zwolnienie w ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: zwolnienie w ciąży

Do 27 września jestem na stażu z urzędu pracy później pracodawca musi dać mi umowę o pracę na dwa miesiące.  pracodawca chciał dać mi później umowę na stałe. Szefowa wie że jestem w ciąży mam dość dużego mięśniaka na macicy przez co będę miała ciążę Zagrożona i nie będę mogła pracować bo potrafi być to dość ciężka praca fizyczna.  Z tego względu dałaby mi umowę abym mogła iść na płatne Zwolnienie z ZUS.  Więc pytania są takie po jakim czasie mogłabym.iść na zwolnienie z ZUS jeśli.umowa byłaby dajmy na to od 1 grudnia.  Termin mam na maj. Nie chciałabym aby ona miała konsekwencje finansowe w sensie płacenie mi zwolnienia lub później macierzyńskiego. Po porodzie korzystałabym z kosiniakowego z mopru.  Brata dziewczyna miała.podobna sytuację. Pierwszy miesiąc płacił pracodawca zwolnienie później do porodu ZUS a macierzyński miała z mopru.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zwolnienie w ciąży

Hej, najlepiej jak pojdziesz do zusu i tam spytasz. U zrodla sie dowiesz najwiecej smile

3

Odp: zwolnienie w ciąży

Po m-cu pracy na umowę o prace możesz iść na zwolnienie, choć w oczach zus-u to zawsze jest podejrzane i z pewnością będą domagać się przedstawienia np. zaśw. lekarskiego lekarza medycyny pracy o zdolności do pracy i szkoleń bhp. Tak więc musisz bezwzględnie to przejść przed zatrudnieniem, inaczej zus moze robić problemy. Koszta tego ponosi pracodawca.
Pierwsze 33 dni wynagrodzenia chorobowego płaci pracodawca, a dopiero potem zasiłek przechodzi na zus.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024