Problem z pamięcią - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Problem z pamięcią

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Problem z pamięcią

Witam ostatnio spotkało mnie wiele przykrych rzeczy Wywali mnie z roboty ,bo za głośno upominałam się o umowę pracowałam 3 tyg Na rozmowie było powiedziane że 2 tyg bez ,bo mają rotację ok zgodziłam się w piatek poszłam się zapytać to stwierdził kierownik że sie nie nadaję .Rozmawiałam z brygadzistką nie miała do mnie żadnych prentesji
Do tego mam długi przekraczające moje możliwości Wzięłam kredyt na remont mieszkania  bo chciałam się usamodzielnić w wieku 25 lat puziej w pracy dali mnie na inne stanowisko gorsze i mniej opłacalne i się zaczęło wpadłam w kłopoty finansowe ...komornik ,pobierał mi połowę pensji a teraz dług jest większy 2 razy !!  chciałam ugodę nie zgodzili sie kazali mi spłacać po 2 tyś Ja tego nie rozumiem chciałam po 1 tyś , to wysłali mi komornika twierdząc że zarabiam 5 tyś to jakaś kpina ....Jestem po zawodówce ,więc nie znaję pracy powyżej 2200 Sprawę o upadłość też przegrałam do tego mój chłopak jest chory Do tego co mnie  bardzo nęka to problem pamięć mi szwankuje zapominam Teraz mam nową pracę jako montaż drobnych elementów ,ale po prostu słabo z tym radzę nie wiele z tego rozumiem .Potrafię się po płakać jak dziecko .Wszystko mi się wali ......

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z pamięcią

Hm jeżeli tylko uporządkujesz swoje życie to pamięć na pewno się poprawi może nie wróci do stanu sprzed problemów ale znacząco się poprawi. Co do problemów masz przynajmniej naukę na przyszłość że jak nie masz prawdziwego hajsu a nie pożyczonego to się za remont nie bierzesz. Spłać to tylko jak najszybciej i będzie spoko. A z pracą się ogarniesz. Pierwsze dni czy miesiące często są badziewne.

3 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2018-09-18 16:22:28)

SmutnaAsia napisał/a:

Witam ostatnio spotkało mnie wiele przykrych rzeczy Wywali mnie z roboty ,bo za głośno upominałam się o umowę pracowałam 3 tyg Na rozmowie było powiedziane że 2 tyg bez ,bo mają rotację ok zgodziłam się w piatek poszłam się zapytać to stwierdził kierownik że sie nie nadaję .Rozmawiałam z brygadzistką nie miała do mnie żadnych prentesji
Do tego mam długi przekraczające moje możliwości Wzięłam kredyt na remont mieszkania  bo chciałam się usamodzielnić w wieku 25 lat puziej w pracy dali mnie na inne stanowisko gorsze i mniej opłacalne i się zaczęło wpadłam w kłopoty finansowe ...komornik ,pobierał mi połowę pensji a teraz dług jest większy 2 razy !!  chciałam ugodę nie zgodzili sie kazali mi spłacać po 2 tyś Ja tego nie rozumiem chciałam po 1 tyś , to wysłali mi komornika twierdząc że zarabiam 5 tyś to jakaś kpina ....Jestem po zawodówce ,więc nie znaję pracy powyżej 2200 Sprawę o upadłość też przegrałam do tego mój chłopak jest chory Do tego co mnie  bardzo nęka to problem pamięć mi szwankuje zapominam Teraz mam nową pracę jako montaż drobnych elementów ,ale po prostu słabo z tym radzę nie wiele z tego rozumiem .Potrafię się po płakać jak dziecko .Wszystko mi się wali ......

Problemy z zapamiętywaniem w młodym wieku, to najczęściej objaw depresji, zalecałabym wizytę u psychiatry. Zakładam, że to nie początki demencji, bo chyba jestes w dość młodym wieku. Choć np. chorobę Alzheimera rozpoznano już u osoby 17 letniej(!!!).

Tutaj niczego nikt nie wymysli na ten temat, potrzebna ci pomoc i diagnoza lekarska.
Co do reszty.. Głowa do góry. Nie z takich problemów ludzie wychodzą. Jesli będziesz zdrowa i sprawna, to poradzisz sobie z tym zadłużeniem. Jesli masz korespondencję z komornikiem na piśmie, a pewnie masz, to proponuję zlożyć na niego skargę do sądu. Forma skargi  musi jednak spełniać  określone wymogi formalne i pewnie sama sobie z nimi nie poradzisz, więc lepiej skorzystać z pomocy prawnika. Sama porada plus napisanie skargi to pewnie nie majątek, ale możesz też skorzystać z darmowej porady prawnej, która dostępna jest w każdym większym mieście. Weź się za rozwiązywanie swoich problemów i działaj, będzie dobrze.

4

Może łykaj takie kapsułki z miłorząbem ?  To jest dobre na pamięć. Orzechy też słyszałam, że dają radę.

5

Madrugada napisał/a:

Hm jeżeli tylko uporządkujesz swoje życie to pamięć na pewno się poprawi może nie wróci do stanu sprzed problemów ale znacząco się poprawi. Co do problemów masz przynajmniej naukę na przyszłość że jak nie masz prawdziwego hajsu a nie pożyczonego to się za remont nie bierzesz. Spłać to tylko jak najszybciej i będzie spoko. A z pracą się ogarniesz. Pierwsze dni czy miesiące często są badziewne.

6

ale nie ma możliwość spłacić ,!!!! po drugie gdybym wiedziała że się tak to wszystko się ,skończy to bym nie brała pożyczki na remont rudery bo myślałam że spłacę a mieszkanie będzie tanie choć warunki jak potem się okazało bardzo złe .Ogólnie wynajęłam firmę by mi pomogła sie z tym uporać ,znalazłam inną pracę ,ale komornik mi zabierze połowę wypłaty , te QQQ komornicy  jest to; firma  co przynosi duże zyski na ludzkiej krzywdzie Pracowałam 6 przez lat na komornika i co długi są teraz 2 razy większe  niż teraz Bardzo żałuje podjętej decyzji myślałam że robie dobrze .....Szczerze już odkułam już własnym zdrowiem psychcicznym i fizycznym ....

7

post przeniesiony

SmutnaAsia napisał/a:

Już wiem, co zniszczyło mi zycie. Szukałam i szukałam, lekarz w ogóle mi nie pomogł, depresja i tyle, ale teraz wiem.
Nie potrafie znalezc lekarza. Pamieć mi szwakuje, w pracy jestem pośmiewiskiem, bo bardzo dużo robie błędów. Adhd i tyle.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Problem z pamięcią

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024