenty jak do kobiet na takich stronach pisało po kilkaset facetów tygodniowo a do mężczyzn dziewczyny nawet nie odpisywały na wiadomości.

26

No właśnie myślicie że warto zapytać wprost o rozwój czy cel znajomosci? Poznałem dziewczynę przez portal randkowy, dla mnie logiczne że będąc tam szuka się kogoś więcej niż kolegi. Ale spotkaliśmy się dwa razy i jakoś po tych spotkaniach nie jestem pewien jakie są jej oczekiwania czy szuka kogoś więcej czy tylko znajomego, więc pomyślałem żeby zapytać wprost ale nie wiem czy to dobry pomysł, nie chciałbym aby się poczuła przyparta do muru czy coś w tym stylu.

27

Ależ oczywiscie, ze kilka razy zdarzyło mi sie zagaić o spotkanie. Nie mam z tym problemu. Ale jeśli widzę, że pisanie tak a spotkanie już nie to dziękuje bardzo.:)

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Po jakim czasie powinno dojść do spotkania

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024