Mój chłopak woli ciocie ode mnie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój chłopak woli ciocie ode mnie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Mój chłopak woli ciocie ode mnie?

Witam, jestem tu nowa, mam nadzieję, że tutaj znajdę odpowiedź na nurtujący mnie problem.
Z moim chłopakiem jesteśmy razem 4 lata, zauważyłam że z biegiem lat on przyzwyczaił się do tego że jestem i że od niego nie odejdę i jest tego wręcz pewien - z tego powodu przestał się starać. Nawet na czułości nie ma czasu. Ja nie jestem jakąś wymagającą dziewczyną, nie jestem typu "weź mnie tu, zabierz mnie tam"... ale czuję, że żyjemy jak jakies emerytowane małżeństwo - ba! moi dziadkowie mają bardziej fascynujące życie uczuciowe niż my.
Celem mojego chłopaka teraz jest tylko pomoc (za darmo) cioci w domu - chodzi o remont. On każdą swoją chwilę spędza tam, dla mnie nie ma czasu wogóle, a jak śmiem się upomnieć o chwilę rozmowy albo sam na sam, to już się obraża, bo on jedzie do cioci, bo czas ucieka, bo on lubi ludziom pomagać.. super... szkoda tylko, że nie pomyśli o mnie, stawia mnie na ostatnim miejscu.
Chciałabym, żeby znów zaczał o mnie walczyć, żeby być bardziej stanowczą, tylko jak to zrobić? Ja jestem zbyt uległa, od razu gdy go widzę to mięknę i na wszystko przytakuję. Nie chcę też stać się dla niego nagle jakaś chamska, tylko chciałabym, żeby poczuł, że o swoją kobietę wypadałoby się trochę starać i zabrać ją chociazby na spacer...
Na początku jakoś było normalnie, od czasu do czasu gdzieś wyszliśmy, ze znajomymi, do kina.. teraz moje życie jest tak nudne, że spanie jest moja jedyna rozrywka, a jak ja proponuje mu jakieś wyjście to słyszę NIE bo on pomaga cioci albo mu się nie chce.
Powiedział mi ostatnio że jestem super bo nie wymagam od niego żadnych wyjść, żadnych prezentów...
Czyli "tania" ze mnie dziewczyna w utrzymaniu, niestety on chyba zrozumiał to tak, że nie musi się wcale już starać, skoro ja nie mam wymagań..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój chłopak woli ciocie ode mnie?

Nie trzeba być zaraz chamskim, aby powiedzieć, że coś nam nie pasuje. I niepotrzebnie się na wszystko zgadzasz.
Inna sprawa: nie masz jakichś znajomych, aby spędzać z nimi czas, kiedy Twój luby jest u ciotki?

3

Sikorka_ napisał/a:

... teraz moje życie jest tak nudne, że spanie jest moja jedyna rozrywka, a jak ja proponuje mu jakieś wyjście to słyszę NIE bo on pomaga cioci albo mu się nie chce.

...czyli bez niego nie istniejsz? Powtórzę; nie masz znajomych, pasji, zupelnie nie masz z kim spędzać czasu, tylko ON jest jedyną opcją??? To bardzo smutne.

Sikorka_ napisał/a:

Powiedział mi ostatnio że jestem super bo nie wymagam od niego żadnych wyjść, żadnych prezentów...

Dlaczego nie wyprowadziłaś go z błędu?
Myśle, że jego ciocia nie jest problemem, bo remont u niej nie będzie trwał wiecznie, on po prostu taki jest, nie lubi wysilać się dla Ciebie i chyba woli spedzić czas z innymi, lub robiąc cokolwiek, niż z Tobą.
Po co trzymasz sie takiego faceta z którym nie jesteś szczęśliwa?
Zajmij się sobą, poszukaj sobie zajęcia, lub rozrywek, a jego potraktuj marginalnie, tak, jak on Ciebie, może taka sytuacja da mu do myślenia, zakładając, że wielokrotnie, bezskutecznie rozmawiałaś z nim na ten temat.

4

Remont nie trwa cale zycie. Mieszkacie razem?

5

No ludzie nie widzicie problemu? Autorka mówi, że jej życie jest totalnie nudne bez niego, prawdopodobnie jest bluszczem. Nikt nie pomyślał, że kolega może tak po prostu sobie odreagowuje? Woli iść, pomóc coś przy remoncie, bo w domu ma z nią styczność cały czas?

6 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-07-22 13:30:52)

To nie on zaczął Cie traktować jak pewnik, tylko sama postawiłaś się w takiej roli ograniczając swoje życie tylko do niego i nie dając mu żadnych wyzwań. Ja jestem przeciwniczką rozmów pt. "zmień się dla mnie". Dlatego, że opinię swoich bliskich odbieramy bardzo emocjonalnie i często nawet, gdy oni chcą tylko naszego lub wspólnego dobra, sa oni przez nas negatywnie odbierani. Odbieramy ich słowa jako krytyke, odzywają sie psychologiczne zachowania obronne i moim zdaniem w większości przypadków prowadzi to jedynie do kłótni, oziębłości, konfliktów.

Tak jak Ci napisali. To nie jest zdrowe nie mieć zainteresowan, zajęć i przyjaciol poza zwiazkiem. Dla Was ludzie wszystko jest biale lub czarne. Skad wiecie, czy autorka jest bluszczem, czy moze jej partner w dluzszym czasie poodcinał ją od znajomych, czy jej nie uzależnił sprawnie od siebie. Nie wiemy tego. A moze cos innego sie wydarzylo. Tak czy siak MUSISZ miec zycie i swoje szczescie poza swoim zwiazkiem. Nie mozesz opierac swojego szczescia tylko na partnerze. Poza tym faceci doceniaja kobiety z pasja. Taka, ktora na prawde bedzie Cie jarac. Dzieki temu to on bedzie musial zabiegac o to, by Cie odciagnac od zajec. I tak siedzisz w domu, spisz i czekasz jak ten piesio, wiec o co on ma sie starac? Wystarczy, ze wroci do domu i jest krolem zycia. Jakie dajesz mu wyzwania nie majac nawet wlasnego zdania. Dlaczego robisz z siebie posluszna mimoze? Wez sie w garsc. Przypominam Ci, ze jestes czlowiekiem - rozumnym, niezaleznym, z prawem do wlasnego zdania. Sama siebie tego pozbawiasz. To, ze Twoj facet komplementuje fakt, ze jestes niewymagajaca, to nie znaczy, ze faktycznie tak jest. Pomysl sama - wolisz rozwiazywac banalne, proste zadania, czy wolalabys rozwiazywac zadania, ktore musialabys jakos rozwiklac, odpowiednio do nich podejsc, wysilic sie - przy ktorej opcji rozwiazanie zadania da Ci wieksza satysfakcje. Ktore z nich szybciej, by Cie znudzily? Ktorym musialabys poswiecic wiecej czasu (sila rzeczy)? Tak samo jest z Toba. Łatwo Cie usatysfakcjonować, szybko, bez wysiłku jak 2+2.

7

Sikorka_ napisał/a:

Z moim chłopakiem jesteśmy razem 4 lata, zauważyłam że z biegiem lat on przyzwyczaił się do tego że jestem i że od niego nie odejdę i jest tego wręcz pewien

Bo on musi skakać nad panią, bo inaczej ona odejdzie do innego? 24/7/365/do końca życia

z tego powodu przestał się starać. (...) nie jestem typu "weź mnie tu, zabierz mnie tam"... ale czuję, że żyjemy jak jakies emerytowane małżeństwo - ba! moi dziadkowie mają bardziej fascynujące życie uczuciowe niż my.

A wcześniej to były fajerwerki?
No to Cię uświadomię wink hormony się skończyły. Zwykle tak bywa i tyle. Chcesz motylków i innych atrakcji? ZNajdź nowego faceta i wszystko zacznie się od nowa... no przez jakieś 1-3 lata. Zapewne.
Myślisz, że dlaczego "młode małżeństwa" najczęściej rozwodzą się po max 4-5 latach? 2-3 lata lecą na hormonach (po szybkim ślubie) a potem jest wielkie rozczarowanie. 

cioci w domu - chodzi o remont

Remont nie trwa latami.
Ciocia -> siostra matki.  Jak jej, przez tydzień, pomoże w remoncie to koniec świata. big_smile

(za darmo)

Tu cię boli.
Dobrze, że chłop nie zapisał się do jakiegoś wolontariatu, ekologów, Caritasu czy ratowania koni z rzeźni.

teraz moje życie jest tak nudne, że spanie jest moja jedyna rozrywka, a jak ja proponuje mu jakieś wyjście to słyszę NIE bo on pomaga cioci albo mu się nie chce.

"- Oj oj... bez faceta który się mną zajmie, będzie mnie bawił i wszystko organizował to jestem taka nudna, że mogę tylko spać.  - buuuuuuuu zły facet, nie chce mi życia organizować buuuuuuuuu."
Serio?
Nie widzisz problemu?
W tym, że nie masz własnego życia, zainteresowań, koleżanek, hobby, ... i to facet ma Ci zapełniać życie czymś ciekawym? A co będzie jak np.: on Cię jutro rzuci?

Provo albo "pani bluszcz" - za którą facet musi robić wszystko bo ona sama, ze sobą, się nudzi.

A ciocia jest atrakcyjną kobietą?
Tak tylko pytam, bo tytuł jakby nieco dwuznaczny smile

9

Tak jak dziewczyny wyżej napisały, zacznij mieć swoje życie. Kobieta, która tylko czeka na faceta, przestaje być dla niego atrakcyjna. Idź na zumbę, na drinka z koleżanką, weź siostrę na wycieczkę...

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój chłopak woli ciocie ode mnie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024