Czy toksyczny partner/partnerka może się zmienić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy toksyczny partner/partnerka może się zmienić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Czy toksyczny partner/partnerka może się zmienić?

Zastanawiam się czy osoba toksyczna, która tworzyła toksyczny związek może się zmienić.

1. Zmienić się jeszcze w trakcie trwania związku?
2. Zmienić się dla innej osoby, z którą będzie tworzyć nowy związek?
3. Co jeśli z toksycznoscia, dochodzilo do szarpania, popychania, podobno z winy partnerki, która miała prowokować do takich zachowań.

Co o tym myślicie?

Poznałam pewnego mężczyznę, ale pocztą pantoflową dowiedziałam się, że jego poprzedni związek był toksyczny.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy toksyczny partner/partnerka może się zmienić?

Nie może.

3

Bardzo, bardzo watpliwe. Bardzo, bardzo, bardzo, bardzo...

4

Ustal kto był stroną toksyczna w tym związku.

5

Każdy może się zmienić, jeśli sam tego chce.

6

Cyngli napisał/a:

hmm, raka tez sie mozna pozbyć, wystarczy tylko mocno chciec i puff!

7

_v_ napisał/a:
Cyngli napisał/a:

hmm, raka tez sie mozna pozbyć, wystarczy tylko mocno chciec i puff!

Na posiadanie raka człowiek nie ma wpływu.

Nad swoim charakterem, nastawieniem może pracować. Wiem coś o tym.

8

psychopaci na przykład się nie zmienią, bo nie mają żadnego zaplecza do zmiany
borderline tez raczej nie wyleczysz ani nie pozbędziesz sie siłą woli

9 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-07-28 09:54:18)

To są choroby i zaburzenia, z którymi można żyć.
Można je wyciszyć lekami, a towarzyszące tym zaburzeniom zachowania i reakcje kontrolować.

Piszę to właśnie jako osobowość chwiejna emocjonalnie, a konkretnie typ impulsywny.

10 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-07-28 10:48:14)

agnieszkaaga111 napisał/a:

Zastanawiam się czy osoba toksyczna, która tworzyła toksyczny związek może się zmienić.

1. Zmienić się jeszcze w trakcie trwania związku?
2. Zmienić się dla innej osoby, z którą będzie tworzyć nowy związek?
3. Co jeśli z toksycznoscia, dochodzilo do szarpania, popychania, podobno z winy partnerki, która miała prowokować do takich zachowań.

Co o tym myślicie?

Poznałam pewnego mężczyznę, ale pocztą pantoflową dowiedziałam się, że jego poprzedni związek był toksyczny.

Myślę, że "informacje" uzyskiwane drogą pantoflową nie są dobrym doradcą w tworzeniu własnego związku. Chcesz wiedzieć jaka jest ta osoba naprawdę i czy Tobie sie z nią ułoży - daj tej osobie szansę.

11

Toksyczność to zwykle zbiór złych zachowań jakie ktoś przejawia w danych warunkach. Teoretycznie można by swoje zachowania zmienić w końcu jesteśmy ludźmi z wolną wolą. Tyle że w praktyce to trzeba by mieć samoświadomość tego jak się zachowujemy i wewnętrznie chcieć to zmienić. Jak ktoś nauczył się że w razie zagrożenia kłótni może użyć siły fizycznej i to rozwiąże w jego mniemaniu problem to czemu miałby zmieniać takie swoje zachowanie? Przy innej osobie można się inaczej zachowywać ale to ta osoba musi być diametralnie inna. Czyli np poprzednia partnerka pozwalała się popychać a obecna jest od niego silniejsza i trenuje sztuki walki więc jak ją popchnie to mu odda .
W kłótni /w związku zwykle są co najmniej dwie osoby i nie ma czegoś takiego jak wina jednej strony. Jak go kobieta prowokowała to mógł po prostu wyjść albo nie dać się sprowokować ale wybrał przemoc jest duża szansa że następnym razem też tak wybierze.
Ja jak bym miał takie plotki o kimś to pewnie bym się z taką osobą nie związał co najwyżej dał bym szansę ale przy pierwszej zapalonej lampce bym się ewakuował.

12

czy jak mi sie przypadkiem zupa przesoli, a wiem ze on tego nie lubi,to jest już uzasadniona prowokacja?

13

Nie ma toksycznych osób. Są tylko toksyczne zachowania ktore mogą rujnować kazdy związek.Nad nimi mozna pracować. I zachowania ktore w jednym zwiazku są toksyczne a w innym nie. Kwestia charakterow, podejscia do zycia partnerow.

14

Ela210 napisał/a:

Nie ma toksycznych osób. Są tylko toksyczne zachowania ktore mogą rujnować kazdy związek.Nad nimi mozna pracować. I zachowania ktore w jednym zwiazku są toksyczne a w innym nie. Kwestia charakterow, podejscia do zycia partnerow.

Dokladnie. Zgadzam się z tym postem w stu procentach...

15

no ja sie nie zgadzam

psychopata to psychopata niezależnie od zwiazku i z kim w nim jest

16 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-07-28 18:31:04)

_v_ napisał/a:

no ja sie nie zgadzam

psychopata to psychopata niezależnie od zwiazku i z kim w nim jest

Co drugi mężczyzna na ulicy nie jest psychopatą. Prawdziwi psychopaci zdarzają się względnie rzadko.

Osoba, która ma problem z agresją, przemocą, alkoholem, to przykłady - może jak najbardziej chcieć się zmienić, podjąć terapię i skutecznie ją zakończyć z dobrym efektem. Znam wiele takich przypadków i jak wyżej wspomniałam, sama jestem jednym z nich.

17 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-07-28 19:07:12)

Agresja przemoc nalogi da się z tym pracować z sukcesami. Natomiast jak ktoś jest inteligentnym manipulatorem i to mu odpowiada to nie bedzie sam u siebie tego zwalczał fakt. To są zachowania, o ktorych pisalam ze zniszczą kazdy związek .
Ale przeciez oprocz skrajnych przypadkow na który Ty mialaś nieszczęście Ty trafić V,
Jest caly szereg zachowań ktore jednym będą odpowiadać a innych draznić. I naginanie się do partnera na początku znajomości nie ma sensu bo pózniej i tak wyjdzie prawdziwa natura..Gorzej jak w kazdym przejawie zachowania dopatrujesz się cech psychopaty..
Z drugiej strony fakt ze nie mam takich doswiadczeń to może i radar na nie słaby..w porównaniu do kobiet ktore takie mają.

18

Oczywiście, że można zmienić - na innego ewentualnie żadnego. Obie opcje lepsze niż siedzieć w syfie.
Przeżyłam i zamieniłam na żadnego.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy toksyczny partner/partnerka może się zmienić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024