Czkawka ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czkawka ;)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Czkawka ;)

Kobietki, czy Wasze niunie będąc jeszcze w życiu prenatalanym miały często czkawki?
Wiem, że to dobry objaw, bo dziecko ćwiczy układ pokarmowy i oddechowy, ale moja ma te czkawki kilka razy dziennie. Ostatnio dostała nawet na badaniu USG.

Czy może ktoś tak miał? Zastanawia mnie, czy później też nie będzie problemów z łapczywym jedzeniem, co za tym idzie lykania powietrza i kolki.

Dodam, że moja dzidzia jest nad wyraz aktywna, od początku były problemy  badaniami, bo zawsze się wierciła big_smile
Czasami jak stoję w kolejce to mój brzuch rusza się we wszystkich płaszczyznach ;D

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czkawka ;)
Lady Siggy napisał/a:

Kobietki, czy Wasze niunie będąc jeszcze w życiu prenatalanym miały często czkawki?
Wiem, że to dobry objaw, bo dziecko ćwiczy układ pokarmowy i oddechowy, ale moja ma te czkawki kilka razy dziennie. Ostatnio dostała nawet na badaniu USG.

Czy może ktoś tak miał? Zastanawia mnie, czy później też nie będzie problemów z łapczywym jedzeniem, co za tym idzie lykania powietrza i kolki.

Dodam, że moja dzidzia jest nad wyraz aktywna, od początku były problemy  badaniami, bo zawsze się wierciła big_smile
Czasami jak stoję w kolejce to mój brzuch rusza się we wszystkich płaszczyznach ;D

Z tym pytaniem udałabym się raczej do lekarza Ginekologa, na forum takich pytań nie zadawałabym , ponieważ będą różne odpowiedzi, które mogą wprowadzić w błąd.

3

natolinka napisał/a:
Lady Siggy napisał/a:

Z tym pytaniem udałabym się raczej do lekarza Ginekologa, na forum takich pytań nie zadawałabym , ponieważ będą różne odpowiedzi, które mogą wprowadzić w błąd.

Jestem ostatnia do zadawania pytań dotyczących zdrowia, a tym bardziej zdrowia mojego dziecka na forum. Tylko tą kwestię omówiłam już z lekarzem, który mi wytłumaczył, że jest to jak najbardziej prawidłowe.

Właśnie w tej kwestii chciałam usłyszeć różne odpowiedzi, czy dwa razy to często, czy inne dzieci mają raz dziennie, czy 4 razy.

4

tak u mnie było smile mały miał czkawki jeszcze w życiu prenatalnym. Urodził się z idealnym odruchem ssania- ćwiczył na mężowych sutkach, zanim mnie pozszywali. Obecnie jest karmiony tylko butelką, ale nawet jak był na cycku to miał czkawki. Czkawkę najlepiej zwalczyć przepojeniem dziecka, czyli jeszcze raz podać odrobinę mleka, albo wody i postarać się go dobrze odbeknąć. Mój ma problemy właśnie z odbekiwaniem, potrafi i dopiero po pół godzinie na spaniu odbeknąć. Kolek nie ma, wiek miesiąc i 3 dni

5

U nas też tak było. Mały czkał u mnie w brzuchu. Szczególnie wieczorami. Jednak, jeśli masz jakieś poważne obawy, to pytaj lekarza.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czkawka ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024