"Cos" co sprawi ze bedziemy sie czesciej USMIECHAC... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » "Cos" co sprawi ze bedziemy sie czesciej USMIECHAC...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: "Cos" co sprawi ze bedziemy sie czesciej USMIECHAC...

Moze macie jakies sposoby na poprawe humoru?
cos co sprawia ze czesciej na Waszej twarzy pojawia sie usmiech, pomimo problemow w zyciu.
Nie wiem moze ogladacie kabarety itp moze cos ciekawego polecicie?
Co Wam pomaga?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "Cos" co sprawi ze bedziemy sie czesciej USMIECHAC...

Cześć.
Generalnie zawsze byłem uśmiechniętym chłopakiem z poczuciem humoru, a jak coś mnie zdenerwowało lub byłem smutny to poprostu szedłem spać i na drugi dzień już było lepiej. Niestety od jakiegoś czasu mam problem, który tkwi w mojej głowie i w sumie sam szukam czegoś na poprawę humoru. Czasem biorę moją gitarę i gram jakieś uczuciowe solówki - chociaz po tym mi sie bardziej chce ryczeć niż śmiać. Do sedna > kiedy jestem smutny i nie jestem sam, jestem z kumplami, jest impreza to poprawia mi się humor. Jednak kiedy jestem sam ze sobą to w sumie nie znalazłem jeszcze złotego środka co poprawi mi humor na 100%. Pozdrawiam i zycze szczescia w takim razie smile

3 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2018-01-19 21:55:33)

Mi bardzo pomaga czytanie ksiazeczek dla dzieci. Sadze ze nawet im nie przynosza one tyle radosci co mi - doroslej osobie. Co ciekawe, z tego co pamietam w dziecinstwie nie budzily one jakos szczegolnie mojego zainteresowania. Jestem zapisana do biblioteki do dzieci, a takze sledze nowosci wydawnicze.
Istnieja oczywscie takie ktore mnie zenuja, ale wiele przynosi mi szczescie.

4 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-01-25 15:30:05)

- Dbanie o ciało i zdrowie (ruch na świeżym powietrzu, uzupełnianie witamin)
- Pozytywne myślenie (ucinam wszystkie negatywne myśli, bo ciągną w dół i są jak narkotyk. Gdy wstaje rano, przy słabym dniu i coś mi się nie podoba - myślę sobie "boże jak ja wyglądam. Ale kij. Jestem zajebista w xyz. Na tym się dzisiaj skupię". Trzeba być dla siebie dobrym. Dużo się usmiechac. Jak duże rzeczy nie wychodzą, to cieszyć się z tych małych. A przede wszystkim umieć je dostrzec i docenić. Gdy mam jakiś problem i zaczynam negatywnie myśleć, idę się czymś zająć, na siłę, żeby nie myśleć za dużo. Z czasem zaczęlo działać i te nagetywy same odeszły.)
- pozytywne emocje - dbam by były w moim życiu regularnie. Escaperoom, strzelnica, parki rozrywki, kino, narty, pływanie, wycieczki w jakieś miejsce, porobienie fotek naturze. Oszczędzam hajs, żeby mieć na takie uciechy, bo to ważne. Jak mam mega stres i sobie nie radzę, zabieram znajomych do parku rozrywki, wsiadam na jakiś młot, wystrzeliwuje się w kosmos, dre się w niebo głosy i terapia krzykiem działa^^
- ładowanie się pozytywną muzyką, tej smutnej, dołującej unikam
- dbanie o hobby i brak nudy - pisze konspekty zajęć dla dzieci i bajki terapeutyczne
- relax - jestem babą, więc prysznic, czy kąpiel z umyciem głowy zawsze działa. Mam wrażenie, że wszystkie nagatywy spływają razem z wodą. Później wino. Kocyk, jutuby czy książka
- Przyjaciele!!! Zawsze wyślą mi coś śmiesznego. Często mi piszą, że jestem najlepsza. Takich niestety trzeba znaleźć. W miłości nie mam szczęścia, ale przyjaciół mam cudownych i dbam o nich. A ich pozytywna energia zawsze do mnie wraca.
- pomoc innym - czuje sie lepiej, gdy wiem, że jakaś małą rzecza sprawię, że ktoś ma lepszy dzień. Kiedyś przejmowałam się drobnostkami, ale jak zobaczyłam ludzi niepełnosprawnych, czy chorych zrozumiałam jak wiele mam i ciesze się tym. Uśmiech nawet obcej osoby jest bezcenny. Fajnie je kolekcjonować ^^
- instant antidotum na nude: geografia, historia, polityka, psychologia, nauka - świat jest super. Nie ma co sie nudzić.
- Żyć teraźniejszością - staram się nie roztrząsać tego co było, ani nie bać tego co będzie. Mam w głowie swój business-plan na szczęście i powoli go realizuje tu i teraz. Nie spinam się i nie robie presji z czasem typu: zegar biologiczny, inni już to mają, już najwyższy czas...itd. Dbam o to, by być szczęśliwa każdego dnia i powoli zdobywam wszystko to czego mi brak. Czasami proste dla innych ludzi rzeczy są moim Mount Everestem i traktuje je, jak mega sukces i ciesze się nimi.

I tak to wszystko prakrycznie sprawia, że się więcej uśmiecham, rzadko smuce. Ale nie ma jednego złotego środka. Każdy musi ten swój zen znaleźć sam ^^

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » "Cos" co sprawi ze bedziemy sie czesciej USMIECHAC...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024