Przyjście na pogrzeb byłej/byłego ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Przyjście na pogrzeb byłej/byłego ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez authority (2018-01-21 23:45:37)

Temat: Przyjście na pogrzeb byłej/byłego ?

Mam proste pytanie czy przyszliście by na pogrzeb cierpieliście by po śmierci ex ? Płeć tu nie gra roli wyjątkiem jest toksyczny związek w którym dochodziło do przemocy w jakiejkolwiek formie fizycznej/psychicznej/finansowej oraz przestępstwa byłego nie tylko wobec partnerki/partnera żony/męża chłopaka/dziewczyny

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-01-21 23:45:58)

Odp: Przyjście na pogrzeb byłej/byłego ?

Poszłabym. Wychodzę z złożenia, że z każdym z moich byłych (może poza jednym) łączyło mnie coś wyjątkowego i przez wzgląd na to poszłabym na pogrzeb.

3

Nie.
Ale to dlatego, że ja nie mam kontaktu z żadnym z moich ex i najnormalniej w świecie prawdopodobnie wiadomość o pogrzebie by do mnie nie dotarła.

4

Ja też nie.

Totalnie zerwałam kontakt z byłym mężem. Nie sądzę, żeby jego nowa partnerka, przez którą się rozstaliśmy, chciała mnie o tym fakcie informować czy moja obecność byłaby wśród rodziny eksa w jakiś sposób pożądana.

Czy bym cierpiała?
Z pewnością byłoby mi smutno, że człowiek, z którym przez wiele lat mnie łączyło wiele dobrego i pięknego nie żyje, ale wycierpiałam już dość przez jedno rozstanie z nim. Wystarczy. smile

Natomiast gdyby takie wiadomości do mnie jakoś dotarły, z pewnością zamówiłabym mszę za jego duszę. Zawarliśmy ślub kościelny.

5

Gdybym została zawiadomiona, poszłabym

6

Nie poszłabym, ale tylko dlatego, że niespecjalnie czuję potrzebę chodzenia na pogrzeby. W przypadku osób zupełnie najbliższych - tak, bo jednak pomaga mi to uporać się z bólem, ale w przypadku eks, z którym od lat nie mam kontaktu, to byłoby mi najwyżej szkoda.

7

ja bym poszla na pogrzeb eks - psychola smile

nawet bym trumnę otworzyla, zeby się upewnic, że naprawdę nie zyje big_smile

Nie poszłam.

9

Poszedłbym.

10

Na pogrzeb ojca syna poszłabym. Innych byłych nie ma w moim życiu, a wiele zależy od sytuacji.

11

Poszłabym.
Przeżyliśmy wspólnie prawie 20 lat, mamy wspólne dziecko, nasza relacja jest neutralna, moje uczucia wb. niego również są całkowicie neutralne.

Czy cierpiałabym?
...raczej nie, ale oczywiście byłoby mi przykro i smutno, że odszedł facet, z którym wiele mnie łączyło, do tego całkiem młody
cierpiałabym zapewne z powodu dzieci, dla których byłby to duży cios

Nie poszłabym..

13

Jak dla mnie ten temat jest głupi. Każdy musi taką sytuację rozsądzić we własnym sumieniu.

14

Ja bym nie poszła, bo z żadnym byłym nie utrzymuje kontaktów - a skoro nie utrzymuje ich za życia, to po co mam iść na pogrzeb? Zresztą, pewnie nawet bym się nie dowiedziała.

15

Przyszłabym na pogrzeb byłego. Aczkolwiek z wieloma nie mam kontaktu ani nawet wspólnych znajomych, więc w wielu przypadkach nie miałabym jak się dowiedzieć. Nie wiem, czy bym cierpiała. Ale pewnie chciałabym pożegnać człowieka, który choć przez chwilę był mi bliski.

16

Wcale nie jest głupi każdy może się wypowiedzieć. Ja bym poszedł.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Przyjście na pogrzeb byłej/byłego ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024