Facet przeczytał wiadomości do byłego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet przeczytał wiadomości do byłego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Facet przeczytał wiadomości do byłego

Hej hej,

Potrzebuje Waszej opinii, dlatego chce się podzielić z Wami pewną sprawą.

Jestem obecnie w związku, mieszkamy za granicą więc spędzamy z facetem dużo czasu.

Mój facetem znalazł w moim komputerze (chociaż próbuje mi wmówić ze byłam zalogowana na jego i wyskoczyło mu coś) meil do byłego. W którym wyznaje mu miłość, pisze jak bardzo go kocham i ze chce założyć rodzine.
Mój były był dupkiem i próbowałam wymusić na nim uczucia każdym możliwym sposobem, żałuje ze tak mu mówiłam bo dopiero teraz zrozumiałam co to miłość i szczęście.
Tylko gdy wczoraj powiedziałam obecnemu ze jest najważniejszy na świecie, zrobił mi awanturę ze okłamuje go, ze kiedyś tak komuś mówiłam, ze jestem obłudna bo mówię ze kocham tak pierwszy raz a już tak kochałam.

Dla mnie jest to chore, tym bardziej ze już 2 razy się o to klocilismy. Pierwszy raz nie odzywał się dwa dni i nie powiedział o co chodzi w drugi raz błagałam go żeby powiedział co się dzieje to milczał. Wczoraj wkoncu wymiękł.

Musial dokładnie przeszukać komputer bo na milion wiadomości mam jeden czuły e-mail, tłumaczyłam mu ze żałuje tego bo prawdziwe uczucia są we mnie przy nim, ale on trzyma się swojego mówi ze się użalam, ze to ja jestem winna, ze odwracam kota ogonem.

Miałyście podobne sytuacje, co myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Facet przeczytał wiadomości do byłego

no w sumie nie ma sie o co czepiac, skoro to bylo przed nim, co bylo to bylo. chyba ze potem z nim pisalas, ale wnioskuje ze nie. twoj chlopak sie boi utraty Ciebie i tyle. jesli teraz nie piszesz ze swoim bylym to wina twojego chlopaka nie twoja ze tak sie zachowuje.

3

panikaloria napisał/a:

Hej hej,

Potrzebuje Waszej opinii, dlatego chce się podzielić z Wami pewną sprawą.

Jestem obecnie w związku, mieszkamy za granicą więc spędzamy z facetem dużo czasu.

Mój facetem znalazł w moim komputerze (chociaż próbuje mi wmówić ze byłam zalogowana na jego i wyskoczyło mu coś) meil do byłego. W którym wyznaje mu miłość, pisze jak bardzo go kocham i ze chce założyć rodzine.
Mój były był dupkiem i próbowałam wymusić na nim uczucia każdym możliwym sposobem, żałuje ze tak mu mówiłam bo dopiero teraz zrozumiałam co to miłość i szczęście.
Tylko gdy wczoraj powiedziałam obecnemu ze jest najważniejszy na świecie, zrobił mi awanturę ze okłamuje go, ze kiedyś tak komuś mówiłam, ze jestem obłudna bo mówię ze kocham tak pierwszy raz a już tak kochałam.

Dla mnie jest to chore, tym bardziej ze już 2 razy się o to klocilismy. Pierwszy raz nie odzywał się dwa dni i nie powiedział o co chodzi w drugi raz błagałam go żeby powiedział co się dzieje to milczał. Wczoraj wkoncu wymiękł.

Musial dokładnie przeszukać komputer bo na milion wiadomości mam jeden czuły e-mail, tłumaczyłam mu ze żałuje tego bo prawdziwe uczucia są we mnie przy nim, ale on trzyma się swojego mówi ze się użalam, ze to ja jestem winna, ze odwracam kota ogonem.

Miałyście podobne sytuacje, co myślicie?

Poczytaj o zazdrości wstecznej. Chodzący kompleks. Okaże się czy też chodzący manipulant...

4

rwaczkobiet napisał/a:

no w sumie nie ma sie o co czepiac, skoro to bylo przed nim, co bylo to bylo. chyba ze potem z nim pisalas, ale wnioskuje ze nie. twoj chlopak sie boi utraty Ciebie i tyle. jesli teraz nie piszesz ze swoim bylym to wina twojego chlopaka nie twoja ze tak sie zachowuje.

Nie pisze z byłym,nigdy nie powiedziałam o nim dobrego słowa. Rzuciłam wszystko żeby wyjechać za nim za granice. Kocham go naprawdę i nie daje powodów do zazdrości. Tylko ciężko jest ufać jak on ma mnie kontrolować i raczej rozliczać na przeszłości.

Ja mówię ze nigdy nie byłam wcześniej tak szczęśliwa a on ze kłamie prosto w oczy bo już komuś o tym mówiłam.

PS pożyczył mi kiedyś telefon bardzo stary i z ciekawości weszłam na galerie a tam był filmik jak się kocha z byłą

5

panikaloria napisał/a:
rwaczkobiet napisał/a:

Nie pisze z byłym,nigdy nie powiedziałam o nim dobrego słowa. Rzuciłam wszystko żeby wyjechać za nim za granice. Kocham go naprawdę i nie daje powodów do zazdrości. Tylko ciężko jest ufać jak on ma mnie kontrolować i raczej rozliczać na przeszłości.

Ja mówię ze nigdy nie byłam wcześniej tak szczęśliwa a on ze kłamie prosto w oczy bo już komuś o tym mówiłam.

PS pożyczył mi kiedyś telefon bardzo stary i z ciekawości weszłam na galerie a tam był filmik jak się kocha z byłą

No i co w zwiazku z tym ? ogladalas i ulzylas sobie? Ha.... Nie wierze ze wspomnialas o czyms takim. big_smile.

Tak jak mowilem. Twoj chlopak sie boi ze go zostawisz. moze niska samoocena. moze brak opcji. zazdrosc nieuzasadniona wynika jedynie z problemow ze soba. jak ci tu powiem za duzo o tym to jeszcze przestaniesz go kochac wiec lepiej nie drazyc tematu smile

6

rwaczkobiet napisał/a:
panikaloria napisał/a:
rwaczkobiet napisał/a:

No i co w zwiazku z tym ? ogladalas i ulzylas sobie? Ha.... Nie wierze ze wspomnialas o czyms takim. big_smile.

Tak jak mowilem. Twoj chlopak sie boi ze go zostawisz. moze niska samoocena. moze brak opcji. zazdrosc nieuzasadniona wynika jedynie z problemow ze soba. jak ci tu powiem za duzo o tym to jeszcze przestaniesz go kochac wiec lepiej nie drazyc tematu smile

Wspominam o tym dlatego ze tez wiedziałam coś z jego przeszłości, nie było to przyjemne ale ucięłam temat bo awantura nic nie zmieni

7

Po co w ogóle trzymać takie maile?

8

Pokonanis napisał/a:

Po co w ogóle trzymać takie maile?

Nie miałam pojęcia o tym bo zapomniałam.
Używam ciagle meila wiec mam milion wiadomości.

9

Facet jest nienormalny i ma jakiś kompleks. Skoro byłaś wcześniej w związku, to wiadomo, że kochałaś kogoś innego. Obecny jakiś zakompleksiony bardzo...uważaj na niego.

10

A to wszystko przez chorą propagandę społeczną(zwłaszcza wśród kobiet) gloryfikującą "pierwszą miłość", że niby jest najważniejsza, najprawdziwsza, jedyna w swoim rodzaju, że się do niej i tak wraca itp. itd. a kolejne to już nie są aż takie istotne, że to namiastki po pierwszej itp itd. Podobnie z pierwszym seksem.

Poza tym obecne facet zastanawia się czy on nie w jej życiu jest opcją zastępczą, kimś drugiego wyboru zaś tamten nie jest wielkim sentymentem do którego się wraca myślami. Zastanawia się, czy autorka nie jest z nim bardziej dlatego, że z tamtym być nie mogła. I gdyby on poznał ją w tym samym momencie co ona tamtego - to kogo by wybrała?

Tak to właśnie wygląda. I nie brakuje takich przypadków potwierdzających prawdziwość tych obaw.

11 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2017-10-28 17:24:40)

X77 napisał/a:

A to wszystko przez chorą propagandę społeczną(zwłaszcza wśród kobiet) gloryfikującą "pierwszą miłość", że niby jest najważniejsza, najprawdziwsza, jedyna w swoim rodzaju, że się do niej i tak wraca itp. itd. a kolejne to już nie są aż takie istotne, że to namiastki po pierwszej itp itd. Podobnie z pierwszym seksem.

Poza tym obecne facet zastanawia się czy on nie w jej życiu jest opcją zastępczą, kimś drugiego wyboru zaś tamten nie jest wielkim sentymentem do którego się wraca myślami. Zastanawia się, czy autorka nie jest z nim bardziej dlatego, że z tamtym być nie mogła. I gdyby on poznał ją w tym samym momencie co ona tamtego - to kogo by wybrała?

Tak to właśnie wygląda. I nie brakuje takich przypadków potwierdzających prawdziwość tych obaw.

Nie zgodzę się z tym, że dotyczy to tylko kobiet. Jest multum wątków na forum, gdzie mężczyzna nadal myślał o ex i wchodził w nowy związek (często, aby zapomnieć o byłej), a obecną partnerkę traktował jak "plasterek". Tzn. realnie myślał o ewentualnym powrocie do byłej (jak tylko się odezwała to od razu wywoływało to w Nim pewne emocje), ale i tak dla pewnych korzyści emocjonalnych był z obecną smile. Nie wiedzieli co robić i szukali rad. Tacy są ludzie. Pierwsza miłość jest pierwszą bez względu na płeć.

12

Swojej przeszłości przecież nie zmienisz, jeżeli typ ma z tym jakiś problem to problem jest tylko i wyłącznie jego, z jakiegoś powodu z Tobą przecież jest. Ty go kochasz i on podobno Ciebie też. Były analogiczne tematy gdzie dziewczyna czy chłopak robili awantury swojej drugiej połówce, że ta miała przed nią (kiedy nawet nie wiedział o istnieniu obecnego partnera!) ileś tam partnerów i potrafił wyzywać od kurew czy dziwkarzy. Przecież to nienormalne i świadczące o totalnie zaniżonym poczuciu własnej wartości zachowanie, wg. mnie nadające się do leczenia. Jak nie zmieni swojego zachowania to pozostaje powiedzieć "papa" bo takie kwiatki typu ten mail będą wychodzić w przyszłości i na każdym kroku będzie Ci to wypominał. Nie potrafię objąć toku rozumowania takich osób dlatego pozostaje je oddać pod opiekę specjalistów.

13 Ostatnio edytowany przez X77 (2017-10-28 22:32:31)

Leśny_owoc napisał/a:
X77 napisał/a:

Nie zgodzę się z tym, że dotyczy to tylko kobiet. Jest multum wątków na forum, gdzie mężczyzna nadal myślał o ex i wchodził w nowy związek (często, aby zapomnieć o byłej), a obecną partnerkę traktował jak "plasterek". Tzn. realnie myślał o ewentualnym powrocie do byłej (jak tylko się odezwała to od razu wywoływało to w Nim pewne emocje), ale i tak dla pewnych korzyści emocjonalnych był z obecną smile. Nie wiedzieli co robić i szukali rad. Tacy są ludzie. Pierwsza miłość jest pierwszą bez względu na płeć.

Napisałem, że to dotyczy zwłaszcza kobiet, a nie że to tylko ich dotyczy. Poza tym zgadzam się z resztą. To może dotyczyć także mężczyzn.
Był z obecną dla pewnych "emocjonalnych korzyści"? Chyba bardziej dla seksu smile Nie mniej nie widzę usprawiedliwienia dla takich osób, bo to jest marnowanie czasu i niszczenie życia drugiej osobie(tej obecnej). Takie osoby powinny być same tak długo, dopóki ta ich przeszłość rzeczywiście stanie się tylko formalną zamkniętą przeszłością wobec której zaczną być obojętne. Bo inaczej tworzą się w tej sposób chore "emocjonalne trójkąty".
Zdrada z byłym/byłą ex boli jeszcze dotkliwiej niż nawet z kimś nowym.

To jest nienormalne i świadczy to o egoizmie(np. bo jest z kimś żeby nie być samemu). I takie przypadki nadają się do leczenia.

Dlatego każdy ma prawo i powinien bezwzględnie wymagać od partnera tego, aby jego przeszłość jak i jej konsekwencje pozostały wyłącznie w przeszłości. Osoby u których jakiekolwiek wspomnienie byłego partnera wywołuje emocje nie nadają się do nowego związku... chyba że z osobami im podobnymi.

14

Nie dajesz swojemu facetowi powodow do zazdrosci, a to jest przeszlosc i to normalne ze wiazalas wtedy plany z kims innym. To pierwsza taka akcja Twojego faceta? Jego zazdrosc jest nieuzasadniona i nie powinien wchodzic na Twojego maila.

15

X77 napisał/a:

Napisałem, że to dotyczy zwłaszcza kobiet, a nie że to tylko ich dotyczy. Poza tym zgadzam się z resztą. To może dotyczyć także mężczyzn.

Moim zdaniem jest po równo. Jak to w życiu bywa w kwestiach sercowych niezbyt interesujemy się jak to statystycznie wygląda wśród przedstawicieli naszej płci, a tylko płci przeciwnej. z wiadomych powodów - z nimi chcemy się związać to przykładamy większą uwagę do pewnych zachowań, które pomijamy wśród "swoich".

X77 napisał/a:

Był z obecną dla pewnych "emocjonalnych korzyści"? Chyba bardziej dla seksu smile

Mylisz się dokładnie dla "emocjonalnych korzyści" smile - mężczyźni bardziej boją się samotności i ciężej przeżywają rozstania. Mówimy o sytuacjach, gdzie w związku obie strony były mocno zaangażowane, ale coś nie wyszło.

X77 napisał/a:

Nie mniej nie widzę usprawiedliwienia dla takich osób, bo to jest marnowanie czasu i niszczenie życia drugiej osobie(tej obecnej). Takie osoby powinny być same tak długo, dopóki ta ich przeszłość rzeczywiście stanie się tylko formalną zamkniętą przeszłością wobec której zaczną być obojętne. Bo inaczej tworzą się w tej sposób chore "emocjonalne trójkąty".
Zdrada z byłym/byłą ex boli jeszcze dotkliwiej niż nawet z kimś nowym.

To jest nienormalne i świadczy to o egoizmie(np. bo jest z kimś żeby nie być samemu). I takie przypadki nadają się do leczenia.

Dlatego każdy ma prawo i powinien bezwzględnie wymagać od partnera tego, aby jego przeszłość jak i jej konsekwencje pozostały wyłącznie w przeszłości. Osoby u których jakiekolwiek wspomnienie byłego partnera wywołuje emocje nie nadają się do nowego związku... chyba że z osobami im podobnymi.

No właśnie to jest egoizm. Często podyktowany brakiem umiejętności życia na swój "emocjonalny rachunek".

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet przeczytał wiadomości do byłego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024