Zaręczyny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Zaręczyny

Witam

Moje pytanie jest  dość  proste, chodzi tutaj o zaręczyny  na , które  z niecierpliwością  czeka rodzina mojej dziewczyny. Chciałem  to zrobić  podczas jej urodzin gdy jej rodzina siedzi  przy stole czy lepiej sam na sam w jakimś  miejscu?  Co sądzicie  o tym ? Proszę  o jakieś  porady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zaręczyny

Sam na sam

3

Ty znasz swoją dziewczynę najlepiej i Ty powinieneś wiedzieć czy wolałaby sam na sam czy publicznie tongue
ale ta pierwsza opcja jest zawsze lepsza.

4

Sam na sam, a jeśli dziewczyna nalega, żeby rodzice wiedzieli, to najpierw z kwiatami i alkoholem do rodziców, a potem w jakimś ustronnym miejscu oświadczyć się dziewczynie, ja przynajmniej tak zrobiłem tongue

5

Pytanie czy dziewczyna chce tych zaręczyn równie bardzo jak jej rodzina tongue

6

Ona też  chcę tylko nie wiem czy tak  przy wszystkich  czy osobno a później  powiedzieć  rodzinie

7

Osobno... zaręczyny to impreza dwu osobowa

8

Chcesz się zareczac, a nie umiesz z nią rozmawiać o ważnych sprawach...

9

Jacenty89 napisał/a:

A o czym tu rozmawiać?? Zaręczyny mają być zaskoczeniem dla kobiety...

10

CaseyOne napisał/a:
Jacenty89 napisał/a:

A o czym tu rozmawiać?? Zaręczyny mają być zaskoczeniem dla kobiety...

Niekoniecznie, u mnie nie były zaskoczeniem, uwierz mi, kobiety wolą wiedzieć kiedy będą zaręczyny, nawet jeśli wprost im tego nie powiesz.

11

Oświadczyny określa się jako złożenie komuś propozycji zawarcia związku małżeńskiego. Zaręczyny z kolei jest to wzajemne przyrzeczenie sobie małżeństwa, zwykle połączone z niewielką uroczystością w rodzinnym gronie.

Patryk1991 napisał/a:

Sam na sam, a jeśli dziewczyna nalega, żeby rodzice wiedzieli, to najpierw z kwiatami i alkoholem do rodziców, a potem w jakimś ustronnym miejscu oświadczyć się dziewczynie, ja przynajmniej tak zrobiłem tongue

Gdyby facet najpierw zapytał moich rodziców, a potem mnie, odpowiedź byłaby negatywna..to nie średniowiecze. O chęci zamążpójścia decydują przyszli małżonkowie, rodzinę można poinformować.

13

Bonus513 napisał/a:

Witam

Moje pytanie jest  dość  proste, chodzi tutaj o zaręczyny  na , które  z niecierpliwością  czeka rodzina mojej dziewczyny. Chciałem  to zrobić  podczas jej urodzin gdy jej rodzina siedzi  przy stole czy lepiej sam na sam w jakimś  miejscu?  Co sądzicie  o tym ? Proszę  o jakieś  porady.

Wyłącznie sam na sam. Nie stawiaj drugiej osoby w niezręcznej sytuacji.

14

statystyczna_polka napisał/a:
Patryk1991 napisał/a:

Gdyby facet najpierw zapytał moich rodziców, a potem mnie, odpowiedź byłaby negatywna..to nie średniowiecze. O chęci zamążpójścia decydują przyszli małżonkowie, rodzinę można poinformować.

A ciekawe co w przypadku, jak rodzice odmówią big_smile

15

Nie rób tego. Jeszcze nie jest za późno. Po co Ci ten ślub?

16

Ja powiem tak, jak byś nie zrobił będzie dobrze ;D przynajmniej dla mnie, ale ja jednak wolałbym na osobnosci- romantyczna kolacja, wino, albo jakis romantyczny wypad. Uważam że przy rodzinie zabraknie tej romantycznosci. I nie zgodzę się z tym co ktoś wspomniał, że kobieta chce wiedzieć o oswiadczynach. Ja wolałabym być zaskoczona, jedyne co jak jednak zdecydujesz się na zaręczyny sam na sam to powiedz jej że ja gdzies zabierasz i żeby się przygotowała. Powodzenia! smile

17 Ostatnio edytowany przez netkobietka83 (2017-10-25 08:46:44)

Każda kobieta ma swoje własne wyobrażenie na ten temat. Znasz Ją najlepiej, to być może już znasz odpowiedź. Ja np. wolałabym się dowiedzieć pierwsza smile czyli sam na sam w jakimś niespodziewanym momencie, a dopiero potem reszta rodziny smile. Przygotuj coś specjalnego, tak żeby się nie domyśliła, żeby ten dzień był wyjątkowy dla Was obojga smile

No i właśnie nie zaręczyny tylko oświadczyny smile

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024