Hej jestem mamą dwójki dzieci i chcemy z mężem postarać się o 3 dzieciątko. Przez ostatnie kilka miesięcy bardzo wydłużyły mi się cykle aż do 43 dni i obawiam się że możemy mieć problem zajść w ciążę
czy długie cykle zawsze są bezowulacyjne? czy to możliwe że po dwóch ciążach w trzecią już nie zajdę? Może są tutaj jakieś mamusie które były w podobnej sytuacji? Jeśli był już taki temat to wybaczcie, jestem tutaj nowa
zapytaj ginekologa, zrób badania
Jestes mloda jeszcze
Wiem że jestem młoda ale córka ma już 8 lat, synek 5 a ja nie chciałabym bardzo dużej różnicy wieku. I tak już jest spora.
Ja też od jakiegoś czasu mam długie cykle. Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale za nim zaczęłam się odchudzać cykle równo po 30 dni. Potem miałam zanik miesiączki a jak wróciła to cykle 40/50 dniowe. Jak chciałam zajść w ciążę to poszłam do ginekologa z tym problemem. Miałam monitoring cyklu i po prostu owulacja u mnie była później po 20 dniu cyklu. W ciążę udało mi się zajść w pierwszym cyklu starań. Także najlepiej idź do lekarza. To, że są długie cykle to nie zawsze znaczy, że do owulacji nie dochodzi.
Ja też mam długie cykle po 38 dni. Aktualnie jestem w 9 tc
Ja mialam cykle co 38 dni, a aktualnie 35tc w ciaze zaszlam w pierwszy miesiac staran, w pierwszym tyg zaraz po miesiaczce
powodzenia