Wybuchowe reakcje. Nerwy nie na wodzy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Wybuchowe reakcje. Nerwy nie na wodzy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez wisnia8794 (2018-06-27 11:21:15)

Temat: Wybuchowe reakcje. Nerwy nie na wodzy

Witajcie niedługo kończę 24 lata i mam problem z opanowaniem nerwów. Na codzień jestem spokojna miła empatyczna i bardzo wrażliwa. Ale niestety gdy coś zaczyna dotyczyć moich bliskich nie potrafię powstrzymać nerwów. Np sytuacja z wczoraj moi rodzice zaczęli się kłócić na temat pracy prowadzą razem mały sklepik który prowadzi ich na dno. Nie ma z niego korzyści i trzeba do niego dokładać co na mnie też się odbija ciągłym pozyczaniem pieniędzy i nie oddawaniem. Najgorsze jest to ze że oni nie chcą tego zmienić zrobić coś z tym zamknąć sklep w cholerę i iść do normalnej pracy. To by było na tyle opisanie sytuacji. Gdy się klocili oczywiście niespokojnie zaczęłam krzyczeć bo nienawidzę jak rodzice sie kloca powyzywalam ich od biznesmenów za 5zl. Rezultat przynajmniej był taki że przestali się kłócić . Ale to nie jest pierwszy wybuch mojej złości bardzo często tak wybucham i jest mi z tym źle. Przykro że moimi nerwami kogoś urazilam. Nadodatek wydaje mi się że moje nerwy są objawem bezradności w obec sytuacji w której znaleźli się moi rodzice. Może ktoś miał podobny problem i jakoś się z nim uporal?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Wybuchowe reakcje. Nerwy nie na wodzy

Witaj. Okazywanie złości nie jest czymś złym. Jeżeli przy tym nie obrażasz innych ludzi, to wolno Ci wyrażać swoje zdanie. Może zbyt mocno żyjesz tymi problemami rodziców? Mieszkacie razem? Musisz trochę się zdystansować, bo jeżeli oni pomocy nie chcą, to nic z tym nie zrobią. Tak wybrali, to ich życie, Twoje może być zupełnie inne! :-)

3

Odp: Wybuchowe reakcje. Nerwy nie na wodzy

Dziękuję za odpowiedź :-) tak masz rację za bardzo żyje ich problemami ale od zawsze mam tak że gdy moi rodzice są szczęśliwi to i ja też. Mam partnera planujemy wspólną przyszłość ale pracuje za granicą i wraca na weekendy więc mieszkam z rodzicami by móc jak najwięcej odłożyć pieniędzy na wspólny start. Wiem że to życie moich rodziców i decydować za nich nie mogę ale też nie potrafię patrzeć na to jak oni żyją. Nigdy nam się nie przelewalo zawsze żyliśmy bardzo oszczędnie nigdy nie byliśmy na żadnych wakacjach ale teraz nie żyjemy tylko wegetujemy hmm ja pracuje i się dokładam  dość sporo tak samo mój partner juz wiele razy dał pożyczył dużą ilość pieniędzy nie żądając zwrotu . Wiem że najlepszą opcja byłoby wyprowadzić się i żyć własnym życiem ale na razie jest jak jest hmm

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Wybuchowe reakcje. Nerwy nie na wodzy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024