W oparciu o badania naukowe Queen Colege w City Univeristy w Nowym Yorku. Dawno dawno temu w Chinach za grórami za lasami męzczyźni i kobiety jedli mięso oraz wyroby zborzowe z prosa było sprawiedliwe ale w pewnym momencie odkryto pszenicę i zaczeto chodować bydło był to okres epoki brązu tu bajka się kończy. W tym momencie rozpoczął się orkes wojen budowy pozycji społecznej pierwszych majątków wtedy to męzczyźni zdecydowali siłą iż proso i mięso to będą jedli oni a kobiety zostały głodem zmuszone do jedzenia pszenicy. Głód wymuszał na kobietach posłuszeństwo. Co udowandiają badania kości z tamtych okresówa konkretnie zawarty w kościach kolagen. Proporcje izotopów wegla w tym białku określają udział zbórz jakie spożywano a azotu udizal mięsa w diecie. 10000 pne temu skład kości kobiet i męzczyzn był niemal identyczny a około 771-221 roku pne zaobserwowano przerost porowaty odmianę osteoporozy co wskazywało na to iż od urodzenia dziewczynki karmiono wyłącznie produktamni pszenicznymi a męzczyzn prosem oraz mięsem.
Nie mieszaj alkoholu z tabletkami taka rada na przyszłość.
W tym momencie rozpoczął się orkes wojen budowy pozycji społecznej pierwszych majątków wtedy to męzczyźni zdecydowali siłą iż proso i mięso to będą jedli oni a kobiety zostały głodem zmuszone do jedzenia pszenicy.
a skąd miały kobiety pszenicę? tzn. uprawiano pola żeńskie - z pszenicą i męskie - z prosem, i już 200 lat przed Chrystusem gotowano na dwa gary, czy każdy sobie gotował?
Głód wymuszał na kobietach posłuszeństwo.
to trochę tak brzmi, jak wszystkie zagłodzone kobiety za miskę strawy dawały du** i generalnie usługiwały najedzonym, silnym samcom.
4 2017-11-07 03:46:12 Ostatnio edytowany przez Hepatia (2017-11-07 03:55:35)
Ależ tak było poznaj troszkę historii. Jeśli na bieżącą będziesz czytała prasę naukową to szybko dojdziesz do wniosku, patrzac na całą ludzką populację, a nie tylko państwa cywilizowane, to niewiele tu się zmieniło.
Ale jajca!
Hypatia, przybij piątkę.
Tak durnowatych wniosków z historii homo sapiens sapiens, nigdy nie słyszałem, nie czytałem i oglądałem.
Możesz podać sobie rękę z tym, z USA chyba, który parcele na Księżycu sprzedaje. Z powodzeniem nawet.
Co za bełkot
7 2017-11-08 01:44:42 Ostatnio edytowany przez Hepatia (2017-11-08 01:48:59)
Do podobnych wniosków doszło wile więcej ludzi. Skąś ta dysproporcja wynika. Miałam okazję rozmawiać z wieloma znanymi ludźmi w klubie empik min. Martyną Wojciechowską która zwiedziła znacznie więcej świata niż ja. Też doszła do podobnych wniosków. Widziała jak rozdzielają żywność wszystko co najlepsze ląduje do syna męża u nich jest to naturalne. Jakbyś pracował w wolontariacie w Afryce to byś to widział do kogo idą te dary(pomijając celników kacyków). Kobiety w mniej cywilizowanych państwach są traktowane jak trędowaci z powodu obyczajów. W Chinach na wsi formalnie dziecko rodzi się kilka dni po porodzie po to by rodzice mogli zostawić urodzoną dziewczynkę na śmierć głodową. Kobiety częściej umierają z powodu niedoborów żywieniowych, gruźlicy biegunek, chorób układu oddechowego.Męzczyźni z powodu nadużywania środków odurzających , urazów, samookaleczenia oraz przemocy.
Dla odmiany w państwach o wysokim współczynniku zamożności oba wykresy wyglądają prawie identycznie.
Z tego można wywnioskować iż zgodny na świecie są uwarunkowane bardziej czynnikami społecznymi niż biologicznymi. Gdybym dała wyłącznie wykres państ o niskim współczynniku zamożności to różnice były by jeszcze większe. Jeśli chcielibyście zobaczyć ten wykres to poproście a wyślę skan.
To pewnie przez ten straszny patriarchat średnia długości życia kobiet jest o wiele wyższa niż mężczyzn. Żeby się męczyły!