Studia za granica a powrot do polski - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Studia za granica a powrot do polski

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Studia za granica a powrot do polski

Witam
Studiuje i pracuje w Uk ale ostatnio coraz czesciej mysle aby wrocic do polski kiedy skoncze studia. Jak pracodawcy patrza na absolwenta studiow z Uk ? Czy dostane jakos prace ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Studia za granica a powrot do polski

Tęsknota za ojczyzną i rodziną to oczywista sprawa,ale skoro mieszkasz i pracujesz na Zachodzie czy nie lepiej jest tam ułożyć sobie życie,przecież zawsze możesz przyjeżdżać do kraju jeśli będziesz miała ochotę,w Polsce wiesz jak jest trudno o pracę,a to,że tam skończyłaś studia nic Ci nie da. Moja córka też studiowała w Monachium i tam już została,z pracą bywa różnie mimo,że jest tam już od prawie 20 lat,ale nie wiem czy w kraju byłaby dla Niej praca,tak,żę z dwojga złego mieszka na Zachodzie,Tobie też to radzę zawsze będziesz miała lepiej niż w Polsce. A co zrobisz to już wyłącznie Twoja decyzja.

3 Ostatnio edytowany przez szpinnaczek (2018-07-22 16:54:27)

natolinka napisał/a:

Tęsknota za ojczyzną i rodziną to oczywista sprawa,ale skoro mieszkasz i pracujesz na Zachodzie czy nie lepiej jest tam ułożyć sobie życie,przecież zawsze możesz przyjeżdżać do kraju jeśli będziesz miała ochotę,w Polsce wiesz jak jest trudno o pracę,a to,że tam skończyłaś studia nic Ci nie da. Moja córka też studiowała w Monachium i tam już została,z pracą bywa różnie mimo,że jest tam już od prawie 20 lat,ale nie wiem czy w kraju byłaby dla Niej praca,tak,żę z dwojga złego mieszka na Zachodzie,Tobie też to radzę zawsze będziesz miała lepiej niż w Polsce. A co zrobisz to już wyłącznie Twoja decyzja.

Bez przesady, zależy z czym lepiej. Trawa zawsze jest bardziej zielona tam, gdzie nas nie ma wink

Myślę Autorko, że to zależy od tego jakie studia skończyłaś, jakie masz doświadczenie zawodowe. Sam fakt studiowania zagranicą rzeczywiście nie jest jakimś wielkim "wow". Duży plus na pewno za to, że biegle znasz angielski. Jakąś pracę na pewno znajdziesz. Poprzeglądaj ogłoszenia, zobacz czego oczekują pracodawcy w regionie, gdzie planujesz zamieszkać, jaka w ogóle praca jest dostępna. Może przy okazji najbliższego pobytu przejdź się do urzędu pracy i tam zapytaj, oni mają mniej więcej rozeznanie w takich kwestiach smile

4

To zależy jakie studia skończyłaś. Odradzałbym przyjazd do Polski na razie. Nie jest tu łatwo a zarobki są dużo mniejsze. Niestety.

5

ja skończyłam studia w Irlandii i tak jak ty bardzo chciałam wrocicdo polski. zaczelam wysyłać CV na ostatnim roku przed końcowymi egzaminami a do polski przeprowadziłam się miesiąc przed egzaminami bo dostałam pracę wink

mieszkam w Polsce już ponad 3 lata i myślę że studia mi pomogly zdobyć dobrą prace smile

6

Po studiach w UK myślę, że nie będziesz miała problemów ze znalezieniem pracy : ) Don't worry.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Studia za granica a powrot do polski

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024