przyjaciółka z zagranicy i jej zachowanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » przyjaciółka z zagranicy i jej zachowanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: przyjaciółka z zagranicy i jej zachowanie

Witajcie, wiem że to forum dla dziewczyn, ale pomyślałem że zapytam was o zdanie. Mam przyjaciółkę z zagranicy, z którą świetnie rozmawiało mi się na wiele tematów, też trochę damskomęskich ale bez żadnych konkretnych planów na przyszłość, to nie byłoby realne przy takiej odległości. Ostatnio napisała mi, że mógłbym być jej synem (w kontekście wieku) i że lepiej żeby zakończyć naszą relację zanim będzie zbyt głęboka (nie mam pojęcia o co mogłoby chodzić), że nie chciała zranić, że nasz czas był najlepszy jakiego doświadczyła, i że zawsze będzie moja - próbowałem przetłumaczyć z angielskiego, myślę że udało się w miarę dokładnie. Mam do was pytanie, czy sądzicie że w takiej sytuacji dziewczyna rzeczywiście obawia się o coś związanego z różnicą wieku i warto na ten temat porozmawiać aby rozwiać jej wątpliwości i wtedy może nadal być moją przyjaciółką, czy raczej sądzicie że to jest pretekst do zakończenia znajomości ponieważ nie ma już chęci spędzać wspólnie czasu on-line, a chce to powiedzieć w przystępnej formie. Gdybym to wiedział, to mógłbym zdecydować czy porozmawiać z nią o jej ewentualnych obawach, czy zaakceptować decyzję o zakończeniu relacji i zaprzestać kontaktu.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2018-09-27 15:17:57)

Odp: przyjaciółka z zagranicy i jej zachowanie

Niewykluczone, że kobieta zauważyła w sobie zmianę w postrzeganiu waszej relacji. Może z przyjacielskiej, opierajacej sie tylko na pogaduszkach, zaczynało w niej kiełkować coś głębszego? (albo w tobie).Tego nikt nie będzie wiedział, dokąd ona sama tego nie powie, musielibyście sobie zyczajnie tę kwestię wyjaśnić. Jeśli jednak ona podjęła taką decyzję i będzie przy niej trwać, to chyba niczego nie możesz zrobić, tylko to uszanować. Możesz jej napisać/powiedzieć, że jest ci przykro, że była świetną przyjaciółką i będzie ci brakować tych rozmów z nią, ale też miej na względzie ewentualne jej zaangażowanie i fakt, że możesz ją zranić, jeśli nie jesteś w stanie odwzajemnić jej potencjalnie  głębszych uczuć. Sprawa jest delikatna i wymaga rozwagi i przezorności z twojej strony.

3 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-09-27 09:18:15)

Moze wywnioskowala z czegoś, że się zauroczyleś? Albo że Wasze pisanie zmierza w takim kierunku?albo Ona, chociaz to bym mniej obstawiala..:) bo to się naprawdę zdarza dużo rzadziej niż myślą o tym młodzi.;)

Myslę ze móglbyś jej odpisać, że również cenisz sobie czas spędzony na tych rozmowach i masz nadzieję, ze móglbyś czasem do niej napisać i ona też..
Ale nie pisac tak czesto jak to mialo miejsce zapewne.

4 Ostatnio edytowany przez niesmialy19941 (2018-09-27 15:15:03)

Zapomniałem hasła. Dzięki, czasami najłatwiej porozmawiać. Okazało się że przyjaciółka nie chciała zbyt dużego zaangażowania z mojej strony, bo jej zdaniem byłoby to dla mnie obciążenie. Nie wiem skąd jej przyszło do głowy żeby się nad tym zastanawiać i nawet rozważać całkowity koniec na podstawie domniemań, to chyba jest moja sprawa czy się zaangażuję za mocno czy nie, ale wyjaśniłem że dla mnie to też relacja online bez konkretnych planów, wtedy dziewczynie wyraźnie ulżyło i teraz jest chętna żeby dalej mieć kontakt. Wygląda że temat rozwiązany ale piszcie jeśli będziecie mieć więcej spostrzeżeń:)

5

niesmialy19941 napisał/a:

Zapomniałem hasła. Dzięki, czasami najłatwiej porozmawiać. Okazało się że przyjaciółka nie chciała zbyt dużego zaangażowania z mojej strony, bo jej zdaniem byłoby to dla mnie obciążenie. Nie wiem skąd jej przyszło do głowy żeby się nad tym zastanawiać i nawet rozważać całkowity koniec na podstawie domniemań, to chyba jest moja sprawa czy się zaangażuję za mocno czy nie, ale wyjaśniłem że dla mnie to też relacja online bez konkretnych planów, wtedy dziewczynie wyraźnie ulżyło i teraz jest chętna żeby dalej mieć kontakt. Wygląda że temat rozwiązany ale piszcie jeśli będziecie mieć więcej spostrzeżeń:)

No ja mam takie spostrzeżenie, że mówisz dziewczyna o dojrzałej kobiecie 40 +..

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » przyjaciółka z zagranicy i jej zachowanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024