Czy kobieta jest mną zainteresowana ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy kobieta jest mną zainteresowana ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Czy kobieta jest mną zainteresowana ?

Witajcie smile

Mam pewien problem z koleżanką z pracy, która mi się bardzo podoba ale wysyła bardzo sprzeczne (jak dla mnie) sygnały i proszę Was o pomoc, może po opisie sytuacji coś wywnioskujecie smile Bliżej znamy się od jakichś 3-4 tygodni bo wtedy zaczęła prace w tej samej firmie.

Otóż sprawa wygląda następująco, że obecnie jestem w związku, który już chcę zakończyć (powodów jest kilka i nie o tym teraz). Mamy też datę ślubu za 1,5 roku i o tym wie moja nowa kumpela z pracy ale wie też o moich problemach w związku. Nie wiem czy kobieta jest tylko miła dla mnie czy to coś więcej, chyba jak większość facetów mam z tym problem smile Wiem, że jest wolna. 

A teraz fakty, które moim zdaniem świadczą o tym, że jest zainteresowana mną:
Mieliśmy okazję spotkać się ponad 3 lata temu chwilę w innej pracy i ona mnie pamiętała.
Ogólnie zauważyłem, że bardzo unika kontaktu fizycznego z obcymi osobami, natomiast mnie potrafi dotknąć np głaszcząc po brodzie i zachwycając się nią.
Podziwia moje pasje, ciągle pyta się o moje zdanie w różnych tematach (służbowe jak i prywatne).

Jeśli chodzi o przeciwne argumenty:
Nie daje się namówić na spotkanie po pracy, na początku korzystała z podwózki autem nawet 300 metrów a obecnie nawet jak proponuję jej transport do samego domu to wymyśla różne zajęcia po pracy.
Często coś obiecuje ale nie wywiązuje się z tego (np obiecała mi pokazać swoje zdjęcie z przeszłości w innym kolorze włosów)
Ogólnie jest miła do wszystkich, więc po prostu mogę błędnie interpretować jej zachowanie.
Kilka razy pisaliśmy ze sobą lub dzwoniliśmy po pracy ale szybko ucinała rozmowy.

Osoby pracujące ze mną twierdzą, że leci na mnie. Jednak dla mnie wysyła bardzo sprzeczne informacje i ciężko mi się w tym odnaleźć, a wydaje mi się, że za krótko się znamy abym wprost powiedział jej, że chcę się umówić na randkę. Poza tym jeśli okazałoby się, że ona po prostu jest miła dla mnie, to wygłupiłbym się i wtedy relacje w pracy nie byłyby za ciekawe.

Dodam, że jest po psychologii i po prostu może umie łatwo manipulować ludźmi, a jest nowa w zespole natomiast ja bardzo ogarnięty i zależy jej na dobrej relacji ze mną, abym jej pomagał w pracy.

Powiedzcie co o tym sądzicie, jak macie jakieś pytania to odpowiem smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy kobieta jest mną zainteresowana ?

Poniekąd sam sobie odpowiedziałeś, moim zdaniem jest po prostu miła a ty się nakręciłeś i ona to wyczuła stąd ten dystans.

3

Dzieki za sprowadzenie na ziemie smile Jest sens w tym co piszesz.
Mialem juz dystans do tego, ale ludzie z pracy mnie troche nakrecili..

4 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-06-24 15:52:15)

Pamietaj, że mimo problemow wciaz jestes zajety. Nie kazda kobieta, wkreci sie w taka relacje i bedzie randkowac z zajetym facetem (i ryzykowac bycia kochanka). Poza tym to za dobrze o Tobie nie swiadczy, bez wgledu jakie problemy masz w zwiazku. Jedna uwaza, ze narzoczona nie sciana da sie przestawic, a druga sie w takie cos nie wplacze, nawet jesli czuje jakas sympatie do Ciebie to w jej oczach bedziesz zajety i koniec kropka. Ureguluj zycie prywatne i wtedy zobaczysz, czy cos sie zmienilo.

5

Moim zdaniem są 2 opcje:
1. nie podobasz się jej;
2. podobasz się jej, ale nie chce być kochanką i/lub martwi ją Twoje podejście do wierności w związku (szczególnie już po oświadczynach).

6

Wiec nawet jesli jest zainteresowana, to moge ja stracic. Bo z obecna partnerka zerwe dopiero za okolo 2 miesiace a to dlatego, ze zmienia prace a dlugo jestesmy razem a wiem, ze sie zalamie ja natomiast zycze jej jak najlepiej w zyciu i dlatego nie chce zrobic tego teraz.

Kumpeli w pracy niby o tym mowilem jaka jest sytuacja, ale mozesz miec racje, ze nie ma opcji zeby sie zaangazowala poki jestem zajety.

7

A co ma zmiana pracy do zerwania?

8

Benita72 napisał/a:

A co ma zmiana pracy do zerwania?

Moja narzeczona jest bardzo wrazliwa, jak sie teraz rozstaniemy to moze sie okazac, ze na tyle sie zalamie, ze nawet nie rozpocznie nowej pracy a to dla niej duza szansa bo dobre warunki finansowe i powazne stanowisko dostanie. To ze chce sie rozejsc, nie znaczy, ze juz wcale nie patrze na druga osobe, laczy nas wiele wspolnych lat dlatego chce wyczekac odpowiedniego momentu.

9 Ostatnio edytowany przez Benita72 (2018-06-24 16:42:00)

Hm.. No to nie pozostaje nic innego, tylko doprowadzic do zakonczenia tego związku, dwa miesiace to nie tak dlugo, a potem startowac do nowej. Moze byc tak jak tu napisano, ze mimo, ze sie podobasz, to dziewczyna nie chce sie pchac w niejasne uklady, i dobrze to o niej swiadczy.

10

Gorzej dla mnie jesli sie zblaznie bo po prostu byla mila big_smile
Ciezko rozgryzc te kobiety smile

11

Ojej. A nawet, jesli tylko byla mila, to co? Koniec swiata bedzie, bo dziewczyna Ci odmowi?

ps. Nie bardzo mi sie chce wierzyc, ze planowales z kims slub wink

12 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-06-24 17:20:07)

Arman18 napisał/a:

To ze chce sie rozejsc, nie znaczy, ze juz wcale nie patrze na druga osobe, laczy nas wiele wspolnych lat dlatego chce wyczekac odpowiedniego momentu.

Bohater <3
Szczegolnie ta troske widac w tym, ze gdy zerwiesz i Twoja ex narzeczona bedzie jeszcze w zalobie i szoku po zakonczenou zwiazku, ty bedziesz miec juz cieplutka miejscowke przy innej kobiecie, z ktora mozliwe nawet zdradzisz swoja jeszcze obecna - skoro zalezy Ci na randkowaniu (plus jeszcze 2 miesiace przed Wami). Nie ma to jak rozstać sie z kobieta, z ktora planujesz slub i spedziles wiele lat w jak najmniej bolesny dla niej sposob. Na prawde..  ciezko o takiego troskliwego, honorowego faceta ♡ takich bohaterow sie rzadko spotyka, ktorzy bedac jeszcze w zwiazku już uwazaja sie za singli:) Boże jaki Ty cudowny, troszczysz sie też o jej prace. Mało sie nie wzruszyłam. Brawo Ty

(Już nie moge doczekac sie postu od Twojej OBECNEJ narzeczonej za 2 miesiace: "Planowalismy slub, a on zdradzil i odszedl do innej kobiety. Jestem w rozscypce, nie moge sobie z tym poradzic. Pomozcie")

13

byłam niedawno w podobnej sytuacji, tez nie chciałam być tą drugą więc się nie angażowałam w znajomość dopóki pan nie zerwał z dziewczyną.
moim zdaniem tak może być, szkoda że chcesz czekać te 2 miesiące. u mnie na szczęscie to była kwestia kilku dni.

14 Ostatnio edytowany przez Arman18 (2018-06-24 17:41:22)

Jovanna daruj sobie. Post byl o czyms innym, mieliscie pytania to odpowiedzialem..

Sosenek tylko u mnie tak na prawde nie wiadomo jak jest smile Czy laska nie chce sie angazowac, czy po prostu nie podobam sie jej smile Wydaje mi sie, ale to moje zdanie, jako faceta, ze ja w podobnej sytuacji chociaz bym sprobowal na prywatnym gruncie sie spotkac jesli by laska fajna byla

15 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-06-24 17:43:58)

Arman18 napisał/a:

Jovanna daruj sobie. Post byl o czyms innym, mieliscie pytania to odpowiedzialem..

Post jest dokładnie o tym. Jesteś w związku, masz brać ślub, a wymyślasz bzdety na usprawiedliwienie, żeby przelecieć laskę z pracy. Dobrze, że z opisu wynika, że laska ogarnięta i ma Cię w doopie, jak jesteś w związku.
Za dwa miesiące zerwiesz? A czemu nie dwa miesiące przed ślubem, będzie bardziej spektakularnie? Biedny misiu nieszczęśliwy...

16

Sa przypadki ze w dniu slubu ludzie zrywaja ze soba. Albo np laska miesiac po slubie uciekla do fotografa.. Nie rozumiem tej krytyki w moja strone. Solidarnosc jajnikow ? Mam sie meczyc z kims bo mamy date slubu wyznaczona i tylko dlatego, ze laska mocno naciskala ?

Prosilem o rade dotyczaca zachowania kolezanki z pracy, a nie tego jak zyc i co robic z obecna partnerka. Pochopne wnioski macie juz po kilku zdaniach, nie wiedzac jak jest na prawde.

Pozdrawiam. Temat do zamkniecia.

17

Nikt Ci się nie każe męczyć, biedny misiu, tylko nie rozmyślać o koleżankach z pracy, dopóki nie zakończysz związku, w którym jesteś. Ale rozumiem, że to dla Ciebie nie do pojęcia, przecież Ty tak dbasz o swoją obecną narzeczoną, że w ogóle o co kaman...

18 Ostatnio edytowany przez summerka88 (2018-06-24 21:51:07)

Arman18 napisał/a:

Otóż sprawa wygląda następująco, że obecnie jestem w związku, który już chcę zakończyć (powodów jest kilka i nie o tym teraz). Mamy też datę ślubu za 1,5 roku i o tym wie moja nowa kumpela z pracy ale wie też o moich problemach w związku. Nie wiem czy kobieta jest tylko miła dla mnie czy to coś więcej, chyba jak większość facetów mam z tym problem smile Wiem, że jest wolna.

Jeśli entuzjazm koleżanki zmalał po wyjawieniu informacji o związku i jak tobie w nim niedobrze, ale nie możesz go zakończyć (z kilku powodów), to ja się dziewczynie nie dziwię. Jedną z najcenniejszych funkcji, jaką przez lat ewolucji wykształcił ludzki umysł, jest zdolność do przewidywania. No a czego spodziewać się po facecie, który postępuje w ten sposób? Byłabym na tyle miła, ile wymaga wspólna praca, ale wewnętrznie, to nabrałabym tylko niechęci lub wręcz awersji.

19 Ostatnio edytowany przez Arman18 (2018-06-25 05:29:47)

Ona od poczatku znajomosci wiedziala, ze mam narzeczona. Poza tym, czy tak zachowuje sie tylko mila kobieta ? Do innych ma dystans fizyczny a mnie sama dotyka..

I nie wiem czy dziekowac  czy nie, ale przyspieszylyscie moja decyzje o rozstaniu smile Nie bede tyle czekal..

20

do dzieła wink

21 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-06-25 11:44:05)

Arman18 napisał/a:

Nie rozumiem tej krytyki w moja strone. Solidarnosc jajnikow ?

Wchodzisz na babskie forum, prosisz o pomoc. My Ci przedstawiamy babski punkt widzenia, a gdy nie dostałeś satysfakcjonującej odpowiedzi (pt. "O boże jaki Ty jestes cudowny) to nas obrażasz ^^ to tylko potwierdza jakim egoistą jestes^^

Mam sie meczyc z kims bo mamy date slubu wyznaczona i tylko dlatego, ze laska mocno naciskala ?

Czy ktoś Ci napisał, żebyś został ze swoja narzeczona? Myśle, że każdy jej po cichu życzy, żeby sie Ciebie jak najszybciej pozbyła (lub Ty jej. Środki nie sa istotne). Zauważyłam tylko, że robisz z siebie bohatera i oczekujesz, że my wszystkie będziemy klaskać jak foki, jaki Ty wspaniałomyślny. A zarowno my, jak i laska z pracy rozgryźlismy Cie w trimiga, że myslisz tylko o wlasnym tylku. Czekasz z rozstaniem dla dobra swojej dziewczyny, czy chodzi o czas, żeby znaleźć sobie szybciutko zastepstwo? Sory, ale kobieta poswiecila Ci troche lat. A fakt, ze chcesz z nia zerwac, nie swiadczy o tym, ze jestes singlem. Pytasz nas o pomoc jak zbajerowac KOCHANKE, a przy okazji zranisz bardzo obecna partnerke. Tak, to jest nie tylko solidarnosc jajnikow. Gdybys byl baba i pytal jak zbajerowac kochanka, dostalbys takie same komentarze. Bo jest to po prostu okrutne. I jest to solidarnosc czlowieka z czlowiekiem. Osoba z honorem nie gra jak Ty. Twoja obecna kobieta nie szuka nikogo. Ufa Ci. Czeka na slub. Czujesz to? Jest Ci wierna, a Ty juz czujesz sie wolny, bo podjales decyzje. Szkoda, ze masz za male jaja, zeby poinformowac o tym swoja partnerke. Moze od naplywu krytyki troche Ci urosna i przestaniesz sie tak okrutnie i samolubnie zachowywac:) Twojej obecnej zycze duzo sily i ciepla, zle trafila. A Tobie co najwyzej karmy.

Prosilem o rade dotyczaca zachowania kolezanki z pracy, a nie tego jak zyc i co robic z obecna partnerka.

Przeciez dostales rade dot. kochanki. Skutkiem ubocznym jest to, ze swoja obecna chcesz w okrutny sposob zranic (a dziewczyna, ktora bajerujesz o tym wie, wiec sie w to nie laduje:> ). Skleja Ci sie to? A tu niestety pisza ludzie, a nie maszyny:) nastepnym razem wiec, proponuje uzyc aplikacji, ktora wylosuje Ci odpowiedz: tak lub nie. Bedziesz mogl zadawac egoistycznie pytania i dostaniesz czysta odpowiedz, bez uwzgledniania innych aspektow;)

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czy kobieta jest mną zainteresowana ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024