Trudne życie, niszczymy siebie nawzajem a w tym wszystkim jest dziecko - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Trudne życie, niszczymy siebie nawzajem a w tym wszystkim jest dziecko

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-05-07 22:09:25)

Temat: Trudne życie, niszczymy siebie nawzajem a w tym wszystkim jest dziecko

Witam wszystkich. Piszę tu bo potrzebuję porady, wsparcia. Sama się w tym wszystkim pogubiłam i nie wiem co robić. Chyba nie jestem szczęśliwa choć teoretycznie powinnam być. Mam wspaniałą córeczkę która ma 6 miesięcy i faceta starszego ode mnie ponad 25 lat.Do tego mam osobowosc borderline i paranoiczną. Chodzę na terapię, do psychiatry ale facet komletnie mnie nie rozumie. Twierdzi że udaję, nie jestem chora i niepotrzebmie wydaję kasę na psychiatrę. A czasem w kłótni twierdzi że jestem wulgaryzm. Prawdę mówiąc nie mamy własnego życia, bo co to za życie, mieszkamy u mojej rodziny i każdy się do wszystkiego wtrąca. Marzę o własnym mieszkaniu, zeby sobie wynająć i zacząć prawdziwe życie na własny rachunek. Ale chyba nigdy do tego nie dojdzie, ja na razie siedzę z małą w domu i dopiero od września idę zaocznie kończyć szkołę. A on nie skończył technikum i ciężko jest z jakąś robotą, pracuje na budowie ale to robota raz jest, raz nie ma. Ciężko jest coś odłożyć.
Szczerze to mam dosyć życia. Jak teraz przyszła codzienność to nie ma już tego co było przedtem. Nie umiemy ze sobą normalnie rozmawiać. On nigdy nic mi nie mówi żeby mnie nie denerwować. Nie powie mi ze ktoś go wkurzył czy że się czymś martwi. Czasem w kłótni krzyczy że jemu nic nie wolno ale jak pytam co na przykład to wtedy nie chce ze mną rozmawiać. Nie umiem się powstrzymać i grzebię mu w telefonie. Gdy widzę że z kimś rozmawiał albo pisał to dociekam kto to i czemu ma z tą osobą kontakt. Jestem bardzo, bardzo zazdrosna i agresywna. Gdy mnie okłamuje wpadam w szał, biję go, drapię i wyzywam. On w złości też mnie czasem za to wyzywa i szarpnie. Ma problem z alkoholem. Niby już nie pije wódki tylko piwo, to jednak z tym piwem jest kłopot. On mówi że piwo jest dla niego jak kompot i czasem nawet pije codziennie po jednym, po dwa. Ja się wkurzam, jest awantura i rękoczyny. On twierdzi że przeze mnie pije bo to go uspokaja. Ja nie wiem co robić. Niby teraz jest spokojniej, już nie jestem aż tak agresywna po lekach i terapi ale nadal nie potrafimy ze sobą normalnie gadać. Albo on się wścieka, albo ja.
Po drugie to uwielbiam pozować do zdjęć. Jest to moja pasja i sposób żeby trochę dorobić. On ma z tym problem. A ja uwielbiam to i wiążę życie z tym. A on uważa że mi sie "dupczyć chce" i tylko o to mi chodzi, żeby się włóczyć i dawać dupy na prawo i lewo. A to nie jest prawda. Mam taką zasadę że jak jestem z kimś to jesem tylko z tą osobą i nikt inny dla mnie się nie liczy.
Ale widocznie on w to nie wierzy chociaż nigdy go nie oszukałam, zawsze wszystko mu mówię. Nie wiem co mam robić. Zastanawiam się nad sensem tego wszystkiego. Myślę nad rozstaniem, ale nie wyobrażam sobie życia bez niego, poza tym co z dzieckiem? Ja sama nie dam rady się nią dobrze zająć. Boję się tego wszystkiego. Co wy o tym myślicie? Co robić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudne życie, niszczymy siebie nawzajem a w tym wszystkim jest dziecko

Widzisz, że pora się rozstać?
No chyba, że chcesz poczekać, starszy facet, choroba alkoholowa, niedługo będziesz zmieniać pieluchy dwójce dzieci.
Twój facet ma 45 lat. Jesteś pewna, że tak widzisz swoją przyszłość?
Z facetem, który mógłby równie dobrze być Twoim ojcem?

3

Wiek nie jest dla mnie przeszkodą. Wiem z czym to się wiąże. Chcę z nim być. Tylko czy da się pewne rzeczy zmienić? Czy ja się zmienię i czy on też się zmieni?

Jesteś borderka?

5

EinLied napisał/a:

Wiek nie jest dla mnie przeszkodą. Wiem z czym to się wiąże. Chcę z nim być. Tylko czy da się pewne rzeczy zmienić? Czy ja się zmienię i czy on też się zmieni?

Nie wiesz. Za 10 lat będziesz mieć w domu dziadka.
Ba, dla Twojego dziecka Twój partner będzie jak dziadek, a nie jak ojciec.
I nie, nie zmienicie się obydwoje aż tak.
On Cię nie szanuje. Naprawdę tego nie widzisz?
Nie szanował Cię rok temu, kiedy założyłaś o Waszym związku temat. A teraz drugi. I czego oczekujesz? Najbardziej pokrzywdzone będzie Wasze dziecko.

6

Doświadczoną kobieta napisał/a:

Jesteś borderka?

Tak

7 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-05-09 09:18:42)

Na prośbę Autorki wątek zostaje wyjątkowo otwarty ponownie.
Poprzedni temat został zamknięty. IsaBella77

8

Nie wiem, naprawdę nie wiem.
Tak bardzo chciałabym żeby po prostu przestało mi zależeć, żeby nie interesowało mnie to gdzie jest, co robi, żebym nie wściekała się za każdą rozmowę z jakimś kolegą, za zobaczenie jakiejś ładnej kobiety w telewizji.
Chciałabym choć przez chwilę nie potrzebować być blisko niego, chciałabym nie chcieć przytulania, buziaków. Ale nie potrafię. I jest mi tak cholernie ciężko.
Dziś znowu kłótnia. Bo ty jesteś leniwa i nic nie robisz, leżysz tylko i robisz makijaż przez 2 godziny a ty nie umiesz żyć bez piwa i gadałeś z jakimś frajerem. A on porównuje moje długie robienie makijażu do picia piwa. Może ma rację? Sama już nie wiem.

9

Myślę że twój problem polega na tym że za starego faceta wzięłaś. To jest różnica pokoleń i nigdy cię dobrze nie zrozumie. Gdybyś miała rówieśnika to by to wyglądało inaczej.

10 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-06-26 10:04:05)

Nie chcę rówieśnika, chcę tylko jego...
Serce mnie boli, ostatnio wszystko się posypało, głównie to przeze mnie.
Chodzi o to, po pierwsze, że jestem leniwa i prawie nic nie robię w domu. Prawie, bo obiad ugotuję ale jestem bałaganiara i ciągle jest syf. No i ma pretensje że cały czas leże i duzo spie.
No i po drugie, ostatnio zadzwonił do mnie facet z którym kilka lat temu miałam kontakt tylko telefoniczny przez ok. Rok. Obiecywał ze sie spotkamy, kręcił i takie tam, mniejsza z tym. Nie wiem skad wziął numer, podawał się za fotografa, ale poznalam go po glosie. Lubie pozowac do zdjec, robie to juz kilka lat i wiedzial o tym. Specjalnie dlugo z nim gadalam zeby pokazac mojemu jak on sie bedzie czul, zeby choc raz poczul sie tak jak ja za kazdym razem kiedy on gada z kims. I to wszystko wulgaryzm. Z jednej strony twierdzize ma na to wulgaryzm i nie obchodzi go to, a z drugiej to mowi ze jsk mi nie pasuje to zebym posposzla do pana fotografa. Wszystko mu powiedzialam kto do mnie dzwonil, ze go poznalam po glosue itp. Wiec nie wiem co o tym myslec. On juz nawet przytulic mnie nie chce :-(
Dzis powiedzial mi ze on sie wyprowadzi i zabierze mi dziecko a ja sovie moge zostac. Idzie teraz do normalnej, dobrze platnej roboty na umowe. Najbardziej boli mnie serce o to ze powiedzial dzis do babci ze moglby miec 10 takich jak ja jakby chcial... Tak bardzo mi smutno. Chce walczyc. Chce zeby bylo tak jak kiedys, zeby byl naprawde zazdrosny, zebym byla wazna i wyjatkowa... Tylko nie wiem co mam zrobic. Kiedys bylo tak cudownie, kochalismy sie tak mocno.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Trudne życie, niszczymy siebie nawzajem a w tym wszystkim jest dziecko

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024