Czy tacy faceci mają szanse na dziewczyne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy tacy faceci mają szanse na dziewczyne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

1

Temat: Czy tacy faceci mają szanse na dziewczyne

Hej, jestem facetem, mam pewne defekty kosmetyczne i ciekawi mnie czy tacy faceci jak ja mają u was szanse bo sam nigdy nie miałem dziewczyny. Ciekawi mnie czy ktoś kto np. nie ma palca, albo ma ich więcej niż powinien, albo ma krótszą rękę lub nogę ma szanse sobie kogoś znaleźć? Czy jest coś co dyskwalifikuje faceta u was? Nie chodzi mi o nie mycie się czy chodzenie w brudnych ubraniach itp.  a raczej o deformacje ciała.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Czy tacy faceci mają szanse na dziewczyne

Mój znajomy nie ma 3 czy 4 palców, a żonę jakoś ma i są szczęśliwym małżeństwem. Żeby było śmieszniej, to była to tzw. miłość od pierwszego wejrzenia, a on już tych palców nie miał. Patrz pan, nawet do dobrego seksu nie były mu te palce potrzebne...

Mam też koleżankę bez kilku palców, ale bliżej się nie wypowiem ze względu na ochronę danych. Też jest szczęśliwą mężatką.

Trzeba zacząć od siebie, a nie od zakładania wątków na forum.

3

Nie rozumiem wątku, przecież nikt z nas nie jest idealny. Na świecie nie ma ideału, jak można dyskwalifikować kogoś przez dajmy na to brak palca, kiedy samemu nie jest się człowiekiem pełnym dóbr wszelakich i łaski pana?

4

zuzeh napisał/a:

Nie rozumiem wątku, przecież nikt z nas nie jest idealny. Na świecie nie ma ideału, jak można dyskwalifikować kogoś przez dajmy na to brak palca, kiedy samemu nie jest się człowiekiem pełnym dóbr wszelakich i łaski pana?

można
tak samo jak można dyskwalifikowac panow z za dużą masa miesniowa czy np. blondynow bo sie nie podobają
ja uwazam ze kazdy ma prawo wybierac taka osobę z jaka chce byc sam - a powody moga być różne i nic nikomu do tego

5

znam kogoś kto miał nadprogramowe palce i był bardzo fajny (tylko sporo młodszy)

6

kla.ta napisał/a:

Hej, jestem facetem, mam pewne defekty kosmetyczne i ciekawi mnie czy tacy faceci jak ja mają u was szanse bo sam nigdy nie miałem dziewczyny. Ciekawi mnie czy ktoś kto np. nie ma palca, albo ma ich więcej niż powinien, albo ma krótszą rękę lub nogę ma szanse sobie kogoś znaleźć

A myślisz, że taka 'zdeformowana' kobieta ma szansę kogoś poznać?

7

Ja miałam w pracy koleżankę, która miała ekstra palce - takie nie w pełni rozwinięte obok małych palców i była mężatką. Czyli można.

8

Większe szanse ma zaradna i ładna osoba z defektami niż karzeł 170 cm z pensją na poziomie minimalnej krajowej smile

9

Poznałam kiedyś kobietę, która tworzyła szczęśliwy związek z kimś, kto w wyniku wypadku stracił rękę. Ona znała go długo, ale zauroczyła się, a potem zakochała, już po tym zdarzeniu. Mężczyzna doskonale radził sobie ze swoją niepełnosprawnością, tak fizycznie, jak i psychicznie, a że był świetnym człowiekiem, to w niczym jej to nie przeszkadzało, aby wyjść za niego za mąż i urodzić dziecko.

Witoldzie12, facet ze 170 cm wzrostu karłem jest we własnej głowie.
Jednocześnie uprzedzam, że jeśli masz zamiar ciągnąć ten wątek, to mamy ich na forum wystarczająco dużo, dlatego kolejny wydaje się zbędny. Zawsze jednak możesz dołączyć do którejś z już istniejących dyskusji.

10

Witold12 napisał/a:

Większe szanse ma zaradna i ładna osoba z defektami niż karzeł 170 cm z pensją na poziomie minimalnej krajowej smile

Mężczyźni na tym forum są tacy smutni lol lol lol

11

Dodatkowe palce to same plusy według mnie ;p

12

Chodziło mi o takie wady wrodzone bardziej nie nabyte i czy przykładowo kobieta nie bała by się z kimś takim mieć dzieci, żeby po niem nie odziedziczyły wad. Ja mam np. dwie wady po rodzicach. Jedną po jednym drugą po drugim.

13

Nya napisał/a:

Mężczyźni na tym forum bardzo często są smutni, ponieważ nie doświadczyli życzliwości kobiet, czego sam jestem, smutnym właśnie, przykładem. Kobiety odwrotną sytuację znoszą chyba nieco lepiej, to jeden, a dwa, nie muszą się tak starać, bo mają zwyczajnie wielokrotnie większe pole wyboru.

A ten wątek jest bardzo dobrym miejscem na dyskusję w tej sprawie.

Moja refleksja w tej sprawie jest taka, że w dużym stopniu na samoocenę mężczyzny wpływa to, jak jest postrzegany i traktowany przez kobiety. U kobiet, wydaje mi się, że bardziej istotna jest jakaś forma wzajemnej konkurencji i dopiero na którymś miejscu leży zainteresowanie ze strony mężczyzn.

14 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-08 20:20:16)

AdLib napisał/a:

Moja refleksja w tej sprawie jest taka, że w dużym stopniu na samoocenę mężczyzny wpływa to, jak jest postrzegany i traktowany przez kobiety

To znaczy, że faktycznie nie ma się czym interesować, bo kobiety to nie są terapeutki od podnoszenia samooceny jakiemuś zdołowanemu panu tongue Panowie powinni się zastanowić, czy szukają partnerki, czy mamusi tongue

Rozumiem, że nie przyszło Ci do głowy, że to jest jednak na odwrót? Facet z niską samooceną nie będzie zauważany przez kobiety, bo i po co im taki... Ktoś, kto swoją samoocenę uzależnia od opinii innych ludzi, na pewno dobrym partnerem nie będzie.

15

I tak, po raz kolejny, okazuje się, że smutnym panom zależy na związku opiekuńczo-wychowawczym nie na partnerskim, a osobami do zaopiekowania są właśnie oni.

16

Będe nudny i powtarzalny... ale trudno lol, bo innego komentarza nie widzę.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/04/12/article-0-1D08FE8A00000578-307_634x574.jpg
Nick Vujicic z żoną i dzieckiem.

17 Ostatnio edytowany przez marakujka (2018-07-08 22:24:07)

No co tutaj można napisać. U różnych ludzi masz różnie. U jednego przejdzie brak nogi, u drugiego już nie.

Znerx, a może tam o kasę idzie, a nie o faceta? Bo wątasik o nieurodzajach facecich jest, a nie o portfeliku. wink

18

AdLib napisał/a:
Nya napisał/a:

Mężczyźni na tym forum bardzo często są smutni, ponieważ nie doświadczyli życzliwości kobiet, czego sam jestem, smutnym właśnie, przykładem.

Ja też doświadczyłam W I E L O K R O T N I E nieżyczliwości ze strony facetów i krew się we mnie gotuje jak po raz kolejny czytam na tym forum jakie to kobiety są okrutne, a mężczyźni empatyczni, wrażliwi i wiecznie pokrzywdzeni. I nie, kobiety wcale nie znoszą tego lepiej.

19

santapietruszka napisał/a:

To znaczy, że faktycznie nie ma się czym interesować, bo kobiety to nie są terapeutki od podnoszenia samooceny jakiemuś zdołowanemu panu tongue Panowie powinni się zastanowić, czy szukają partnerki, czy mamusi tongue

Rozumiem, że nie przyszło Ci do głowy, że to jest jednak na odwrót? Facet z niską samooceną nie będzie zauważany przez kobiety, bo i po co im taki... Ktoś, kto swoją samoocenę uzależnia od opinii innych ludzi, na pewno dobrym partnerem nie będzie.

Santapietruszka, nie czyniąc ataku na płeć piękną chciałbym zauważyć, że uzależnianie samooceny od opinii innych jest zasadniczo domeną kobiet (patrz internety), a panowie nie narzekają, że kobiety szukają tatusiów.

Ostatnio coraz więcej kobiet zaczyna ten temat poruszać, swoją drogą. Jest to o tyle dziwne, że jest to kolejna cegiełka do konstrukcji superfaceta. Nie, żebym narzekał, ale narzekam. A narzekam z doświadczenia. Bo kobiety stawiają coraz więcej wymagań, samemu nie dając proporcjonalnie w zamian.

Krótka refleksja z ostatnich szybkich randek na których byłem w stolicy, całkiem niedawno, jest taka, że większość obecnych facetów wyglądała w miarę przyzwoicie (bez brzuchów do kolan, przyzwoicie przeciętne stroje, niektórzy nawet perfuma) i dało się z nimi poprowadzić jakąkolwiek konwersację. Kobiety obecne, były natomiast w porównaniu średnie. Nie powiem brzydkie, bo nie o to chodzi. Jakby trochę zaniedbane. W każdym razie widać było, że nie włożyły w swój wizerunek nawet tyle trudu, co panowie. O konwersacji nie powiem, bo nie było nic, co można tym mianem nazwać. Stopień zainteresowania nieokreślony. Pasji brak. Mętność. Nijakość.

Nya napisał/a:

Ja też doświadczyłam W I E L O K R O T N I E nieżyczliwości ze strony facetów i krew się we mnie gotuje jak po raz kolejny czytam na tym forum jakie to kobiety są okrutne, a mężczyźni empatyczni, wrażliwi i wiecznie pokrzywdzeni. I nie, kobiety wcale nie znoszą tego lepiej.

Aaaaa smile
Nigdzie nie napisałem, że WSZYSTKIE. Staram się nie generalizować. Nie mogę natomiast nic poradzić na to, że trafiłem na wiele przykładów potwierdzających moją tezę.

Nie staram się również wybielać mężczyzn. Wielu facetów ma sporo na sumieniu w tym względzie i nic na to nie poradzę.

20 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-08 23:47:20)

AdLib napisał/a:

Santapietruszka, nie czyniąc ataku na płeć piękną chciałbym zauważyć, że uzależnianie samooceny od opinii innych jest zasadniczo domeną kobiet (patrz internety), a panowie nie narzekają, że kobiety szukają tatusiów.

Ktoś, kto uzależnia swoją samoocenę od opinii innych ludzi i newsów wyczytanych w internetach, tym bardziej nie jest wart uwagi, przykro mi smile

Niektórzy panowie narzekają. Ale właśnie też ci głownie w internetach. A fakt jest taki, że kobiety nie szukają tatusiów, bo i po co? Jednych już mają, i starczy smile

Proponuję przenieść życie z internetów w real, wyjść z domu, zobaczyć prawdziwych ludzi i wtedy się wypowiadać smile

21

Wielokropek napisał/a:

I tak, po raz kolejny, okazuje się, że smutnym panom zależy na związku opiekuńczo-wychowawczym nie na partnerskim, a osobami do zaopiekowania są właśnie oni.

No i o tym własnie mówie. Jak facet jest nisko to a z automatu próbujecie zrobić z niego faceta który szuka "matki" a nie partnerki. Na szczęście nie trafiłaś bo ja sam mam ponad 180 wzrostu, przeciętnie zarabiam więc problemów z kobietami nie mam. Ale mam kilku fajnych kumpli, których kobiety nie traktują serio przez to, że są niscy. Jeden z nich pracuje w dużej korporacji jako programista i zarabia dobre pieniądze, drugi ma nietuzinkowe pasje, ciekawie spędza czas, oboje mają bliżej do 30 i mają sportowe sylwetki(wszyscy w 3 trenujemy sporty walki), bliżej im niż do 20 i co mam im powiedzieć? Że kobiety lecą na mój charakter podczas gdy ja ich nie szanuję a nie na wygląd. Podczas gdy ja sam sobą praktycznie nic nie reprezentuję to i tak mam spory wybór a oni dostają zlewka za zlewką.

22

Witold12 napisał/a:

No i o tym własnie mówie. Jak facet jest nisko to a z automatu próbujecie zrobić z niego faceta który szuka "matki" a nie partnerki. Na szczęście nie trafiłaś bo ja sam mam ponad 180 wzrostu, przeciętnie zarabiam więc problemów z kobietami nie mam. Ale mam kilku fajnych kumpli, których kobiety nie traktują serio przez to, że są niscy. Jeden z nich pracuje w dużej korporacji jako programista i zarabia dobre pieniądze, drugi ma nietuzinkowe pasje, ciekawie spędza czas, oboje mają bliżej do 30 i mają sportowe sylwetki(wszyscy w 3 trenujemy sporty walki), bliżej im niż do 20 i co mam im powiedzieć? Że kobiety lecą na mój charakter podczas gdy ja ich nie szanuję a nie na wygląd. Podczas gdy ja sam sobą praktycznie nic nie reprezentuję to i tak mam spory wybór a oni dostają zlewka za zlewką.

O tym mówisz? Którym użytkownikiem jesteś? Powrót na forum?

23

Jasne że mają. Może mniejsza niż "normalni" może muszą się bardziej postarać i nadrobić braki w innych miejscach ale mają.

24

AdLib napisał/a:
Nya napisał/a:

Aaaaa smile
Nigdzie nie napisałem, że WSZYSTKIE. Staram się nie generalizować. Nie mogę natomiast nic poradzić na to, że trafiłem na wiele przykładów potwierdzających moją tezę.

Nie staram się również wybielać mężczyzn. Wielu facetów ma sporo na sumieniu w tym względzie i nic na to nie poradzę.

Stawiam tezę, że dzieje się tak dlatego, że LUDZIE po prostu, większość ludzi to istoty przeciętne, pod wieloma względami (zauważyłam taką tendencję, że jeśli mężczyzna jest intrygujący intelektualnie, ma fascynujący umysł to okazuje się nierzadko mierny etycznie). Życie, kurde! wink

25

Znerx napisał/a:

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/04/12/article-0-1D08FE8A00000578-307_634x574.jpg

Też od razu o nim pomyślałam. Niepełnosprawny z dobrym charakterem, inteligencją i mający dużo do powiedzenia jak najbardziej jest dobrym potencjalnym partnerem. Jak ktoś ma osobowość jak Witold12, to niestety gdyby był ostatnim mężczyzną na bezludnej wyspie, ludzkość musiałaby wymrzeć. wink

26

Znerx napisał/a:

Ironia losu, że ten facet zarabia właśnie na sprzedawaniu owieczkom wiary w to, że dzięki posłuszeństwu niemożliwe staje się możliwe.
To małżeństwo jest bardzo trafnie wspiera jego karierę.
A ona cóż jest meksykańską imigrantką.

Generalnie to wiadomo, że bogaty w Ameryce może sobie znaleźć ładną żonę z Meksyku czy innego kraju nawet jak nie ma rąk a nogi znikome tongue

27 Ostatnio edytowany przez sosenek (2018-08-19 08:25:07)

Cyngli napisał/a:

Dodatkowe palce to same plusy według mnie ;p

Cyngli, niestety, zapomniałam wspomnieć, że gratisowe palce  są u stóp tongue

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy tacy faceci mają szanse na dziewczyne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024