dręczące położenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dręczące położenie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: dręczące położenie

Witam, pierwszy raz piszę na forum, ale znalazłam się w sytuacji, w której ciężko mi się ocenić czy dobrze robię, dlatego potrzebuję obiektywnej oceny sytuacji (z Waszego punktu widzenia). Rok temu zakończyłam związek, zmieniłam pracę, standardowo poznałam nowych ludzi, w tym jego. Kolega, który z upływem czasu zaczął przekraczać granice koleżeństwa (gesty, zaczepki, pojawianie się "znikąd", szukanie kontaktu fizycznego, wzroku, propozycje podwiezienia, ogółem bycie blisko/ w ciągłym kontakcie). Podobał mi się, więc odpowiadałam tym samym do czasu, aż dowiedziałam się, że od roku ma dziewczynę. Wkurzyłam się, powiedziałam mu, że uważam że to wszystko nie powinno mieć miejsca i od tego czasu staram się (nie przychodzi mi to łatwo bo się jednak wkręciłam w tę znajomość) żeby ta relacja była wyłącznie koleżeńska (pracujemy w tej samej firmie, codziennie się widzimy, nie sposób się unikać), próbuję traktować go jak resztę znajomych z pracy i tu jest problem bo on nie odpuszcza. Może ktoś z Was miał podobną sytuację i się wypowie, jak z niej wybrnął (zmiana pracy nie wchodzi w grę).

2

Odp: dręczące położenie

powiedz dziewczynie^^

a na serio to dlaczego nie powiesz mu wprost, że nie jesteś zainteresowana zajętymi facetami?

3

Lady Loka napisał/a:

powiedz dziewczynie^^

a na serio to dlaczego nie powiesz mu wprost, że nie jesteś zainteresowana zajętymi facetami?

powiedziałam mu, jak się tylko dowiedziałam

4

Witam
Mam wielki problem jak każdy facet po rozstaniu jestem jednym słowem zdesperowany. 15 grudnia tego roku wyjechała zagranice do niby swojej teraz miłości bo mówiła mi ze jest w nim zakochana po 9 latach naszego związku.Wiem czemu tak zrobila bo ja się nie określił em były zareczyny ale dalej stałem w miejscu i ona jest zła z tego powodu.
Teraz bym się nie wahał mówiłem jej dzień przed wyjazdem nie jedz idźmy teraz się zapisać i wiele innych rzeczy ale odpowiadała ze juz za późno bo ma nowego faceta. Wiem ze się znali z widzenia i są niby ze saboa miesiąc a jak była tam to zostałem zablokowany nie chciala utrzymywac kontaktu około 20 listopada do jej przyjazdu czyli 11 grudnia wtedy chyba miała chwile zawachania bo odblokowala i mogłosimy się komunikować rozmawialiśmy ale to nic nie dało nie wiem co mam robić popełniłem błędy po rozstaniu rozpaczalem do jej koleżanki ona do niej dzwoniła aby zmieniła zdanie i wróciła ze sie okreslilem i wiem czego chce i to nic nie dało i ona wie ze ja szaleje rozpaczam itp.. 16 grudnia napisałem jej wiadomość za radami znajomych (widzę ze chcesz układać sobie życie na nowo ja też tak będę robił ) i od tamtej pory się nie odzywam a mam chęć cholernie  mówią abym przeczekal napisał wiadomość na święta z życzeniami i czy jest jej dobrze teraz
Co mam robić  jak każdy w takiej sytuacji jestem załamany po tylu latach a mieszkanie prawie skończyłem robiłem to dla niej i ona o tym wie w czym jest tamten lepszy co jej naobiecywal ze po tak krótkim okresie pojechała do niego zagranice mówią przejrzy na oczy to wróci nie wiem co mam robić jak się zachować pisać nie pisać chciałbym aby wróciła 
Proszę o radę podpowiec jakiekolwiek pomoc czas ucieka mi a teraz święta sylwester a ona będzie tam z nim

5

pandoraa napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

powiedz dziewczynie^^

To co chcesz więcej zrobić?
Olewaj zaloty, w końcu mu się znudzi. Urwij kontakt smsowo-telefoniczny.

6

Jeżeli potrafisz to najlepiej się zdystansować i najbardziej jak się da ignorować taką osobę.

7

Cyngli napisał/a:
pandoraa napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

powiedz dziewczynie^^

To co chcesz więcej zrobić?
Olewaj zaloty, w końcu mu się znudzi. Urwij kontakt smsowo-telefoniczny.

Odkąd wiem o dziewczynie nie mamy żadnego kontaktu poza pracą. Olewanie/ignorowanie nie zmieniło nic, zbyt długo trwa to "w końcu mu się znudzi", a w pracy nie da rady się unikać, dlatego zastanawiam się co mam jeszcze zrobić.

8 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2017-12-27 16:01:46)

Zagrozić, że stalking jest karalny. Ew. zmienić miejsce zatrudnienia.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dręczące położenie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024