Czy rodzic może zabronić spotkań dziecka z rodziną drugiego rodzica? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Czy rodzic może zabronić spotkań dziecka z rodziną drugiego rodzica?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Czy rodzic może zabronić spotkań dziecka z rodziną drugiego rodzica?

Jak w temacie, sytuacja między moimi rodzicami jest napięta, ojciec twierdzi że potrzebna jest jego zgoda by siostra (14 lat) mogła być zabierana przez matkę w odwiedziny np do ciotki lub babci i on tej zgody nie zamierza udzielić. Szukałam na ten temat informacji w internecie ale przyznam się że nic nie znalazłam.
Ma rację i faktycznie może złożyć na matkę doniesienie do sądu czy to tylko straszenie i wykorzystywanie naszej niewiedzy? Mi się wydaje że nie można zabronić takich kontaktów ale czy mam rację i możemy choćby jutro zabrać gdzieś siostrę?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy rodzic może zabronić spotkań dziecka z rodziną drugiego rodzica?

Jeśli oboje rodzice mają pełne prawa rodzicielskie to oboje mają takie samo prawo decydować o tym co dzieje się z ich dziećmi. Co za tym idzie ojciec nie może skutecznie zabronić córce kontaktu z kimkolwiek o ile zgodę na taki kontakt wyraża matka. No chyba, ze któreś z rodziców ma ograniczone prawa rodzicielskie, ale wtedy to orzeczenie sądu decyduje kto w jakim zakresie sprawuje władzę rodzicielską.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Czy rodzic może zabronić spotkań dziecka z rodziną drugiego rodzica?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024